היי צריכה עזרה

LaPrinchipesa

New member
היי צריכה עזרה

כבר כמה שנים טובות יש לי מחשבות רעות ופולשניות אסורות ולאחרונה זה רק החמיר. רציתי לדעת אם היו מקרים שסובל מOCD יכול לסבול ממחשבות כפייתיות שהם אסורים הקשורים למצוות ודת כשהוא יודע שהם אסורים. הכוונה שבאות לו מחשבות שהוא יודע שזה אסור ובכל זאת הוא חושב עליהם. חשוב לי להזכיר שהכל נבע בזמן שלמדתי תנ"ך ועל איסורים למינהם. תודה לעזרתכם.

LaPrinchipesa

New member
ועוד משהו שרוצה לציין

הייתה לי תק' שלא היו לי מחשבות טורדניות, היו רגעים שלא באו לי מחשבות לא רצויות, אך לפתע זה החמיר לי האם זה יכול לבוא בגלים

בהחלט כן. ועוד איך!

ממליצה לך להיכנס בקישורים ל-OCD ויהדות ולקרוא שם את העבודה של "חידוש כמוני". הוא מדבר שם על זה בין היתר.

gavor1

New member
צדיק באמונתו יחיה

וזה תלוי לכל אדם היכן ועם מי גדל , מי חינך אותו וכ"ו את מבינה . אני נולדתי בעיר חרדית והכל היה נראה טוב " כביכול" אך זה פרץ החוצה וכיום אני סובל גם ממה שאת סובלת לגבי שמירת מצוות וכ"ו . עצתי : עשי מה שאת יכולה ואל תכבידי על עצמך בכלל. שמעי לי .!!! היום לצערי כל אדם לוקח את הדת ומנסה להתאים אותו לצרכים שלו בא לי או לא בא לי . אז כפי שאמרתי כל אחד והאמונה שלו . בהצלחה

ביהדותOCD מוכר יותר ויש פסקי הלכה מקילים מאד

כדאי ללמוד את הפסקים של סטייפלר - יש שם דברים בהחלט מרחיקי לכת מבחינת הקולות שבהם. ממליצה לכולם לקרוא את העבודה של "חידוש כמוני" (כאן בקישורים "OCD ויהדות")

gavor1

New member
רק תגידי

היכן רשום בתורה על ocd ?? ומה היא התרופה לפי תורתינו הקדושה להפרעה זו . אני דתי ושואל לשם קבלת תשובה ולא..... חלילה את הבנת . !!

אתה מוזמן לעיין בקישורים

ב" OCD ויהדות", בפרט במה שכותב רבי נחמן מברסלב. לא ראיתי בספר התורה התייחסות מפורשת לOCD. בתורה שבע"פ זה בהחלט מופיע. (המושג "דקדוקי עניות" אומר לך משהו?)

LaPrinchipesa

New member
תודה על תגובתכם../images/Emo24.gif

הבעיה היא שלא רק המצוות. אני ממשפחה חילונית מסורתית, די קשורה לדת ומאמינה באלוהים. והמחשבות האלה הן ממש טמאות, חמורות שאני בטוחה שאלוהים לא יסלח לי ויעניש אותי וזה מענה אותי. הגיע רגע מסוים שאני מעדיפה למות וזהו, שאני לא ראויה להמשיך לחיות.

אמא11

New member
ערב טוב נסיכה וברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

לשאלתך, אכן OCD היא הפרעה שמתאפיינת ב"גלים" ויש עליות וירידות. יותר מכך, יש אנשים שהOCD משתנה להם, כלומר תוכן הפחדים או הטקסים משתנים מתקופה לתקופה. קראתי את כל השירשור ולא ראיתי שכתבת אם אובחנת ע"י איש מקצוע ואם פנית אי פעם לטיפול או אם את מטופלת עכשיו. אם המחשבות מציקות לך נראה לי שהדרך הנכונה היא להתיעץ עם פסיכולוג שמתמחה בשיטה קוגניטיבית התנהגותית. את יכולה להכנס ל"קישורים" שבעמוד זה של הפורום (משמאל) לקטגוריה "אפשרויות טיפול" ולקרוא קצת. אני ממליצה לך לקרוא גם את ה"טיפים של חברי הפורום" שיהיה לך ערב רגוע תמי

למעלה