היי שאלה לי אליכם.

מיכל1000

New member
היי שאלה לי אליכם.

מה שלומכם?? אני רוצה לשאול שאלה את החברים בפורום הזה. לצערי,אני מובטלת בת 30 כבר קרוב לשנה שלמה. אני מרגישה שאני קורסת תחת המצב הכלכלי שלי.אני עומדת למכור גם את האוטו (זכר לתקופה הטובה שהיתה לי בעבר). ואני חייבת,פשוט חייבת לפחות להרויח כמה גרושים לשכר הדירה שלי.פשוט להישרדות.! לא אכפת לי כבר במה לעבוד.כל עבודה אני מוכנה לקחת. זה פגיעה באגו שלי,אבל אני פשוט אובדת עיצות. כמה שניסיתי לא הצלחתי למצוא. בעיקר בגלל ששומעים בת 30!! וישר מצטיירת איזשהי "דמות". השאלה שלי היא כזו: אני אמנם בת 30! אבל ,ואני מתכוונת בשיא הרצינות.. אני נראית כמו בחורה בת 22 (מקסימום אחרי שיחרור). נראית אגב טוב +. באמת שנראית צעירה,יפה ,מושכת,חכמה וכו'.(סליחה על הצניעות). מרוב שאני כבר מיואשת חשבתי כבר על הקטע הזה של לשקר בקורות החיים לגביי הגיל שלי. כי אין שום סיכוי שבעולם שמישהו יוכל "לעלות" על הגיל שלי...מבחינה חיצונית לפחות. ובעבודות כמו (סקרים,טלמרקטינג או השד יודע מה...) שומעים בת 30!! וישר מרימים גבה. השאלה בהנחה אם אני אעשה את זה ,יש מצב שיכולים לעלות על זה?? האם מבקשים תעודות זהות או משהו בסגנון?? אני לא מתכוונת שזו תהיה עבודה יוקרתית,או במקום מסודר ומאורגן לתפארת מדינת ישראל כמו למשל בתי משפט,עיריית תל אביב,חברת חשמל,מקורות וכל המקומות האלה..אתם יודעים. אני סתם מדברת על מזנון,על חברה לסקרים, על חלוקת עיתונים אפילו סתם להירשם שוב לכ"א.(אחרי 7 שנים שלא הייתי צריכה את זה בכלל....אבל אני פשוט אובדת עיצות. לא רוצה להגיד שאני בת 30!! כי אם תרצו או לא תרצו יש סטיגמה על בחורה בת 30!! שנמצאת במצב שאני נמצאת.(ותאמינו לי לא משנה כמה כישורים יש לך). ואם אני נראית הרבה יותר צעירה..ובהחלט יכולה להתחרות בכל הנערות והבחורות היפות (אולי זו מתנה שעוד אלוהים העניק לי) אז אולי להשתמש בזה. אז מניסיונכם או ממה ששמעתם: בודקים תעודות זהות? יכולים להעניש על זה? וכו' וכו'. המון תודה

pixiER

New member
לא נראה לי שזו בעיה

אנשים נוטים לייפות קצת את הדברים בקורות החיים... יש כאלו למשל שגרים בפריפריה, אך לצורך הענין כותבים שהם גרים בת"א... אף אחד לא בודק דברים כאלו. ואף אחד לא יבדוק לך תעודת זהות בראיון עבודה... מצד שני, זה נשמע לי קצת מוזר... גיל 30, לא נראה לי מכשלה כל כך גדולה... לפחות לא בהיי טק...

maya28

New member
היי מיכל

נכון בריאיון לא בודקים תעודת זהות , אבל אם את מתקבלת לעבודה אז יש מקומות שמבקשים צילום של תעודת הזהות. אני עבדתי בחברת הייטק ידועה ומוכרת, ביום הראשון שלי לעבודה , כאשר מילאתי את כל הטפסים שצריך , ביקשו ממני צילום ת.ז. לא חושבת שכדאי לך לשקר , חוץ מזה 30 זה לא מבוגר , בהייטק בכל אופן. בקורות חיים את לא חייבת לרשום תאריך לידה. בהצלחה

TheReverend

New member
../images/Emo45.gif מי אמר שאת חייבת לרשום בקו"ח

את תאריך הלידה או הגיל שלך? פשוט אל תרשמי.

KajaGugu

New member
עליתי על סטארט אפ!

