היי קוראים לי תומר ואני לומד במגמת

היי קוראים לי תומר ואני לומד במגמת

במשחק(5 יחידות) ואני לומד משחק בזרם של תאטרון שולים ואני עולה לכתיה יב ואני אוהב משחק אבל אני אוהב יותר לשחק בסגנון מימסדי ולא שולים הכוונה להביע את עצמי דרך מילים ולא מעשים(תנועה) וזהו! יום נעים לכם! וכמובן המגמה השנייה שלי זה מחשבים =)

מאריאן

New member
ברוך הבא תומר :)

אני לומדת תיאטרון 5 יחידות, אני חושבת שזה שונה ממה שאתה לומד, כי אני אף פעם לא נתקלתיבמושגים ``תיאטרון שולים`` ו``תיאטרון מימסדי``, אולי תוכל להסביר על זה קצת? במגמה שלנו עושים 2 יחידות מעשי (בגרות מונולוג או דיאלוג בי``א, ובגרות הפקה בי``ב) ו-3 יחידות עיוני (בי``ב) גם אני עולה לי``ב אבל המורחב השני שלי הוא פסיכולוגיה-סוציולוגיה

WC

New member
מגמת משחק?! ביזיון

מה זו הזנות הזו- מגמת משחק?! מה השלב מגמת דרמה!? אין כזה דבר במערכת החינוך הישראלית מגמת משחק- יש תאטרון! וכמו שהרכזת שלי לשעבר (כי אני כבר לא לומד תאטרון כי עברתי לגולה- שלא תחשבו שאהבתי לממסד נטולה בספק) אמרה: זה לא מגמת משחק! זו מגמת תאטרון! איש הלילה היקר- אני גם צריך לעמוד על ההבדלים? טוב אני אעשה את זה- תאטרון הוא הכל- התפאורה, התאורה, המוזיקה, הבימוי, הכתיבה של המחזה והמשחק! מה שנכון נכון ואמר זאת בחור פולני שהיה חכם ממני בהרבה בנושא (אך לצערי שמו ניפצר מזכרוני) שהתאטרון ה``עני`` יכול להתבסס על שחקנים וקהל ויותר מזה לא צריך! אבל לזלז בצורה מגעילה וברוטלית בכל שאר האספקטים של תאטרון בלקרוא לו משחק!!!!! ולבטי: תאטרון ממסדי- תאטרון מיין סטרים- הבימה, הקאמרי, בי לסין וכ`! תאטרון שוליים- פרינג`(בעיקרו) ויש עוד הרבה! שגם זאת לדעתי בורות מזעזעת למי שמנהלת פורום תאטרון - אבל נסלח לך כי אני מכיר אותך! אבל איש הלילה- אני אשאיר אותך עם משפט שאמרה אותה רכזת מופלאה שהייתה לי שמלךווה אותי עד היום (היא הייתה אומרת את זה תמיד בכל הקשר וזה היופי): תהפוך את הדפקט לאפקט! ובנימה אישית - יש לך הרבה אפקטים פוטנציאלים באמתחתך! WC מגמת משחק??!! &^%#)*^%$^%$#&^

מאריאן

New member
אל תאשים את התלמידים,

תאשים את מערכת החינוך :p ועכשיו, אם לך מותר לצטט את הרכזת תיאטרון שלך, אני אצטט את המורה שלי להיסטוריה (שאומר את זה תמיד, בכל הקשר וזה היופי): משרד החינוך דפוק. עוד דוגמא לכמה שמשרד החינוך דפוק, או לפחות הדרך בה עושים בגרות בתיאטרון - תחשוב על זה שעבדתי והשקעתי המון במונולוג שלי, וקיבלתי את אותו ציון כמו שקיבל אחד מהכיתה שלי שיום לפני לא זכר את הטקסט שלו בע``פ. ועוד משהו (שבגללה אני שוקלת לא לגשות לבגרות בתיאטרון) היא שבהפקת י``ב, לא משנה כמה אני אשקיע וכמה ההפקה שלי תהייה טובה, הציון שינתן לי יהיה סובייקטיבי לחלוטין. זאת אומרת, הציון שלי בבגרות תלוי אם הבוחן שלי אוהב בחורות בלונדיניות או שחורות. יום טוב...

