היי למבינים

charming2

New member
היי למבינים

אני מעוניינת לעשות פסיכומטרי מתי שהוא, לא עכשיו, אני רוצה קודם לבלות לחסוך קצת כסף ורק אח"כ לחשוב על לימודים, אבל ממ, הייתי רוצה להתחיל ללמוד בזמן הפנוי שלי לפסיכומטרי, השאלה שלי היא כזאת, האם הפסיכומטרי מאד משתנה מזמן לזמן? כלומר האם כדאי לי לרכוש את הספרים ולהתחיל לעבור עליהם מעכשיו? זה יועיל לי? אם כן, של איזה חברה הכי מומלץ? יש לי חברה שעשתה לפני שנה וחצי ולמדה בקידום, הספרים שלה יהיו טובים לי? מחכה לכל תשובה, עצה, רעיון או שיתוף שלכם. תודה רבה שירה

olgazi

New member
אני ממליצה

לך להשיג מילונים בעברית ובאנגלית של יואל גבע וללמוד מילים כדאי גם לקרוא ספרים בעברית ובאנגלית. במידה ואת מתכוונת לקחת קורס בהמשך אולי כדאי לוותר בינתיים על תרגול בשביל לא לאמץ לעצמך שיטות עבודה לא נכונות.

charming2

New member
אוקיי תודה. לגבי

הקורס לא נראה לי שאקח, לדעתי זה בזבוז כסף, עיינתי בספרים ובשאלות והרוב נראה לי מובן ומה שלא עם התשובות אני חושבת שזה יספיק לי. החוברות של יואל גבע הכי טובות או שזה מה שאת ניסית? האם כל הספרים מכילים את אותם מילים? אם כן, במה בעצם ההבדל ביניהם? שוב תודה

olgazi

New member
אני

תרגלתי מכל מני ספרים, וכן לדעתי התרגול של יואל גבע הוא הכי טוב וגם הכי קרוב לרמת הבחינה. מה שכן אין בספרים הסברים על כל נושא, הספרים מכילים בעיקר תרגול ותשובות מאוד מפורטות. בספרי קידום יש הסברים מצויינים ואם את לומדת לבד כדאי לך לקרוא את ההסברים משם, למרות שהתרגול לדעתי מאוד לא משהו. באשר למילונים המילים בעברית (באנגלית לא בדקתי) לרוב אותן המילים אבל, המילון של גבע מוסבר בשפה יותר ידידותית.

בנוסף!

אני אישית למדתי בתיכון תל אביב ואני יכולה להמליץ מאוד על המילון שלהם בעברית-הוא מצוין. באנגלית- הכי טוב של יואל גבע, אין ספק...

