היי..צריכה עזרה-

namah6887

New member
היי..צריכה עזרה-

חברה שלי קנתה לי את הקלפים ליום ההולדת שלי, ובעזרת הספר שמסביר וקצת חיפוש באינטרנט היום ערכתי את פריסת הקלפים הראשונה שלי...והאמת לא כלכך הבנתי איך מה שנפרס לי יכול לכוון אותי ולענות לי על שאלתי..מצטערת על הבורות קצת בנושא..עוד יבוא הנסיון :] אז ככה... רקע לשאלה: היה לי ידיד ממש טוב, במשך תקופה של שנתיים בערך. זו היתה ידידות שונה בין שני אנשים עם המון מתח באוויר, רצון לבסס את הקשר למעבר לידידות ולהיות יחד אבל אף אחד לא אמר כלום על איך שהוא מרגיש באמת עד שיום אחד דיברנו, הוא יזם את השיחה אמר שמרגיש משהו מעבר, חש את המתח באויר, מרגיש משהו כלפי ורואה אותי קצת יותר מידידה ומזה המון זמן הוא רצה לדבר איתי על זה וכל פעם צץ משהו אחר. למעשה היתי עם חבר שלו לתקופה של חודשים בערך וזה לא הסתדר ועבר קרוב לשנתים מאז בערך ,ככה אני ואותו ידיד הכרנו,. <אני לא יודעת אם הפרט הזה חשוב>. יום אחרי השיחה הוא לא התקשר, שלחתי הודעה בלילה ורק למחרת הוא חייג, היתה שיחה קרירה ואמר שאולי יבוא חייגתי שוב לאחר זמן מה לא היתה תשובה והוא לא חזר אלי. לא התיאשתי וחייגתי למחרת שוב וכששאלתי מתי רואים אותו ניסה להתחמק ואמר לא יודע והסביר שעובד ונוסע לסופ"ש אצל אח שלו עם חבר. לא דיברנו ..ואז ב7.8 הוא שלח הודעה,יום אחרי היומהולדת שלי במטרה לאחל מזל טוב. דיברנו,ועניתי שמפתיע שזכר בגלל הנתק שנהיה והוא ענה שלגבי הנתק זה מורכב והחזרתי כי אם רוצה להסביר ולדבר אני פה והוא אמר שצריך לדבר ושלח שנדבר מחר אך זה לא קרה וגם אני לא חייגתי חזרה או משהו. וככה זה עד עכשיו.. השאלה: האם תהיה לי סגירת מעגל איתו<עם מאור> ונדבר? הפריסה: קלף 1: king of chalices<לא הצלחתי למצוא אותו בספר..> קלף 2: 9 גביעים קלף 3: נסיך הגביעים קלף 4: 3 גביעים קלף 5: 6 מוטות< ולפי האסטרולוגיה- קבלות שרשום בספר זה צדק במזל אריה, ואני מזל אריה..> קלף 6: אביר חרבות קלף 7: הכוהן הגדול קלף 8: 8 מטבעות קלף 9: אביר גביעים קלף 10- סיכום: king of pentacles<גם אותו לא מצאתי בספר..> אשמח להכוונה עד כמה שניתן ממה שרשמתי פה,האם באמת נזכה לדבר? מה יקרה? וקצת טיפים לעתיד... תודה רבה רבה , מעריכה. נעמה.

בוקר אור נעמה

הפורום שלנו הינו פורום לימודי את מוזמנת לנסות ולהעלות את הפרשנות שלך לקלפים ולעמדות - האם עשית פריסה קלטית? ביחד ננסה לעזור לך ללמוד ולהבין טוב יותר.

namah6887

New member
ממ כן אם זה עם 10 קלפים אז זה מה

שעשיתי והקלף ה10 הו המסכם

יש גם גירסאות שונות לפריסה

כשהמשמעויות המדויקות לכל עמדה עשויות להשתנות... האם הפריסה על פי הספר שלך? ואם כן באיזה ספר מדובר? האם תוכלי לעלות כאן את המשמעויות של המיקומים כפי שאלו רשומים שם?