שוב היי

דבר ראשון שאני רוצה להגיד זה לא ללכלך את הזרם שאני לומד בו!(תאטרון שולים!) זה לא בושה ולא כלום זה מעניין ומאתגר ותאמינו לי שזה סוחף הרבה אנשים אחרת הבימה והקאמרי וכל השאר לא היו מורגשים מואימים מפניו! ולהזכיר לכולם שבקומת המאתף של הבימה יש חלל שמותאם להצגות בסגנון תאטרון שולים! אז בבקשה לא לזלזל בזה! בכל מקרה השנה עשיתי בגרות אחת של יחידה שזה היה מונלוגים ואני עשיתי מונלוג שמבוסס על סרט ``הדוקטור`` וקיבלתי 100 הגישו אותי על 100 וקיבלתי 99 בכל מקרה שנה הבאה יש 2 יחידות מעשי שזה הצגה שמעלים בקבוצות ועוד 2 יחידות עיוני שזה תולדות התאטרון(בעעעעעעעע) =( בכל מקרה זהו ואמא שלי מורה לספרות ככה שאני עוד מקבל מידע על שקספיר דרך אמא שלי ככה שתאטרון וכל מה שקשור לו לא חסר סביבי למרות שלפעמים אני לא סובל תאטרון אתפם יודעים יש את הבגרות וחודש לפני זה כל יום מבלים בבתי ספר עד 10 בלילה,לא סובל את זה!!! הפסדתי מלא חומר וחברים ושעות כושר ומלא דברים אחרים! אבל זה כיף לעלות מחזה יש בזה אנדרנלים מסוים!

מאריאן

New member
תן לי רק לתקן אותך,

המונולוג נחשב בערך חצי יחידה, וההפקה היא בערך יחידה וחצי. ככה יוצא שהבגרות העיונית בתולדות התיאטרון היא 3 יחידות, וכל החלק המעשי מסתכם רק ב-2 יחידות. ועדיין לא ממש הבנתי מה זה תיאטרון שוליים. הבנתי שזה לא תיאטרון מהסוג שמעלים בהבימה, אבל מה זה כן? ובקשר למרתף של הבימה, אני חושבת שאתה מתכוונת לבימרתף, שזה מקום מדהים להעלות בו הצגות. יש שם רחבת במה מרובעת, ומסביבה, ב-3 צלעות, כיסאות-קהל שגבוהים יותר מהרחבת הבמה. ראיתי שם כמה הצגות, וזה נפלא :)

WC

New member
בחילה הבאת לי!

