היי מורים ומורות,

guypele

New member
היי מורים ומורות,

קוראים לי גיא ואני הולך ללמוד בשנה הבאה חינוך ופסיכולוגיה באונ´ חיפה. העניין הוא שאני לא בטוח (חיפה איננה ממש כוס התה שלי)והתרשמתי מאוד מהרצינות (שש מגמות!) של אונ´ בר-אילן בתחום החינוך. האם מישהו מהפורום מכיר קצת את האונ´? שאו ברכה במלאכת הקודש ואולי נתראה באחד מבתי הספר עוד איזה 4 שנים.

גלפין

New member
שלום גיא וברוך הבא לפורום שלנו../images/Emo24.gif

איני יכולה לעזור לך בעניין אונב´ בר-אילן, אך אולי אוכל לעזור לך במגמות. אלו מגמות ישנן? (ומה יש בחיפה?)

guypele

New member
אני מתעניין...

בחינוך מיוחד, הגיל הרך (=> התפתחות רגשית קוגניטיבית וכו´) ובהיבטים של חינוך אלטרנטיבי (בלתי פורמלי, דמוקרטי, אנתרופוסופי...). כל אלו מגמות שיש בבר אילן. היתרון הנוסף של בר אילן שניתן לשלב שתי מגמות כצירוף דו-חוגי וכך גם לא חייבים לקחת חוג נוסף מחוץ לבי"הס לחינוך וגם מקבלים השכלה רחבה יותר בתחום. אני יודע מה אני רוצה והחוג הנוסף נראה סתם טרחה (לא שאני חלילה נגד הרחבת אופקים אבל מדובר גם בלחץ עומס וכו´ ולא רק הקשבה להרצאות מעניינות) בחיפה ישנה שנה א´ כללית (אותם ה"מבואות" הידועים) ואח"כ פיצול למגמות: מדעי החינוך (מחקרי, פוי!) טיפול ויעוץ (חינוך מיוחד ויעוץ חינוכי) ועוד מגמה שכחתי(גם משהו לא רלוונטי). כך המצב גם באוניברסיטה העברית גם לה נרשמתי ואולי אתקבל (החוג השני שלי הוא פסיכולוגיה לפחות בשנה א´ אז את מתארת לעצמך שלא קל להתקבל). אם אלמד שם די ברור שבשנה ב´ ו-ג´ אלמד חינוך מיוחד חד-חוגי ואח"כ אוציא תעודת הוראה בחינוך מיוחד באונ´ או במכללת גורדון/אורנים/דוד ילין. איפה את למדת?

גלפין

New member
אני למדתי בסמינר גורדון הוראה

(יש הבדל בין הוראה לחינוך) בהתמחות מתמטיקה. אני בהחלט הייתי בוחרת בחינוך המיוחד, אם היתה ניתנת לי האפשרות לחזור אחורה, כי חברתי שלומדת זאת באורנים בכל שנה תבחר התמחות מיוחדת, כך שניתן לבחור גם מתמטיקה בחינוך המיוחד. היום עם כל המודעות לליקויי למידה וה"יציאה מהארון" בנושא זה, בצרכים המיוחדים של התלמידים ובצרכים בכלל, זהו תחום בסדר עדיפות עליונה. חברתי למדה בבר-אילן מחשבים וחוץ מעניין היהדות שמכריחים לקחת בו כמה קורסים, היא מאוד נהנתה.

guypele

New member
בחרתי ללמוד באונ´ מסיבות שונות...

מעניין אותי לדעת אם מישהו/י בפורום למד/ה באחת האוניברסיטאות ויכולים להרחיב מי מהן נחשבת הכי טובה ומעמיקה בתחום החינוך? ובייחוד - האם ישנה עדיפות לבר אילן וחיפה על פני ת"א וי"ם (על פניו בחיפה זו פקולטה עצמאית ולבר אילן יש כאמור שש מגמות לתואר ראשון).

srgrn

New member
אוניברסיטה או סמינר?????

אולי אני נשמעת נורא ואיום אבל בתור מורה ותיקה שרואה מזה שנים רבות את כל אותן מורות ומורים שמגיעים מהאוניברסיטה עם ידע אבל עם ידע מעשי ששואף לאפס וכל פעם מחדש אני שואלת את עצמי למה מורים הולכים ללמוד באוניברסיטה ולא בסמינר שמקדיש חלק ניכר מזמנו לעבודה מעשית ?

guypele

New member
האמת,...

