היי, ערב טוב

אורן51234

New member
../images/Emo39.gifהיי, ערב טוב גם לך

ממה שאני שמעתי על הנושא זו טכנולוגיה שמקווים להשתמש בה בעתיד במחשבים. אז ככה, למעבדים של היום ובכלל לרכיבים אלקטרוניים יש בעייה-למרות שכולם רוצים מחשבים יותר משוכללים ומהירים בסופו של דבר אנחנו מוגבלים לחוקי הפיסיקה-המהירות בה אלקטרון עובר במוליכים ובחצאי מוליכים מוגבלת למהירות מסויימת (אני חושב שמדובר במהירות האור). אז בקיצור,חושבים להיכנס לתוך החלקים הפנימיים של האטום(בתוך הגרעין) לחלקים שנקראים קוונטים. חלקים אלו פועלים בצורה שונה מהאלקטרונים של החשמל (אין לי את הרקע המתאים בפיסיקה בשביל לפרט עליהם יותר- זהו ידע שדורש תואר בפיסיקה). מה שאני כן שמעתי הוא שהחלקים הללו מסתובבים סביב עצמם בכיוונים שונים ובצורה מסויימת אפשר להגדיר את כיוון הסיבוב שלהם כך שיציין 1 ו-0 לוגי בו זמנית (כמו במחשב,רק שפה יש מצב אחד ולא שתיים) וכך ניתן לחשב המון חישובים במקביל. סתם לסיום רציתי לומר שקראתי כתבה על כך והכותב אמר משהו שאהבתי: "נוכל לקחת כל חומר, לדוגמא כוס שוקו ולחשב איתה חישובים מאוד מסובכים" (מידע מיותר, אני יודע) אשמח לשמוע יותר אם מישהו יוכל להוסיף

2_be

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בדיוק לפני כמה ימים התחלתי לכתוב מאמר לפורום בנושא
, אז הנה ההתחלה שלו... כמובן שתוספות וכו.. יתקבלו בשמחה
רק אציין, שהמאמר בינתיים מתבסס על מה שנכתב בנושא בספר "סודות ההצפנה" של סיימון סינג. -------------------- מחשב קוונטי אחד מהוגי רעיון המחשב הקוונטי היה דיוויד דויטש, פיזיקאי בריטי שטען שהמחשבים אמורים לציית לחוקי הפיזיקה הקוונטית שהינם בסיסיים יותר מחוקי הפיסיקה הקלאסית. אם נסתכל על פעולת המחשב בקנה מידה מִיקרוסקופי נבחין שרק חוקי הפיסיקה הקוונטית נכונים. אז מה ההבדל בין מחשב קווני למחשב רגיל? התשובה היא שמחשב קוונטי יכול לפתור יותר מבעיה אחת בו זמנית. אם נניח שיש לנו שאלה עם שתי גירסאות. במחשב רגיל נכתוב שאלה ונחכה לתשובה, לאחר שהמחשב יפתור את השאלה הראשנה הוא יעבור לשאלה הבאה. לעומת זאת, מחשב קוונטי יכול לשלב את פתירתן של שתי שאלות או יותר כאשר המחשב נכנס לסופרפוזיציה של מצבים או כשהוא מתפצל לשני יקומים שונים כאשר בכל יקום נפתרת גירסה אחרת של השאלה. על מנת לנצל את תכונות המחשב הקוונטי בחישוב יש לייצג את המספרים בדרך התאפשר לנו לנצל את מכניקת הקוונטים. לצורך כך ניתן להציג את המספרים במונחים של חלקיקים עם ספִין חיובי (יסומן ב-'1') או שלילי (יסומן ב-'0') , צירוף החלקיקים ייצג מספר בינארי. במחשב רגיל, יצוג ע"י המספר הבינארי שהוכנס הוא יחיד כלומר, 0000001 ייצג את הספרה 1 ביצוג עשרוני, 0000010 ייצג את הספרה 2 ביצוג עשרוני וכן הלאה… לעומת זאת , במחשב קוונטי, מניחים שכל חלקיק הוא יסודי ומציית לחוקי מכניקת הקוונטים, לכן אם איננו צופים בחלקיק הוא יכול להכנס לסופרפוזיציה של מצבים, כלומר הוא מייצג '0' או '1' בו זמנית! כלומר, 0000001 מיצג לא רק את הספרה העשרונית 1 אלא כל ספרה כלשהי בין 0 ל-127 כאשר כל שבעת החלקיקים נמצאים בסופרפוזיציה. יכולת החישוב של מחשב זה היא עצומה במיוחד אם נחשוב על זה שבמקום 7 חלקיקים ניתן לקחת מאות חלקיקים שיהיו בסופרפוזיציה. כמובן שבלי רע לא יכול להיות טוב וגם למחשב הקוונטי יש חסרונות. --------

למעלה