היי! שאלה חשובה!

Yowiee717

New member
היי! שאלה חשובה!

היי לכולם! מזמן לא הייתי פה בפורום... ורציתי לשאול: יש לי אזרחות ישראלית בלבד ואיני יכול לקבל אזרחות אירופאית כי כל הסבים והסבתות שלי נולדו בארץ. האם אני יכול לקבל אזרחות גרמנית על ידיי כך שאני ישיג אשרת עבודה (הכל באופן חוקי) ואחרי מספר שנים שצריך לעבוד שם (את מספר השנים אתם תגידו לי אם זה אפשרי בכלל) אוכל להגיש בקשה לאזרחות. תהליך דומה יש בארה"ב ורציתי לדעת אם יש גם בגרמניה. במידה ואין כזה דבר בגרמניה, רציתי לדעת מה אני יכול לעשות כדי לקבל אזרחות גרמנית? חוץ מלהינשא לגרמניה... תודה לעונים!

diday

Member
את יודעת, לכתוב את אותה השאלה

בהרבה פורומים זה הצפה. כיוון שאני עונה לך כאן, אמחוק את הודעתך בפורום 996. התשובה היא כן, נדמה לי אחרי שמונה שנים. פרטים מלאים באתר של משרד החוץ הגרמני.

diday

Member
אה, ועוד משהו

נישואים לאזרח גרמני לא מקנים אזרחות, אלא מקצרים את הזמן שבו יש צורך לחיות ולעבוד בגרמניה, לפני שזכאים להגיש בקשה להחלפת אזרחות נוכחית בגרמנית.

אלוניס

New member
בנוסף למה שכבר נכתב

יש לדעת שברגע שתהיה זכאי לאזרחות גרמנית תתבקש לוותר על האזרחות הישראלית. זו אינה החלטה שבאה בקלות עבור רוב האנשים, במיוחד אחרי שנים של מגורים בארץ זרה. כמי שכבר גרה קצת יותר משנה בגרמניה אין לי אלא להדגיש את החשיבות המהותית של ידיעת השפה כאן. בלי לדעת גרמנית קשה עד בלתי אפשרי להסתדר בגרמניה, בעיקר בכל הקשור ל"סידורים" במשרדי ממשלה, שכירת דירה ופתיחת חשבון בנק. רק עכשיו, אחרי לימוד אינטנסיבי של השפה אני מסוגלת להבין המון דברים ולראות כמה הייתי תלויה לחלוטין בבעלי לפני כן. ועדיין הדרך מאוד ארוכה. זה פרויקט על כל המשתמע מכך.

Yowiee717

New member
רציתי..

להודות לכם על תשובותיכן. כעת אני מבין שיש קושי משמעותי יותר בחיים בגרמניה שלא תיארתי אותם לעצמי. אני מרבה לטייל בגרמניה ואוהב מאוד את הארץ ומכיוון שאני מתכנן לרדת מהארץ חשבתי כאופציה על גרמניה אבל אני מבין שזה דורש הרבה יותר ממה שאני מוכן לתת. האופציה השנייה שלי והעדפה של אישתי הוא לעבור לגור באנגליה. אישתי קראה קצת בפורומים ובאינטרנט וסיפרה לי שקבלת האזרחות לאנגליה היא יחסית קלה יותר כיוון שיש לעבור מבחן וראיון ובמידה ויש לך נתונים טובים אתה עובר.. אשמח לקבל מידע על האזרחות לאנגליה. תודה לעונים!

Nobilis

New member
תשובה

אתה מבלבל מספר נושאים. בשביל להתאזרח במדינה מסויימת, אתה צריך (על פי רוב) להיות תושב שלה למשך מספר שנים, ואז לבקש להתאזרח. האפשרויות השונות לעשות זאת (למי שהוא בעל דרכון ישראלי בלבד) מופרטות במאמר בחלק המאמרים שלנו. במקרה שלך (נשוי, ושניכם אזרחים ישראלים בלבד), תצטרך לבקש ויזת עבודה, או HSMP. אם תצליח להשיג את אלו, ותגור בבריטניה במשך חמש שנים, תוכל לבקש אישור שהיית קבע. לאחר שנה נוספת, תוכל לבקש להתאזרח (תצטרך להוכיח ידיעת אנגלית ולעבור מבחן קליל על החיים בבריטניה). שים לב שכל זה מדבר על אזרחות, וכמו ששמת לב, אני מזכיר תושבות. מה שמעניין אותך לצורך הגירה הוא לא אזרחות, אלא תושבות. אתה יכול לחיות בגרמניה כל חייך, כתושב קבע, בלי לבקש אזרחות (ולפיכך לא תידרש לוותר על האזרחות הישראלית שלך). לתושב קבע יש בדיוק את אותן הזכויות כמו לאזרח (מגורים, עבודה, בריאות, וכו'), למעט הזכות להצביע בבחירות, ולבקש דרכון. העניין הוא, כמובן, שאתה צריך להשיג תושבות בדרך כלשהי. הדרכים מפורטות במאמר, כאמור. תרגיש חופשי לשאול שאלות נוספות.

