היי צריך קצת עזרה

היי צריך קצת עזרה

קבלתי היום את הדרכון הגרמני שלי, אני משתחרר עוד חודשיים ואני מתכנן לעבוד באנגליה,לונדון בערך 5 חודשים עד שתתחיל שנת לימוד בארץ. האם תקופת עבודה כזאת, בעבודה כמו דוכנים בקניון וכאלה מצריכה ממני להוציא אישור עבודה חוקי? האם הרבה מקומות מספיק להם שיש לי את הדרכון הארופאי וזהו? דבר נוסף, אני לוקח תרופות באופן קבוע, האם מרשם מרופא מומחה מהארץ בשפה האנגלית יוכל להיות תקף שם? אם לא איך אוכל לקנות תרופות שם? אודה לכל מי שיענה.. אורי.

Woking

New member
היי אורי

אורי, אתה יודע מה זה חבר? חבר זה אחד שאומר לך מה שהוא חושב, ולא דווקא מה שאתה רוצה לשמוע. אז אמנם אנחנו לא מכירים, אבל אני אנהג כחבר. רד מזה. יהיה לך יותר קל לעבוד בישראל, וגם תחסוך יותר כסף. נכון, אפשר להרוויח יפה בבריטניה, אבל לא יחכה לך מישהו בשדה התעופה עם חוזה עבודה שמן. ממה תחיה על שתמצא עבודה? מה יקרה אם תעבוד בעגלות ולא תרוויח כמו שאלו שמנהלים את העסק מנסים לגרום לך להאמין? מצא לך עבודה נחמדה בישראל. גור אצל ההורים עד תחילת הלימודים, ותשאר עם הרבה יותר כסף. אחרי התואר יהיה לך הרבה יותר מה לחפש באירופה.

תגובה..

קודם כל תודה על התגובה, אני לא מעוניין בלחסוך מיליונים מצידי לחזור בלי אף שקל. אני עושה את זה בשביל החוויה, לגור קצת בחו"ל לעבוד למחייתי. אני מגיע עם עוד חבר, דירה שוכרים מראש דרך סוכנות ועבודה גם מסדרים מראש, הכל מתוכנן ומאורגן - אולי זה נשמע נאיבי אבל באמת שפניתי להרבה בעלי חברות של עגלות וכולם מוכנים לקבל אותנו לעבוד ואפילו מציאים לך לגור בדירת עובדים.(ואני לוקח בחשבון שהדברים לא באמת יהיו כמו שהם מציירים לך את זה) אני סהכ"ל רוצה לדעת את הפרטים הטכניים מבחינת אישור העבודה לאזרח גרמניה (בעל דרכון ארופאי) בלונדון ואת הנושא הרפואי. אל תשכח אנחנו צעירים מחפשים את ההרפתקאות, לעבוד בבית לא בא בחשבון.. חברים שלי טסים לשנה לדרום אמריקה בטרקים ביערות במדינות מסוכנות.. אז כמה חודשים בלונדון לא נירא לי כמו סוף העולם.. אשמח לתגובה נוספת.. אורי.

Woking

New member
זה באמת לא סוף העולם

מבחינת עבודה אתה פשוט מגיע. ברוב המקרים בעבודה בעגלות אתה לא ממש מועסק על ידם אלא עובד בתור self-employed. בשביל טיפול רפואי תמצא General Practitioner קרוב למקום מגוריך. קח את הדרכון, חוזה העבודה ואיזשהו מסמך עם הכתובת שלך עליו (חשבון, או חוזה שכירות) וה-GP ירשום אותך. תפגש איתו ותסביר לו את המצב שלך והוא ירשום לך את התרופה. אם תביא מכתב באנגלית מהרופא שלך זה רק יכול לעזור. תרופה עם מרשם בבריטניה עולה £6.90. בכל מקרה כדאי שתקרא את הקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1588&msgid=80655651 אם אתם מחפשים חוויה אני ממליץ לכם בכל לשון לנסות למצוא משהו אחר חוץ מעגלות. אכן לונדון לא מסוכנת, אבל יש חשש רציני שהכסף יאזל לכם מהר ממה שאתם חושבים (תשווה את מחיר התרופה). היתרון במקומות נידחים כמו דרום אמריקה הוא שהמחיה מאוד מאוד זולה. במה שתשלמו שכירות לשבוע בלונדון, אפשר לחיות בדרום אמריקה חודש. למרות זאת, אם תמצאו עבודה בשכר מובטח (לא עגלות) זאת בהחלט יכולה להיות חוויה.

