היי לפורום...יש לי שאלה.....

שורצמן

New member
היי לפורום...יש לי שאלה.....

שלום לכולם ! היום עשינו לעמרי בת ה 9 את בדיקת ה"טובה". אחרי ב ד י ו ק 30 דקות זה השפיע , אני די הייתי בשוק.... פתאום כאילו מישהו כיבה לילדה את ה"ווליום" וכאילו כל האנרגיה נעלמה ממנה היא נראתה עייפה , אמרה שהיא מרגישה עייפה ונראתה כאילו מישהו "סחט" אותה אני לא היסטרית , אבל אני לא רגילה לראות אותה כך,,,אולי רק כשהיא חולה... היא לא ילדה היפראקטיבית אבל בהחלט היה שינוי ניכר מהמצב הרגיל שלה. היא שוקלת 31 ק´ וקיבלה כדור אחד , האם יכול להיות שגם כדור שלם זה יותר מידי עבורה? מחר אנו נקבל את התוצאות , ונשב עם איריס מנור על האבחון שלה. בינתיים יש לי קצת דאגות וחששות.......ואני מנסה לרשום לי את השאלות ולבוא מוכנה . בינתיים אשמח אם תוכלו לספר לי אם התגובה שלה היתה "רגילה" פחות או יותר........ ביי בינתיים אני בטח עוד אחזור לכאן היום..... סיגל

דליה.ד

New member
שלום לך, וברוכה השבה!

כל ילד מגיב אחרת לריטאלין, ושוןה להתיעץ עם ד"ר איריס מנור על התגובה של הילדה.. צריך לזכור שריטאלין הוא תרופה ממריצה ולא מרדימה... אולי הילדה הרגישה יותר רגועה ושלווה ואצלה זה התפרש כעייפות. מפעם אחת קשה להסיק מסקנות וצריכה להיות איזה שהיא תקופת הסתגלות לתרופה, שלאחריה אפשר יהיה לקבוע בוודאות את ההשפעה. בתי הגדולה, בימים הראשונים שקבלה ריטאלין טענה שהיא ב"דיכאון"...כעבור זמן הסתגלות היא הבינה שהיא פשוט ממוקדת ורצינית. ולא מתפקדת ב"היי" התמידי הרגיל. זה לא פשוט לעבור מ"פול ווליום" ולקלוט שעדין שומעים אותך... אני מציעה לא להיבהל, להתייעץ עם הרופאה ולהמשיך להיות קשובים לילדה אבל גם לתת לזמן לעשות את שלו.... דליה.

שורצמן

New member
היי שוב אני......

כן, זה יהיה טיפשי מצידי להסיק מסקנות כרגע ועוד כאילו לבדי ולעצמי.... אמתין למחר לקבל תשובות....... בינתיים גם הרגעת אותי!!!!!!!! ביי סיגל

שלום ומה שלומך? אני שמחה שחזרת אלינ

לגבי הריטאלין - ידוע שבמקרה של מינון בלתי מתאים קיימות גם תופעות עייפות לכן יש לבדוק את המינון מון נוירולוג. מכיון שמדובר בילדה בת 9 הלומדת כבר בבית הספר אולי אפילו שווה לשקול את נושא הריטאלין בשחרור איטי - זה המכונה - SR SLOW RELEASED - בכל מקרה יש להתחשב בכמה עובדות: ראשית כהורים שרגילים לראות את ההיפר הפרטי שלנו ביום יום, עובדת היותו שקט ומרוכז נראית לנו חריגה ומבהילה, כדאי לבחון את הנושא מול אנשים זרים, כן כן, אנשים שלא מכירים את הילד לעומק ולכן גם יגידו באופן אובייקטיבי אם היא נראית להם "עייפה מדי" או שפשוט בשבילך זה חריג
שנית, מה היו תוצאות מבחן הטוב"ה? האם הן הביצועים בזמן השפעת הריטאלין עלו על הביצועים במבחן ללא השפעתו? מחכה לתשובתך. אפרת

למעלה