היי רותי יקירה

לירוני23

New member
היי רותי יקירה

אני רוצה לשאול אותך על מערכת יחסים שלי עם אמא שלי... אפשר לומר שרוב חיי אני לא מדברת איתה,מאז שאני קטנה יש לי בעיות איתה....שהייתי קטנה מאוד פחדתי ממנה,היא היתה צועקת המון ומדברת לא יפה...והצעקות שלה כל פעם מחדש היו עושות לי לא נעים ממש! עם הזמן גדלתי מרדתי בה המון,אבל היא לא השתנתה היא נוהגת לזלזל בי המון,ולהוריד את הביטחון שלי.זה לא עוזר לה ממש כי אני יודעת שאני בסדר גמור וכל מה שהיא אומרת זה שטויות.אני לא מתייחסת אליה ,ולפעמים אני מחזירה לה ולא מוותרת על מילים. בכל אופן אני ממש לא אוהבת אותה,אפילו יום אחד שהיא היתה ממש חולה אבא שלי התקשר אליי ואמר לי ללכת לשים לה טיפות אוזניים ,ואני הלכתי לשים לה אבל ממש ניגעלתי ממנה,אפילו לא ריחמתי עליה.(בו נגיד שאם הכלבה שלי היתה סובלת שם זה היה מזיז לי המון),אבל בגלל שזה היא אז לא איכפת לי שרע לה. את אבא שלי אני מאוד אוהבת והוא איש רגוע ושליו,והוא המון מגן עליי והיא תמיד אומרת לו שהוא יותר מדיי מגן עליי,ולא מגיע לי שאני מתנהגת לא בסדר. לפעמים הוא מקשיב לה אבל לרוב הוא ממש מגן עליי.אני עדיין גרה עם ההורים,מחכה לרגע שבו אני יעזוב את הבית ויקים משפחה משלי. בכל אופן אם אפשר להבין מתיקשור למה היחסים שלי ושל אמא שלי כאלה,זה בטוח מגלגול קודם.... תודה רותי

רותי 11

New member
לירוני23 יקרה

כמוש את יודעת שאלות כאלה נשאלות רק בימי א' העיום אני אענה לך אבל להבא תכתבי אותן בימי א' בבקשה. התמונה שעולה לי לראש מיד היא אישה גדולת גוף וילדה קטנה יושבת על הריצפה האישה צועקת על הילדה, הילדה מתכווצת מהצעקות של האישה, האישה היא לא האמא שלה, זה מוסד של יתומים או משהו כזה, והיא שם מעין אם בית או משהו כזה, כמובן כמו שאת מבינה מי זאת האישה ומי זאת את בתמונה הזאת. מה שכן לך יש עבודה כאן, לה יש את שלה והיא לא עושה את זה, היא נשארה מאלה שנותנים את הפקודות, את לא באת סתם כילדה שלה, שהיא אמורה להיות מערכת יחסים של רכות אהבה הגנה בטחון היא לא יודעת לתת את זה, וזה לא רק מחיים קודמים משהו בחיים האלה גרם לה להיות כזאת, (אני כמובן לא נכנסת לזה) אבל צורת הגדילה שלה או אותה טראומה חיברה אותה ישירות לאותה דמות שהיא הייתה אמורה לשנות, והיא למעשה שואבת משם את הכוחות שלה להתמודד כי אם לא לדעתי היא הייתה מתפרקת אז נכון שלך זה עשה רע מאוד אבל זה מה שמשאיר אותה "שפויה" הצורך בשליטה הצורך לשלוט בחיים שלה ושלא ישלטו בה ושלא יזיקו לה. לכל אחד בחיים יש את צורת ההתגוננות שלו השרדות שלו, וזאת הדרך שלה לשרוד אני לא חושבת שאת צריכה לשנוא אותה על כך, נכון שזה קשה אבל תנסי לראות אותה באור שונה שהיא מאוד פגיעה בפנים ושהכל תחפושת כדי שהיא לא תפגע היא פוחדת מהפגיעה היא נפגעה מספיק וקשה לה להתמודד עם זה כמו כל אדם אחר, ולכן היא בחרה בדרך הזאת, לא שאני מצדיקה אותה אבל אני בהחלט מבינה אותה. אולי חלק ממה שבאתן לעשות כאן זה שאת תנסי לרכך אותה ולהגיע אליה פנימה, זה לא יהיה קל, אבל חלב לפספס את החיים האלה ולהגיע לעוד חיים עם קשיים דומים, תנסי לתת לה אהבה, זה משהו שהיאל א באמת יודעת מה זה, אבל אולי תנסי לרכך אותה היא בטח לא תגיב בצורה חיובית בהתחלה זה אפילו יבלבל אותה מאוד אבל שווה לנסות בשבילך ובשבילה ובעיקר בשבילך כדי שתשחררי את הכעסים והרעלים שאת צוברת עם השניטם.

לירוני23

New member
היי רותי יקירתי

אני כותבת לא תמיד ביום ראשון שאלות תיקשור כי לפעמים ימי ראשון אין לי גישה למחשב ואז אני מפספסת או שלפעמים פשוט באותו הרגע עולה בי הצורך לרשום אז מצטערת,ואני ישתדל שזה לא יקרה שנית עכשיו יש לי שאלה קטנה: אני נסיתי תמיד להתנהג אליה יפה וברכות שנים על גבי שנים עד שהחלטתי שאני לא מתעסקת איתה עדיף להתרחק ממנה כמו מאש. אני לא שונאת אותה,אני לא רוצה לשנוא אף אחד,אני מבינה שכל אחד הוא בהתפתחות אחרת. אבל למה אם היא בוחרת להשאר כזו אני יצטרך להגלגל איתה שוב וליסבול את זה. למה אני צריכה להמשיך להפגע אם היא לא לומדת את השיעור שלה? תודה רותי

רותי 11

New member
זה בסדר חמודה אני לא

כועסת, רק ציינתי עובדה. בואי נאמר שאת לא יכולה לשנות אותה אם היא לא רוצה מבחינתך את תשחררי אותה ותביני שהיא נמצאת במצוקה וחבל שתכעסי עליה תעשי מולה תהליך סליחה - כמובן שעדיף פנים מול פנים אהבל אם זה קשה תעשי את זה לבד בדמיון מודרך. אם את תשחררי אותה מבחינתך אבל אמיתי אין סיבה שתחזרו בעוד גלגול.

למעלה