תקשיב בובי מותק יקר אתה יודע על תאטרון בערך כמו שסבתא שלי יודעת על טילים גרעינים: קצת מפה קצת משם והרעיון הכללי!ואת תגובתי (ה-ז-ו-ע-פ-ת!!!)אני אעביר בנקודות פשוטות שגם אתה תבין! 1)אף אחד לא מעביר ביקורת על תאטרון שוליים! היחידי שעשה כך היה אתה בעצמך (``אני רוצה לעשות תאטרון עם מילים``)! ומעב רלכך תאטרון שוליים הוא אחד הגורמים המעוררים שמשאיר את התאטרון חדשני וגורם לממסדי לנסות דברים חדשים כדי לא להשאר טפל ויבש כמו באנגליה! חוץ מזה למה תאטרון שוליים בלי מילים! שוליים או פרינג` או איך שלא תקרא לו מייצג את העובדה שהוא לא מיין סטרים זה לא אומר תאטרון אילם!!!!!! 2)את תיקוני היחידות אני אשאיר לבטי! (שאת התלהבותה מהצורה הארכיטקטונית של הבימרתף- לפשרה שאלתי!) וזה שהוצאת 99 בבגרות לא אומר שאתה מוכשר! כי במבחני בגרות בתאטרון כמעט כל ביתספר מוציא סקלת ציונים נאה (אין מתחת ל90 בד``כ) אבל כשאתה הולך אם תאטרון הלאה יש מעט מאוד בתי ספר שכשאומרים שלמדת בהם תאטרון אז גם יודעים שלמדת משהו ובצורה טובה ולא 5 שעות שבועיות של שממג!ובנוסף לכך הבוחנים שלך היו מישהו שהמורה המנחה שלך במונולוגים קימבנה! וככה זה אם בגרויות בתאטרון- הבוחנים הם קימבון של המורים- ואז נשארת השאלה מי לימד אותך- כי מעט מאד אנשי תאטרון ראויים לשמם מלמדים בבתיספר!אז מציוני בגרות לא הייתי מתלהב כלכך- אלא אם כן יורם לוינשטיין בחן אותך- מה שלא נראה לי! 3)עוד חוסר ידע משוועה! זה לא רק תולדות! זה גם שפת התאטרון, עיצוב תאטרון ואתה צריך להביא דוגמאות מהצגות שראית במהלך שנותיך! נראה אותך מוציא 99 בזה - ולצערי זה המבחן החשוב מבין ה3! 4)עוד דוגמא לחוסר ידע- אמרו לך תאטרון בחרת לדבר על שייקספיר- וגדול ככל שיהיה הוא מן דמות אלמנטרית שכולם מדברים עליה ברגע שצריך לדבר על תאטרון- זה מייצג ידע בנושא! ל-א-!!!!!!! טעות זה מייצג חוסר ידע- עזבו את דעתי האישית ששיקספיר הוא מחזאי שהיו טובים ממנו ורבים (ואני עדין בניסוח) אתה יודע משהו על מחזאים אחרים חוץ משייקספיר?! עזוב מחזאים שרק יודעי דבר ידעו אליהם נלך פשוט- וויליאמס, מילר, לורקה, יונסקו מישהו מהשמות נשמע לך מוכר! 5)אתה כרגע זלזלת באחד מהאספקטים שתמיד יהיו לתאטרון ושצריך לאהוב בכל הלב! תמיד בתאטרון החודש האחרון הוא מייגע (על הגוף) ודורש הרבה זמן ומורת עצבים- אבל ככה זה ואין תאטרון שמתנהל אחרת אפילו לא הבימה! ואם אתה לא אוהב את זה - אז מזל שבחרת את זה בתור מקצוע מורחב ולא בתור דרך חיים! 6)רק אנדרנלין- תאטרון זה עולם ןמלואו! שעתיים על במה הן חסד האל! לא לימדו אותך שבשביל הבמה צריך להלחם?! אז רק אנדרנלין קיבלת מזה?! אני אפילו לא אתאר את תחושת השתי דקות על במה שלי כי לצערי נפצר מהפורום הזה אנשים שיבינו! ובשבילי זה תרפיה! לסיכום איש הלילה היקר- התנשאות היא דבר נפלא- אבל כדאי שתוודה שאתה הוא זה שמסתכל מלמעלה! ואתה עדיין נבוב שכל בעני אם אחרי שלמדת את כל מה שתארת שלמדת (שזה נראה לי מעט מאד אבל....) ואתה עדיין מעז לקרוא למגמה שלך משחק!!! WC ``צא כתם ארור צא!`` לך שאל את אמא שלך מאיפה זה

תקשיב לי

אולי אני במגמת משחק! כן מגמת משחק יש לך בעיות? אבל אני לא משוגע כמוך על הדבר יש לי חיים חוץ מתאטרון ואני לא מתכון להיות אובססיבי לדבר כמוך! אני מתכון דווקא להשקיע יותר במחשבים ששם הגישו אותי על 91 אז לפני שאתה פותח את הפה הגדול שלך עלי אז תסתום! כי בשבילי תאטרון זה רק תחביב שולי לא משהו מסעיר ומרגש זה שהדבר היחיד בראש שלך זה תאטרון לא אמשתי אבל אני כבר הבנתי שאתה שרוף של תאטרון וקצת קוקו אבל תשדע שבגלל יחס כזה אנשםי יכולים לחשוב שאתה חסר חיים ששומר בקנאות אל המילה הזאת ``תאטרון`` אני מקווה שנתתי לך קצת חומר למחשבה...

WC

New member
על התיימרות ותוצאותיה

תקשיב לי חומד ותקשיב לי טוב! לא איכפת לי שאצלך זה עיסוק משני, תחביב, מאיה קלה בתעודת הבגרות! כי הרי לי איתך בתחום הנעלה הזה של תאטרון לא יהיו תקלים בעתיד- כי אנשים שקוראים לזה מגמת משחק- לא נשארים בצחום יותר מדי זמן! ואולי אני אובססיבי- וטוב לי להיות ככה! אני מצאתי משהו שעבר אצלי את גבולות התחביב - משהו שממלא אותך בצורה טוטלית- ואם נפצר ממך וממגמת המשחק שלך הדבר הזה צר לי! אבל להיות שרוף על תאטרון לא פרושו חסר חיים- להיפך - אתה לומד יותר על החיים מאשר להעביר את גיל התיכון כמו אידיוט בחוסר מעש! אז תשקיע לך במגמת המחשבים שלך- ואל תתימר להיות מבין גדול- כי אתה לא! וכי האסלה כן! - ולא כדי ליפול בין מלתעות האסלה ביוכוחים על תאטרון! השמר לך ילד! ואהבתי את יכולת הביטוי הענפה- לפני שאתה פותח את הפה הגדול שלך עלי אז תסתום! כולםפ! בואו נעזור לאדון איש הלילה לראות מה דפוק במשפט שלו!! WC השמר לך ילד!