namah6887

New member
שם הספר הוא טארוט של אילי מורג ושרה

ברק.. המשמעויות של המיקום של הקלפים<אני מקווה שזה מה שהתכוונת אליו..>: קלף 1 מציין את האנרגיה החיובוית קלף 2 מציין את האנרגיה השלילית קלף 3 מציין את העבר קלף 4 מציין את ההווה קלף 5 ו 6מציינים את העתיד קלף 7מצייג את השואל, בדר"כ בוחנים בקלף זה את תכונותיו הבסיסיות של השואל. קלף 8 מציין את הסביבה המשפיעה על השואל(משפחה, מקום עבודה, קהילה.) קלף 9 מצין את השואל לאחר שלקחנו בחשבון את השפעת הסביבה עליו. רשום בספר גם כי למרות שבוחנים כל קלף בנפרד מפרשים לשואל את שלושתם יחד קלף 10 מציין סיכום פריסה ולאחר שבוחנים קלף זה נוהגים לחזור אל שני הקלפים הראשוניים ולראות אם "המעגל נסגר" אשמח עם לפי זה,פחות או יותר תוכל להסביר לי ולפרש את הפריסה שנפתחה לי תודה:]

היות וזהו פורום לימודי....

בואי תנסי לפרש את הקלפים שיצאו לפי האינטואיציה שלך וננסה לעזור לך להבין אותם טוב יותר השאלה - האם תהיה לי סגירת מעגל <עם מאור> ונדבר? מיקום 1 - מציין את האנרגיות החיוביות שפועלות בעניין מלך הגביעים (King of Chalices) מיקום 2 - מציין את האנרגיה השליליות שפועלות בעניין תשע הגביעים מיקום 3 - מציין את העבר של העניין נסיך הגביעים מיקום 4 - מציין את ההווה, המצב הנוכחי שלוש הגביעים מיקום 5 - מציין את העתיד הקרוב יותר שש המטות מיקום 6 - מציין את העתיד הרחוק יותר אביר החרבות מיקום 7 - מייצג אותך בעניין, (זכרי - בדר"כ בוחנים בקלף זה את תכונותיו הבסיסיות של השואל) הכוהן הגדול מיקום 8 - מציין את הסביבה המשפיעה עלייך (משפחה, מקום עבודה, קהילה) שמונה המטבעות מיקום 9 - מציין אותך לאחר שלקחנו בחשבון את השפעת הסביבה עלייך אביר הגביעים קלף 10 - מציין סיכום פריסה וכמו שאמרת לאחר שבוחנים את הקלף נוהגים לחזור אל שני הקלפים הראשוניים ולראות אם "המעגל נסגר". בד"כ המיקום מסכם את הפוטנציאל ואת התוצאה הסופית של העניין. מלך המטבעות (King of Pentacles) לפני שננתח את הפריסה, אנא התבונני בקלפים ובאיורים שלהם ורשמי מה האינטואיציה שלך אומרת לך לגבי כל קלף.

namah6887

New member
טוב, אז ניסיתי..

