היי מיקי שאלה קבלית

• פותח הנושא IBP1
  • פורסם בתאריך

IBP1

New member
היי מיקי שאלה קבלית

אישתו של אדם (הראשונה) לא התאימה לו ,למרות שנולדה צמודה לו והיפרדותה ממנו הביאה להיפרדותם של כל האחרים לבוא אחריהם .האם לפי דעתך היא הייתה הנשמה התאומה שלו? אם כן מדוע ומה היה עונשו באיבודה ? נראה לי שאלוקים נתן לו את חווה כפיצוי על אובדנה של הראשונה ,מה אתה חושב ?

הכוונה ללילית?

אומנם אני לא איש קבלה, אבל לפי הזכור לי, ה"חטא" היה שלה, לא של אדם. מכיוון שהיא נבראה כשווה לו ולא יצאה מתוך צלע בגופו, היא לא הסכימה להיות כפופה לו בשום דבר ולא הסכימה להיות מתחתיו כששכבו. היא היתה עצמאית, מרדנית ופורקת עול ולא הסכימה להקשיב לחוקים, לכן ברחה מגן עדן ולא הסכימה להיות עם אדם "עזר כנגדו" אלא השאירה אותו בבדידותו. מכאן ועד הפיכתה למלכת השדים העלילה מסתבכת...

IBP1

New member
כן היא ולא אחרת

לילית הכושית .... חחחח היי בענין העזר כנגדו זה לא בדיוק שכן כוונת המשורר (הזוהר) הכוונה בביטוי זה שהיא סירבה לכל עניין עם האל. הביטוי "עזר כנגדו" מתכוון לכך שהיא תשמש הן "המקל" והן "הגזר" כנגד אדם. במידה והגבר ילך בדרכי האל יחייה בשלום ואם לא יזכה ב"מקל" זה פשוט .... א.י.ש + ה' = "אישה" -> במובן של גן עדן. א.י.ש - ה' = "אש" -> במובן של גיהנום. האישה פטורה מהתפילה כי היא יכולה לסמוך על תפילת הגבר ... א.י.ש.ה - ה' = איש -> דהיינו בעלה. א.י.ש.ה - י' = אשה -> שזה שוב במובן בעלה. בתור פמיניסטית היא לא הסכימה לשרתו (חחחחח) .

