היי צריך עזרה דחוף

duditac

New member
היי צריך עזרה דחוף

שכחתי לקחת גלולה היום (של אתמול בלילה). שכבנו פעם אחרונה ביום רביעי בלילה.. מה עושים עכשיו??!! אני לוקחת גלולות יאז, תמיד לוקחת בקביעות ולא שוכחת אף פעם.

היי צריך עזרה דחוף

קודם כל, קחי מייד את הגלולה ששכחת. כאשר כתבת את ההודעה עדיין לא עברו 12 שעות מאז אתמול בלילה ואם היית לוקחת אז את הגלולה, בכלל היית מוגנת. חשוב לקרוא את העלון שמצורף לכל חפיסת גלולות ושם יש הוראות מדוייקות ( ביאז גם כתוב על החפיסה עצמה) ולעניינינו, תלוי באיזה שבוע את בגלולות. אם שכחת בשבוע הראשון, אז יש ירידה בהגנה ואני ממליצה לך לקחת פוסטינור . אם את בשבוע האחרון, אין צורך בכלום, רק ותרי על הגלולות הלבנות וקחי ישר חפיסה חדשה מהגלולות הפעילות. אם את בשבוע השני , רוב הסיכויים שאת מוגנת , ואת צריכה להמשיך לקחת כרגיל. בכל מקרה, לעוד שבוע עליכם להשתמש גם בקונדום.

duditac

New member
היא שכחה את גלולה מה 9

והנה מה שכתוב שם (בניסוח שלי) אם שכחת ליטול גלולה פעילה (ורודה, לא לבנה): אם העיכוב קטן מ-12 שעות- לקחת מיד את הגלולה שנשכחה. ההגנה מפני הריון לא נפגעה. אם העיכוב גדול מ-12 שעות ההגנה נפגעה, ובמקרה כזה: אם מדובר בימים 1-7: לקחת את הגלולה מהר ככל הניתן (גם אם מדובר בנטילת 2 גלולות יחד) ובמהלך השבעה ימים הבאים להשתמש גם בקונדום. אם קיימת יחסי מין בשבוע שקדם ליום בו שכחת לקחת גלולה קיים סיכוי להריון ויש להתייעץ עם רופא אם מדובר בימים 8-14: לקחת את הגלולה מהר ככל הניתן (כמו בסעיף הקודם) ההגנה מפני הריון לא נפגעה. אם מדובר בימים 15-24:: יש לבחור בין שתי אופציות: 1.לקחת את הגלולה מהר ככל הניתן ולהמשיך בנטילת הגלולות כרגיל ובמקום ליטול את 4 הגלולות הלבנות (הלא פעילות) להתחיל בנטילת החפיסה הבאה 2.להפסיק בנטילת הגלולות הפעילות(הורודות) וליטול את הגלולות הלא פעילות (לבנות) אם תפעלי בהתאם להוראות אלו, ההגנה מהריון לא תיפגע. *אם שכחת גלולה כלשהי ואין לך דימום במהלך נטילת הגלולות הלא פעילות, ייתכן שאת בהריון ויש לפנות לרופא. סעיף 2 הוא הנכון לי. בשעה שכתבתי את ההודעה היא לקחה את הגלולה בכל זאת, אז אין חשש?

duditac

New member
אני מתכוון למשפט הזה

אם מדובר בימים 8-14: לקחת את הגלולה מהר ככל הניתן (כמו בסעיף הקודם) ההגנה מפני הריון לא נפגעה.

duditac

New member
שוב בעיה ד"ר רות

מסתבר שהיא עדיין שכחה. 3 גלולות סה"כ.
גלולה מספר 9, גלולה מספר 13, וגלולה מספר 18,
היא לבסוף לקחה אותם בעיכוב של כמה שעות.

אם מדובר בימים 1-7: לקחת את הגלולה מהר ככל הניתן (גם אם מדובר בנטילת 2 גלולות יחד) ובמהלך השבעה ימים הבאים להשתמש גם בקונדום. אם קיימת יחסי מין בשבוע שקדם ליום בו שכחת לקחת גלולה קיים סיכוי להריון ויש להתייעץ עם רופא
אם מדובר בימים 8-14: לקחת את הגלולה מהר ככל הניתן (כמו בסעיף הקודם) ההגנה מפני הריון לא נפגעה.
אם מדובר בימים 15-24:: יש לבחור בין שתי אופציות:
1.לקחת את הגלולה מהר ככל הניתן ולהמשיך בנטילת הגלולות כרגיל ובמקום ליטול את 4 הגלולות הלבנות (הלא פעילות) להתחיל בנטילת החפיסה הבאה
2.להפסיק בנטילת הגלולות הפעילות(הורודות) וליטול את הגלולות הלא פעילות (לבנות)

אז מכל שבוע של גלולות נשכח אחד שנלקח לאחר כמה שעות.

מה עכשיו עושים? זה כבר נהיה מפחיד יותר

למעלה