היי פורום...חג שמח

nowonder

New member
שיחרור האישה הוא הרבה יותר מאשר

שיחרור מתלות בבעלה. שיחרור האישה מתייחס לחופש של האישה לבחור את החיים שלה. לאישה הישנה בדמות עקרת הבית לא ניתנה האפשרות להחליט אם היא מאושרת כעקרת בית או לא. זה נקבע עבורה.

nowonder

New member
בוודאי שהוא פתר בעיה.

הוא פתר את הבעיה שלחצי מהאנושות היו פחות מחצי מהזכויות שהיו לחצי השני. מותר לנשים עכשיו ללמוד, לבחור, להחליט על גופן ורכושן ועתידן. מותר לנשים לעבוד, מותר לנשים להרות, מותר לנשים להתגרש. מותר לנשים להגיד לא לגבר. תאר לעצמך עולם שבו אסור לך לעשות אף אחד מהדברים האלו, ואז תגיד לי אם זו בעיה או לא.

karmma

New member
לא ידעתי שמותר לי להרות

אתה יכול לציין עוד הרבה דברים מותר לנשים להתאבד מותר להן לצלות לעצמן את האצבעות מותר להן לעשות חרקרי ברור שהיום יש להן "כביכול" יותר חופש בחירה אבל החופש הזה עוזר להן לבחור חיים טובים יותר עבורן? לתת חופש פעולה למקום שלא מקדם אותך לא נקרא לפתור בעיות(עיין פורום "זוגיות במשבר") מדוע כביכול? לא משנה עכשיו.

nowonder

New member
זה מאמץ עצום עבורי

לענות לתשובה כמו שלך בנימוס. ראשית כי ראוי שתענה לגופו של עניין. "לא משנה" היא תשובה מיותרת. ושנית, לנשים, כמו שאתה בוודאי יודע, דווקא היתה הזכות להתאבד כבר לפני מאות שנים. זו אולי הזכות היחידה שניתנה להן. ליטול את חייהן. ושלישית, רצוי שתשתמש בתכנים ממשיים ולא בביטויים חסרי שחר ומעורפלים. מה זה "המקום הזה" שחופש הבחירה לא מאפשר לנשים להגיע אליו? ומהי "הבעיה" שנשים לא יכולות לפתור היום? ואיך אתה מגדיר "חיים טובים עבורן"? וכן, עצם העובדה שאישה יכולה לכתוב (זכות שלא ניתנה לה בעבר) בפורום פומבי שכותבים בו גברים ונשים (הופה, עוד זכות שלא ניתנה בעבר) ולהתלונן בפה מלא בצדק או לא בצדק על בן הזוג בלי לפחד שיוציאו אותה להורג (וואלה, עוד זכות קטנטונת) ואפילו, חלילה, לקחת את הרגליים ולעזוב את בן הזוג (בחיי, גילינו פה עוד זכות) ואחרי שהיא מתגרשת להזדיין עם כוהנים, לויים וסתם אפרואמריקאים שמזמרים גוספל בלי להכנס להריון (ראית מה זה? היא מעיזה להחליט עם להביא ילד או לא, ואת מי להכניס למיטה) שמה את נשים במקום הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה (כמספר הזכויות שמיניתי כאן) יותר טוב מכל זמן אחר בעבר. (ולא, זה לא אומר שהעולם מושלם, אבל הוא טוב יותר).

karmma

New member
תודה על המאמץ

אני לא חושב שדעתי בנושא היא משהו שצריך להרגיז למרות שבדרך שאת קראת את זה זה כנראה מרגיז מאוד אבל זה כנראה לא המקום להאריך בזה

נומלה

New member
שחרור האשה אינו נותן לגיטימציה לפרזיטיות

החופש לבחור בין עיסוקים אינו משחרר את האשה מהצורך לפרנס את עצמה.

nowonder

New member
לא כתבתי את זה.

