היי....שאלה די כללית

shim23

New member
היי....שאלה די כללית

אשמח לדעת, לדעתכם כמובן, מה הם היתרונות של לימודים בחול...אני מאמין שהשיקולים מאוד מגוונים, אבל עדיין אשמח לשמוע את דעת האנשים כאן
אני סטודנט לתואר ראשון שנה אחרונה בכלכלה...וחשבתי להמשיך לתואר שני בארצות הברית...אבל די ירדתי מהרעיון אחרי שהבנתי מה המחירים.

השאלה שלי כמובן כללית לכל המקומות בעולם...כמו אירופה וקנדה ולאו דווקא ארצות הברית. כמו כן אני ישמח לשמוע דעה כללית על הלימודים בחו"ל ולא דווקא על תחום הלימוד שלי, כלכלה.

תודה :)

d a p h n a

New member
קודם כל, חשוב להבין שבארה"ב....

המסלול המקובל ללימודים גבוהים הוא מסלול ישיר לדוקטורט, ולא מסלול של תואר שני ואז דוקטורט. בעוד שללימודי תואר שני (כאשר בכלל מציעים אותם) יש בדרך כלל מחיר מאוד גבוה, אם נרשמים למסלול ישיר לדוקטורט בדרך כלל מקבלים מלגה מלאה + מלגת מחייה. זה משהו לקחת בחשבון.

לגבי יתרונות של לימודים בחו"ל, זה כמובן מאוד תלוי מה אתה רוצה לעשות בחיים.

במובנים הפרקטיים, אם אתה מעוניין במסלול תעסוקה אקדמי, הרי שיש ציפייה די חזקה שבשלב מסויים של הלימודים שלך תצא מגבולות מדינת ישראל, פשוט בגלל שהאקדמיה בישראל מאוד קטנה ו"קליקית", ורוצים שתחשף גם לדברים אחרים. אפשר לעשות את זה בשלב הדוקטורט, או בשלב הפוסט-דוקטורט, אבל בדרך כלל יש ציפייה שזה יקרה מתישהוא.

אם אתה לא מעוניין במסלול קידום אקדמי, אלא לצאת לשוק העבודה, הרי שלפעמים יש יתרון ללימודים בחו"ל קודם כל אם המטרה היא בסופו של דבר להשאר בחו"ל. בנוסף, לפעמים לימודים במוסד מאוד יוקרתי בחו"ל יכולים לפתוח דלתות בארץ.

עכשיו מעבר לעניין של תעסוקה וקריירה, יכולים להיות יתרונות נוספים.
קודם כל, לפעמים רוצים לצאת קצת מהארץ, להתאוורר ולחוות חוויות שונות.
שנית, לימודים בחו"ל יכולים לאפשר להחשף לחוקרים אחרים.
שלישית, למוסדות טובים בחו"ל לעיתים קרובות יש תנאים ו-resources שאין למוסדות בארץ, מבחינת דברים כמו ספריות, אפשרות לנסוע לכנסים ועוד.

יחד עם זאת, כן צריך לקחת בחשבון שיקולים של עלות-תועלת. רמת הלימוד באוניברסיטאות בארץ מאוד גבוהה, בסך הכל, וישנם אוניברסיטאות בארץ שחזקות במיוחד בתחום הכלכלה. לכן צריך לקחת בחשבון את היתרונות של לימודים בחו"ל, אבל גם את החסרונות שיכולים להיות הן מבחינת מחיר כספי, והן מבחינת מחירים אחרים כמו מרחק מהמשפחה, קשיי הגירה ועוד.

למעלה