היי מחדד שאלות

מני אה

New member
היי מחדד שאלות

1. האם נקודות השחזור של ווינדוס הן כאלה שמחזירות את ההגדרות בלבד או שכל תוכנה ושינוי בקובץ חוזר להיות כמו קודם (כלומר תוכנה שלא הותקנה, תימחק, קובץ וורד ימחק/ישתנה בחזרה למה שהיה)
2. אני מכיר את ההגדרות של השחזור, אני לא רואה שם איך אפשר לקבוע תדירות (וגם לא מצוין מהי) של נקודות השחזור, נראה שאולי זה נובע משינויים שנעשים?

תודה

Y. Welis

New member
רק תיקיות המערכת (חלונות, program files) נכללות בשיחזור

תיקיות המשתמש לא מושפעות.
&nbsp
לא ניתן לשנות תדירות, ככל שידוע לי, אבל כן ניתן להריץ משימה מתוזמנת אוטומטית שתשמור נקודה בפרקי זמן רצויים.
&nbsp
יש גם תוכנות עזר כמו זו - http://www.toms-world.org/blog/restore_point_creator
&nbsp
חשוב גם לגבות החוצה.

מני אה

New member
תודה, לגבי שחזור החוצה שאלה:

יש לי כונן נייד, אבל אני לא יכול ורוצה כל יום להעביר אליו שוב את כל מאות הג'יגה... יש הצעה טובה יותר שהיא חינמית? אני יודע שיש דרופבוקס, ואני משתמש בזה, אבל זה לממש מעט גיג'ה
תודה שוב, ונתראה כמה שיותר בפורום ספרות אני מקווה!

Y. Welis

New member
אני ממליץ על 2 גיבויים - אחד למערכת, שני לחומרים שלך

את המערכת (= כונן C ומחיצות נסתרות שלפניו) עדיף לגבות כ-ISO אחד, פעם בכמה זמן (חודש).
&nbsp
את הקבצים שלך ניתן לגבות בסינכרון יומי, כך שרק מה שישתנה יועתק. זה נוח עם הגיבוי הפנימי שבחלונות 8 (ו-10) שנקרא 'היסטוריית קבצים'. יש גם תוכנות סינכרון.
&nbsp
לענן - אין כמו ההצעה של ONE DRIVE. היא מתחילה מ-15 ג'יגה, ואם אתה מגבה תמונות מהסמרטפון, יש עוד 10. בנוסף אופיס יכולה לפתוח קבצים משם ישירות, כך שהגיבוי מובטח.
&nbsp

מני אה

New member
איך עושים את זה?

מה זה ISO?
&nbsp
הכיבוי הפנימי אוטומטי?
&nbsp
איך אני עושה שכל המחשב יגובה לוון דרייב?

Y. Welis

New member
ISO הוא אימאג' 'תמונת ראי'. כלומר מחיצה אחת או יותר בקובץ

אחד, שניתן להחזיר ולשחזר כך את המערכת בדיוק כפי שהיתה.
&nbsp
היא מחייבת שיהיה כונן C שמוקדש רק למערכת ההפעלה ולתוכנות המותקנות בלבד, *בלי* קבצי משתמש (מסמכים, תמונות, שירים, וידאו, הורדות, שולחן עבודה), שיש להעביר לכונן אחר (D למשל). כונן כזה יתפוס 30-50 ג'יגה בלבד, ויהיה קל לגיבוי.
&nbsp
את קבצי המשתמש אפשר לגבות עם 'היסטוריית קבצים' (בחלונות 8 ומעלה), או תוכנת סינכרון, או להעתיק/להעביר לתיקיות One Drive ואז הן יועלו אוטומטית ל'ענן'.
&nbsp
זה יתאים במיוחד לקבצי אופיס, שאינם גדולים מדי, כי נפח האיכסון מוגבל ומהירות ההעלאה מוגבלת עוד יותר...
&nbsp
עדיף על דיסק חיצוני, רגיל או פלאש.

מני אה

New member
המשך

1. ה ISO הזה לא ימחק במקרה שהמחשב מתרסק ואני צריך לעשות reboot?
2. ניסיתי להגדיר את ההיסטורית קבצים הזו, עשיתי הוסף כונן-> לא נמצאו התקנים. אפשרויות נוספות->הצג הגדרות מתקדמות, לוח הבקרה\מערכת ואבטחה\היסטוריית קבצים -> לא ניתן למצוא כןנן הניתן לשימוש (אני רוצה וון דרייב כאמור) בחר מיקום ברשת -> לא נמצאו כוננים, הוסף מיקום רשת-> ריק... אין מה לבחור. חיפשתי את התיקה של ווןדרייב במחשב, הוא לא מוכן לגבות עליה "אין אפשרות להוסיף מיקום רשת.."
מה עושים?
תודה

Y. Welis

New member
האימאג' אמור להיות מגובה לדיסק חיצוני. אין בו צורך על המחשב

&nbsp
לא ניתן להשתמש ב'היסטוריית קבצים' ל-OD. זה עובד רק על כונן *פיזי* חיצוני. צריך דיסק כזה, אם עדיין אין (אפילו DOK של 128 ג'יגה, שדי משתלם היום - 230 ש"ח בארץ).
&nbsp
ל-OD יש תיקיה משלו. כל מה שתשים שם, יגובה אוטומטית לענן.
&nbsp
כך שכדאי זה להעביר לשם מסמכים ותיקיות, ולעבוד מתוך אותה תיקיה. כל שינוי שיעשה בהם, יגובה אוטומטית.
&nbsp
אופציה אחרת היא לשנות את מיקום תיקיית המסמכים (ואחרות) לתוך תיקיית OD. לחיצה ימנית על התיקיה -> מאפיינים -> מיקום, תאפשר לקבוע.
&nbsp
כדאי שכל התיקיות שלך יהיו על כונן שאינו C, להפרדה ממערכת ההפעלה ולהגדיל סיכויי שרידות.

מני אה

New member
מה אמור להיות מגובה לענן ONEDRIVE, ולמה זה לא נותן לי?

הרי לא יכול להיות שטעיתי במה שניסיתי לגבות שם כי הלכתי לפי מה שמצאתי באינרנט שכך עושים גיבוי (לוח בקרה - היסטוריה קבצים - *לא* נמצא כונן)

אגב, מה זה nerobackitup? סתם מסייע לשמור את הקבצים בדיסק/כונן?

גמר חתימה טובה

Y. Welis

New member
לדעתי רק קבצי אופיס ותמונות. הם היעד הקל והמהיר לגיבוי

שוב, 'היסטוריית קבצים' מגבה רק לכונן פיזי - דיסק פנימי (מחיצה שאינה C) או חיצוני.
&nbsp
- תוכנה חיצונית שהיא חלק מחבילת NERO (צריבה ומדיה). לא מכיר אותה. לדעתי ה'היסטוריה' עדיפה.
&nbsp
יש אגב תוכנות סינכרון שידעו לגבות לענן.

למעלה