היי, צריכה עצות...

Is This It

New member
היי, צריכה עצות...

אני במגמת תקשורת, ויש לי פרוייקט גמר לעשות קליפ, הקליפ עצמו רצוי שיהיה סיפורי, אבל לא משנה אם השיר שמנוגן ברקע קשור לסיפור שמתואר בקליפ. אז חשבתי לעשות על השיר "אבות ובנים", ולהשתמש ברעיון של נער שכנראה חווה אובדן במשפחה (אולי את אבא שלו למשל?), והוא רק רוצה שיעזבו אותו לנפשו, הוא רק רוצה להיות לבד. אז האם יש לכם עצות מה לתאר בקליפ? כי אני לא יכולה להראות במשך 4 דקות כל הזמן נער מדוכה שרק רוצה להיות לבד, ומדי פעם בפזמון גם להראות את אמא שלו בוכה... השאלה שלי בעצם, איך אתם הייתם רואים את הקליפ ל"אבות ובנים"? תודה מראש

אייי

נשמע קשהההה לא לעשות קליפ....להדביק קליפ על פי מה שהשיר אומר.... עזבי אותך....לדעתי תיקחי את זה לאן שאת רואה את זה ולא לפי מילה ומילה..... למשל....זאת יכוהל להיות תחושה פנימית של הילד....שהוא עם כולם וצוחק והכול אבל מה שהוא מרגיש בפנים זה "אבות ובנים"

Is This It

New member
אני יודעת,

לא התכוונתי בכלל לקחת את זה מילה במילה... אבל גם כשזה לא מילךה במילה קשה לי למצוא איך עוד לתאר את השיר, גם אם זה לא מילה במילה...

אם אני הולכת בכיוון שלך..

ובאינטרפטציה שלך לשיר לפי איך שקלטתי אותה את יכולה להראות סיטואציה קצרה של הלוויה (לצלם קבוצה של אנשים בבית קברות סביב קבר מסויים) ואז להעביר לוקיישן לבית כלשהו ולהראות שבעה.. מבחינת הילד, בתאור שלך מה שקפץ לי אוטומטית לראש זה הפרסומת של ההתאבדות (הילד עם הפעמון המצלצל אם את זוכרת/ מבינה על מה אני מדברת..) ואני חושבת שזו דרך נפלאה להראות שהוא שם אבל כאילו לא שם.. שהוא לא מתחבר ולא מקשיב למה שאומרים לו. את יכולה בהלוויה למשל (ובעצם לאורך כל הקליפ) שכולם ילבשו שחור ורק הילד ילבש חולצה אדומה (מסמל זעקה..) ואת יכולה לעשות כל מני אנקדוטות קטנות כאלו שרואים את האמא בוכה ואותו מסתכל עליה מהצד/ מעבר לדלת ושרואים אנשים שבאים לנחם אותו והוא מסתכל עליהם בעיניי זומבי.. ואם מותר לך לגנב רעיונות, אני בעד הפעמון.. שפשוט יקח פעמון (בנוסף לחולצה האדומה) ולאורך כל האנקדוטות שאת בוחרת לעשות שירשרש לעצמו ליד האוזן, זה מעביר חוויה מאוד חזקה.. (כמובן שלא שומעים כלום חוץ מאביתר, כן? אני לא מרשה להפריע לו לשיר!) טיפה התלהבתי עם ה"רעיון", יש לי נטייה..
בכל אופן, זה נשמע לי אחלה אבל אני לא תלמידת תקשורת/ קולנוע/ כל דבר שקשור בצילום ככה שלא התייחסתי לשום אילוץ או כל דבר אחר.. סתם הפעלתי את דמיוני הפרוע אז אני מקווה שיסתדר לך..
שיהיה בהצלחה!