לא ברור לי למה לא יקבלו בחורה בת 30 לעבודה, במיוחד בעבודות שציינת. איך שלא יהיה את לא צריכה לרשום את הגיל בקו"ח. הסיפור עם לשקר לגבי הגיל נישמע לי מטופש לגמרי, בכלל לשקר זה לא מקובל עלי, בכל מקרה אולי עליתי כאן על סטארט אפ! זה מטופש לחלוטין אבל זה יכול לעבוד: תשקרי לגבי הגיל ואם הם יעלו על זה פשוט תגידי שאת זוכרת שציינת את הגיל הנכון 30. אפליה לגבי גיל היא לא חוקית ויש להם 3 אפשרויות: 1. לקבל את העובדה שהם לא ידעו את גילך האמיתי ולפטר אותך, זה מוכיח שהם מפלים עובדים על פי הגיל ואת יכולה לתובע אותם. 2. לטעון ששיקרת לגבי הגיל ואז לפטר אותך, אבל אז הם שוב מוכיחים שהגיל הוא בעל חשיבות אצלם, הם שוב מפלים ויתכן שניתן להתלונן. 3. להמשיך להעסיק אותך. בכל מקרה הם יכולים למצוא תירוץ ולפטר אותך אבל הם מסתכנים.

אפרתש

New member
קל לפטר, אבל לא חייבים לפטר

אין להם בעיה לפטר. נראה מובטלת מגייסת אמצעים לנהל משפט ארוך ומתיש נגד חברה, כשסיכויי ההצלחה שלה כלכך נמוכים. הרי אין להם בעיה להמציא עילה למה פיטרו. אבל הם גם לא חייבים לפטר. אפשר סתם לעשות לה את המוות. לא מאד נעים לעבוד במקום שבו כולם יודעים שאתה שקרן. או שמישהו יפיץ את השמועה הקטנה ש"היא כזאת פאתטית! רוצה להיראות בת 22!".

KajaGugu

New member
היא טוענת ש"זאת הסיבה" שהיא מובטלת

תיראי, אני לא ממש הייתי רציני. :) היא טוענת שבגלל גילה המופלג (30) היא מובטלת, אם כך, עדיף לעבוד בשקר מאשר להיות מובטלת. הנקודה שלי הייתה שהחוק הוא מטופש, אם אסור להפלות בגלל גיל אז למה מותר לשאול אותה בראיון לגילה? בארצות הברית למשל אסור לשאול את כל הפרטים האלה בראיון בגלל האבסורד שציינתי כאן. כמובן שזה לא מונע אפליה כי ברוב המקרים אפשר לדעת גילו של אדם מקורות החיים שלו או ממראה שלו.

אפרתש

New member
אז אני איתך ../images/Emo13.gif

יש הרבה חוקים שלכאורה מגנים על העובד, אבל לא ממש עובדים כשצריך אותם. לך תוכיח שלא קיבלו אותך כי אתה קשיש/במילוים/ערבי/בהריון. ראית קורות חיים ממדינות אחרות? אין גיל, מצב משפחתי, כלום. רק רקע מקצועי.

KajaGugu

New member
לא בהכרח

דווקא ראיתי קו"ח ממדינות אחרות, במדינות כמו גרמניה נהוג גם לצרף תמונה לקו"ח שזה הרבה יותר גרוע. בכל אופן די קל לדעת את גילו של המועמד עפ"י קריאת הרזומה שלו (תאריך לימודים/צבא וכו'...), כמו כן קל לנחש מה הגזע והמין שלו עפ"י השם. חוקים לא יעזרו למנוע אפליה.

motior

Member
ראיתי קורות חיים בסינגפור...

הם כללו: תאריך לידה מצב משפחתי מין גזע דת הייתי בהלם...

KajaGugu

New member
מה עם שירות צבאי?

לפי מה שהבנתי בלי שירות צבאי קשה מאוד להתקדם שם. אני ראיתי קו"ח של נשים במיזרח הרחוק בהן הן מציינות גם גובה ומשקל (וזה היה לתפקיד בהיי טק). כמו כן יש הצעות עבודה שמציינות דרישות גובה מינימלי (לדיילות ודיילים), שלא לדבר על מודעות שמציינות במפורש שמחפשים גבר או אישה לתפקיד.

יש בעייה עם 2

אם הם טוענים שהיא שיקרה ואז מפטרים אותה, זה לא בהכרח מוכיח שהגיל הוא בעל חשיבות אצלם. הם יכולים לטעון- ולדעתי מאד בצדק- שהעובדה שהיא שיקרה מעידה על חוסר אמינות, ואם היא הייתה חסרת אמינות באשר לגיל, במה עוד היא יכולה להיות חסרת אמינות... אני לא הייתי משקרת. ואגב, אם את מגיעה מרקע של היי טק, זה אומר שיש לך ראש טוב על הכתפיים. תגשי למט"י להתייעץ, ותחשבי על איזה עסק שאת יכולה להקים לבד גם אם בהתחלה זה לא קל. ואם אני זוכרת נכון, למט"י יש איזשהן אפשרויות לתמיכה בנשים שרוצות לפתוח עסק, אז תבררי את זה... בהצלחה!