Yowiee717

New member
תודה רבה לך...

שאיפתי היא לקבל אזרחות. לגביי בריטניה: מהי האפשרות השניה שצינת פרט לויזת עבודה? HSMP?

Nobilis

New member
כל האפשרויות

מפורטות במאמר. יש שאלה ספציפית לגבי אחת מהן?

Yowiee717

New member
כן

אני רוצה לבדוק אם הבנתי נכון: אני מגיש בקשה לשגרירות בריטניה בארץ (לבד או בעזרת עו"ד) בכדיי לקבל אשרה לשהיה ועבודה בבריטניה. בקשתי נבדקת בשיטת הנקודות ובמידה ונמצאתי מתאים אני מקבל אשרה זו. אז אני צריך לגור בבריטניה בשמך 5 שנים, אז אני מגיש בקשה לאזרחות ועובר ראיון ומבחן באנגלית ועל החיים בבריטניה. וכשאני מקבל את האזרחות אני צריך לחיות עוד שנה בבריטניה ולא לצאת מהמדינה להרבה זמן. רק אז אני אזרח בריטי. זה מה שהבנתי. אשמח אם תגיד לי אם זה נכון. בנוסף: 1. אשמח לקבל המלצות על עו"ד שיוכלו לעזור לי בעניין. 2. על מה מקבלים נקודות? 3. האם קשה לעבור את המבחנים כדיי לקבל אזרחות? 4. אשמח לקבל אתר של דירות למכירה והשכרה בבריטניה - אנגליה. אתר טוב עם תמונות ושפע מידע ואפשרויות. תודה רבה!

cookie9

New member
עד כמה שידוע לי

את הבקשה ל-HSMP אתה לא מגיש לשגרירות בריטניה אלא למחלקה במשרד הפנים הבריטי המטפלת בנושא. רצוי להיעזר בעו"ד שיגיש עבורך את הבקשה מכיוון שזה עניין די מורכב. אם נמצאת מתאים לפי שיטת הנקודות (ועוד כמה קריטריונים) תקבל מהם Letter of Approval איתו אתה ניגש לשגרירות בריטניה בארץ כדי להוציא את ויזת ה-HSMP לאחר שתקבל את הויזה אתה רשאי לעבור לבריטניה לחיות ולעבוד שם. עד כמה שידוע לי, הויזה שתקבל בשגרירות תקפה לשנתיים בלבד ויהיה עליך לחדש אותה בבריטניה בתום התקופה. כדי לחדש את הויזה תצטרך שוב לעמוד במבחן הנקודות (מאד דומה לזה של הבקשה הראשונית שעשית בארץ). החידוש יהיה לשלוש שנים נוספות. בתום שלוש השנים הללו תוכל להגיש בקשה לתושבות קבע (שזו אשרה שאין לה תאריך תפוגה) וכעבור שנה שבה תחזיק בתושבות קבע תוכל להגיש בקשה לאזרחות. סה"כ אתה מסתכל על תהליך של לפחות שש-שבע שנים מיום ההגעה לבריטניה ועד לקבלת האזרחות (במידה ותעבור את כל המשוכות שבדרך
) הרשה לי להמליץ לך בחום על בלוג שנכתב ע"י מישהיא שהוציאה ויזת HSMP לפני כשנה וכיום היא מתגוררת ועובדת בלונדון. הנה קישור לרשומה הראשונה בבלוג: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=606332 בהצלחה

Yowiee717

New member
וואוו!

תודה רבה לך מקרב לב על תשובך המפורטת! עזרת לי מאוד!!! דבר אחרון אם תוכל לעזור לי - לגביי עו"ד. האם כל עו"ד המתמחה בעיניי הגירה יכול לעזור לי? יש המלצות? תודה

cookie9

New member
אין בעד מה../images/Emo13.gif

אין לי המלצות לגבי עו"ד מכיוון שלא הגשתי בעצמי בקשה כזו ואינני מכירה באופן אישי אף אחד שעשה זאת. אתה מחפש עו"ד לענייני הגירה שמתעסק גם בהגירה לבריטניה. בפרט אתה מחפש עו"ד שמתמצא בתכנית ה-HSMP. חיפוש פשוט בגוגל יעלה מספר לא מבוטל של עו"ד בישראל המתמחים בנושא. מצא לך כמה כאלה והתקשר אליהם לברר אם הם מטפלים בהגשת בקשה ל-HSMP. אני מניחה שתוכל אף לקבוע פגישה ראשונית לא מחייבת אצל עו"ד כזה בכדי להעריך את סיכוייך. בהצלחה!

Nobilis

New member
סחטיין על התשובה ../images/Emo187.gif

זה תענוג לראות אנשים שהגיעו לפורום כשואלי שאלות משתתפים בו כנותני תשובות.

למעלה