Is This It

New member
ממש אהבתי את הרעיון שלך,

אני לא ראיתי את הפרסומת עם הפעמון (אולי תוכלי לתאר אותה עוד?) אז לא כל כך הבנתי, ובכל מקרה זה יראה לא יפה עם אגנוב רעיון מפרסומת (למרות שזה גם לא כזה יפה שאני מבקשת רעיונות מאנשים אחרים, כמוכם למשל, אבל בכל זאת, אני רק צריכה דרך להתחיל ומשם אני יכולה להמשיך לבד, אז זה בסדר, נכון?
). אז בכל מקרה, ממש אהבתי את הרעיון עם ההלוויה והחולצה האדומה, חשבתי באמת לעשות שמישהו מת והילד כאילו לא בדיוק מעכל/לא רוצה לעכל, לכן כשכולם בוכים, הוא לא, ומנסים לנחם אותו, ולא אכפת לו.. עד שבסופו של דבר הוא אולי נשבר, או רק כשהוא נמצא לבד הוא נשבר... אז עזרת לי מאד, תודה רבה

בכיף, אני תמיד אוהבת לעזור ../images/Emo9.gif

והפרסומת.. אני לא זוכרת אותה בדיוק אבל אני חושבת שמראים ילד (בגיל ההתבגרות כבר..) בביה"ס, בהפסקה, עם כמה חברים וכולם מדברים וצוחקים ורק הוא עם פרצוף זומבי משקשק עם הפעמון הזה ליד האוזן ולאורך כל הפרסומת את לא מבינה את הרעיון עד שרואים אותו עולה במדרגות לגג ואז יש איזה משפט על התאבדות ורואים אותו עומד בדרך לקפיצה.. אל תתפסי אותי במילה כי מה שהיה לי שם חזק זה רק הפעמון וזה מה שאני זוכרת בגדול.. ולגבי הקליפ שלך, זה יותר מבסדר לקבל רעיונות.. בעיניי זו הדרך הכי טובה כי את גם יכולה לקבל פרספקטיבה שונה על השיר מזו ההתחלתית שאיתה הגעת.. שזה תמיד טוב.. ואם את רוצה לעשות את זה עוד יותר חזק ולהבליט את זה שהוא מסרב לעכל את יכולה לאורך כל הקליפ ובכל הסיטואציות שהוא יחייך ורק בסוף להראות סצינה קטנה שלו יושב על מיטה בחדר ובוכה ומעל לשים כתובית שרשום בה "מי אשם לי?" בעיניי, באופן אישי, רעיון החיוך הוא מוקצן מדי ומאולץ מדי אבל כסצינה אחרונה, הסצינה של הבכי יכולה להיות טובה ולהעביר את המסר. את יכולה להראות אותו הולך לחדר (מהמקום בבית שבו את מצלמת את השבעה), טורק את הדלת, זורק את הפעמון על הרצפה ואז מתיישב על המיטה ומתחיל לבכות ושם לשים את המשפט הזה.. (סיימתי לך את הקליפ
) ובעיניי את לא צריכה בכלל להראות כאילו "לא אכפת לו" כי זה לא מה שהשיר מעביר גם.. רק שהוא מתקשה לעכל את הרעיון ובגלל זה פרצוף זומבי נראה לי הכי מתאים.. מעין פרצוף שלא מעביר כלום ושישאר איתו לאורך כל הקליפ, בלי להעביר עצב בשום צורה שהיא.. שיעביר מעין תחושה שהוא בכלל בסרט והוא לא מכיר את האנשים סביבו, שכולם ייראו לו זרים לחלוטין.. זה לא מעביר "לא אכפת לי" אלא "אני בהלם" שזה בעיניי יותר אמיתי ויותר חזק..

Is This It

New member
חחחחחח ../images/Emo6.gif

אז רגע, מה את אומרת בעצם- פרצוף זומבי, או פרצוף מחייך? עם פרצוף מחייך, סצינת בכי בסוף יכולה להיות באמת מאד חזקה... המ.. פרצוף זומבי, או מחייך?

זומבי!

המחייך יראה מאולץ מדי.. זה כאילו את מנסה להעביר את המסר בכח.. אני מעדיפה את הזומבי..

