קסם של מכשפה טבעית בנוי על הרגשות.
הוא פועל בגללן, במודע ולא במודע. מה שזה אומר, בעצם, זה שכשמכשפה טבעית חושבת או מרגישה משהו, יוצאת ממנה אנרגיה שמכוונת למטרה הזו. זה בתנאי שהיא מכשפה טבעית פאסיבית(אחת שלא מנצלת את היכולות שלה). בנוסף, בתור טבעית, הכח הלא מנוצל משמש כמגן אנרגטי, כי לטבעית יש כח פנימי חזק(תוסף קטן בשם 'מתנה מאלוהים'), שבמידה והוא לא ינותב לאיזשהו מקום, יגרום לפיצוץ(זו גם הסיבה שחלק נרחב מאוד מהטבעיים הם בעלי.. בעיות נפשיות ,ובין הנפוצות - מאניה דיפרסיה, סכיזופרניה, אובססיביות, הפרעות אכילה וכו') רגשי ואנרגטי, והפיצוץ ילווה בפיצוץ פיזי - שבירת טלווזיות, כוסות, זכוכיות וכו'. כשמכשפה טבעית הופכת לאקטיבית, הכוחות מתפתחים, והסיכוי להתפרצויות רגשיות ואנרגטיות יורד, כי האנרגיה מתועלת לאיזשהו מקום - כשפים. עוד תופעה(דיי מאכזבת, למען האמת) כשמכשפה טבעית הופכת לאקטיבית, היא שעצם הפעולה של think and it happens יורד ב90%, וזה דיי מציק, ונותן את ההרגשה שהכוחות נעלמו. ואז, אין ברירה חוץ מלהטיל כשפים, בכל דרך שהמכשפה בוחרת, אבל עצם הפעולה המאגית המודעת נשמרת. אז בעצם, ההגדרה של מכשפה טבעית היא: אדם בעל יכולות פסיכומאגיות גבוהות מהממוצע, שמתבטאות באנרגיה פנימית חזקה, קסם טבעי, כוחות מולדים שונים(עבודה עם יסודות, קריאת מחשבות, חזיונות, תקשור טבעי וכו') וביכולת פיתוח כוחות ויכולות גבוהה יותר מהממוצע. אני חייבת לציין שאת ההגדרה ואת ההסברים פיתחתי עם כמה חברות שלי(רובן מכשפות טבעיות) ועם המשפחה שלי(כולם מכשפים טבעיים), תוך כדי צפיה בכאלה שהם לא טבעיים, אבל עוסקים במאגיה. כאן בא ההבדל בין מכשף לבין עוסק במאגיה. אדם יכול להיות מכשף ועוסק במאגיה, אבל לא כל אדם שהוא עוסק במאגיה יכול להיות מכשף. ד"א, הוויקה לא תומכת בתיאוריות האלה. היא שייכת בעיקר למאגיה טקסית(מכשפים טבעיים נועדו לרמות גבוהות יותר של קסם). ההגדרה תקפה לשני המינים למרות שנכתב במין נקבה
דנה