אתה מציג את הדברים בצורה ממש

שחורה, הדברים הם לא שחור או לבן.. יש גם אפור, בוודאי שלא מלקקים שם דבש וחיים כמו כוכב קולנוע, אבל חבר'ה צעירים, שאין להם בעיה לעבוד קשה ולהתפשר על דירה רקובה יכולים להסתדר, ועובדה שאנשים עשו/עושים/יעשו את זה .. כמובן שזה לא מתאים לכולם אבל הרבה צעירים מישראל עם המנטליות שלנו יכולים להסתדר שם.. זה נשמע כאילו יש לכם מגמה של להשאיר את החבר'ה בארץ. אני יודע שאף אחד לא אוהב שאומרים לו "אני מכיר מישהו שעשה את זה" אבל מה לעשות אח של חברה שלי גר שם .. בלי דרכון ארופאי, בלי לסדר הכל מראש, הוא לא היחיד.

Woking

New member
אין מגמה להשאיר אנשים בישראל

ההיפך הוא הנכון. כנראה שלא הפנמת את המשפט הראשון שכתבתי לך. בכל מקרה אם אתה מחפש לגור בדירה רקובה, אז בבקשה. הסברתי לך גם מה עליך לעשות.

אלוניס

New member
שלום לחייל

שמע, זה לא שאנחנו נגד שאנשים יחוו חויות בחיים. אנחנו רק קצת מתקשים להבין מה כל כך כיף בלסבול. כי אם הדירה שתקבל תהיה על הפנים, ובקושי תוכל לישון, והיא תהיה באזור לא סבבי בכלל וכזה שמצריך נסיעות ארוכות? כמו שווקינג כתב - אנחנו כבר פה. ויודעים כמה יפה פה אבל גם כמה קשה כשבאים לכאן בלי שום מושג. אתה מדבר על חוויה, פעם אחת בחיים, משהו לעשות אחרי הצבא שלא יהיה בג'ונגלים דווקא. איך לעבוד בתנאים לא תנאים, לישון בדירה לא משהו, לבלות חודשים בקיום מינימלי נחשב כיף פשוט לא ברור. אבל אם זה מה שבא לך - מאחלת לך הצלחה.

stevie1

New member
זה קצת כמו

בוא חייה חיי פועל מרומניה שגר באזור התחנה המרכזית - חוייה מהסרטים!

אתם קצת יוצאים מפורופורציה...

האם ניסיתם את זה פעם? איך זה יכול להיות שאני מדבר עם הרבה אנשים שעשו את זה וזה כל כך לא כמו שאתם מתארים את זה? או שהם מיפים את המציאות או שאתם משחירים אותה..

Woking

New member
יפה!

אם אנחנו משחירים את המציאות, ותסע, אז סבבה לך. תופתע לטובה. אם לעומת זאת החברים שלך מיפים את המציאות ....

noy2222

New member
london is nothing but oxford street

אני שואל את עצמי באמת איזה מעבר נוראי שלושתיכם עברתם... 11 החודשים האחרונים שלי בלונדון היו הנפלאים בחיי. עבדתי ב-4 עבודות שונות, חייתי ב-4 חדרים שונים וחוויתי חוויות שלעולם לא הייתי חווה אם הייתי נשאר בבית של ההורים שלי, rent free. אז נכון, לא הכל היה sunshine and puppy dogs, אבל מה כן? עד כמה שזו קלישאה, בוסים מטומטמים, בעלי בית נוראיים ו-roomates שאי אפשר לחיות איתם (לא כולם mind you, חוץ מחדר אחד שלא היה משהו הייתי בחדר טוב, בחדר מעולה, וכרגע בחדר דיי טוב, ו-2 עבודות שבאמת היו חוויה) only made me stronger. למדתי כל כך הרבה עד עכשיו, ויש לי עוד הרבה ללמוד. *כל* אחד צריך לבלות לפחות כמה חודשים בארץ זרה, ואני 100% בעד. how-ever, אתה מתכנן להתחיל לימודים אונברסיטאים עוד 5 חודשים, אירוע בעל עלות גבוהה יחסית. הנה ההצעה שלי: תכין לעצמך תקציב, ותנסה לחשוב כמה כסף אתה יכול להרשות לעצמך לבזבז על הטיול הזה, ואני קורא לזה טיול אפילו אם תעבוד תוך כדי כדי לממן אותו. אם אתה חושב שאתה יכול להרשות לעצמך כרטיס פתוח דו כיווני, ושכר דירה ממוצע (75 פאונד לצורך העניין) של חודשיים אתה יכול לעבור לשלב הבא, לשאול איך אפשר להסתדר באנגליה לתקופת זמן ממושכת, מה צריך לעשות ומה כדאי. אם לא, אז אני ממליץ לך לוותר כרגע, ולחכות עד אחרי הלימודים. noy

Woking

New member
רק שאלה קטנה

כמה זמן אתה החזקת במכירות בקניונים?