BecKiY

New member
לי היה תמיד נראה

שהשיר הזה מדבר דווקא על אבות שמאבדים בנים. על זה שבמקום שהבן ייפרד מהאבא כדרך הטבע (בגיל מסויים, כמובן), האבא הוא זה שקובר את הבן. האסוטיאציה שעלתה לי מהשיר הזה תמיד זה הצבא (לפני בופור, נו!). כל המלחמות, הפיגועים אולי, זה שבמקום כזה מטורף המבוגרים שולחים את הילדים למלחמות והאבות נאלצים לקבור את הילדים שלהם ("הלב של אימא מתפוצץ", "מי ייפרד ממי?"). כך גם על אמהות שכולות, סבתות שמאבדות נכדים וכהנה וכהנה... בגלל שלאביתר יש קול צעיר (הוא לא נשמע אבא!), זה היה נשמע לי שיר ששר אח שכול שמסתכל על האבל של המשפחה ועל המצב האבסורד הזה של איבוד בנים (עוד מעט יום הזכרון לחללי צה"ל
). שיר מאוד אופטימי, ממש לחייך. אבל ברור שעם הבאזזז המטורף שעשה "בופור", זה יהיה עכשיו דיי חרוש להציג את השיר ברוח הצבאית, אז כנראה שבכל זאת אני חסרת תועלת :]] שיהיה בהצלח ה!

Is This It

New member
כן, גם אני חשבתי על זה היום,

שאולי בעצם השיר מדבר על אבות שקוברים את בניהם. "מי יקבור את מי", כדרך הטבע הבן באמת קובר את האבא, אבל אולי פה זה באמת ההפך... וגם, עדיין לא ראיתי את בופור, אבל אחי סיפר לי שיש את השיר הזה שם בביצוע שונה, אז באמת עם אשתמש ברוח הצבאית הזאת זה יראה חרוש, כאילו הכרתי את השיר דרך הסרט... את לא חסרת תועלת, ממש עזרת, תודה

אני הבנתי את השיר קצת אחרת

לא שבהכרח אבות קוברים את הבנים שלהם, אלא שזה מאד רנדומלי, לא קבוע. מי יקבור את מי, אבא בוכה על בן בוכה על אבא. אני בכלל קישרתי את השיר הזה לרוח מלחמתית וצבאית עוד לפני בופור - יש בשיר דברים שמרמזים על זה: "שאוכל כבר ליפול בשקט", למילה "ליפול" יש את המשמעות היותר חזקה שלה שכולנו מכירים (החייל נפל בקרב, למשל). תמיד עלה לי בראש התסריט של החייל שנפגע בקרב, ולא רוצה שהמקורבים אליו יראו אותו גוסס. לא ממש קישרתי את זה לתסריט שהברנשית מלמעלה העלתה "-_- בהצלחה בכל מקרה ;)

גם אני הבנתי את השיר אחרת

(וגם אחרת ממך..) אבל התסריט שנתתי הולך בהתאם לבקשה שלה.. היא נתנה את הכיוון, אני נתתי את הרעיון. אני לא מתכוונת להשתלט לה גם על פרשנות השיר אבל הניתוח שלי אליו שונה לחלוטין מהניתוח של רוב העולם האמת..
ובכל אופן, הברנשית מלמעלה מבקשת להיקרא בשמה וקוראים לה עדי. תודה

Is This It

New member
ואם אפשר בכל זאת...

(מקווה שאני לא מציקה) מה הפרשנות השונה שלך לשיר?

את לא מציקה בכלל ../images/Emo24.gif

אבל, אני לא רוצה שזה ישפיע עלייך וישנה את הכיוון שלך וחוץ מזה הקליפ שדיברנו עליו נשמע לי אחלה אז אני חושבת שהפרשנות שלי לשיר לא רלוונטית כאן פשוט..