d a v e1

New member
הרעיון שלך הוא טוב מאוד

להתחיל ללמוד לאט, בלי לחץ, להכיר את הבחינה. תשובות לשאלות: 1. האם הפסיכומטרי מאד משתנה מזמן לזמן? כן הוא משתנה, אך בהבדלים זניחים מאוד, בטח שלאורך שנה וחצי אין הבדל משמעותי. 2. האם כדאי לי לרכוש את הספרים ולהתחיל לעבור עליהם מעכשיו? אם יש לך זמן פנוי של כמה שעות כל יום, כדאי לך להשיג ספרים ולהתחיל ללמוד. עדיף להשיג ספרים מחברים שלמדו בבתי ספר לפסיכומטרי, כך תקבלי ערכת ספרים מלאה. בחנויות מוכרים רק ערכות חלקיות (משיקולים שיווקיים וכלכליים). 3. זה יועיל לי? כן זה יועיל לך. ציטוט מתוך האתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה: "הכשרים הנמדדים בבחינה מתפתחים בהדרגה עם השנים בדרכים שונות: לימודים בבית הספר, קריאה, תחביבים ותחומי התעניינות – כולם תורמים להתפתחות כישוריכם המילוליים והכמותיים ולרמת שליטתכם בשפה האנגלית. לפיכך, את רוב ההכנה לבחינה כבר עשיתם במהלך הלימודים בבית הספר היסודי והתיכון ובמסגרת התנסויותיכם השונות במהלך חייכם. אף שההכנה הטובה ביותר היא בעבודה הדרגתית הנמשכת שנים רבות, תרגול מרוכז לפני הבחינה עשוי לשפר את הישגיכם בבחינה. הביאו בחשבון כי בתחומים שהשליטה בהם מתפתחת באִטיות (כגון אוצר מילים בעברית ובאנגלית) סביר כי תרגול קצר לא יסייע במידה ניכרת, אך בתחומים אחרים הוא בהחלט עשוי לעזור." כלומר לפי המרכז הארצי, שהוא כותב את הבחינה, ההתכוננות למבחן אורכת כל חיינו. 4. של איזה חברה הכי מומלץ? לכל אחד מבתי הספר הגדולים (אנקורי, קידום, היי-קיו, יואל גבע, לחמן, תיכון תל אביב) יש ספרים טובים. הכי טוב ללכת על ספרים שאת יכולה להשיג מחברים וכאלו שמכילים הסברים מפורטים לשאלות. 5. לפני שנה וחצי ולמדה בקידום, הספרים שלה יהיו טובים לי? באופן כללי כן. הספרים של החברות לא משתנים בצורה ניכרת לאורך השנים. יש בעיקר עדכונים ותוספות. המבחן משתנה פחות מקצב השינוי של הספרים. אפשר להגיד שבעיקר בתי הספר משתפרים וכותבים ספרים טובים יותר לאורך הזמן, לכן עדיף ספר חדש. אבל יותר חשוב שיהיה ספר בהישג יד. 6. תשובה, עצה, רעיון או שיתוף שלכם יש הרבה אתרים באינטרנט המכילים תרגולים והסברים לפסיכומטרי בחינם, הם מופיעים בקישורי הפורום, את מוזמנת לבקר בהם. כאן בהצלחה.

charming2

New member
תודה רבה

על התשובה המושקעת! אגב, את התרגולים באתרים ניסיתי ואני יודעת את הכל ממש בקלות ובלי ללמוד, רק לגבי החלק הכמותי, אני לא ממש זוכרת מתמטיקה (הייתי ממש טובה בתיכון רק שעשיתי את הבגרות בכיתה י' ומאז לא נגעתי בחומר ולא שפשפתי את עצמי), יש אתרים שעובדים על כמותי עם הסברים כי מה שמצאתי היה כמעט רק מילולי ואנגלית שבזה לא היו לי טעויות בכלל? (אנגלית אני יודעת חלק ומבינה גם רמה גבוהה מאד, עברית, מאז ומתמיד אני תולעת ספרים ואנציקלופדיות). לא ניסיתי אפילו לפתור מיד את התרגילים כי אני לא מכירה את סגנון השאלות שראיתי והייתי מעדיפה להתחיל עם הסברים מקדימים. היכן אפשר למצוא אותם? והאם בספרים שארכוש או אשיג אקבל את מה שאני צריכה בחלק הזה?

d a v e1

New member
למזלך

החלק הכמותי הוא החלק שהכי קל להסביר, ובו יש לבתי הספר את התשובות הכי טובות. כמעט בכל הספרים יש הסברים טובים לחלק הכמותי שמהם ניתן להבין את סוגי השאלות. בספרים רבים יש גם מבוא לנושא הכולל את השיטות. גם באתרים המדוברים תוכלי למצוא הסברים למכביר. בהצלחה

mesoo

New member
יש לי את הספר של קידום

2001 ואחד של 2006 והם אותו דבר בדיוק . בקשר ללימודים אני ממליצה כמו החברים שענו מעליי,תתחיל ללמוד מילים ולקרוא ספרים. אם יש לך בעיות בכמותי אז תתחילי ללמוד ולתרגל. בהצלחה.

למעלה