לגבי קלף 1-מלך הגביעים, לא כלכך הצלחתי להבין ו"לקרוא" אותו. קלף 2-נראה כי הוא תשוש, אך 9 הגביעים שמעליו כמעין מגל שמגן עליו ופורש הכל לפניו. הצבע של המפה כחול והשמים בצבע צהבהב כזה..כמו שמים וארץ(חול)..שיש בניהם מרחק אין סופי. אני רואה את זה כאילו יש תשובה חד משמעתי, או כן, או לא..אין דבר כזה באמצע. קלף 3-לפי מה שרשום בספר, בתקווה והקלף אינו הפוך הקלף מעיד על התחלה חדשה מוצלחת. אל לא הצלחתי לראות משהו טוב במבט אל אותו נסיך גביעים. קלף 4- ...כמו שימחה וריקודים אחרי איזשהו סגר ועצב מסויים או בעצם חגיגת "חג" למשל לא יודעת לאן לקחת את זה. איך שהן מחזיקות בשמלותיהן והגביעים מונפים כאות ניצחון ושמחה, הענבים מעל והצבעים הססגוניים מלאי השלווה. קלף 5- סוס לבן, אנשים מסביב נראה כאילו האדם הוא המנהיג וכי כולם הולכים אחריו, הוא המוביל. קלף 6-בכך שהאביר מניף את החרב, נראה כאות ניצחון, הצלחה. סוס לבן מראה לי עתיד טוב יותר, עתיד בטוח כמו שאומרים "האביר על הסוס הלבן.." הוא חובש עוד את הכסדה שלו ולצווארו גלימה מתנופפת כאילו הוא ממש אחרי לחימה ארוכה ומתישה ואז בא השקט והניצחון. קלף 7- לפי זה שמיקום הקלף בוחן את תכונותיו של השואל והאיורים בקלף. נראה כי הכוהן מחזיק ושולט בכל, לו הכוח לשנות כולם עושים מה שהוא רוצה וןמבקש(לפי איך שהעבדים משתחווים לו). אני לא כזו.יותר אדם שהולך עם הזרם ופשוט אני מזל אריה שגם כן מתאפין בכרזמטיות ואסרטיביות מה שלא מאפין אותי. אני לא מנהיגה ככה שאם לפרש את הקלף פחות או יותר לפי האינטואציות שלי..זה בדיוק ההפך ממני. קלף 8-לפי זה שמיקום הקלף מצין את הסביבה ולפי מה שאני רואה ומרגישה, איך שהאיש מכה במסמר בעזרת הפטיש שמכה במטבע הסביבה לא כלכך תומכת בכך שנדבר, כי אם זה יקרה התוצאה לא תהיה כלכך טובה אלא פוגעת. קלף 9-אביר הגביעים.שוב פעם סוס..גביע..אותה הרמוניה מסויימת..לא יודעת . קלף 10- מלך הטבעות, גם כן לא יודעת מה האינטואיציה אומרת. :]

