היי מה שלומכם?

היי מה שלומכם? ../images/Emo9.gif

אממ אני בטוחה ששמעתם את השאלות האלה מלי' ומשהו פעמים אבל בכול אופן : אני אישית לא מאמינה באלוהים אבל איך שהו כן "רוצה" להאמין ברוחות. לא , לא "נתקלתי" ברוחות אפעם ואולי זה הרצון שלי לחשוב שיש עולם אחרי . אז באות השאלות (כמובן שזה מעיין ויכוח עצמי קטן) למה אני מפחדת אז מסיאנס (שלא נדבר שעשיתי את זה עם חברים היה פתאום באה רוח חזקה שהסתובבנו החלון היה סגור..) ודומתיהן. אני לא יודעת אם זה קשור כ"כ הרבה אבל כן ראיתי הילה ות'אמת אני מפקפקת בעצמי אם לא דמיינתי כבר באותו רגע.. המדע שאני מאמינה בו סותר את זה ונהיה לי בעיה של חח מצחיק טיפה אבל זה "במה להאמין". אני בטוחה בזה שאני אטאיסטית ואני לא מאמינה שיש אלוהים אז מה הקטע של הרוחות? בקיצור רציתי לדעת במה אתם מאמינים? אלוהים? משהו אחר? מן התעניינות כזאת איך אתם מחברים את כל החלקים. תודה:)

mr nice guy

New member
שלום לך! :)

אני ממש כמוך בכל הקטע הזה! אני לא מאמין באמונה שלמה שקיימות רוחות רפאים, או שיש עולם אחרי- אבל אני ממש רוצה להאמין! אם תוכלי תרחיבי יותר על הסיאנס שעשית, כלומר, מה היו ההתרחשויות בחדר? אולי באמת זה יכול קצת יותר לענות לך, סגרתם את הסיאנס כמו שצריך? אני התחלתי לא מזמן להאמין בה', לא יודע אם ה' כמו שהתנ"כ רואה אותו אלא בכח עליון בכלל, אם תרצי אני ארחיב לך במסרים- כי זה ארוך וזה יותר דיון על אתאיסטיות. בכל מקרה, יש כאן אנשים נחמדים, עם הרבה ידע, נשמח אם תשתתפי בפורום... ואני ממליץ לך אישית... לדבר עם "חנה גונן" שלה יש סיפור- ממש חדש, על ערב תקשור שהיא עברה. ברוכה הבאה! אורי.

:)

בקשר לסינאס שעשינו אז ישר אחרי הרוח הזאת כולנו נדפקנו והלכנו למטבח .. אחרי כמה זמן רצינו לפתוח איזה דלת של חדר והיא נתקעה או משהו .. בקיצור אחרי זה החלטנו שזה טו ווירד והלכנו הבייתה.. אנחנו בכלל התכוונו לעשות צחוקים ..מה שמפחיד עוד יותר בעניין..

I am a freak

New member
תגובה.....

"המדע שאני מאמינה בו סותר את זה" יכולה לפרט באיזה "מדע" את מאמינה
אולי נוכל להסביר לך את העקרונות לפי המדע שלך.
הפריק.

אמרת ש..

את מאמינה במדע, משמעו ש את מאמינה במשהו שכן אני חושבת שכל אחד מאמין במשהו גם אם הוא חושב שלא וזה לא חייב להיות דוקא אלוהים.תופעת הרוחות יכולה לנסות להסביר מה קורה אחרי המוות אבל השאלה בהא הידיעה מי בעצם מנהל את כל זה,אלוהים?(אני חושבת שכן) מישהו או משהו אחר? מה אתם אומרים? שלכם חנה גונן

I am a freak

New member
../images/Emo9.gif

נדפק לי המוח (עזבו...)
לא ממש הבנתי אותך, מוכנה להסביר

כן עשיתי סמטוחה..../images/Emo67.gif

הקיצר מה שרציתי להגיד שאין כזה מצב שאדם לא יאמין במשהו זה יכול להיות דת,כוח,כסף אהבה,מדע ומה שלא תגיד,אני מאמינה שאלוהים מנהל את כל הקירקס הזה. שלך חנה גונן

peter Wi

New member
תורתו

של דארווין לא סותרת את קיומם של רוחות או שדים בעולם. היא רק גורסת כי המטרה של הגוף שלנו היא להתרבות ולהעביר את הגנים שלנו אל הצאצאים שלנו, וכי בעצם כולנו מכונות שרידה והעברת גנים. אך מה קורה לאחר שאנו מעבירים את אותם גנים ומתים? -האם לא יתכן שבקיום זה ישנו בשבילנו תפקיד אחר או ניצול חומר אשר מחזיר אותנו אל הקיום הזה בגוף אחר?