ותסלחי לי בבקשה על העדר התקינות הפוליטית (לא נעים לומר אבל אני "מצטט" מורים ומורות בפועל וכן מרצים במכללות להוראה, הרמה האקדמית הכללית ורמת התלמידים (לצערי יותר נכון תלמידות) ירודה ביחס לאונ´. כאן שורש הבעיה- מי שרוצה חוויה לימודית איכותית מוטב שיפנה לאונ´ אבל האונ´ לא מכשירה במאום להוראה בפועל. אני משוכנע שאת מכירה במצב הלא-רצוי של המכללות להוראה (אני מקדים תרופה למכה שהרי אני הייתי רוצה יותר מכל שהטובים והטובות ביותר יפנו לתחום וסף הקבלה יהיה גבוה), ומאידך גיסא ברור לי שאת תעודת ההוראה צריך לעשות במכלל ולא באונ´ אלא אם רוצים ללמד בתיכון, ולרכוש במהלך הלימודים כמה שיותר ידע מעשי בפעילויות שונות. זו אכן בעיה. הבדל נוסף הוא שבהיגיון המעוות של המערכת - אם אני אלך ללמוד במכללה זה יקח לי 4 שנים ואני מתחייב למסלול מסוים. אם אני הולך ללמוד באונ´ אחרי שוש שנות התואר אני הולך למכללה ומוציא בשנה וחצי איזו תעודת הוראה שאחפוץ! אני מצטער אם זה נשמע מתנסה - אבל יש לי ציונים מאוד גבוהים (התקבלתי לפסיכולוגיה בחוג השני) ולא בכדי ואני צריך סביבה מאתגרת (גם בתיכון הרחבתי מקצועות הומניים מצד אחד נהנתי מהחומר ומהמורות אבל מצד שני רוב מי שלמד איתי היה לא אינטיליגנטי בלשון המעטה ולא ראה בספרות שום ייעוד או תשוקה).

אני למדתי באונ´ תל-אביב...

וללא שום תקינות פוליטית, אני אגיד שרמת הסטודנטים שם גבוהה יותר משל המכללות, כך בד"כ גם רמת המרצים, אבל גם אם המרצים במכללות הם אותם מרצים, הרי שרמת הקורסים נקבעת בד"כ ע"י הסטודנטים. אני מכיר את הגישה המדברת על חוסר בהכשרה מעשית, אבל אני לא הרגשתי בכך: עשיתי את תעודת ההוראה תוך כדי לימוד חלקי בבית ספר, וכך עשו רוב התלמידים במסלול שלי (מסלול היסטוריה). זו לדעתי הדרך הטובה ביותר. הלימוד "המעשי" ביותר לא יידמה בשום דבר למה שתראה בבית הספר, ולכן לימודים תאורטיים הם חסרי משמעות כמעט. גם באונ´ יש דרישה לסטז´ והרבה שיעורים עם היבטים מעשיים (סדנאות, סיורים וכו´). אני מצטער על ההכללה, והרבה מכללות עשו שינוי בעקבות נתונים על הרמה הנמוכה בהן מכללת סמינר הקיבוצים (בה צולמו הסטודנטים שחשבו שהאריה השואג זה הסמל של מכוניות פז´ו) החלה במסלול למצטיינים (וכתבה על כך תוכל לקרוא ב"הארץ" של אתמול - גם באתר שלהם) וכך עשו גם מכללות אחרות. תנאי הקבלה בהן הם נמוכים ומכאן גם רמת המתקבלים אליהם. אני חייב לציין, למען ההגינות, שבית הספר לחינוך באונ´ ת"א לא היה באותה רמה של החוגים שבהם למדתי באונ´ (היסטוריה כללית ועם-ישראל) וזאת בלשון המעטה. עשה מה שתעשה, אל תשכח שההכשרה היא צעד ראשון במסע ארוך הרבה יותר. ברוב הזמן תאלץ למצוא את הכלים במטען האישי שלך, בהשכלתך ובאישיות שלך - ואת זה לא מלמדים באף מסלול לתעודת הוראה. לשאלות נוספות, השאר לי הודעה במסרים, או כתוב ל: [email protected]

guypele

New member
אהלן איציק!

האם אתה יכול לחוות דיעה על חוגי החינוך באוניברסיטאות חיפה וי"ם (שתי האופציות שלי כרגע). על פניו נראה שבחיפה מייחסים לנושא יותר חשיבות - שם יש פקולטה עצמאית לחינוך בנפרד ממדעי הרוח ומס´ מגמות ייחודיות בארץ לתואר שני (ליקויי למידה, תרפיה באומנות...), אבל האונ´ העברית - אתה יודע שמה הולך לפניה. החוג השני שלי הוא פסיכולוגיה=>אני מתכוון להוציא תעודת הוראה בחינוך המיוחד (אולי באונ´ אולי במכללה נראה). באופן כללי האם בעיניך לימודים "תיאורטיים" יותר של תואר ראשון אונ´ + שנה וחצי במכללה לשם תעודת ההוראה טובים באותה מידה כמו ארבע שנים בסמינר?

תגיד, לא אמרתי לך לכתוב לי../images/Emo8.gif

אין לי מידע על האונ´ הנ"ל, אבל לי אישית אין ספק שעדיף ללמוד לתואר ראשון ואז לעשות ת. הוראה ולא לעשות Bed במכללה. אינני יודע לגבי חינוך מיוחד והשילוב עם לימודי פסיכולוגיה, אבל יש כאן כמה מומחים לעניין. לימודי פסיכולוגיה יפתחו בפנייך גם אפשרויות אחרות, מלבד הוראה (רבים מתייאשים במהירות, כידוע לך).

למעלה