לילית מהקדרה של כרמית ../images/Emo140.gif

כישופים: הקדרה המבעבעת של כרמית לילית: האלה האפלה של המיתולוגיה היהודית לילית היא אחת הדמויות המרתקות ביותר במיתולוגיה היהודית. התחקות על מקורותיה האכדיים של אשתו הראשונה של אדם מגלה כיצד השכילה היהדות ליטול דמות דמונית מתרבות שכנה ולהפוך אותה לכלי חשוב בקביעת גבולות מוסריים. לילית מוזכרת בתנ"ך פעם אחת בלבד. פרק ל"ד בישעיהו מספר כיצד יהוה אל היהודים טובח בצבא השמים של העמים האחרים, כולל האלים, הרוחות ושאר הדמויות האלוהיות. לילית מוזכרת בטקסט זה כדמות מכונפת, המקננת בעץ. קִרְבוּ גוֹיִם לִשְׁמֹעַ, וּלְאֻמִּים הַקְשִׁיבוּ; תִּשְׁמַע הָאָרֶץ וּמְלֹאָהּ, תֵּבֵל וְכָל-צֶאֱצָאֶיהָ. בִּי קֶצֶף לַיהוָה עַל-כָּל-הַגּוֹיִם, וְחֵמָה עַל-כָּל-צְבָאָם; הֶחֱרִימָם, נְתָנָם לַטָּבַח. וְחַלְלֵיהֶם יֻשְׁלָכוּ, וּפִגְרֵיהֶם יַעֲלֶה בָאְשָׁם; וְנָמַסּוּ הָרִים, מִדָּמָם. וְנָמַקּוּ כָּל-צְבָא הַשָּׁמַיִם, וְנָגֹלּוּ כַסֵּפֶר הַשָּׁמָיִם; וְכָל-צְבָאָם יִבּוֹל--כִּנְבֹל עָלֶה מִגֶּפֶן, וּכְנֹבֶלֶת מִתְּאֵנָה. כִּי-רִוְּתָה בַשָּׁמַיִם, חַרְבִּי; הִנֵּה עַל-אֱדוֹם תֵּרֵד, וְעַל-עַם חֶרְמִי לְמִשְׁפָּט. חֶרֶב לַיהוָה מָלְאָה דָם, הֻדַּשְׁנָה מֵחֵלֶב, מִדַּם כָּרִים וְעַתּוּדִים, מֵחֵלֶב כִּלְיוֹת אֵילִים: כִּי זֶבַח לַיהוָה בְּבָצְרָה, וְטֶבַח גָּדוֹל בְּאֶרֶץ אֱדוֹם. וְיָרְדוּ רְאֵמִים עִמָּם, וּפָרִים עִם-אַבִּירִים; וְרִוְּתָה אַרְצָם מִדָּם, וַעֲפָרָם מֵחֵלֶב יְדֻשָּׁן. כִּי יוֹם נָקָם, לַיהוָה--שְׁנַת שִׁלּוּמִים, לְרִיב צִיּוֹן. וְנֶהֶפְכוּ נְחָלֶיהָ לְזֶפֶת, וַעֲפָרָהּ לְגָפְרִית; וְהָיְתָה אַרְצָהּ, לְזֶפֶת בֹּעֵרָה. לַיְלָה וְיוֹמָם לֹא תִכְבֶּה, לְעוֹלָם יַעֲלֶה עֲשָׁנָהּ; מִדּוֹר לָדוֹר, תֶּחֱרָב--לְנֵצַח נְצָחִים, אֵין עֹבֵר בָּהּ. ירֵשׁוּהָ קָאַת וְקִפּוֹד, וְיַנְשׁוֹף וְעֹרֵב יִשְׁכְּנוּ-בָהּ; וְנָטָה עָלֶיהָ קַו- תֹהוּ, וְאַבְנֵי-בֹהוּ. חֹרֶיהָ וְאֵין-שָׁם, מְלוּכָה יִקְרָאוּ; וְכָל-שָׂרֶיהָ, יִהְיוּ אָפֶס. וְעָלְתָה אַרְמְנֹתֶיהָ סִירִים, קִמּוֹשׂ וָחוֹחַ בְּמִבְצָרֶיהָ; וְהָיְתָה נְוֵה תַנִּים, חָצִיר לִבְנוֹת