היי נשמות !! !

גבעון כנס../images/Emo26.gif

היכן ראית שכתבתי שבעלי ניסה לרמות אותי? ההפך הוא נהכון: כתבתי מפורשות שהוא היה כל כך לא מוכשר, והיה כל כך רע כלפיי, שהוא אפילו לא טרח להסתיר את זה ממני. הוא אמר לי מפורשות: עשיתי כך וכך.... לא תפסתי אותו, אלא הוא מעצמו בא וסיפר לי. לו הוא לא היה מספר לי, גם כן הייתי מתגרשת ממנו. כי כמו שציינתי, סלחתי לו, וכמה שנים אחר כך התגרשנו. בכל מיקרה הייתי מתגרשת ממנו גם אם הוא לא היה בוגד בי, אבל אין ספק שהבגידה כואבת ואכזרית.

גבעון 1

New member
את נסיכה

כל הכבוד שזרקת את הכלב.... את נסיכה אמיתית, גם נואף וגם לא מוכשר מי צריך אחד כזה...

לפני כמה זמן

אז טיילתי ברחוב וראיתי זוג חרדי צעיר , נראה קצת מודרני , עם עגלה ותינוק. ואני שומע את האשה אומרת די בקול אני בת יענה אוקי אני בת יענה , (הייתי בצד השני של הרחוב) ואז בעלה אמר לה משו שלא הצלחתי להבין והיא הגיבה , לא אני בת יענה אני בת יענה. פשוט ריחמתי עליה . איך אפשר לחיות ככה? איך . תגידו זה קורה אצל כל הזוגות?

בדרך כלל

לכל זוג נורמלי יש חילוקי דעות. אבל בדרך כלל זוג נורמלי שומר אותם לפחות עד הבית.

ואוו

קראתי את הפוסט, ופשוט הצטמררתי. קודם כל, מעוצמת החוויות והרגשות המובעות בה. אחר כך, מגדלות הנפש שלך. ברור, בגידה זה דבר משפיל ביותר, אבל כגבר - אמנם אינני מצדיק כלל ועיקר, אבל כמו שאת אמרת, לגבר יש חולשה. כיום אנחנו יודעים את ההסבר האבולוציוני (הדחף להביא כמה שיותר צאצאים), והחומר (איך קוראים לו קרוקוטזון?) שנוצר במוח, וכל הדברים האלה שהם לא תמיד תחת שליטתו של הגבר. זו החולשה המולדת שלו (כמו של הנשים לבכות?). הבגידה מייצרת להט, ריגוש לא מוסבר, שאצל הרבה גברים יכולה ממש לשגע. והיכולת שלך כמי שהיה קורבן לחולשה הזו של הגברים להבין בכל זאת את המקום הזה וגם לסלוח, מעוררת בקרבי הערצה. ברור, כמו שהמשכת וכתבת, שהכי מגעיל זו הצביעות. גבר נשוי שהזדיין איתך, אני יכול להבין את זה. משכת אותו, והפנטזיה להזדיין עם אשה אחרת אצל אדם נשוי יכולה להטריף לעיתים והמחשבה לממש אותה עוד יותר, ואם הוא נועז - אני יכול לקבל שהוא עושה את זה. אבל לבוא אחרי אחרי זה ללכלך שהיא אינה שומרת שבת??? הלו??? (שאם כי גם אותה ניתן להבין, ועדיין זה מגעיל). היום אני בכזה מקום שאין בי עוד את הצביעות הזו, לפחות לא במידה שהייתה לי בעבר (לפני שהגדרתי לעצמי בצורה חדה שאיני מאמין עוד), ואם שואלים אותי: אני עונה בכנות (לדוגמה היום מישהו מהעבודה, חרדי אף הוא, שאל אותי למה אינך הולך להתפלל במניין - עניתי ברור: כי אין לי כוח. פעם בטח הייתי מתפתל ופה ושם).