תורתו של דארווין ע"י כך

שהיא אומרת שהישנה אבולוציה היא סותרת את האל .. אויבו של האל הוא שטן וישנם רוחות ומלאכים ומה שלא תרצה..

peter Wi

New member
תורתו של דארווין אומרת

שיש רוחות ומלאכים? -יש לך ציטוט, במקרה? כי קראתי כתריסר ספרים על דארווין וזה לא הוזכר באף אחד מהם.

הכוונה הייתה שהיא סותרת את זה

לא שהיא אומרת שיש רוחות ומלאכים.. אמרתי שהאבולוציה סותרת את הבריאה ע"י אלוהים (או לפחות ע"י האמונה היהודית) ולכן היא סותרת גם את השטן המלאכים היישות למינהם ה.

Nizzan Cohen

New member
המדע לא סותר.

תיראי, המדע הוא מעיין שדה ראיה. מה שמולו - הוא רואה. הוא מסביר, הוא חוקר (מיסתכל בזכוכית מגדלת) הוא מעבד ומסיק מסכנות. אבל, גם מאחורי שדה הראיה של המדע יש דברים, דברים שהוא פשוט עוד לא הספיק "ליראות". כלומר, מאחורי הראש שלך יש כרגע משו נכון ? בדיוק אותו הדבר אם המדע. למשו הזה קוראים "דת". הדת, או "תורת הניסתר" ("ניסתר" - בדיוק לפי אותו היגיון) קיימת, אנחנו פשוט חלוקים בדעתינו לגבי טיבה. מה אני אומר בעצם, שמאחוי הראש שלי עכשיו יכול ליקרואת הכל. והדבר היחיד שאני יודע זה שיש שם משו. מאז ומעולם הדת והמיתולוגיה נועדו להסביר תופעות שניבצר מבינת האדם ליתפוס. דברים שהמדע שהיה בידיו לא יכל היה להסביר. מה אני אומר בעצם ? היום המדע לא מסוגל להסביר\לענות על כמה שאלות למשל: 1. היווצרות היקום. 2. הופעת החיים. 3. פשר האהבה. 4. חלומות. 5. אחרי המוות. 6. חיים מחוץ לכדה"א. אם כן, המדע לא הצליח להסביר את כל אלה נכון ? יפה. אז לזה ניתן עדיין לימצוא הסבר דתי. מדען טוב, ידע שכמות הידע האנושי היא מוגבלת להפליא. למה זה ? כי הידע הוא אין סופי. ולכן, לא לכל דבר חייבת להיות הוכחה. מה זה אומר ? זה אומר שדבר הוא "נכון בפוטנציאל כל עוד לא הוכח ההפיך" תוך כדי שהוא בו זמנית "אינו נכון בפוטנציאל כל עוד לא הוכח אחרת". רק מי שמבין את זה יכול להיות פתוח לחקר אמיתי ושלם. לכן, לעת עתה, בעת שהמדע לא הוכיח באופן חד משמעי את אי קיומן של רוחות, ולא הסביר את שאחרי המוות - האמונה ברוחות לא סותרת את המדע.

סותר או לא ימים יגידו

צרה היא שעד שיגידו אני חוששת שאני בעצמי אהפך לרוח רפאים
. שלך חנה גונן

כן אבל הדת בעצם "נתנה" מענה

לדברים שהאדם מפחד מהם.. כמו שאמרת מוות , יקום אינסופי וכד'.. הדת למשל אמרה שהברק הוא צורה לביטוי כעסו של אלוהים (או סופות / רעידות אדמה וכד'). מאחורי המדע מסתתרת "הדת"?! איזו דת בדיוק? של יהודים של הנוצרים או אולי מוסלמים (וכמובן שיש עוד מספיק דתות..)!? הדת נועדת לספק את פחדיו של האיש הקטן החושש מאיתני הטבע שאינו יכל (ואני בכוונה משתמשת בלשון עבר) להסביר! היום את יודעת שברק הוא חשמל , מדוע ולמה רעידות קורות ולמה יש בצורת או גשמים חזקים. את לא יודעת מה מעבר למוות , נכון.. אבל את יודעת מה ההבדל בין דת למדע? המדע משתנה וניתן לערערו (אם היום את תגידי שברק זה לא חשמל ****אני סתם "מפליצה" איזה שטות כרגע** אבל אם תביאי הוכחות שהן עפ חוקי הפיזיקה כנראה שכן תהיה הפיכה מדעית) אבל הדת היא דבר ללא עוררין.. טוב סטיתי דיי הרבה מהנושא בכל אופן רציתי רק לדעת איך האמונה שלכם בנוייה ואם אתם מאמינים באבולוציה או באלוהים/ כוח עליון מה שתרצו

Nizzan Cohen

New member
נכון......