הבה נראה

האמת נראה לי שהשאלה לא כל כך נכונה מישום שאת שואלת לגבי משהו שיש לך עליו השפעה, לכן התשובה עצמה עלולה להשפיע על התוצאה. למרות זאת למטרת הלימוד אני אפרש, אבל יש מקום לקחת את זה בערבון מוגבל, ואם זה באמת חשוב לך הייתי מציע לגבות את זה בפריסת ניתוח קשר בין-אישי לראות מה ה<<פוטנציאל>> האמיתי כאן. עוד שאלה שלא שאלתי לגבי החפיסה שאת משתמשת, איך קוראים לה? לפי התיאורים נראה לי שזה לא הריידר ווייט. בכל מקרה היות והמבנה נשמע דומה אני יפרש לפי הריידר. השאלה - האם תהיה לי סגירת מעגל <עם מאור> ונדבר? מיקום 1 - מציין את האנרגיות החיוביות שפועלות בעניין מלך הגביעים (King of Chalices) המלך הרגשן, האוהב. מציין שיש כאן רגש חם, אהבה, אכפתיות ורצון לעשות את הדבר הנכון ואלה משפיעים לטובה על העניין. שימי לב שמלך זה עשוי להיות קצת פאסיבי, מה שמתחבר לקלף הבא מיקום 2 - מציין את האנרגיה השליליות שפועלות בעניין תשע הגביעים קלף של שאננות, הדמות יושבת לה בנוחותא על האחוריים, משולבת ידיים, מציגה את שלל הגביעים שלה על המדף, לא מתכננת להזיז את עצמה מתישהו בזמן הקרוב. כל זה כמובן מפריע לנושא שלנו. מיקום 3 - מציין את העבר של העניין נער הגביעים הנער הרגיש והמבולבל. גם פה הרבה רגש והוא מאוד גולמי. הדמות היא של ילד ואינה יודעת להתמודד עם רגשות אלו, לכן היא נסחפת אחריהם ונתונה למרותם. איך זה מתקשר לעבר שלך בעניין הזה? לפי מה שאת מספרת הייתה משיכה ביניכם אבל לא כ"כ ידעתם איך להתמודד איתה או לאן לקחת אותה. מיקום 4 - מציין את ההווה, המצב הנוכחי שלוש הגביעים אפשר לראות בקלף את האווירה ההרמונית, יש כאן מגע בין האנשים, אבל בשלב הזה הם עדיין שטחיים (חגיגה) מיקום 5 - מציין את העתיד הקרוב יותר שש המטות קלף של יוזמה ולקיחת צעד קדימה. יש לקלף קונטקסט רומנטי (רואים שני זרים - אחד לראשו ואחד מוכן לבן הזוג) והוא עשוי להצביע על הצעות כאלה ואחרות. יש פה פעולה על בסיס רצונות פנימיים ושלמות במטרות אותן הוא מציב לעצמו. יש בדמות חינניות רבה. מיקום 6 - מציין את העתיד הרחוק יותר אביר החרבות תמונה של הסתערות עיקשת על המטרות שלו. מישהו מכם הולך להסתער על הקשר במטרה לקדם אותו ולהניע אותו קדימה. מיקום 7 - מייצג אותך בעניין אין בקלף הזה עניין של כוח (זה יותר קלף הקיסר). האנשים באים לכוהן מרצונם החופשי משום שהוא אדם חכם ומלומד, סמכות בענייני תרבות ומסורת (כמו בדמות של רב יהודי). הדמות היא רצינית בגישה שלה לחיים, היא בעלת ערכים מסורתיים יותר. המטרה שלה בענייני אהבה להתבסס בקשר יציב ומלא - היא איננה מתכוונת לבזבז את זמנה על קשרים סתמיים או שטחיים. מיקום 8 - מציין את הסביבה המשפיעה עלייך (משפחה, מקום עבודה, קהילה) שמונה המטבעות קלף של בנייה הדרגתית על המצב הקיים והשקעה רצינית של זמן ומאמץ. נדמה לי שהסביבה מעוניינת לראות את העניין מתפתח בזהירות, לאט לאט. האם מגבים אותך בכיוון הזה? מיקום 9 - מציין אותך לאחר שלקחנו בחשבון את השפעת הסביבה עלייך אביר הגביעים המשמעות של המיקום הזה שונה מהקלטית הקלאסית. נראה לי שהסביבה משפיעה עלייך בצורה חיובית בעניין? קלף 10 - מציין סיכום פריסה וכמו שאמרת לאחר שבוחנים את הקלף נוהגים לחזור אל שני הקלפים הראשוניים ולראות אם "המעגל נסגר". בד"כ המיקום מסכם את הפוטנציאל ואת התוצאה הסופית של העניין. מלך המטבעות (King of Pentacles) המלך הרציני, קונבנציונלי, אבל יש פה בעייה של צנינות באהבה... גם אין מספיק המשכיות לטעמי מאביר החרבות (אני מרגיש אותם מתנגשים). הייתי רוצה לראות כאן קלף חמים / חיובי יותר. מה דעתך?

namah6887

New member
עכשיו אני מבולבלת.