גמני גגגגתי

גמני חושבת שזו גדלות לסלוח, איני מכירה את הסיפור, הסיטואציה ואת חרדית תוהה (לא מספיק) בשביל לדעת מה היו המניעים שלה לסלוח, אבל הרבה פעמים אשה סולחת וסופגת בגידות פה ושם מאלף ואחת סיבות אגואיסטיות אחרות, ולא, לא בגלל גדלות נשפ או משהו שאמור לעורר הערצה, אלא בגלל חולשה (אמרת חולשות..) חולשה מעמדת הכוח של הגבר בחייה, חולשה שהיא חוטפת מלחשוב על חיים מסוג אחר בהם הגבר שכעת בחייה אותו התרגלה להאכיל ולרחוץ, לא יהיה קיים. (אגב, מאותה סיבה בדיוק, לדעתי, נשים רבות של גולשי הפורום יקבלו על עצמן את גזר הדין באהבה כמשלימות עם גורלן או רואות בו יעוד יחודי למילוי תפקידן בעולמן) והבהרה קטנה, לתשומת לב, לנשים אין חולשה לבכות. לגברים יש חולשה לגרום להן לבכות. ולא להתיחס אחר כך בהתאם... שילכו לה***

תראי

קודם כל הערה כללית - שנינו נמצאים מבחינה זו משני קצוות המתרס: אני נשוי, את לא. אחרי שעברת את הדבר הזה שנקרא גירושין, אינך חוששת ממנו, את רואה ומעצימה את ההיבטים היפים שלו, ובצורה הכי אנושית מגמדת את הקשיים שעברו עלייך, ובטוח שעברו. אני לא מקבל את הזלזול במהלכי הנפש של אנשים שחוששים מגירושין. מדוע? כי אני - הפוך לחלוטין ממך. חושש, פחד מוות, מגירושין וכל ההשלכות. פחד מוות. את - אשה, שככל הנראה לא "זכית" בבעל הגון מספיק (לא מכיר את הסיפור שלך, אבל סביר להניח כך, לא?). אני - גבר - שבדרך הטבע מבין קודם כל את הגברים, אני ער למצוקותיהם יותר מאשר אני ער למצוקות הנשים (ואני משתדל מאוד להיות ער גם לזה). זו הערה ראשונה. לגוף דברייך, ראשית, אחרי כל הסיבות הנוספות שהיו לה לסלוח, זו עדיין גדלות נפש. וזה ראוי בעיני להערצה. בדברייך, את מזכירה לי את כל שיטת ה"נגיעס" (הוא לא חוזר בשאלה כי הוא לא מאמין, הוא פשוט חרמן... רוצה ליהנות.. זול...). בשעה שברור לנו, שגם אם יש נגיעס, עדיין המעשה עצמו מגלם משהו שמעבר. בדוגמה של חזרה בשאלה - אומץ, ועומק נפשי החותר לחירות. במקרה הזה, אחרי כל מה שלא תגידי על ה"נגיעס" שהיו לה כדי לסלוח לו, מעשה הסליחה גילם בה אצילות נפש במידה גדולה. ואני מעריץ את זה. (וידוי אישי קטנטן: את ימי ראש השנה ויום הכיפורים וחודש אלול אני נורא אוהב. לא בגלל שאני מאמין בכל הסיפורים הפרימיטיביים על ימי דין ומשפט ומאזניים ושמקולות. אלא בגלל הרעיון הנהדר כל כך, שכל דבר הוא בר מחילה. הרעיון האנושי היפה, שעומד אחורי המחבוא האלוהי, שאדם הוא רק אדם. שאדם טועה, גם בטעויות החמורות ביותר, אבל תמיד הוא יכול לקום, להתנער, להשתפר - ולהיסלח. צריך לדעתי המון בגרות, המום סובלנות, המון יכולת הכלה בשביל לסלוח!) בהחלט, היא בן אדם. בהחלט, יש לה חולשות. ועדיין, כמה נשים באותו מצב לא מצליחות להתגבר על רגש הנקמה וזורקות אותו - בלי לעשות חשבון נוקב וכנה - רק בגלל יצר הנקמה?! אין ספור. זו גדלות נפש לסלוח באופן כללי, וזו גדלות נפש הראויה לסלוח בכזו סיטואציה, אחרי כזו סטירת לחי מצלצלת, גם אם מעורבים במניעי הסליחה הזו אלמנטים נוספים. שנית, דומני שאת מרפה את כוחן של הנשים יתיר על המידה. בהחלט, נשים כגברים זקוקים לבני זוג, אך שני המינים גם יחד יודעים היטב לעמוד על רצונותיהם וצורכיהם. מרבית הנשים, במקומות הנורמליים לפחות, אינן מסכנות ויש להן מרחב שליטה סביר עד מעולה בביתן, לא פחות מזה של הגבר. וכך גם מעמדן בעיני עצמן. מרביתן, למיטב הבנתי, אינן שוכבות למרמס בעליהן הרודה בהן, גופנית או נפשית. ממש ממש לא. שלישית, בעניין הבכי. במטותא, אל תעשי את כל גברברי ישראל רשעים. חלקם המספיק גדול הוא אינטליגנטי והגון במידה מספקת. הם אינם נוקטים במהלכים הגורמים לנשותיהם לבכות, יותר מאשר הנשים נוקטים באותם מהלכים ממש. העניין הוא, ששום מה, אותם המהלכים הבאים מידיו של גבר שגורמים לאישה לבכות, אינם גורמים לגבר לבכות כשהם באים מידיה של אשה או מידיו של גבר. לדעתי זו חולשה מובהקת של נשים, הן נוטות בקלות יותר (ואינני מזלזל בזה כלל) לבכות. הן לחלוטין לא בכיינות, שלא תשמע בטעות כזו אמירה. אבל סף הבכי שלהן לרוב נמוך בהרבה מזה של הגברים. וזו חולשה (אולי זו לא חולשה, אם וכאשר מנתבים את הבכי למקומות טובים של פורקן, וזה בדיוק כמו החולשה של הגבר - גופן של נשים. זו חולשה, ללא ספק, ובזה הגבר חלש מן האשה בהרבה; אך אם יידע לנתב את הלהט הלא הגיוני והא רציונלי הזה, את תאוות הבשרים הזו, לגופה של אישתו ולא לגופן של נשים באשר הן - כי אז הדבר יכול להועיל לו בחיים כמו שלא יועילו כל הון וממון שבעולם).