אבל את לא יכולה להסביר למה יש ברק דווקא שמה, ולמה הוא פגוע דווקא איפה שהוא פוגע. אז מהי דת אצלי ? אני לא קורא לשום אל, אני מודע לקיום של כוחות, ובזמן הזה ממש אני מתחיל לילמוד את הכישורים הדרושים על מנת לנצל אותן. מי הוא האל ממש ? זה לא משנה לי כרגע. אני בוחן את התרבויות ולוקח מהן את מה שמתאים לי , יותר מבחינה מוסרית מדתית. כלומר - האל שלי לא יזכה בעבודה ובקורבן... הוא מקבל את התודה שלי ואת האהבה שלי בכל פעןם שאני אומר שאני שמח
ושאני אוהב את החיים
. כרגע אני... לא אתאיסט, כי אני מאמין בקיום של דברים שלא הוסברו (כלומר - אני פתוח). אבל אין לי גם דת. העשיה הרוחנית שלי מיתמצאת בלהיות כמה שיותר טוב שאני יכול

The Warrior

New member
בקצרה

אמסור קצת עדות, אז מה שנותר לך בסוף זה להאמין לי או לא, זאת אומרת אם זו עדות אמת או לא, וספק שכזה גם לא יקל עלייך לגבי הספק של קיומו של אלהים או רוחות רפאים... נתחיל מזה שאני מגיל קטן שומע את קולו של אלהים (אחר כך הבנתי שמליונים בעולם שומעים אותו, אצלינו זה פשוט לא כ"כ מפורסם). הוא תמיד עודד אותי והנחה אותי. זה לא פתר אותי מלחפש את הדרך. הוא גם לא אמר לי את התשובות בבחינת הבגרות...פחחחחח...לא ככה זה עובד. אז רציתי לדעת עמוק יותר, וחיפשתי בכל מה שקשור למה שמעל ומה שמעבר. בעיקר ביהדות. טוב...אז לא נפגשתי עם מלאכים בצורה הקלאסית, גם לא עם שאר רוחות כפי שמתארים אותן. הי!!! מדובר פה ברוחות. רוח זה לא דבר חמרי. היא יכולה להתגלות איך שבא לה, אז אל תלבישו לה צורה...זה סתם זיוף. מה שקורה ערכתי ניקוי עצמי, וגיליתי לתדהמתי כמה רוחות מצאו מקום בגופי. זה מבהיל!!! למדתי איך להוציא, והייתי הולך ביערות (כן כן הייתי אז בשוודיה) יום אחרי יום והן היו יוצאות בצפצופים, בשאגות, בכל מיני קולות. זיהיתי אותן, וציוויתי עליהן לצאת...והן יצאו. כשהייתי אני נקי (פחות או יותר), ניגשתי לעזור לאחרים. הוצאתי מאחרים, והמשכתי להתנקות בעצמי, כי הן נדבקות מה זה לבנאדם...צריך ליהיות רק ער לזה. טוב, זו היתה הקפה א', השלב הבא הוא קצת יותר סודי, ויותר אנרגטי. אך על כל פנים הן קיימות (הרוחות), ובכדי שלא נטריד את מנוחתן, בכדי שלא נגרשן מתוכנו, הן מתחבאות, הן משפיעות על מחשבתנו, כך שלא נאמין בקיומן. זו אחת מהטקטיקות שלהן בכדי להשאר היכן שהן. בני האדם לא מאמינים, והן עושות חופשי את רצונן. נראה לי גם שאת עוזרת... ובקשר לאלהים, היי!!! את לא עושה לו טובה. האמיני לי הוא לא זקוק לך! פחחחחחחחחחחחחח...איזה צחוקים
אלהים הוא כאן. בכל מקום. ואם את, או משהו לא יאמין בו, זה לא מזיז לו. הוא את תכניתו יעשה. רוצה תצתרפי, לא רוצה....יותר מאוחר תכירי אותו! (זו דעתי בתור עד). הצליחי מאד מאד מאד בדרכך!

חח לאנשים כמוכך מתאים המשפט

"אלוהים ברא אותי אתאיסט מי אתה שתטיל ספק בחוכמתו.." בקיצור תאמין לי אני לא זקוקה לאמונה במשהו ללא גופ עם יכולת אין סופית... אם הייתי אומרת לך שיש לי פה כלב שקופ שיכול לקרוא מחשבות היית מאמין? חשבתי ככה... :)

למעלה