היי! מישהו שומע אותי?

major mouse

New member
היי! מישהו שומע אותי?

לאחרונה שמתי לב לתופעה משונה בין דפי הפורום. אם תעברו על היסטוריית הפורום בחודשים האחרונים אתם תשימו לב שמספר קטן של חברי פורום כתבו הודעות: הבלש חסר הבית, מירטל, Serpent Axis, DDN, Blue Beetle, Blue Print, אנוכי ועוד כמה הודעות בודדות של מספר חברים (שמונה עיקריים ופחות מחמישה שכתבו הודעות בודדות).
מצד שני, כמות הצפיות בהודעות גדולה באופן משמעותי (בד"כ מעל 50 ואפילו מגרדת את ה-100 להודעות ראשיות) מה שמביא אותי למסקנה שרוב הכניסות לפורום והצפיות בהודעות מתבצעות על ידי קוראים שקטים ו/או סוכנים רובוטיים מהעתיד.
אז החלטתי לעשות שלושה דברים:

1. לחבוש את קסדת האלומיניום חסינת קריאת המחשבות להגנה מפני סוכנים רובוטיים טלפתיים מהעתיד.
2. לשאול את הקוראים השקטים: האם יש נושאים שהייתם מעדיפים לראות בפורום? איך אפשר להחיות את הפורום מלבד פרסום תמונות עירום של גובלינים? האם יש סיבה ספציפית שאתם מעדיפים להיות קוראים שקטים ולא כותבים פעילים?
3. לנסות ולהעיר את הפורום בכתיבת עוד אחד מהשאלונים המעצבנים שכל פורום חייב לעבור לפחות פעם בשנה כמוגדר באמנת דימונה 98' כתת סעיף לחוק "הטרדת הציבור יודע הקרוא וכתוב".

CallMeCavanaugh

New member
לי סתם אין מה לכתוב

לא שיחקתי כבר הרבה שנים, אני כרגע בשלבים של התרעננות, הסרת חלודה וכתיבת קווים כלליים לקמפיין (גאמא וורלד בארץ הקודש), אחר כך אולי אכתוב קצת יותר, כשממש, אתם יודעים, אעסוק שוב במשחקי תפקידים.

major mouse

New member
עכשיו אתה חייב להרחיב

גאמא וורלד בארץ הקודש?! נשמע מעניין ברמות תת-אטומיות (זה הרבה) - הרחב, פרט ונמק.

יש לך קבוצה מיתולוגית שאתה מתכוון להחיות מחדש או שאולי אתה רוצה להרכיב קבוצה חדשה? מה גרם לך לחזור לתחביב?

CallMeCavanaugh

New member
אני אתחיל מהסוף

מה גורם לי לחזור לתחביב? מעולם לא הפסקתי לרצות לשחק. בשנים אחרונות היה לי קשה בגלל שנולדו שני ילדים, אבל עכשיו הדברים מתחילים להתנרמל, אז זה הזמן לחזור.
אין לי קבוצה מיתולוגית, מעולם לא באמת הייתה לי. שיחקתי מו"ד (קופסאות) עם חברים בגיל 12-14, אחרי הפסקה קצרה עברתי ל-AD&D עם קבוצה אחרת, ואחר כך עם עוד קבוצה נוספת, שהיא הדבר הכי קרוב לקבוצה מיתולוגית שהיה לי. כל פעם מישהו אחר הריץ, בהתחלה שיחקנו בעיקר AD&D, אחר כך גילינו את וומפייר ומשם התרחבנו לכל מיני משחקים אחרים שאינם של TSR. אבל היינו אשדודיים, ואני התגייסתי אחרי האחרים (הייתי הכי צעיר), ועברתי לתל אביב אחרי האחרים והקבוצה הזאת מתה. בסופו של דבר אני גר בבאר יעקב ושאר חברי הקבוצה חזרו אשדודה, אז הקבוצה הזאת כבר לא תחזור. היו לי מאז קבוצות שונות ומשונות, אבל חלקן היו עם שחקנים כבדים ונטולי משפחות שמשחקים בשבע עשרה קבוצות שונות ואחרות היו עם אנשים שלרוב לא מתעסקים בתחום וכנראה שפרשו ממנו אחרי שסיימנו.

גמא וורלד בארץ הקודש - יש לי כל מיני רעיונות ואני חושב שלשחק משחקים מודרניים או מאוחרים יותר בארץ זה משהו שיכול לעזור להתחברות לרקע המשחק. מבחינת הרקע הכללי, בחרתי במהדורה השישית (ק20), למרות שאני לא יודע אם אשתמש דווקא בשיטה הזאת, אבל מבחינת הרקע היא האהובה עלי, כי היא לוקחת את עצמה הכי ברצינות, בניגוד למהדורות מוקדמות יותר שבהן משובץ קצת הומור דפוק (יש בניינים שאליהם דמות שהיא מוטאציה של צמח תוכל להיכנס רק אם בן אדם מחזיק אותה בידיים ואומר למערכת האבטחה שהיא עציץ. המשפט הזה באמת מופיע במהדורה השלישית), ובניגוד למהדורה האחרונה שהיא הדבר הכי מכעיס (מבחינתי, כמובן) שקראתי בתחום משחקי התפקידים אי פעם.