אתה מזכיר לי ילד שכולם שונאים אותו

בבית ספר וגם במגמה אחד חסר חיים שחושב שהוא השחקן הבאה של המאה אני מרחם עליך כמו שאני מרחם עליו אז אין טעם להמשיך בויכוח כי זה סתם עוד סבל עליך כי בכל מקרה אתה לא תבין את דברי כי אתה עוטף את עצמך בחומת מגן כנגד כל ערה שבאה מתוך פיי ואני גם לא חמוד ובמיוחד לא חמוד שלך! ותאמין לי שמחשבים זה לא חסר חיים או ביזבוז שנות התיכון כנ``ל לגבי הכל אני לא חושב שאני צריך לאהוב תאטרון כדי לנצל את שנות התיכון שלי!

WC

New member
אסוציות יש לילד!

אתה מתגונן על התקפות שלו נעשו! תמקד את עצמך ואז תתגונן! 1) לא חמוד- חומד! עמוד על ההבדלים 2)אל תחמיא לעצמך- אני נפגע או סובל מהערות חכמות בלבד- בנתיים אתה לא מתקרב לסקלה 3) אני עוטף את עצמי שכבות הגנה מטפשות- פועל יוצא של זה..... 4)לא אמרתי שמחשבים זה חסר חיים! וגם לא אמרתי שצריך ללמוד ו/או לאהוב תאטרון בשביל לא לבזבז את שנות התיכון! מה שכן אמרתי זה שתמצא לך משהו שאתה אוהב ותשקיע בו! לא משנה מה! אבל מעבר לתחביב שולי סתמי של שעתיים בשבוע! זה לדעתי עדיף מאשר לחיות מול הטלוויזיה והמחשב במשך 3 שנים!!!!! ולסיכום- אני לא אמרתי מילה על עצמי, על כמה אני שחקן טוב או לא טוב ועל כמה אני יודע בתאטרון! אני יודע הרבה אבל לא הכל ותמיד יהיה מישהו שידע יותר ממני! אבל אני מקבל את זה ואומר בפה מלא - אני לא סמכות בלעדית בנושא! בניגוד לאדון איש לילה! ולכן אני אומר שוב- אם מתנשאים אז לוודות שמסתכלים מלמעלה! WC העירה שלנו חרופקה.....

אז שזה שתדע שיש לי משהו שיותר

מתחביב וזה חדר כושר כן כן חדר כושר ואני עובד עם מר ישראל והכל ותאמין לי זה עדיף ממה שאתה עושה או עשית

WC

New member
אני שמח בשבילך

באמת שיבושם לך ותהנה אני שמח שאתה מרגיש עליונות - בלי לדעת מה עשיתי ו/או עושה! WC גילה ורינה

מאריאן

New member
תגובה לשניכם

אין שום דבר רע בלראות תיאטרון כתחביב, כמו שאין שום דבר רע בלראות תיאטרון כטעם החיים. אבל מה שהכי חשוב, זה לשמור על רמת דיון גבוהה, ולא לרדת לפסים אישיים. אולי כדאי שתדע, שגדולי היוצרים והגאונים, בכל הזמנים, היו אנשים שהקדישו את כל חייהם למען הדבר אותו הם יצרו. אין בעיה שתתווכח, רק תתווכח ברמה מסוימת. דיכוי תשוקה נחשב בעיניי כרצח נשמה. כמו שאומרים, חיים ומוות ביד הלשון. מאריאן

GormE

New member
זה שילוב נהדר, ריאלי עם הומני

אני אישית לומדת תיאטרון 5 יחידות, ומצד שני- ביולוגיה אני חושבת ששני התחומים משלימים אחד את השני, ואולי נוצר עומס רב- כי אני משקיעה את נפשי בכל אחד מהתחומים אבל אין דבר יותר משתלם מראיית התוצאות... אוף אני נשמעת כמו ספר הגיגים דפוק. נו, מיילא...

למעלה