מה זה,כל הקריתיות התנשקו שם?
בגבעת הכלניות? ואני אוסיף גם משהו מהמקום הזה.גבעת ´תל אפק´-כורדני.המקום כיום שמורת טבע.פעם לפני שנים כשבאתי לגור בקרייה,הייתי מגיע הנה,לצפייה בציפורים,המקום כולו היה כאן טבעי ופראי.החורבה הישנה ששימשה כטחנת קמח עתיקה בתקופות קדומות של המקום.כל מיני תמהוניים הייתי פוגש כאן בשעות הבוקר המוקדמות כשהייתי בא לכאן.ועוד לפני שהתחיל הטאררם של שמורות הטבע,הייתי רואה כאן בתקופת הנדידה של עופות המים,את הברווז הנדיר היום´צהוב המצח´ ואת ה-´נטה´ עם הראש האדום,הייתי מסתתר בשקט בחדרי החורבה ליד המים,ומציץ לי בנחת במשקפת אל העופות.כאן הייתי לבד,בתוך השקט של הטבע מסביב.אהבתי את המקום במיוחד בחורף,כשכל ירוק,ורווי מים,וקירקור הצפרדעים ממלא את האוויר.אחר כך התחברתי לבחור אחד[אריאל הדרי]שהיה הפקח הראשון של המקום,עזרתי לו רבות בעניין,מאחר שהכרתי כאן כל ציפור,כל עוף,וכל שביל ובעלי החיים שמסביב.אבל הפקח השני[יואל פלג]הוא הוא שיקם והרים את המקום,היינו שעות רבות כאן,מסדרים,ואפילו מארגנים חוגי טבע בערב לתושבי הקריות,הרצאות וכדומה. את יואל סילקו מהרשות,מפני שהלך לצלם יום אחד את מזהמי נחל הנעמן,ואני לא אוסיף פרטים.יחד חפרנו וחיפשנו ,יחד עם ארכיאולוג אחד ´עזריאל´ומצאנו ממש עתיקות,מתקופות קדומות ביותר.החורבה הפכה למין מוזיאון קטן ,ובתי ספר החלו להגיע הנה ללימודי טבע שונים.ומכאן ואילך המקום איבד את אלמוניותו,ועופות מים נדירים כבר לא רואים כאן כמו פעם,כי הכל היום ביזנס,וכסף,ומשלמים כניסה,ויש ילדים,ואוטובוסים,ורעש,והרומנטיקה של המקום נעלמה לבלי שוב,´שמורת הטבע עין אפק´.[פעם באיזה קיץ חם,סובבתי לי בשבילי הבריכות לעת ערב ,כרגיל עם המשקפת על צווארי,ואני פוגש איזה בחור אנגלי,מסתובב כאן עם כל מיני ציוד צילום,ואני שואל מיהו,והוא מספר לי שהוא צלם של ביטאוני טבע באנגליה,והוא שמע על המקום,ובא לביקור,כמובן שהצעתי לו לבוא אלי הביתה,אכל,ישן,מקלחת טובה,ואחרי ימים מספר נסע לאנגליה חזרה,שמרנו על קשר זמן מסויים,וזהו,נפסק,היה גר בבירמינגהם]