יַעֲנָה. וּפָגְשׁוּ צִיִּים אֶת-אִיִּים, וְשָׂעִיר עַל-רֵעֵהוּ יִקְרָא; אַךְ-שָׁם הִרְגִּיעָה לִּילִית, וּמָצְאָה לָהּ מָנוֹחַ. שָׁמָּה קִנְּנָה קִפּוֹז וַתְּמַלֵּט, וּבָקְעָה וְדָגְרָה בְצִלָּהּ; אַךְ-שָׁם נִקְבְּצוּ דַיּוֹת, אִשָּׁה רְעוּתָהּ. דִּרְשׁוּ מֵעַל-סֵפֶר יְהוָה, וּקְרָאוּ--אַחַת מֵהֵנָּה לֹא נֶעְדָּרָה, אִשָּׁה רְעוּתָהּ לֹא פָקָדוּ: כִּי-פִי הוּא צִוָּה, וְרוּחוֹ הוּא קִבְּצָן. וְהוּא-הִפִּיל לָהֶן גּוֹרָל, וְיָדוֹ חִלְּקַתָּה לָהֶם בַּקָּו; עַד-עוֹלָם, יִירָשׁוּהָ--לְדוֹר וָדוֹר, יִשְׁכְּנוּ-בָהּ. בתרבות האכדית היתה ליליתוּ יצור לילה מכונף וליוותה את האלה אישתר, אלת המיניות והאהבה. השומרים קראו לה בשם כִּיסְכִּיל-לִילָה והיא נקראה גם בשם לילכְּ. היא ובן זוגה לילוּ היו רוחות הערפל, שניים מקבוצה גדולה של רוחות טבע ושליחים של בלת אילי, גבירת הרוח ואלת האוויר. האזכור הראשון שלה מופיע בעלילות גלגמש כמי שבנתה את ביתה על עץ החולופו בין בית הנחש בשורשים לבין ביתה של משרת אנליל, ציפור הסערה זוּ בצמרת. חולופו היה עץ ערבה שצמח על גדת נהר הפרת. יום אחד עקרה רוח הדרום את צמרתו ואת שורשיו והוא נסחף במי הנהר. אישתר מלכת השמים שעברה במקום, נטלה את העץ והביאה אותו למקדשה בעיר ארך ונטעה אותו בגנה הקדוש. היא טיפחה את העץ באהבה ורצתה לבנות לה ממנו כס ויצוע. שנים חלפו, העץ גדל, אך אישתר לא היתה מסוגלת לכרות את העץ, מפני שבשורשיו בנה נחש את קינו וכשפיה של אישתר לא השפיעו עליו. בצמרת בנה הציפור זו את ביתו ובאמצע בנתה לילית את ביתה. בסופו של דבר כרת הגיבור גלגמש את העץ עבור האלה בגרזן והרג את הנחש. ציפור הסערה זו נמלטה להרים ולילית ברחה לשממה שממנה הגיעה. כרוח אפלולית המקננת בערש כלולותיה של אלת הפריון, לילית היתה היסוד הערפילאי והאפל שבהתעלסות, הצד הקודר של תינוי האהבים. האכדים האמינו, שהיא עטה על גברים ישנים, מפתה אותה, שוכבת איתם ויולדת להם ילדים שדים. לילית מופיעה כשדה מפתה גברים ברוב התרבויות שהיו בקשר עם המזרח התיכון העתיק. השדה למיה היוונית היא ככל הנראה התפתחות של לילית. שמעה הגיע לפרס, לאסיה הקטנה, לגרמניה, לאנגליה ולרומא. היא גם הגיעה לשלוש הדתות המאמינות באל אחד.