yoram1311

New member
לאורי: London

אורי, גם אני הייתי פעם [לפני יותר מידי שנים!] בן 21, וגם אני שוטטתי ברחבי אירופה, וחייתי בלונדון תקופה מסוימת. החוויות עדיין איתי, והעדבתי לשכוח את הצדדים הלא סמפטיים. כיום אני חי בלונדון. אחד היתרונות החשובים שהיו לי בגילך היא ידיעה של אנגלית ברמה שאפשרה לי לעבוד ולחיות בלונדון בלי בעיות. העבודה בקניונים shopping centre בלונדון היא לא בדיוק מומלצת, כי בדרך כלל ההכנסה לא מובטחת, השעות ארוכות, ותושבי לונדון למדו להמנע מלרכוש בצורה כזאת. העצה שלי היא לתכנן בצורה מפוקחת: דיור- £75-80 נסיעות- £15 min אוכל- £25 מיים חימום וכו £5 או לפחות £120 הוצאות לשבוע. ובלויים- extra. תתכנן על ה שלא תרוויח יותר מידי -ובהחלט לא בהתחלה, ושבשבוע בין Xmas & New Year לא תרוויח, ושתהייה בלונדון בתקופה הכי קרה ,ובמשך היום הכי קצר. בכל מקרה ,לא חייבים למכור בקניונים- זכותך לחפש ולקבל עבודה בלונדון. יש מספיק casual work. good luck..

היי יורם

תודה על התגובה. משום מה מנהלי הפורום האלה בניגוד לאופיו של הפורום מעודדים אותי להשאר בארץ ולהסתגר בבית של ההורים שלי. הם חושבים שלעבור לעבוד בלונדון זה מסובך כמו טיסה לירח. אבל זאת לא הנקודה. אני כבר סגור על עצמי, אני עובר לשם עם חבר שלי ל5-6 חודשים. בכל אופן אני צריך מידע פרקטי כמו שנתת לי, על שכר דירה וכו.. יש לי דרכון ארופאי, גרמני, זה אומר שאני יכול לעבוד בכל דבר בלונודון? (יש לי גם אנגלית טובה) תוכל לתת לי בערך הערכה חודשית של הוצאות כספיות? וגם הערכה של הכנסה חודשית בעבודה רגילה של צעירים, 5 ימים בשבוע, משהו בסגנון מלצרות או עגלות. אני ממש יעריך את העזרה. תודה.

Nobilis

New member
שמע, חבוב...

ראשית, לפורום הזה יש שני מנהלים. אחד מהם (50%, יש מי שיגידו) לא כתב בשירשור הזה עד כה, כך שהכללה שלך בנוגע למנהלי הפורום בהחלט הצליחה לעצבן את אותו 50% דנן. שנית, הפורום הזה לא נועד לעודד הגירה, או לעודד הישארות בארץ. הוא נועד לתת תשובות לשאלות. גם אם התשובות הללו לא מתאימות למה ששואל רוצה לשמוע. שלישית, קיבלת הרבה מידע מועיל בשרשור הזה. אם תקרא טוב את ההודעות תראה שענו לך כמעט על כל השאלות, וגם נתנו לך טיפ (*לא* לעבוד בעגלות). אני אתמצת: א) כן, אתה יכול לעבוד בכל עבודה, בהנחה ותתקבל. ב) הפרוצדורה החוקית העיקרית (פרט לשכירת דירה, פתיחת חשבון בנק, וכו') שתצטרך לעבור היא להוציא מספר ביטוח לאומי, וזה לאחר שתתקבל לעבודה. תוכל לקרוא על כך בשירשורי עבר או לשאול כאן ולקבל הכוונה. ג) בשביל טיפול רפואי תצטרך להירשם אצל רופא משפחה (GP). תהליך פשוט יחסית. ד) שכר המינימום לעובדים בגילך הוא 4 וחצי פאונד לשעה (פלוס מינוס). ה) לגבי הוצאות - noy2222 נתן התחלה של הערכה. אני מניח שהוא ישמח להרחיב מניסיונו, אם תבקש. ולסיכום - באת, שאלת שאלות, קיבלת תשובות. לא יזיק להראות טיפונת של דרך ארץ כלפי האנשים שנתנו לך את הכבוד והוציאו את זמנם על כתיבת התשובות הללו.

stevie1

New member
אתה מתקלקל ידידי...

..."והוציאו את זמנם...." - תרגום נפלא של אנגלית לעברית
(על מנת להבהיר, הכותבת עצמה חוטאת...)

Nobilis

New member
אכן...

מה שבאמת מעורר דאגה הוא שכאשר כתבתי את זה ידעתי שזה לא נכון, אבל במשך יותר מדקה לא הצלחתי להיזכר בדרך בה זה נכתב בעברית. המוח נרדם, כנראה

stevie1

New member
אתה די טועה

אבל אין מה להרחיב מעבר למה שענה לך נוביליס. לעומת זאת, יש לי שאלה - למעלה כתבת שאח של חברה שלך "גר שם" (אני מניחה ש"שם" זה לונדון). אם כך, לא היה יותר קל ופשוט לבל ממנו את כל התשובות וההסברים? מה אנחנו בכלל מבינים פה...

למעלה