היי מזה שאלל?

founder

New member
היי מזה שאלל?

אפשר הסבר מדוייק וברור מזה שאלל איך הוא ניראה בנוי איך משתממשים בו ואיפה אפשר לרוכש

Mr Boggy Man

New member
שאלל

שאאל הוא מעטפת. הוא בדרך כלל אוסף פקודות המותקנות במחשב ועובדות דרך קרנל. אחד השאללים היותר נפוצים הוא bash והוא עובד עם הקרנל של לינוקס. באינטרנט אם תשמע מישהו אומר שהוא "קנה שאלל" זאת אומרת שהוא קנה "חלקת אדמה" במחשב מסויים. הוא יכול להיכנס לתוך המחשב ע"י שם משתמש וסיסמא וכל דרך זיהוי שבעל הרוט (סופר-יוסר, או כפי שאני קורא לו: Supercow) או הקופסא (מחשב לפשוטי העם) מבקש מהמשתמש. בעזרת שאלל אתה הרבה יותר פעיל ובעל הרבה יותר יכולות. בעזרת שאלל תוכל להשתמש בתוכנות שמותקנות על המחשב ולהתקין עליהם חדש בעזרת אוסף פקודות פשוט מאשר לתכנת מודלים לקרנל (אם לא הבנת לא משנה). במילים אחרות שאלל פירושו שליטה, גמישות, אפשרויות רבות ופשטות.

ותוספת למה ששאלת- ../images/Emo16.gif

ניתן לקנות חשבון Shell אצל חברות שמספקות חשבון כזה. רשימה (חלקית) נמצאת בקישורים. ובקשר ל-IRC, חשבון Shell משמש לשלושה דברים עיקריים: 1. הפעלת IRCd, שזו תוכנת שרת IRC. 2. הפעלת BNC (חשבון טיפה שונה מ-Shell רגיל, למיטב זכרוני) כדי להתחבר לשרת דרך ה-IP של הקופסא שמספקת את החשבון, במקום ה-IP שלך. 3. הפעלת בוטים למיניהם לשרתי IRC.
ניר

Mr Boggy Man

New member
זה לא רשימה חלקית

אני מכיר כל כך הרבה חברות הרבה יותר מהירות וזולות שנותנות שירות טוב יותר.....

havlaz

New member
אתה מוזמן לכתוב אותם כאן

ואני יוסיף אותם ללינקים
BTW, מצטער על חוסר הנוכחות המוחלטת בשלושה ימים האחרונים, הייתי בכנס Tech-Ed של מיקרוסופט...

Mr Boggy Man

New member
כן חבלז שמענו עליך

כשאתה תהיה עסוק בללקק לביל את הנעליים בשביל תיקון לאקספלורר שלו אני אהנה מתוכנת קוד פתוח יפה ובריאה. איכס מיקרוסופט איכס! ולא תיהיה רשימה כי את החברות אני רואה מדי פעם כשאני מבקש עבודה או סתם גולש ככה שאני לא בדיוק שומר אותם במועדפים

Mr Boggy Man

New member
האמת היא שנטסקייפ מאוד לא רולז

מלבד הבאגים, האי חדשנות והאי תמיכה בכל דבר נטסקייפ סתם דפדפן שלגלוש בו זה רק בשביל להראות תמיכה. לכן יצא מוזילה. הדפדפן הכי טוב בשוק, עם כמה בעיות בגלל אי גמישות. הוא פשוט מאוד ישר ותובעני בקוד שהוא מקבל אבל חוץ מזה הוא מצויין עם מלא פיצ'רים כלים וחדשנות והוא גם קוד פתוח ככה שהוא גם מראה תמיכה בLinux\Unix\OpenSource and stuff like that Go Mozilla Go

havlaz

New member
שהאלה מהקוד הפתוח

יתנו לי 3 ימים בבתי מלון, אוכל כל היום, מסיבות בערבים, ארוחות במסעדות גורמה צרפתיות, וצ'ופרים כל היום.. אני אדבר איתם
לא סתם, זה לא בדיוק דיון לכאן, אבל אני לא יודע מה איתך ותוכנות הקוד הפתוחות, היפות והבריאות שלך, אצלי שום ווינדווס לא קרס, אף אחד לא פרץ וכו'.. תיקוני אקספלור? מתעדכן אוטומטית, אני לא מתחננן לכלום.

פIלי

New member
אף פעם לא קרס לך?!

כנראה שבאמת אוהבים אותך במייקרוסופט... גם 3 ימים במלון וגם לא קרס לך הווינדווז?!

havlaz

New member
לא.

מה שאומר שתחזוקה ועבודה נכונה עושים טוב.

Mr Boggy Man

New member
אף פעם לא קרס לך המחשב?

לא יכול להיות. אני זוכר מלא פעמים שנתקע לך המחשב. נראה לי :p ובנאדם, אם היית מתעניין קצת היית מגלה שדווקא יש לנו כנסים לחנונים אוהבי מחשבים שכל היום סוקרים תוכנות ולומדים למה איקס לא עובד ובכלל משתמשים באיקס ולא דוגמאות נורמליות. וחוץ מזה, אני רוצה לראות אותך בונה מודלים בC לאי.אר.סי בווינדוס. אה שיט יש גם xchat לווינדוס. זה רק כי אנחנו נחמדים!!!!! סקס זה כמו תוכנה. כשזה בחינם, זה יותר טוב

למעלה