היי צריכה עזרה..

• פותח הנושא rarg
  • פורסם בתאריך

rarg

New member
היי צריכה עזרה.. ../images/Emo13.gif

אשמח לעזרה והפניה לספרים\מאמרים בנושאים: א. הערים חצור ומגידו בתקופות הברונזה עד הברזל ב. קיסריה ואלכסנדריה בתקופות יוון\רומא כל עזרה תתקבל בברכה!!

Shatil81

New member
ארכיאולוגיה

אם את מחפשת מידע ארכיאולוגי, אז מן הראוי לדפדף בדו"חות החפירה ובאנציקלופדיה לחפירות.

rarg

New member
תודה, אבל גם חומר היסטורי

ואם אפילו ידוע על תיעוד מהתקופה..

חומר היסטורי???

לגבי מגידו - אולי במכתבי אל עמראנה. אבל לגבי חצור - אני חושש שיש אפס חומר היסטורי. וחומר ארכאולוגי יש המון. כמו שאמרו לך כולם פה. כך שהבקשה שלך לא ישימה בעליל. (כפי שהטיבו לרמוז לך) אז אולי תתחילי מהאנציקלופדיה לחפירות ארכיאולוגיות בארץ-ישראל, תמשיכי בהתאם לדוחות החפירה (קיימים בכל ספריה לארכאולוגיה, פשוט גשי לספריה ושאלי את הספרנים/ות) אבל אל תצפי שמישהו יעשה פה את כל העבודה הביבליוגרפית בשבילך חינם אין כסף... זה לא משהו לשלוף מהשרוול. אם את מחפשת מאמרים שבחנו את הנושא הספציפי שלך (ומה שציינת עד עכשיו רחוק מלהיות ספציפי) - אז תוכלי לחפש במאגרי נתונים שמכילים תקצירים/מאמרים ועבודת גמר ותזות בנושאי ארכאולוגיה (אני מכיר את JSTOR וקיימים עוד מן הסתם, על זה תוכלי לשאול בספרייה), ובעברית יש את קטלוג רמב"י ומפתח חיפה. בהצלחה בכל מקרה

Lakedaimon

New member
חומר היסטורי זה בעיה.

במקרא יש המון על חצור אבל רק בחלק קטן מאוד ניתן להשתמש. כפי שרמז לך קודמי, יש מנועי חיפוש לחומר אקדמי. אני אישית מאוד אוהב את "גוגל סקולר" וכיוון שיש לי קישור אקדמי על המחשב, אני רואה ישר לאיזה מאמרים יש לי גישה מלאה ולאיזה חלקית.

rachel79

New member
שפע של מידע-מה את בדיוק מחפשת?

היי. יש די הרבה מידע על 2 האתרים באינטרנט-חיפוש פשוט בגוגל ימצא לך הרבה תוצאום ושפע מידע,יעזור אם תגידי איזה מידע את צריכה בדיוק .

rarg

New member
אז ככה...

אני צריכה נושאים הנוגעים לארכיטקטורה בתקופה, ניהול הערים שליטים וכו'.. ידוע לי שיש באינטרנט אבל אני צריכה נגיעות ספציפיות.

shay4442

New member
את צריכה להתמקד יותר

את הקלאסיקה (קיסריה,אלכסנדריה) אשאיר לקלסיקאים, אבל בכל הקשור למגידו ולחצור השאלה מה את בדיוק מחפשת? בתור התחלה ספרים שיכולים להיות רלוונטים למרות שמאז שנכתבו נחפרו האתרים בחפירות מחודשות במשך לא מעט שנים עם תגליות חדשות הם הספרים הפופוליסטים הכתובים בעברית: חצור/יגאל ידין , מגידו(עיר-מדינה כנענית ומרכז ממלכתי ישראלי)/אהרון קמפינסקי הספרים כוללים גם את התיעודים ההיסטורים של הערים ואת המתאר היישובי.

rarg

New member
או קיי בגדול אני צריכה חומר

השוואתי בינהן, הנושא הוא התפתחות הערים באופן כללי כמו שכבר רשמתי לפני צריכה לתת דגש כמעט לכל אספקט שיש לעיר עתיקה ביצורים, פולחן וכו'.. תודה!