אז מדובר בקלפי universal tarot...ולכל נושא כמעט יש את ההשפעה עליו אז איך ניתן לפתוח? אם ככה איך הייתי אמורה לנסח את השאלה.? לגבי מיקום אחד, אכן היה רגש רב בכל ה"מערכת יחסים" הזו, תחושת השאננות שציינת שמתקשרת גם למיקום 2 לפי איך שאני רואה את הדברים שהיו ,אז כל הפאסביות הזו באה ממני. המתנה שהצד השני יעשה משהו, מן תחושה שמגוננים עליי .את שילוב הידיים תוך פריסה של הגביעים מבלי כוונה לזוז אני לוקחת לצד שני...כאילו היתה לי בעיה עם חוסר המעש להתקדם ולדבר על העניין וכמה שהוא הציק לי עדין לא עשית כלום כמו חיכיתי שיבוא ממנו וציפיתי לפתרונות ממקום אחר. מיקום 3- למה התכונת כששאלת "איך זה מתקשר לעבר שלך?" רק כאשר דיברנו אחרי שנתים שהרגשות ככה באוויר נתגלה לי רשמי שיש סוג של משיכה. לגבי העבר, אין לי כמעט כלל נסיון במערכת יחסים אם לזה התכוונת, אני לא יודעת להבדיל ממנו. מיקום 4-תחושת ההרמוניה והמגע של האנשים השטחיים.. מה התערבות של אנשים שלא קשורים? מיקום 5-נראה לי כאילו הקלף מדבר עליו, "הסתערות עיקשת על המטרות שלו" הוא בדר"כ מקיים את כל אותן השאיפות שהציב לעצמו. מה שנשאר לי להגיד, אני מקווה שזה יקרה. מיקום 7- ...נוטה להסכים עם מה שרשום, אכן המטרה ייציבות בקשר ושלא יהיה סתמי. ממ.."אנדשיםן באים לכוהן מרצונם החופשי.." איך זה מתקשר אלי? מיקום 8- האמת שהסביבה לא כלכך בענין, לפי מה שהם רואים ומרגישים, רק פגיעה מצידו כלפיי תהיה, ועדיף לנתק מגע ולהשאר ככה, כמובן שכל זה מתבסס מתוך דאגה ולפי מה שראו ב"קשר- לא קשר" שהיה בנינו... מיקום 9- שוב הסביבה לא כלכך מגבה ..רצונם הוא לנתק מגע כמה שיותר אפשר מהאיש. מיקום 10- מזאת אומרת "צנינות באהבה"? ..כאילו כמה שהקלף מלך הטבעות רציני והכל הוא לא מספיק חזק כדי שהשאלה-הרצון שלי יתקים? חשוב לי להגיד לך תודה על כל החשיבה,הקצבת הזמן והתשובות הברורות. אז..תודה:] ולפי מה שאני רואה איך שאני פרשתי את הפריסה כשביקשת, נראה כאילו לא התכוונתי למה שרשמת,כאילו הסתכלתי על משהו אחר, מבלבל אותי הענין. איך להגיע לפרוש אינטואיצי שמתקשר לשאלה?הרי מה אני עשית..הסתכלתי ע הקלף, האיור צבעים וכל מה שמסביב וניסתי דרך זה לחשוב מה יהיה.פה הבעיה? בלחשוב מה ייהיה? יכול לכוון אותי עוד קצת?

הסברים...