רעיונות ספציפיים לקמפיין שאני מתכנן כוללים דברים כמו חלוקה של תל אביב למושבות שונות (איזור הגן הזואולוגי - מושבת מוטאנטים מבוססי חיות. קריית עתידים - מושבה של רובוטים ובינות מלאכותיות, וכו'), עיוותים ומשחקי מלים על מקומות מוכרים (בדרום נמצא בית השדים, שזה השם הנוכחי של המקום שלפני כמה עשרות/מאות שנים קראו לו דיימוניה, שהוא בור ענקי באדמה ומוקף במוטאנטים מוזרים במיוחד, אבל אומרים שיש שם אוצרות יקרי ערך מלפני המלחמה), מספר בונקרים שעדיין אטומים ובהם חיים בני אדם טהורים - בקריה, בירושלים - הבונקר של ראש הממשלה, בצפון מתחת להר בנטל ואולי עוד שניים שלושה. הם כולם מחוברים ביניהם באמצעות לווין שעדיין פעיל אבל איבד את שפיותו. הוא מתנהג כאילו הוא אלוהים ויושבי הבונקרים מאמינים לו. בירושלים אף אחד כבר לא באמת זוכר מה הן יהדות ונצרות, אבל ניטשת שם מלחמה בין שתי קבוצות פונדמנטליסטיות בעברן, אחת יושבת בהר הבית עליו השתלטה במהלך המלחמות שקדמו להרס העולם, השניה יושבת בכנסיית הקבר.

יש עוד כמה דברים ויש עוד רעיונות שאני צריך למצוא ולהמציא, וכמובן שאני גם צריך למצוא נקודת התחלה וסיפור ראשון שגם יהפוך את הקבוצה לקבוצה. יש עוד הרבה עבודה.

major mouse

New member
חוקי ההסתברות נשברים פעם נוספת

אולי כדאי לשנות את השם של הפורום ל- "משחקי תפקידים בבאר של יעקב" מאחר וגם אני וגם עוד משתתף אחד גרים בבאר יעקב.

בכל מקרה, הרעיונות שלך נשמעים מעניינים מאוד ולפי דעתי אתה יכול תמיד להיעזר בפורום כמקור לרעיונות וכקבוצת ביקורת לרעיונות ולחלקים שכבר כתבת. זה גם יחיה את הפורום וגם ייתן לך מוטיבציה להמשיך בעבודה הטובה.

כעצה כללית, אני מציע לך להתמקד במיקום אחד או שניים שאמורים להוות את הפגישה הראשונה במשחק ולהביא אותם לחיים באמצעות דב"שים, סיפורי רקע וסצנות מאשר להתפרש ולכתוב המון מידע על העולם שספק עם השחקנים ייתקלו בו. ברגע שתהיה לך פגישה ראשונה מוכנה, תוכל להמשיך הלאה ביתר קלות.

CallMeCavanaugh

New member
אולי אני צריך פשוט להקים קבוצה של באר יעקובים

מי יודע כמה שחקנים נוספים מסתתרים כאן.

חוץ מזה, מפגש הפורום הבא בבאר יעקב. הפארק בחוטר הוא שבע דקות מטכ"ליות מהרכבת.

major mouse

New member
אתה יותר ממוזמן לשחק איתנו

עד שהמשחק שלך ירקום עור וגידים תוכל לחזור ולשחק עם הקבוצה שלנו. אנחנו משחקים בתל-אביב אבל יוצאים מבאר יעקב (אני והשחקן השני שהוא גם משתתף בפורום).

CallMeCavanaugh

New member
אבל אתה אומר שזה בסופ"ש

זה זמן מאוד לא נח לי. אני צריך קבוצה שמשחק מתישהו באמצע השבוע.

CallMeCavanaugh

New member
כמובן שתודה על ההצעה

DDN

New member
סבבה.

באר יעקוב קרובה לראשל"צ. אין לי בעיה עם מפגש פורום שם.

כמו כן, כשאחזור להריץ (כלומר, כשאשתי ואני נשכור שוב דירה), אזכור לבדוק אם אתה פנוי ומעוניין (זה יהיה בראשל"צ)

דרגורן

New member
אז מי מרים את הכפפה של ארגון המפגש?

אני יכול להביא מנגל ובשר (לא כשר), ומשחקי לוח/קלפים למיניהם.

DDN

New member
רוצה לציין שהוא (בד"כ) לא מתכוון לבשר חזיר

אלא פשוט לבשר שנקנה במקום בלי תעודת כשרות

DDN

New member
בדיוק.

אני מחזיק מהאיש "מומחה לבשר"
הוא ואשתו למדו אותי לאכול סטייקים לפני כמה שנים, והפכו גם את אשתי לחובבת בשר.

major mouse

New member
תלוי כה אנשים יגיעו - התפקדות

אני מניח שאפשר להכניס 15 אנשים בסלון + מרפסת שלי בכיף. יותר מזה ונצטרך להיפגש בתורות.

אם אתם רוצים מפגש עם בשר, מנגל וכאלה - זה יצטרך להיות במקום אחר. בתור צמחוניים, אני ואשתי לא מכניסים בשר לבית.

אם מישהו ירצה לנדב בית קרקע זה יהיה עדיף כ עוד מזג האוויר נוח.

בכל מקרה, כל מי שיכול ורוצה להגיע ו/או רוצה לנדב את ביתו למען המפגש. שיוסיף תגובה להודעה הזאת.

major mouse

New member
אני מוכן להפגש

יכול לנדב בית + משחקי קופסא: קאטאן, מנצ'קין.
יכול בכל יום כל עוד קובעים מראש.

דרגורן

New member
לא דובר על פיקניק "בחוץ"?

אני יכול להגיע.
במשחקי הלוח שלי יש:
Robo Rally
Guards Guards
Tile chess

קלפים:
Zombie Flux
Grave robbers וכמה מהרחבותיו
Once upon a time

Blue Beetle

New member
השאלה הגדולה: מתי

אני רוצה וכנראה שאוכל להגיע (שוב, תלות במתי)

לצערי, אין הרבה בתחום משחקי הלוח שאני יכול להציע

אבל אני יכול להביא בלינצ'סים..

למעלה