היי.. שאלה חשובה

tulit

New member
היי.. שאלה חשובה

שלום לכולם ! מה שלומכם?? לאחרונה התחלתי להנחות ולבנות תוכניות עבור ילדים אוטיסטים. יש ילדה אוטיסטית בת 13 בתפקוד בינוני ומעלה, שעובדת עם 2 בנות בהנחייתי שאני צריכה מעט עזרה ביצירת תהליך העבודה עימה - יש לי יעדים אך אינני בטוחה בדרך. אני רושמת כאן מס' יעדים שחשבתי עליהם- אשמח אם תוכלו קצת לייעץ לי מניסיונכם- 1. התייחסות לאחר- היא יכולה !!! השאלה שלי היא איך אני מלמדת אותה בדרך הנכונה ביותר 2. ויתור על דברים למען האחר. 3.אחריות 4. כישורי חיים- אלו כישוריי חיים חשוב ללמד?? תודה רבה ליטל
 

רוויטלג

New member
אני חושבת שזה קצת לא רציני

ממישהי שמתיימרת לבנות תוכנית ולהנחות מטפלות לשאול כאלה שאלות "על רגל אחת" בפורום.
 

tulit

New member
רוויטלג יקרה

אני חושבת שזה קצת לא רציני לבטל בהנף יד מקצועיות וניסיון של אנשים שאין לך הכרות אישית עמם. לשמחתי אני כבר עובדת כ 11 שנים בספקטרום האוטיזם כך שניסיון ומקצועיות לא חסרים לי. אחד מעקרונות אמונתי הוא להישאר בראש פתוח ולשמוע תמיד דעות ורעיונות חדשים ואחרים. ולכן נשאלה שאלתי. במיוחד בתחום זה שבו כל פיסת ידע היא כקרן אור.
 

shirkoosh1

New member
ליטל, אני בטוחה שהכוונה שלך טובה,

ויפה שאת פונה אלינו בכדי לקבל עזרה, כי נשמע שאת באמת רוצה לבנות לנערה המדוברת תוכנית עבודה. בלי שום ציניות, אני חושבת שאיכפתיות אצל צוות מטפל זה אחד הדברים הכי חשובים. ודווקא בגלל שאת רוצה לבנות לה תוכנית שתעזור לה, את צריכה קודם לכן ללמוד להכיר אותה, לנסות לשחק איתה, לדבר איתה, לתצפת עליה ואז באופן נקודתי לשאול אותנו שאלות (למשל אם את רואה שהיא מנותקת מהשאר, אבל מאוד מתענינת בפעילות מסוימת או במשחק מסוים ואת שואלת בעצתנו איך אפשר להשתמש בעניין של הנערה באותו משחק בכדי לגרום לה להתיחס לאנשים סביבה...)ואני מאמינה שנוכל לסייע לך עם עצות. הבעיה היא שכרגע אנחנו לא יודעים כלום על הנערה הזו, וכל אוטיסט, כמו שבטח תביני בהמשך הדרך, שונה מאוד מאוטיסט אחר. לכל אחד מהם יש חולשות אחרות ונקודות חזקות אחרות. מה שעובד טוב על ילד אחד, לא בהכרח יסייע לילד אחר על הספקטרום. אז נשמח לעוץ לך עצות בהמשך אחרי שתנדבי לנו יותר פרטים על הנערה. בהצלחה רבה, וכל הכבוד לך על הרצון הטוב לסייע והיוזמה.
 

mayarel

New member
היי ליטל ברוכה הבאה

אני מסכימה מאוד עם מה ששירקוש כתבה. חשוב ללמוד להכיר את הילדה. בנוסף אני ממליצה להיות בקשר עם אנשי מקצוע או כמובן המשפחה לקבל רעיונות וכיוונים. בעייני אלמנט המפתח הוא תמיד לחפש את הנקודות החזקות ודרכן להתמודד גם עם החלשות. במילים אחרות לחפש את הדברים שהילדה נמשכת אליהם ומצליחה בהם ואיתם להתחיל את האנטראקציות, אם זה משחקים מובנים כמו משחקי קופסא, או יצירה משותפת, ספורט תחום עניין וכדומה.. שיהיה לה יותר ביטחון והתחלה עם הרגשת מסוגלות. בהצלחה, תהני הרבה ואם תצוץ שאלה ספציפית אשמח גם כן לנסות לעזור
 

yonitbrk

New member
הי ליטל

אכן מטרות חשובות והדרך להשגתם ארוכה וקשה. ואני מדברת מניסיון. אני יודעת שעם עומר ,וגם עם טל, עובדים לדוגמא, על התייחסות לאחר, בקטע של משחקי קופסא משותפים. שיחות מפגש , ליד שולחן, עם חבר אחד או שניים, ואז לומדים להקשיב לאחר . 2. ויתור על דברים למען אחר - התחלקות ופרגון. אכן דברים קשים שגם עם המון שיחות והמחשה. 3. אחריות - בבית הספר זה נעשה דרך חלוקת תפקידים ,וגם בבית, אני פשוט מחלקת מטלות ,שעל הילד לבצע ואני מאמינה ששוב, זה דבר שיגיע עם הזמן. אחת המטלות המצויינות לנושא זה ,לדעתי, היא האחריות של הילד לדאוג להכין שעורי בית,לדוגמא.להיות אחראי לסדר את תיק בית הספר כדי לא לשכוח דברים בבית . וכו'. 4. כישורי חיים - נתחיל מעצמאות. שירותים,מקלחת, שהם ה א"ב . להתלבש לבד. להיות עצמאי ולהיות מסוגל לערוך קניות וללכת למכולת, או לסופר השכונתי עם רשימה . לשטוף כלים. ובכלל להיות מסוגל לעזור בבית . לסדר לבד את החדר, ארון וכו'. מקווה שעזרתי.
 
למעלה