המשך לילית מהקדרה של כרמית

היהדות המוקדמת שאבה סיפורים, מיתוסים ומנהגים מן התרבויות הקדם מונותיאיסטיות במזרח התיכון וגם ליליתו מצאה דרכה לאגדה היהודית, אגב השלת הו"ו הסופית משמה, כמו שמות אכדיים רבים שעוברתו. לילית מופיעה במדרשים ובאגדות תלמודיות כאשתו הראשונה של אדם. מדרשים אלו מנסים להתגבר על הקושי בבריאת האשה. מצד אחד מופיע "זכר ונקבה ברא אותם", כלומר נבראו גם איש וגם אשה, אך מצד שני יש תיאור מאוחר יותר של בריאת האשה מצלעו של אדם. מטרתם הנוספת והחשובה יותר מבחינה תיאולוגית מוסרית של מדרשים אלו, היא להוקיע יחסי מין לא מקודשים ולאסור את מעשה האוננות באמצעות תיאור דמותה ומעשיה של לילית. "מפני מה קטנים מתים בן שמונת ימים. אמר לו (בן סירא לנבוכד נצר) לילית הורגת אותם....אמר לו כשם שרפאתה עצמך ואותי רפא גם את זה ואם לא, ועכשיו אקדר את מוחך...מיד כתב לו קמיע בטהרה וכתב שם המלאכים בשמותם ובדמותם וידיהם ורגליהם וחותמיהם. והרי היא אותה קמיע סנויי סנהסנויי וסמגולף. כיון שראה נבודכדנאצר אותה קמיעה וראה שם המלאכים הללו, מיד אמר לו בני, למה כתבת צלמים הללו. אמר לו מלאכים הם לפי שבשעה שברא הקדוש ברוך הוא את עולמו וברא אדם ראשון כיון שראה אותו יחידי מיד ברא לו אשה מאדמה כמותו וקרא שמה לילית והביאה לאדם, מיד התחילו שניהם לעשות מריבה. זה אומר את תשכבי למטה וזאת אומרת אתה תשכב למטה מפני ששנינו שווים ושנינו מן האדמה, ולא היו משמיעין זה את זה. כיון שראתה לילית כך, זכרה את שם המפורש ופרחה באויר וברחה. מיד חזר אדם הראשון בתפילה לפני קונו ואמר: רבונו של עולם, הרי האשה שנתת לי ברחה כבר. מיד שלח הקדוש ברוך הוא שלשה מלאכים הללו ואמר להם: לכו הביאו לילית אם רצונה תבוא, ואם לוא, לא תביאוה בעל כרחה. מיד הלכו שלשה מלאכים הללו והשיגו אותה בתוך הים במקום שעתידין המצריים למות שם. נטלו אותה ואמרו לה אם תלכי עמנו מוטב ואם לוא נטבע אותך בים. אמרה להם חביביי יודעת אני בעצמי שלא בראני הקב"ה אלא כדי להחליש את התינוקות כשהן בן שמנת ימים ומיום שנולד עד שמונת ימים יהיה לי רשות בו ומשמנת ימים ולמעלה אין לי רשות בו כשהוא זכר, אבל כשהיא נקיבה אמשול בה יב' ימים ולא היו מניחין אותה עד שהשביעה עליהם בגזירת המקום שכל מקום שאני רואה אתכם או שמכם בקמיעא שלא אמשול באותו תינוק. מיד עזבו אותה והיא לילית שמחלשת את בני אדם כשהן קטנים ולפיכך כתבתי מלאכים אילו כדי שיתרפא הוולד. מיד נטל אותה קמיעה ושא אותה על הוולד ונתרפא." --תולדות בן סירא, נוסח ב', מהדורת עלי יסיף, עמ' 232-233-- בטקסט מעניין זה ניתן לראות עדיין את מאפייניה של לילית כשדה אכדית, האחראית על מיניות אקטיבית, מפתה גברים ולא נכנעת להם ומעדיפה שלא לשכבר למטה. הטקסט גם מביע את עמדת היהדות השלילית לגבי שפיכת זרע לבטלה, ובכלל זה אוננות ואפילו קרי לילה. בנוסח א' של הסיפור מופיעה פסקה נוספת, המתארת את לילית כמי שמזדווגת עם השד הגדול ויולדת לו מאוד ילדי שדים: "אמרה להם: לא אוכל לחזור על שכתוב בתורה 'לא יוכל בעלה אשר שלחה, לשוב לקחתה להיות לו לאשה אחרי אשה הטמאה' (דברים כד,ד), היכן ששכב עמה אחר. וכבר בא עלי השד הגדול. אמרו לה לא נניח עד שתקבלי עליך שימותו בכל יום מאה מבניך וקיבלה. ועל כן מתים כל יום מאה שדים. ועוד אמרו לה הישבעי לנו שכל מקום שתראי שמותינו כתוב או תמונתנו או בדבור פה שלא יהיה לך רשות ליכנס באותו בית שהתינוק שם." --תולדות בן סירא , מהדורת עלי יסיף, נוסח א, עמ' כד-- פסקה זו היא המקור לקמעות רבים שהיו נפוצים בימי הביניים נגד מוות בעריסה, חטיפת