היי, צריכה עצות...

TEENAGER1

New member
גם אני יותר מתחברת לפרשנות הזו.

"שיר אהבה להורים שלי" - הרבה זמן חשבתי למה בעצם הוא התכוון, כי זו אמירה שנשמעת לכאורה מאד צינית ביחס למילים של השיר. אבל אני באמת מצליחה להבין את השיר בהקשר של קשרי הורים-ילדים ובכלל קשרי משפחה, על כל המורכבויות האינסופיות שהם נושאים בתוכם. הרי כל השיר הוא מבקש שילכו, שיעזבו אותו לבד, אבל "תיכף". תיכף הוא ירצה שהם ילכו, לא עכשיו, בינתיים עדיף שישארו. כי הקשרים האלה, כמה מסובכים שיהיו, אי אפשר להסתדר איתם לגמרי וגם אי אפשר ממש בלעדיהם. "מי אשם לה, מי אשם לי" - באמת לא יודעים מי אשם בזה, כי אין מישהו שהוא אשם בצורה מובהקת, תמיד במריבות בין הורים וילדים זה מין מריבה אחת מתמשכת שפשוט מתעוררת מדי פעם, וכבר אי אפשר לדעת "מי התחיל" ומה גרם למה. כל צד גורם לשני לסבול, זה כבר נעשה מין מעגל כזה - "אבא בוכה על בן בוכה על אבא" - וקשה לצאת ממנו. ולמרות שהוא יודע שהוא גורם להורים שלו המון צער ("הלב של אמא מתפוצץ"), מה לעשות, זה חלק מהחיים, יש לו כל מיני קונפליקטים עם ההורים שלו - כמו לכל אחד, והוא גם נמצא במצב מאד שביר שלא מאפשר לו כ"כ להכיל גם קשיים של אחרים. "לא אפחד ליפול, לא אפחד לגדול" - יש שני צדדים ביחסים האלו, מצד אחד ההורים והמשפחה לא נותנים ליפול, אפילו כשאתה בעצמך רוצה לוותר ולהרשות לעצמך ליפול. אבל מצד שני, או אולי בנוסף, הם תמיד רוצים לגונן, להורים קצת קשה לעכל שהילד שלהם גדל להם פתאום, מגיע לעולם ה"מבוגרים" המפחיד שהם חיים בו. לכן זה התאים לי לפירוש הזה. וזה מתאים גם למה שהוא אמר פעם, שהוא כתב את השיר אחרי שהוא עזב את בית ההורים לטובת דירה משלו. אה, ועדי - היה ממש מעניין לקרוא את הפרשנות שלך

aryekes

New member
אי אפשר לתאר את זה יותר טוב!

אני גם רואה את זה כאיזשהו תסביך פרויאדני שלו. אני הכי התחברתי לאמירה "בלי המבט הקרוע שלכם" שלא נראה לי שאין ילד והורים שלא חוו את הסיטואציה הזאת, מבט של הורים קרוע מאהבה ומצד שני קרוע מחוסר מעש ויכולת לעזור ככשני העולמות נוגדים אחד את השני לגמרי. זה גם מתקשר לי למשהו אקטואלי עם כל ההבדלים בין הורים של דור שני לשואה והילדים שלהם וחוסר ההבנה, וכל הבכי האינסופי הזה "אבא בוכה על בן בוכה על אבא" שלדעתי מתחיל איזשהו רצף אינסופי שבו גם האבא בוכה על אביו וכן הלאה (אם מישהו ניסה פעם לשיר את יונתן הקטן בחזרה על הצמד מילים "ינותן הקטן" לכל אורך השיר זה מאוד דומה, כך יוצא שיונתן הוא קטן וקטן הוא יונתן וכו'
)... בכל אופן, בקליפ אפשר ממש להציג את המבט הקרוע של האנשים מסביב לילד עם המבט הזומבי שרוצה להישאר לבד ולהישבר לאט בתוך ההרס העצמי שלו. ארצה גם לכתוב קומפלימנט בפורום זה, גם אני מאוד נהנתי לקרוא את הפרשנות שלך עדי, אני חושב שיש לך יכולת ניתוח מדהימה!!!

