היי רותי

היי רותי

בוקר טוב רותי יש הסבר לתופעה המזעזעת הזו של רצח ילדים שפוקד לאחרונה את המדינה שלנו? האם זאת תגובת שרשרת מסויימת ומה אפשר לעשות בשביל לעצור את זה?

רותי 11

New member
התחושה שלי היא

שלצערי לתקשורת יש המון המון משקל בעניין זה גל של אנשים שתפסו "טרמפ" אמנם חולני מאוד על כך שפורסם שהורה הרג את הילד שלו וכמובן רק ראש חולני יכול להזדהות עם הפתרון הזה וליישם אותו. את יודעת זה דומה לזה שיש לפעמים פרסום של מתאבדים ופתאום את שומעת שיש הרבה כאלה שמתאבדים. לדעתי אפשר פשוט לתת פחות משקל פרסומי וזה יעזור. כמובן שיש עוד הרבה מה לעשות אבל כדי לעצור את הגל הזה חייבים לעשות משהו קיצוני כמו להשתיק את התקשורת

ענתי44

New member
תשתיקי את התקשורת ואז מה?

תמנעי מאדם חולה לפגוע בילדיו? אולי האם החולה לא היתה מטביעה את בנה בים אחרי הסיפור של רוז אבל בעוד חודש חצי שנה היא היתה הורגת אותו בדרך משלה. ההד התקשורתי אולי הקדים מטורפת או שניים אבל את לא מודעת כמה נפשות הציל. ילדים שעברו סיוט ולפתע בשל המודעות כן השכנים הזעיקו את המשטרה והשופט שקרא והזדעזע כן הקשיב במקרה אחר לעו"ס שכתבה בדוח שהילדים בסכנה וצריך לקחתם מהוריהם. אנחנו שומעים רק על מקרים רעים אבל על הדרמות הקטנות ועם הסוף הטוב אנחנו לא יודעים. אני כותבת במקומון. לא באמצעי תקשורת כמו טלוויזיה ואני אומרת לך שהרבה עוולות לאדם נמנעות בזכות העיתון. דוגמה קטנה. לזוג הורים שהאישה הייתה בהריון בחודש השמיני הוברר שהעובר עם מומ קשה ובבית חולים עשו לאם זריקה. למרות ההפלה כעבור יומיים נולד תינוק עם מומים קשים שיסבול וימות בייסוריים. אחרי הפרסום, אני יודעת לפחות על חמש נשים שלא הלכו לבדיקות בשלב מוקדם וכן הלכו. חלקן דתיות אבל חלקן נשים שחשבו שהכל בסדר ולמה להטריח עצמן לבדיקות שגרתיות. אותי המקרים האלו מזעזעים. והגיל המשותף ארבע בעיניי סימלי. רק שאין לי מושג למה או אם יש איזה מסר שצריך ללמוד מהרצח המזעזע של ילדים חפים מפשע על ידי בני משפחה שאמורים להגן עליהם

רותי 11

New member
לא אמרתי שהשתקת תקשורת

תמנע את הדברים האלה אבל אולי היא תמנע גלים של התופעה

ענתי44

New member
אולי ואולי לא

אנחנו שולחים אצבע מאשימה אל התקשורת אבל היא מראה של החברה שלנו. אם מרבים לכתוב על דברים כאלה כי יש מי שקורא בשקיקה. ובכלל זה מתחיל בשכנים ששומעים ולא מתערבים, בשוטרים עמוסים, בעו"ס שקורסים תחת עבודה ולא מתפנות לבדוק גם במקרה שכן מדווחים וכלה בשופטים רחמניים שנותנים עונשים קלים ומעודדים אחרים, בדרכם הם.

רותי 11

New member
אני לא מאשימה את התקשורת

בעניין, אני מציינת שזה קורה בעקבות פרסום וזאת עובדה שבאמת אנשים עושים דברים כאלה בעקבות פרסום, זה שהם היו מועדים לפורענות זה בעצם מה שדחף אותם לעשות את זה, ברור שאלה לא פתרונות של אנשים שפויים. ואת צודקת שזה מתחיל בשכנים שיודעים ושותקים וכאשר קורה האסון כולם מיתתמים או אומרים ידענו שזה יקרה, העניין הוא שהם יכלו למנוע את זה ולא עשו כלום לצערנו.

ענתי44

New member
את חושבת שיהיו עוד מקרים?

קראתי שבארה"ב יש מיליון וחצי ילדים שעוברים התעללות במשפחה וכמה אלפים ילדים שהוריהם רוצחים כל שנה. זה מבעית אותי לחשוב על זה שזו תהיה אופנה בארץ.

ענתי44

New member
ראיתי עכשיו שידור חוזר

של איזה טלנובלה ישנה ובה יש סוד שאמא ניסתה להטביע את הילד הקטן באמבטיה והאב הגיע הביתה ומנע את זה התגרש ממנה וגידל את הילד לבד ושלח את האם לחו"ל בתמורה שלא יספר לילד שגדל את האמת.... עוד דוגמה למטורפים שינסו לחקות את מה שראו.

רותי 11

New member
נכון את צודקת - פעם ראיתי

תכנית על טלנובלות ואת ההשפעות שלהם על האנשים כמובן בדרום אמריקה זה נעשה וראו שההשפעה שם היא כל כך גדולה שהם התחילו להעביר מסרים דרך אותן טלנובלות.

ענתי44

New member
זו טלנובלה כחול לבן

אבל את צודקת המסרים שעוברים באותם תוכניות והרצינות שאנשים מייחסים להם.... פעם ראיתי עם אחיינית שלי סידרה אמריקאית שילד כבן 4 הלך לאיבוד בקניון לחבר של אמא שלו, והראו שם שזר ניגש אליו והילד פוחד ואז הזר הושיט ממתקים והילד הלך איתו.... להגביר את המתח או הרייטינג. כמובן בסוף הפרק אותו זר היה טוב והביא אותו לתחנת משטרה אבל בחיים זה היה מסתיים אחרת....

למעלה