היי, שאלה בקשר לתילוע

היי, שאלה בקשר לתילוע

במידה וחתול קיבל רק את החלק הראשון של התילוע ולא קיבל את ההמשך שהיה אמור לקבל אחרי כשבועיים ועברו כמה חודשים מה עושים עכשיו? מתחילים את התהליך מחדש? זאת אומרת תילוע בשני שלבים? או שאפשר להמשיך ישר לשלב השני?

גן חיות

New member
לפי מיטב הבנתי

תילוע בשני שלבים זה כאשר יש לחתול תולעים. הורגים את כולם עם הכדור הראשון. אבל ייתכן שיש ביצים שיבקעו. אז השלב השני נגד אלו שעוד לא נולדו. מניסיוני - זה לא תמיד הכרחי. אצלי יש מספר גדול של חתולים וכלבים ולכן כאשר יש למישהו תולעים - לא תמיד ניתן לדעת מי. הווט בדרך כלל נותן לי כדור אחד (כאילו מניעה) לכולם. זה בדרך כלל מספיק (אצלי הם נדבקים בעיקר כאשר אני מכניסה הביתה הצלות שיש להם פרעושים ותולעים ולא מספיקה לטפל בזה מיידית)

ממליץ לתת פעמיים

יש המון גישות בנושא - אני מתייחס לשני סוגי תולעים: עגולות - לרוב נגועים גורים, כמעט ואין בארץ בבוגרים. בהם חשוב הטיפול הכפול, וגם במקרים שיש בעיות כמו שלשולים. אם הוא לא ניתן בפעם הראשונה - אז כדאי עכשיו. שטוחות - מגיעות כל הזמן דרך קשר לפרעושים במחזור החיים. לכן אפשר להתייחס שהם תמיד שם. אין לתילוע אפקט של מניעה (זה לא חיסון והפעילות של הכדור קצרה) אבל זה יהרוג את אלה שנמצאות, וזו המטרה, אז להם אני נותן פעם אחת (שזה בבוגרים) גמר חתימה טובה

למעלה