ה-universal tarot דומים מאוד לריידר, הצבעים רק קצת שונים (יש שמעדיפים אותם). אכן לרוב הנושאים לגבם אנו שואלים יש לנו השפעה עליהם, לכן בד"כ עדיף לשאול שאלות לגבי פוטנציאל שלנו להגיע לתוצאה רצויה, או לבדוק אם ואיך הצד השני יפעל בנושא, או שילוב של השניים. לדעתי בעניין הזה יותר טוב לבדוק בפריסה בין-אישית. היא מורכבת כך: שלוש קלפים לתאר אותך בקשר, שלוש קלפים לתאר אותו בקשר, קלף אחד לגבי מה עוזר לקשר, קלף אחד מה מפריע לקשר, שני קלפים שמתארים את הפוטנציאל בקשר (מה אתם יכולים להוציא ממנו). לגבי מיקום 4 בפריסה שעשית כשאמרתי "תחושת ההרמוניה ומגע שטחי בין אנשים" התכוונתי לקשר שלכם כיום, לא לאנשים חיצוניים אחרים. לגבי מיקום 5 לפעמים יש באביר החרבות בעייה של חוסר רכות או חוסר המשכיות. נאמר שההסתערות של האביר עשוייה להיות קצרת טווח.... מיקום 7 - "אנשים באים לכוהן מרצונם החופשי" זה מדבר על הקלף באופן כללי, לא בהכרח מתיישם בנושא הספציפי הזה. לעתים הקלף מראה על ייעוץ שהשואל מקבל ממישהו בעל ידע, ייעוץ שמומלץ לו לקבל, או לחלופין שהוא זה שנותן עיצות למישהו אחר... מיקום 8 - בפריסות קלאסיות המיקום הזה מתאר את הצד השני, כלומר את האדם עליו את שואלת, כך זה יותר נוח. (אם כי צריך להגדיר את זה לעצמך מראש לפני שאת שולפת את הקלפים) מיקום 10- "צנינות באהבה", המלך קשור למזל גדי, מזל קריר מבחינה רגשית (לא מראה רגש, מאוד מחושב). לכן הרצינות שלו עשוייה לבוא *על חשבון* הרגש - לא אהבה אמיתית עמוקה, לכן בנושאי אהבה הוא עשוי להיות בעייתי. בנושאי זוגיות הוא יכול להראות על זוגיות של קונפורמטיביות ומעמד של "נשוי", במקום מעמד של "מאוהב". לגבי הקריאה בקלפים, יש גישות שונות לעניין. אני מוצא שבכדי לקרוא בצורה מדויקת צריך למצוא את האיזון בין אינטואיציה לבין ניסיון, כלומר לא רק להסתמך על אינטואיציות - במיוחד ואלה נוטות להיות מעורבות ברגשות אחרים שמנתבים את זה למקום אחר. זה לא אומר שצריך להתעלם מהאינטואיציות, פשוט ככל שאנו מתנסים בקריאות היכולת האינטואיטיבית שלנו נשחזת ונעשית טובה ומדויקת יותר. בגלל זה כה חשוב שלפני שאנו מפרשים את הפריסות שלך תנסי לפרש אותן בעצמך - זהו ניסיון מאוד חשוב עבורך.

namah6887

New member
עוד כמה דברים..

לגבי הפריסה שאמרת שכדאי לעשות, זו גם כן פריסה קלטית? לפתוח שני קלפים בכל פעם ולראות מה יוצא והפרוש? ואיך אני צריכה לנסח את השאלה כדי שאני פחות אוכל להשפיע על התוצאה? ולפי מה שאתה מוסיף ומסביר לי פה טוב יותר, אם תוכל לסכם את הכל בקצרה(אם זה ניתן) לפי מה שיצא ואתה רואה- תהיה לבסוף סגירת מעגל/שיחה? או שכדאי לעשות את הפתיחה שאמרת ואז יהיה ניתן להשוות? יום כתום.

זו לא פריסה קלטית

יש המון סוגים של פריסות, את יכולה לראות באתר שלי בפריסה שהזכרתי את שולפת את כל 10 הקלפים, ואז הופכת אותם ביחד. המבנה דומה לזה שפריסה בתמונה >>>>>> אגב זה לא עניין של פחות להשפיע על התוצאה, זה עניין להבין את המצב בצורה יותר מעמיקה, וכך את יכולה לעשות בחירות נכונות יותר עבורך. ולגבי סיכום הפריסה הקודמת, נדמה לי שיש פה פוטנציאל להתקדמות, אבל בגדול הקשר הזה עשוי להיות בעייתי מיסודו - כמו שאמרתי חסר פה רכות וביטוי נכון של רגש. אני לא כ"כ מבין מה הכוונה שלך בסגירת מעגל/שיחה, אבל נראה לי שיש פה יוזמה חדשה מהצד שלו (כנראה)....

namah6887

New member
..תודה. אני אעשה את הפריסה הזו

וכשאמרתי סגירת מעגל הכוונה הייתה אם אנחנו נדבר, בגלל כשהקשר נותק ולא דיברנו על המצב ואיך שהוא נהיה מאז שהוא דיבר איתי. זאת אומרת הנתק..

למעלה