היי, צריכה עזרה

Ocean Spirit

New member
היי, צריכה עזרה

אני לא בטוחה אם זה הפורום לפנות אליו, אבל אני מחפשת מוסיקה יפנית לערב רומנטי - אולי רוק אלנטרנטיבי או אלקטרוני כלשהו, משהו בסגנון Air או Blonde Redhead יפנים. מישהו מכיר משהו בסגנון?

ToHrU

New member
../images/Emo207.gif קיסם שיניים ביפנית

אני עובדת בבורסה ליהלומים ויש אצלנו מישהו עהוא שליח ליפן. הוא שיתף אותי במילה שלטענתו תפתיע את המורה שלי. אז את שירה עוד לא ניסיתי, אבל אתכם כן: קיסם שיניים = tsumayouji (לא בדקתי האם הארכת ה-yo נחוצה ויש לבדוק כי הבן אדם יודע דיבור היטב וקנג'י רמת בסיס) נו . . . הותקלתם?

Nisenhouse

New member
לא בדיוק הבנתי את הבקשה (אם זו בקשה)...

אבל אם רצית את הכתיבה, אז ע"פ המילון היא 爪楊枝 (הוגים בדיוק איך שכתבת)

ToHrU

New member
תודה

למרות שלא ממש התכוונתי לבקש אבל תמיד נחמד להכיר קנג'ים חדשים :) ועוד משהו שלא מצריך תגובה אבל תמיד כיף לחלוק עם מי שמבין: אתמול היה לי שיעור יפנית והיה ממש ממש ממש כיף!!! אין על תחביר יפני!!!! (עד כאן פינת ה-20 שניות שלי להיום חחחחחח)

GnomeBubble

New member
אולי תלכי ללמוד בלשנות?

חולת תחביר שכמוך, זה המקצוע בשבילך

Nisenhouse

New member
זה צריך להיות כיף

אני זוכר תרגילים בבלשנות ביסודי (אני עוד זוכר שהמילה "זאגי" הייתה תפוח או חתול מידי פעם)

ToHrU

New member
חחחחחחחח

ד"א זה המקום לציין שהחוג למזרח אסיה של אוניסרסיטת ת"א פותח את שעריו: כל אחד יכול להירשם לכל קורס ב-450 ש"ח לסימסטר . . . לדעתי זה בהחלט סביר. תתקשרו אליהם - הם מבטיחים לשלוח חוברת קורסים וטפסי הרשמה למעוניינים לקראת אוגוסט . . .

GnomeBubble

New member
למה שלא תלמדי באוניברסיטת ת"א

ואז תוכלי לקחת את זה כקורס משני?

GnomeBubble

New member
גם בירושלים אפשר

זה פשוט רחוק מדי בשביל הלה. והיא גם תצטרך לדלג בין הר הצופים לגבעת רם, למרות שאת זה יש הרבה אנשים שעושים ומסתדרים לא רע.

SashTheRed

New member
בכל מקרה שתבוא ללמוד בתל אביב

כיף שם. גם הבלשנות שם זה מאוד כיף :) ממממ, קריטריון התטה :))) *מזיל ריר*

LiranTheWizard

New member
אני זוכר שלמדתי את זה...

אבל אני חושב שהפסקתי איפשהו בין אירועים טלים לא-טלים... האמת? החוג כנראה מעניין רק ברמות המתקדמות. הבסיס הוא מאוד משעמם. המשפטים בתחביר מאוד מאוד משעממים. מקס נתן ללוסי פרח... לוסי נתנה למקס כאפה... ומה עם סנופי?

SashTheRed

New member
מה משעמם? לי נורא כיף :)

ולא נראה לי שהיה פעם דוגמא של "לוסי נתנה למקס כאפה", אבל יכול להיות נחמד :) הייתה לנו אבל המלצה ל"לוסי הרעילה את מקס" :)

SashTheRed

New member
לא, זה המקס הזה מעצבן אותי כבר :)

כמובן, מתוך קבוצת הבנים, יש לנו בדוגמאות גם בלייק, זרח וטרח. ומקבוצת הבנות, לוסי, מרים, גלית... ואולי עוד מישהו... לא זוכר...

למעלה