רק לעניין הבכי

הוכח שבמוחן של נשים, הבלוטות האחראיות לתגובת בכי מפוזרות בשלושה מקומות (אם אנ'לא טועה) במוח, בעוד שבמוח של גברים מדובר באזור אחד בלבד. טוענים שזו הסיבה שנשים בוכות יותר, ומדובר במנגנון טכני בעיקר.

pokeret

New member
אני מתיחסת עכשו רק לחלק בהודעה

על תקופת אלול והחגים. העונה האהובה עלי ביותר בשנה היא הסתו הקר והנקי. אני חושבת שזה בגלל מערך החודשים העברי בו חודש חשון הסתווי מופיע בעקבותיה של תקופת אלול תשרי. תחושת ההתחדשות, היכולת להתחיל הכל מחדש, סיום מאזן השנה החולפת... בכל פעם שיש בחוץ שמיים מעוננים ורוח שורקת ומלא עלים על רצפות אני מרגישה שוב את העוצמה הזו של להתחיל מהתחלה.

גמני חושבת שבכי יכול לבוא מעוצמה

כי כשחשבתי שבכי הוא חולשה הייתי מתפדחת לבכות, ואילו כיום ברור לי שזו פשוט עוד דרך להביע רגשות. נכון שנשים משתמשות בה יותר אבל לזה יש הסברים מדעיים... (יש משפט מאיזשהוא סרט: אנחנו לא מבינים אותם אבל הם מבינות אותנו)

לחוד

New member
לא חולשה ולא עוצמה

אלא עובדה מעובדות החיים. ההתייחסות הכללית לבכי מביאה לידי כך שאת צריכה להרגיש עוצמה כדי לבכות, ולא היא. תבכי סתם כי את רוצה ותשחררי את הבכי והוא יהוא ויעלה מאליו.

לגבי גדלות הנפש

היסטורית, החברה תמיד דרשה מנשים לחלוק את הגבר שלהן עם אחרות. בין אם מדובר בתקופת התנ"ך, ברוב ההיסטוריה המערבית, ואף כיום בחלקים גדולים של העולם השלישי. ההיסטוריה שלנו מלאה בנשים 'גדולות נפש' שלא יכלו לעשות דבר מלבד לסלוח, להפנים את כאבן, ולהמשיך הלאה תוך העמדת פנים שהכל בסדר. גם היום החברה מלאה באנשים (בעיקר גברים) שחושבים שהם צריכים ולהפיץ את זרעם, שמותר להם ושזה לא בשליטתם, ומלאה בנשים שסולחות, מדחיקות וממשיכות הלאה. ע"ע גילה קצב, שרה נתניהו, הילרי קלינטון ועוד. המצב ההפוך נדיר עד לא קיים. אז אתה בוחר לקרוא לזה (בצדק מצידך) גדלות נפש. מבולבלונת בחרה (בצדק מצידה) לראות בזה כניעה להיסטוריה של יחסי נשים-גברים לאורך הדורות. כל אחד ונקודת מבטו.

למעלה