BecKiY

New member
איףף, עכשיו זה נורא מסקרן

יצאת מסתורית לגמרי, זהו, את חייבת להגיד!!! נו!!! רמז לפחות....!! זה לא ישפיע עליה לרעהץ.,

מה כבר אמרתי? ../images/Emo12.gif

שזה לא רלוונטי כאן? מה מסקרן בזה? הפרשנות שלי לא מחדשת יותר מדי, המילים הן אותם מילים את יודעת..
אני פשוט ממש לא נתתי לזה פרשנות צבאית בשום צורה שהיא וגם לא ראיתי כאן מות הורה/ אדם קרוב.. זה הכל

BecKiY

New member
באמת עילגת, איך קיבלו אותך לאוניברסיטה?

סתם
והבנתי אותך ניראלי, בקשר לזה שהוא עבר דירה ובלה בלה, הבדידות בת"א בלה בלה... בחיי, אם זה מה שגרם לבנאדם ליצור שיר כזה חזק וכזה משמעותי, מדובר בדרמה קווין גאוןןןןן. בסוף יתברר ש"יש לי סיכוי" זה על זה שבכיתה ט' הוא הסתבך עם כמה ערסים והם איימו לפוצץ אותו מכות, אז הוא לקח דף ועט שנים אח"כ והקיא הכל על דף. אני בעד!

אה, דווקא לא לקחתי את זה לשם

כלומר, אני מניטחה שהושפעתי מזה אבל תכלס אני חושבת שהשיר הזה הוא בכלל סוג של מכתב התאבדות.. (כן, כן, נכנעתי..) ה"ליפול בשקט" זה כן במובן של למות אבל ממש לא קשור (בעיניי) לצבא.. וכל בלבול ה"אבא בוכה על בן בוכה על אבא" ובכלל, הפזמון.. תמיד ראיתי את זה כרגשות אשם מאוד גדולים לצד כעס מאוד גדול.. "הלב של אמא מתפוצץ, מי אשם לה"- הוא מודע לדבר הזוועתי שהוא הולך להעביר אותה בזה שהוא יתאבד ומצד אחד הוא ממש לא רוצה להעביר אותה חוויה של איבוד בנה והוא אומר "מי אשם לה?"- הוא כועס על עצמו מעצם המחשבה ומיד אח"כ מתעשת ושואל "מי אשם לי?"- נכון שהיא תעבור חוויה נוראית אבל אני עובר זוועות כרגע.. זה קונפליט לגבי במי הוא מתחשב יותר.. בעצמו או במשפחה.. ובדיוק על זה יש את המשפט "אבא בוכה על בן בוכה על אבא"- איך זה צריך להיות לעומת איך זה יהיה.. או איך שהוא רוצה (רצה!
) שזה יהיה.. או שאת המשפט הזה אפשר לרות גם כרגשות האשם- כרגע הוא בוכה על אבא שלו כי הוא יודע איזה צער הוא הולך לגרום לו אבל בסופו של דבר "אבא בוכה על בן" כי מי שיגיד את הקדיש זה האבא.. ואגב, אני חושבת שהפיתרון לכל הקונפליקט של אם להתחשב בעצמו או במשפחה מגיע לפתרון בסוף השיר כשהוא אומר "לא אפחד ליפול, לא אפחד לגדול, לטבוע או לשוט, לחיות או למות"- כבר לא אכפת לי. אני לא אגרום לזה וארוץ אל תוך מכונית נוסעת אבל אם בטעות ייצא לי לחצות את הכביש כשמכונית תבוא אין לי בעיה עם זה.. (סוג של התאבדות בלי לקחת אחריות, בלי רגשות האשם על מה שהוא עושה למשפחה כי אם זה קרה ככה הוא לא אשם, הוא בעצם כאילו לא התאבד..) אולי בגלל זה ישר קפצה לי גם הפרסומת למניעת התאבדות בבני נוער..
בכל אופן, לא נופל קרב ולא מספיד אבא, סה"כ הילד רוצה להתאבד בשקט ולהפסיק את הפרצופים המרחמים ובלי לגרום כאב לאף אחד.. איזה מזל שהוא התחזק ומצא את עצמו

למעלה