ילדים וקרי לילה. לילית הזועמת על מות ילדיה השדים חוטפת ילדים ותינוקות ( בעיקר כאלו שלא נימולו) ובנותיה הלילים ממשיכות לאנוס גברים תמימים בלילות, לגרום להם לשפוך זרע לבטלה וללדת להם ילדי שדים. נגד כל הרעות הללו נכתבו קמעות עם שמות שלושת המלאכים. טקסטים נוספים תורמים למארג דמותה של לילית כאשה תאוותנית, מפתה ומדיחה. במדרש אבכיר (התחבר בארץ ישראל או בבבל בין המאה השמינית למאה האחד עשרה לספירה) מופיעה לילית כאשה חושקנית, המפתה גברים צדיקים: "אמר רבינו אסי: אדם ראשון צדיק גמור היה, וכיוון שראה שנקנסה מיתה על ידו, סיגב עצמו בתענית ופירש מן האשה וישב לבדו. מצאה אותו לילית ששמה פוזנא, וחמדה את יופיו, מפני שיופיו היה דומה לגלגל החמה, ושכבה אצלו, ילדתה הימנו שדין ולילין". במדרש תנחומא במדבר מסופר כי לילית אינה חסה על ילדיה שלה: "כלילית הזו שאינה מוצאת כלום, והיא הופכת על בניה". זהו אזכור לעסקה שעשתה לילית עם המלאכים, והמופיעה בנוסח ב' של תולדות בן סירא, לפיה ימותו כל יום מאה שדים בתמורה לכך שלא תשוב לאדם. זוהי דמות של אם רעה, המעדיפה את טובת עצמה והחירות המפוקפקת שלה על פני חיי ילדיה. מדרש בראשית רבה, פרשה כב, סימן ז מסביר מדוע לא עלה יפה זיווגם של אדם ולילית, האשה הראשונה. על פי מדרש זה, אדם ראה אותה בשעה שנבראה והיא מכוסה רירין ודם ומראה זה דחה אותו. מדרש זה מדגיש את חוסר צניעותה של לילית, הגם שהיה זה לא באשמתה. היהדות גורסת כי על האשה להצניע ולכסות את מאפייניה הבשריים ואילו לילית התגלתה לבן זוגה בכל דמותה החומרנית. בתרגום מאוחר לאיוב מן המאה החמישית לספירה היא מופיעה כמלכת שבא, סמל לאשה זרה ומפתה. המילה שבא מתורגמת למונח "לילית מלכת זמרגד". על פי אגדה תלמודית אחרת, הביא אלוהים בפני האדם את כל בעלי החיים כדי שיקרא להם בשמות. אדם ניסה להזדווג עם כל נקבה מאותם בעלי חיים, אך לא מצא באף אחת מן את מי שתשלים אותו. הוא התפלל לאלוהים שיברא לו בת זוג מתאימה. אלוהים שמע לתפילתו וברא עבורו את לילית, לא מעפר אלא מזוהמה ופסולת ואת אחות תובל-קין, נעמה. אדם הזדווג עם שניהם וכתוצאה מכך נולדו להם שדים רבים. עוד מספרת האגדה, כי שנים רבות לאחר מכן, התגלו לילית ונעמה בפני שלמה המלך בדמות קדשות ירושלים. מן היהדות נדדה לילית לשתי הדתות המונותיאיסטיות האחרות. על פי האיסלאם, לילית היא אשתו של השטן וממשכביהם נוצרים השדים, הג´ין. כמו המוסלמים, גם הנוצרים שמחו לאמץ את לילית. הנוצרים היו ידועים, בעיקר בימי הביניים, בלהיטותם לקשר כל אל עתיק, ומן הסתם כל שדה עתיקה, לשטן. עד היום טוענים הנוצרים האדוקים, כי כשלמאמין יש ´חלום רטוב´, צוחקת לילית מפני שבעלה השטן מנצח את הנוצרי הטוב. זאת, דמותה של לילית כשדה תאוותנית, המסמלת מיניות אפילה התאימה מאוד לתיאוריות הדמונולוגיות הנוצריות של ימי הביניים, לפיהן מכשפות מקיימות יחסי מין עם השטן ועם שדים בחגיגות ליליות. לכן הפכה לילית מהר מאוד ל"מלכת המכשפות". ביבליוגרפיה ישעיהו, פרק ל"ד בראשית, פרק ב' בראשית, פרק ד' תולדות בן סירא (הספרים החיצוניים) תלמוד בבלי, סדר מועד, מסכת עירובין, דף ק, עמוד ב תלמוד בבלי, סדר טהרה, מסכת נידה, דף כד, עמוד ב תלמוד בבלי, סדר מועד, מסכת שבת, דף קנא, עמוד ב תלמוד בבלי, סדר נזיקין, מסכת בבא בתרא, דף עג, עמוד א מדרש אבכיר מדרש תנחומא במדבר ילקוט ראובני Encyclopedia Mythica The Epic of Gilgamesh Hebrew Myths, Robert Graves, Anchor, 1989 The Hebrew Goddess, Raphael Patai, Wayne State University Press, 1990 יוני 2003 "בגשם רעם או ברק אש"