אבל הוא בהחלט נותן לאישה לגיטימציה להיות חלק שווה מההחלטה להשאר בבית ולגדל ילדים או לצאת לעבודה. לבחור להיות אמא בבית, זה פמניסטי בדיוק כמו לבחור להיות פרופסורית באוניברסיטה, שופטת, ראש ממשלה, או מגישת תה. ולאישה שנשארת בבית מגיעות זכויות שוות בדיוק כמו לאישה שיוצאת לעבודה. כל אחת מהן תורמת את חלקה בדרך אחרת למשפחה. (ורק בשביל שזה לא יהפוך לדיון אישי, לא. אני לא נשארת בבית לגדל את ילדים. אבל אילו רציתי להשאר, זה לא היה הופך אותי לשווה פחות, או לפרזיטית).

נומלה

New member
בחירה להשאר בבית

כפי שכתבת היא בחירה זוגית של שני בני הזוג ביחד ולא של האשה לבד. הבחירה הזו (בעיני) היא פמיניסטית רק כאשר בני הזוג מוכנים להתחלק בעלויות של הבחירה הזו. העלויות האלה כוללות התחלקות בפנסיה, תשלומים נוספים לביטוח לאומי ופיצוי אפשרי על עלויות אלטרנטיביות שונות. בדרך כלל זה לא המצב. בדרך כלל אשה שנשארת בבית איננה מקבלת זכויות שוות במקרה של גירושים (זוג אחד מכל ארבעה). וכדאי לשים לב שבמקרה שלפנינו אין הדיון בזוג שבחר שהאשה תגדל את הילדים בבית. במקרה שלפנינו יש בחורה שהחליטה שנוח ונעים שמישהו אחר יפרנס אותה.

אהבתית

New member
רק דבר אחד..

תצאי לעבוד.. התנדבות? תתנדבי אחרי העבודה... זה קצת להיות עלוקה מצידך. את לא צריכה להיות תלויה בו, תעבדי קצת זה לא יזיק לך.

pasa24

New member
חג שמח../images/Emo150.gif

דעתי: שאת חייבת להשאר בבית מאחר ועבודות גורמות לך למחלות. דבר נוסף יש בך חוצפה בלתי רגילה (גם עוברת על חוקי ההגירה וגם רוצה יעוץ חינם)

בואי

נפרק את מה שכתבת לכמה חלקים. קודם כל את אומרת שב-3 חודשים מאז שחלית ועברתם לגור יחד אתם פורחים ואז את כותבת שבחודשיים האחרונים החלו מריבות. מריבות זו פריחה? את אומרת שאתם מדברים על חתונה. לבחור יש גרין קארד? אם יש לו את כן יכולה לחזור לארץ. אם אתם תתחתנו בארץ ותגיעי לארצות הברית כאשתו. זה יקרה אם תחזירי לארץ והוא עדין ירצה אותך. הכרת בחור מקסים שמצבו הכלכלי טוב ואת מאוד אוהבת. בהתחלה הבחור הציע לך להפסיק לעבוד ושהוא יממן אותך ואחרי זמן מסויים זה הפסיק להתאים לו. אולי הוא חושב שמקרה שתפרדו הוא לא צריך להרגיש סוג של פראייר. זה לא משנה את העובדה שאת לא עלוקה (אני מקוה) ואת לא אשתו ולחיות על חשבונו זה פשוט לא לעניין. הדבר האחרון שיש לך זכות לכעוס עליו זו הבקשה שלו שתחזרי לעבוד כדי להוכיח לו שאת לא עלוקה. זו שיא הלגטימיות.

czar

New member
לא אוהב את הדרך שלו אבל הוא צודק.

אני מהמר שיש לו מישהו שעומד לידו/מאחוריו שמייעץ לו מה לעשות וכן, לכל הדיעות אל תהיי פרזיטית ותשבי בבית, צאי החוצה ותעשי משהו עם חייך, להתנדב זה בהחלט איננה עבודה או עשייה אלא אן זה בנוסף לעבודה ולא במקום. מחר או עוד X שנים אם יקרה משהו, את רוצה להיות תלויה שוב רק בו? גם אני לא הייתי קושר את חיי עם משהי שהיתה "יושבת" עלי בלי שום שאיפות בחיים.

למעלה