המון המון תודה! ../images/Emo13.gif

ואגב, בתור אחת שפרוייד הוא חלק בלתי נפרד מחייה
תסביך פרויידני (הוא נקרא תסביך אדיפוס אגב) לגמרי לא קשור לדברים שאמרת, ההפך, הוא מדבר על הקנאה של הבן באביו על אהבת אימו ופחד שלו שאביו יסרס אותו (בגלל המחשבות המיניות שיש לו לאימו) ויש גם תסביך אלקטרה שזה הבנות שמתאהבות באבא שלהן ומקנאות באמא שלהן והתסביכים האלו נפתרים ע"י הזדהות עם ההורה מאותו מין בסופו של דבר.. ככה שאני לא מוצאת כאן קשר לפרוייד, תודה לאל.. קשרים לפרוייד זה לא טוב, הבחור היה חולה במלוא מובן המילה..
אבל הוא אדם משעשע בסופו של דבר והוא גם תרם לא מעט.. הקטע הוא שלכאן הוא לא קשור

aryekes

New member
אני דווקא חושב ש...

זה כן קשור. אני יודע מה הם תסביכים אדיפוס ואלקטרה ולכן לא השתמשתי במונחים האלה. השתמשתי במונח "תסביך פרוידיני", זאת אומרת תסביך שקשור להורים באופן כללי, כי פרויד ייחס את הבעיות של אדם לילדות שלו ולמשפחה (תקני אותי אם אני לא מדייק)... אגב, אני אוהב אנשים חולים, הם היחידים שיכולים לתת דרור למחשבות ההרסניות המדהימות האלה שיש לכולנו..
אם בכל זאת טעיתי אז הכוונה שלי הייתה לתסביך שקשור להורים, אוף!!!

סליחה אבל אני נאלצת לתקן..

פרוייד ביסס את כל התאוריה שלו על דחפים ויצרים של האדם (בגלל זה הכל אצלו קשןור במין ובהרס..). הוא אמנם מראה שיש לאדם "סופר אגו" שזה בעצם רצונות הסביבה והחברה אבלמתמקד בעיקר ב"איד" שאלו הדחפים והיצרים וב"אגו" שאמור לקשר בין ה"איד" ל"סופר אגו".. ככה שההורים ממש אבל ממש לא קשורים לתאוריה שלו ו"חינוך" די סותר את התאוריה שלו..
טוב, הגזמתי.. אבל הוא לא מדבר על הורים או חינוך שלא בהקשר של סופר אגו

aryekes

New member
פה הזמן לווידוי שלי...

מעולם לא קראתי את פרוייד, וכל מה שאמרתי עליו מבוסס על דברים ששמעתי מאנשים שכן קראו ואיזה שיעור שהיה לי על פרוייד. כיוון שאת כן קראת את פרוייד אין לי אלא להוריד את הכובע בפנייך ולהגיד שאת צודקת, במיוחד לאור העובדה שמעולם לא שמעתי לא על "איד", ולא על "אגו" ו"סופר אגו" בהקשר של פרוייד... תדה על האינפורמציה, עכשיו אני עוד יותר מסוקרן לקרוא את פרוייד!! אבל את הורסת כל חלקה טובה, אפילו להיראות חכם אני לא מסוגל!?!

אל תתעלל בעצמך.. בשיא הרצינות..

פרוייד הוא הרבה דברים אבל מסקרן הוא ממש לא.. הוא בעיקר מעצבן ברמה שכל שניה בא לך לצרוח עליו שהוא חולה מין/ לאשפז אותו במוסד סגור.. ומבודד!!!

aryekes

New member
אם כל מילה שאת אומרת..

אני מצליח להבין פחות, יוני רכטר.), רק בא לי לקרוא אותו יותר... אני גם מעוניין בתענוג של לצרוח עליו שהוא חולה מין/לאשפז אותו במוסד סגור... ומבודד!!!!!
!

בכיף, אם זה מה שיעשה לך טוב

אני יכולה להעביר לך הרצאות שלומות עליו ועל דורה שלו (אחת ה"מטופלות" שלו אם אתה מבין למה אני מתכוונת
) ואם תרצה לראות איזה יופי של חינוך הוא נתן אני יכולה גם להכניס את אנה פרוייד להרצאה.. אין לי בעיה עם זה..
רק תחשוב על זה טוב טוב לפני שאתה נכנס לשם, זה מתסכל..

aryekes

New member
בכיף!!

אני מוכן ומזומן... איזה ספר נחשב הכי חשוב שלו? *בלי קשר לכלום, מקודם כתבתי אם במקום עם, אז אני מתקן, אין לי שגיאות!!

למעלה