שבת-שלום מיקי ../images/Emo45.gif אז מה..../images/Emo35.gif

אתה רוצנה לומר לי שיש צאצאים לזווגים של ה-" שדה " לילית עם בני אדם
כמו שאומרים שיש גזע של חוצנים שהזדווגו עם נשות בני אדם , ומסתובבים ביננו? וולה , איך מזהים אותם ברחוב? חה-חה
בעצם זה לא מצחיק כל כך אך לא יודעת למה אני מתגלגלת מצחוק... אריאלה באהבה

IBP1

New member
היי אריאלה שבת שלום

בראשית פרק ו' פסוקים 2-5 , נא לקרוא עם מפרשים. אני מוצא את פסוק 4 מעניין ואת?

IBP1

New member
מיקי התכוונתי לדעתך ולא לידע ......

שכרמית צברה.וכעת אם על התרבות האכדית והאיזורית בכלל מה ידוע לך על ההיסטוריה של הקב"ה לפני שהיה האל העיברי ? מי אישתו ואיך הוא היה בתחילה?

ibp היקר.

אני נעול מידי על המסורת היהודית לכן איני דן באגדות מהסוג הזה. אם יש לך דיעה נשמח לשמוע אותה בפורום הזה. אולי גם יהיו לי התנגדויות לך, חחחחחחח.

צטרפת אליך מיקי יקר../images/Emo140.gif

גמני אשמח מאד לקרוא דברים חדשים או להיזכר באחרים, במקום לנחש למה מתכוון המשורר... אגב, או לא אגב, ברוכבא פה IBP
כבר אמרתי

IBP1

New member
אממממממממממממממ

אגדות ??? מיקי אגדות ואמונה ??? נו תהיה רציני ,אתה רוצה להגיד לי כי משנתו של דה ליאון הידוע ,אינה פתאום נמצאת במסגרת היהדות ? ועוד דבר , התנגדויות ??? מיקי ויכוח לשם למידה הוא הא"ב בלימוד זוהר וקבלה. חברותא שאינו מנהל ויכוח ומסכים לכל דבר לא מלמד כלום.מרבית הלימוד (אם נביט אל גדולים מאיתנו בית הלל ובית שמאי )ניהלו ויכוחים מרים ובכך לימדו אותנו רבות. אחי אני אוהב אותך ,אך אין לי שום דבר נגדך, נהפוך הוא ,אני רואה בך חבר יקר . נפגעתי חבר...

לא חושבת שמיקי התכוון לפגוע../images/Emo9.gif

להיפך... נדמה לי שהוא ישמח כמוני לדון בכל נושא שרק נעלה פה אלא שלי לפחות אין עניין בניחושים וכאלה. כולנו חברים ב
הזה, כולל אתה ידיד חדש
שבוע טוב וחג שמייח לכולנו