אני בעד להשמיט מקורות החיים

כל פרט שנראה לךשפוגע בך בצורה כזו או אחרת. אני למשל הייתי בטוחה שהעובדה שאני נשואה מרתיעה, אז הורדתי את זה מקורות החיים, ושימי לב, הפלא ופלא - מאז פתאום התחילו לחזור אליי. בכל מקרה לא הייתי מציעה לך לשקר לגבי גילך, אלא פשוט להוריד את תאריך הלידה/גיל מקורות החיים, ואם ישאלו שאלות כשתגיעי לראיון אז תעני להם בכנות, אחרי שתרשימי אותם עם נתונים אחרים ורלוונטים יותר. אני מקווה שזה באמת יעזור, אם כי לי נשמע קצת תמוה , זה בכלל לא גיל מבוגר.

® רן

New member
מסכים

צריך לזכור מה המטרה של קורות החיים. המטרה היא להביא אותך לראיון - לא פחות ולא יותר. בתור שכזה, אסור לשקר (כי השקר יתגלה וזה יכול לפסול אותך לחלוטין על רקע של אי-אמינות) אבל מותר לבחור מה לספר ואיך לספר את זה. אפשר בהחלט להשמיט פרטים שיכולים לפגוע בסיכויים. ולמיכל1000 - משהו אחר מטריד אותי. אלא אם כן את גרה בפריפריה הרחוקה, יש המון עבודה למי שמוכן לעבוד ב"כל עבודה". למשל, מרכזי השירות של חברות הסלולר, הכבלים והלווין, כרטיסי האשראי וכולי מעסיקות הרבה כח אדם ותמיד במחסור. לא ציינת מה הרקע שלך (תואר, נסיון, במה עבדת עד לפני שנה, וכו') אבל יש לי חשד שאולי הדרך שאת מציגה את עצמך ("חכמה, יפה, מוכשרת" וכו') אולי מרתיעה מעסיקים פוטנציאליים. הייתי ממליץ לך לנתח את תהליך חיפוש העבודה שלך ולהבין למה הוא נכשל, במקום ללכת עם הראש בקיר.

dandashit

New member
גם אני הורדתי את הגיל

מקורות החיים,זה משפיע לטובה, ורק אחרי או תוך כדי ראיון שואלים אותי את הגיל

Skid McMarks™

New member
אז ככה...

מנפים אותך בשלב קורות החיים, כשתגיעי לראיון זה כבר משנה הרבה פחות כי את שם ויש לך הזדמנות להראות מי את. כשחיפשתי עבודה הורדתי את הגיל מקורות החיים מסיבה הפוכה (צעיר הרבה יותר מדי בשביל העבודות שחיפשתי, ואגב גם מצאתי בסוף). שואלים, לא מבקשים תעודת זהות, אבל שואלים. אחת השאלות הראשונות בראיון היו בד"כ לגבי הגיל, אולי כי הוא לא היה רשום, אולי כי אני באמת נראית מאוד צעירה, אבל היה לי אחר כך את כל הראיון להראות שלמרות הגיל אני מתאימה לתפקיד. אז לדעתי להוריד מקורות החיים כן, לשקר לא! כן תעודת זהות, לא תעודת זהות, אף אחד לא אוהב שמשקרים לו - ואם במקרה זה יתגלה כבר אחרי שאת עובדת שם - זה עדיין יפגע בך ועלול אפילו להוביל לפיטורין.

ronens

New member
תגובה

את מודאגת מהמראה הלא צעיר מעסיקים חוששים לדעתי שבגיל כזה גדול הסיכוי להריון וחופשות לידה עם כבר

היי מיכל

לא ברור לי העניין הזה. אני בת 33 ואין לי שום בעיה למצוא עבודה או ללכת לראיונות עבודה. אולי הקורות חיים שלך לא נראים טוב. ובכלל איך את קובעת שלא מזמנים אותך לראיון בגלל הגיל? ותחשבי טוב טוב איך את מרגישה לגבי הגיל שלך,יכול להיות שאת זו שלא מרגישה בנוח אם הגיל שלך ולכן את חושבת שאנשים מתייחסים לכך? שיהיה בהצלחה

TheReverend

New member
ד"א, אם כבר מנקים את קורות החיים

אני בד"כ ממליץ להוריד גם את איזור המגורים אם אתם מוכנים לעבור. כי למרות שאתם רושמים "מוכנים לעבור למרכז\דרום\צפון\כל מקום שאצטרך" זה לא עוזר. יש לי הרבה חברים חיפאים ששלחו קו"ח לחברות במרכז ולא נענו וכשעשו כהמלצתי והורידו את איזור המגורים מהקו"ח או כתבו כתובת של קרוב משפחה במרכז, התחילו לקבל פניות.

IRT2

New member
====

יקירתי לא בודקים ת.ז רק אחרי שקבלו אותך ורוצים לקחת פרטים לגבי חשבון בנק וכ' תלכי על זה המצב מחייב

למעלה