Lakedaimon

New member
זה בערך 14 דפים של ביבליוגרפיה

בגופן 8, רווח בודד והרחבת שוליים. א. לערים חצור ומגידו בתקופת הברונזה והברזל, ניתן להסתכל על הדוחות הישנים, אלה של שיקגו ממגידו ניתנים להורדה ברשת. לגבי הדוחות של חצור, ניתן להיכנס לרוב הספריות. ב. לקיסריה ואלכסנדריה כנ"ל הדוחות קיימים בכל ספריה לארכיאולוגיה. אם החיפוש יהיה ממוקד יותר (המתאר העירוני של מגידו בLB2b, מערכת הביצורים של חצור בMB, המתאר העירוני של קיסריה ההרודיאנית...) נוכל לעזור עוד יותר.

rarg

New member
תודה רבה,

לגבי מגידו וחצור אני צריכה חומר רקע לגבי התפתחותן בשנים הללו ממס' היבטים ביצורים, פולחן וגם מתאר הערים, עיקר העבודה היא השוואה בינהן. לגבי קיסריה ואלכסנדריה אנסה בספריות הללו. שוב תודה

Lakedaimon

New member
וואו...

הנושא שקבעת לעצמך הוא מספיק לדוקטורט או שניים - החומר שאת מחפשת הוא לעבודת מחקר או סינתיזה? אם העניין הוא הצגה פשוטה, הערכים של הערים הללו באנציקלופציה החדשה לחפירות תספק, אני חושב. רוב החומר יהיה מן הסתם באנגלית, תוכלי להתחיל עם המאמרים הללו. אם יש לך קישור אקדמי תוכלי להוריד אותם למחשב: Ussishkin, D. 1995.The Destruction of Megiddo at the End of the Late Bronze Age and its Historical Significance. Tel Aviv Vol.22/2 Pp:240-267 Brandfon, F. 1977. The Earliest City Wall at Megiddo. Tel Aviv Vol. 4/1-2. Pp. 79-84 Zarzeki-Peleg, A. 1997. Hazor, Jokneam and Megiddo in the Tenth Century B.C.E. Tel Aviv. Vol.24/2. Pp. 258-288

rarg

New member
לא לא, בלי דוקטורט..

בהחלט הצגה פשוטה. תודה רבה

rarg

New member
תודה לכולם, רק אבהיר

שחומר היסטורי (תעודי וכו'..) אני צריכה רק לגבי התקופה הקלאסית וכן אנסה את מה שכולכם המלצתם. לגבי חצור ומגידו אני צריכה מעט מכל הנושאים שכן לא מדובר בדוקטורט או משהו.. יותר חומרי רקע על הערים. בכל מקרה תודה לכל העוזרים!

Shatil81

New member
חצור

אולי תוכלי למצוא תיעוד ביסטורי על חצור בכתובות אשוריות, אני לא בטוח שיש, אבל שווה לבדוק. לגבי התפתחות הערים בתקופות ברונזה וברזל, אז זה קצת מסובך, כיוון שאלה שתי תקופות עם פער יישובי ביניהן (שלמעשה גם מגדיר אותן). בכל אופן שיהיה בהצלחה.

Lakedaimon

New member
לגבי התקופה הקלאסית

תוכלי למצוא הרבה מידע על קיסריה ואלכסנדריה אצל פלביוס. לבושתי אודה שאני מקבל מידע מאוד "שלדי" מויקיפדיה וממשיך עם ההפניות משם. חשוב לזכור שלא ניתן לצטט את ויקיפדיה.

rarg

New member
וודאי שלא ניתן!

וכן כמובן פלביוס נלקח בחשבון.. תודה שוב!!

lee103

New member
ולויקיפדיה כבר תרמתם??

כולנו מגגלים ויקיפדיה בחושך עם עיניים חצי סגורות, נו, נו, אולי נצא מהארון ונודה שזה אחלה מיזם? אני כבר תרמתי לויקיפדיה. ואתה??

למעלה