IBP1

New member
אמממ

מיקי הבין את כוונתי ואת דעתי לגבי הדת ומונחיה.בכדי להבהיר לך על הנרמז אז כך : תורת ישראל היא אוסף סיפורים שעברו ונאספו בידי אנשים מסויימים. השאלה הגדולה היא האם הם אספו על פי דעתם באופן נקי או שמא על פי דעת אחרת.הכיפה כמו חג ט"ו בשבט הוא תוספת שהוכנסה ליהדות לפני כמאתיים שנה פלוס מינוס כשאת האחרונה אעלה הכי לא מתאים לנושא אדם בשם שבתאי צבי שהיה לו הרבה חשוב לחגוג את החג המתוק והעשיר בגופרית ,הוא חיפש להשאיר לנו לחגוג את יום הולדתו ואנו עדיין חוגגים זאת והכל מכיוון שהבעש"ט האמין שיש בו ניצוץ לא גדול אבל קטן ובחסידות הנטיה לקחת את השלילי ולהפכו לחיובי העמיק שורשים דווקא בזרם החילוני שחיפש כאן משהו שיסמל לעם את הפרחת השממה ומה יותר טוב מאשר לנטוע עצים. הרשימה הזאת היא רק קצהו של הקרחון שמי ששם לב לדברים אלה פתאום מבין שבאמת הדג מסריח מהראש. איני אומר שהאל אינו קיים אני אומר שמישהו לקח משהו יפה וטוב ועשה אותו כלי לרצונו שלו. מעטים הם הדברים שאני מעריך כמו משנתו של ר' משה דה ליאון שהצטנע ונתן את היוקרה לר' שמעון בר יוחאי . זו רק דעתי ומקווה שאיש לא נפגע מדעתי האישית.

שבוע טוב לכולם.

אני אוהב ללמוד תמיד, גם דברים שאיני מסכים איתם. המצחיק בתופעה הזאת שלמדתי קלפים כדי להוכיח שזה שטויות. הצצתי ונפגעתי חחחחחחחח. לא האמנתי כלל ברוחות וישויות, בטח שלא בכישוף. אני מזל גדי שמרן אמיתי, הגיוני. אתן לכם דיעה שקשה להוכיח אותה. כששד שוכב עם בת אדם נולד ילד בעייתי, בדרך כלל בגיל 17 - 25 הוא עובר לצד האחר. בשבילנו הוא השתגע, בשביל אביו הוא שב אליו. כששדה שוכבת עם גבר, נולדים לה ילדים רבים, והם שייכים רק לה. אני לא חושב שהם משתגעים בצד האחר, אולי אני טועה. הרבה נשים בודדות נתקלו בשד בביתם, שדים מתנכלים לנשים בודדות. בדרך כלל אני ממליץ להם לקיים יחסים מרובים כי כוח הזרע מפריע לשדים. על נושא זה כבר שוחחנו בשבוע שעבר. ולשאלתו של IBP מי היה ה' לפני אברהם העברי. לדעתי הוא היה כוח כמו יתר הכוחות, אולי חזק יותר. אבל את שמו והאדרת כוחו נתנו לו העברים. דרך אגב יש לו שמות רבים. אני לא חושב שיש לכוחות זכרים ונקבות. הפרשנות שלנו נותנת להם בטוי זיכרי או נקבי. למשל: בהתפרצות זעם הם זכרים, בחמלה הם נשיים. זו בחירה והבנה שלנו לא שלהם.
ים לכולם מיקי

IBP1

New member
איך אומרים לה ללכת????????

אם הקב"ה לא הצליח ,מי אנו שנצליח?

אנחנו והקב"ה אחד וכולנו כאחד

יכולים לנסות שנית...אז יש מקומות שבהם היא יכולה להיות ולפרוח לה בתנאים שראויים לה ויש מקומות שאליהם היא לא תיכנס... הכל עניין של בחירה לגבי מה שאנחנו מכניסים אלינו ... מבחינתי מקל דקיק של קטורת פשוטה יספיק בהחלט... חג שמח,, מואר ומלא אהבה לכולנו... שפע ברכות טובות ואושר... אוהבת...

IBP1

New member
להבה כמה דברים לידיעתך......

1) במה יכול לעזור מקל קטורת מול מישהי שבתור תחביב חומדת צדיקים גמורים כתינוקות שלא חטאו מעולם ובזכות הבל פיהם העולם קיים .אם הם לא יכלו לה עד היום במה יעזור קטורת ? 2) בניגוד גמור לאתאיסטים ,אני מאמין בקב"ה , אני לא מאמין לרבנים בשר ודם ,נאמר "עשה לך רב" ,אני החלטתי לעשות מנהג "במקום רב ,עשה מעשה טוב".

למעלה