היי לכן :)

היי לכן :)

אני חדשה כאן... ראיתי את ההודעות , העזרה של כולכן כאן שהחלטתי גם להכנס ולשתף אותכן :) אני בת 15 ... חבר שלי מתגייס שבוע הבא ביום שלישי , אחרי מלא מאמצים ובקשות שידחו לו את הגיוס כדי לגשת למסלול עתודה טכנולוגית , לצערנו זה לא הצליח כרגע אני מנסה לעקל את זה שהוא הולך להתגייס. הוא הולך להיות בקר גבול במשטרה הצבאית-בשיתוף מג"ב . לפני יומיים הודיעו לו שזה סופית והוא חייב להתגייס ואין דחיות ואין כלום. הוא כמובן התאכזב ונכנס לדיכאון . השתדלתי כמה שיותר להוציא אותו מיזה .. (היינו בבילוי בלונה פארק) . בתחנת רכבת שכל אחד מאיתנו היה צריך לחזור. הבנתי שיקח זמן עד שאראה אותך , המרחקים בנינו הם עצומים בין שעתיים ל3 שעות נסיעות פשוט שאמרנו אחד לשניה להתראות.. עליתי לרכבת ובכיתי גם ככה המרחקים גדולים ואנחנו רק בתחילת קשר , ועכשיו הצבא? הבנתי שהיציאות הן 3/11 ... איך אוכל לראות אותו? אתמול פשוט קרסתי ובכיתי , אמא שלי אמרה שאין בעיה שאני אלך לבקום ללוות אותו. וגם בשבתות לבוא לבסיס שלו אם ארצה ... ואגיע לעיקרון - איך הייתן ממליצות לי לעבור את התקופה הזו , איך אתן עוברות אותה? האם יש מישהי שאנחנו דומות במקרה שתוכל לעזור לי לחשוב על דרך לעבור את זה למרות שזו רק ההתחלה? תודה לכן :) ואני ארצה מאוד להיות שותפה כאן . גם ליעץ , גם לשאול הכל :)

מלודי21

New member
ברוכה הבאה !

כל הבנות פה עוברות את מה שאת מתארת ,הכי חשוב שתהיי חזקה ואל תתני לזה לשבור אותך ותזכרי שגם הוא מרגיש כמו שאת מרגישה....

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה :]

כולנו עוברות , או עברנו את ההרגשה שלך ... אני לא ישקר לך ויגיד שזה קל ושהכל עובר סבבה .. לא , לפעמים זה קשה מאוד המרחק והיציאות שלו.. אבל הכי חשוב זה לתמוך ולהבין .. :] ובשביל זה אנחנו פה .. כולנו עוברות את זה ושמחות לעזור

GrowingMadness

New member
היי ../images/Emo13.gif

דווקא 11-3 זה אחלה יציאות. יחסית. חח יותר טוב מ17-4 בואי נגיד... לדעתי זה טוב כי זה נותן לך מצד אחד להשקיע גם במשפחה ובחברות, סופשבוע אחד איתם וסופשבוע שני שמוקדש רק לחבר שלך. וזה גם לא כ-ז-ה נורא. תאכלס גם העניין שאפשר לבוא לבקר בשבתות ממש עוזר... ובעיקרון זהו. צריך בשאר הזמן להיות חזקות ולראות עם הזמן איך הכי נוח לך להתמודד. אני למשל פשוט מתעסקת בדברים אחרים כל הזמן. כשאני בצבא אני מתרכזת בעבודה שלי וכשאני בבית אני נכנסת לפורום, לפייסבוק, יוצאת עם חברות, לפעמים אפילו סתם מנקה או מסדרת מגירות רק בשביל לא לחשוב על הבאסה. אבל אחרי שנה ו9 שהוא בצבא זה כבר הפך אצלי להרגל וזה כבר הרבה פחות מבאס אותי. ובכל מקרה! שי, 19, חיילת. חבר שלי בכפיר.

Please Dont Cry

New member
אני יכולה לספר לך קצת על התפקיד שלו

אם הוא באמת יהיה בקר גבול במ.צ. זה בעצם מה שנקרא מא"ב, מאבחן בטחוני... שזה מה שנקרא בכלליות "מעברים". השאלה אם הוא מתגייס למשטרה צבאית או למג"ב.. אם למשטרה צבאית, הוא יהיה בטירונות בבה"ד 13 בבית ליד (זה בעצם בתוך כפר יונה) איזה חודש וחצי אח"כ יהיה לו קורס מא"ב שבסופו הוא ישובץ באחד הגדודים (ארז או תעוז). סה"כ יוצא כמעט 3 חודשים עד שהוא יסיים את ההכשרה הראשונית, שבזמן הזה יציאות בסדר, שושים ואולי שבת או שתיים. אח"כ בגדודים יש מקומות שעושים 11-3 שזה סופ"ש פעם בשבועיים בבית, ויש כאלה שעושים 7-3-7-4 שזה יוצא שהוא יהיה סופ"ש רק פעם ב3 שבועות, אבל הוא יהיה באמצע שבוע בבית... בכל מקרה הוא יהיה במעברים וקחי בחשבון שזה לא תמיד מקומות סימפטיים להגיע ולבקר שם, אבל אני מקווה בשבילך שתוכלי D: זה תקופה קשה אבל זה תקופה, והיא עוברת, ואת תתרגלי לאט לאט ובהתחלה יהיה נורא קשה אבל בסופו של דבר אחרי כמה חודשים לראות אותו שבוע אחרי שבוע יהיה פתאום ממש מוזר חחח אני מקווה בשבילו שהוא יצליח לצאת ממעברים ולהגיע למשהו אחר במ.צ., אבל גם אם לא, שיהיה בהצלחה!

קודם כל תודה לכולן על הקבלת פנים! :)

כנראה שזהו התפקיד שיהיה לו (דיברתי עם ידיד שלי שאמר בדיוק משהו על מ.צ) והוא אכן טוען שזה יהיה התפקיד שלו. אני עכשיו לחוצה יותר ממה שהייתי בבוקר או לפני ההודעה .. ישבתי עם ההורים בסלון ואבא אמר שהבקום רחוק וזה בעיה להגיע לשם. אני מכרמיאל (צפון ליד עכו) וחבר שלי מרמלה ככה שזה יותר קרוב אליו. אז אם הם לא יסכימו שאסע עם רכבות או אוטובוסים לבקום , אני לא אראה אותו
אני מרגישה גרוע ומגעיל .... זה לא יפה מצידי! ידיד שלי גם אמר שבטירונות לא נותנים להכנס לבסיס או בכלל לתת לחיילים לצאת החוצה (האם זה נכון?) אני אשתדל להתמודד עם המצב המאיים והמכאיב , ואמשיך לשתף אתכן וארצה עזרה
תודה לכן בנות

FallOutGirl

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo80.gifקודם כל ברוכה הבאה.

ובהצלחה לו בגיוס ולכם עם המשך הקשר :) מאוד קשה לשמור על קשר בצבא ובכלל אם גם יש מרחק פיזי במקום המגורים. תלווי אותו לבקו"ם. ביום החשוב הזה. ואחרכך שהוא יוצא הביתה.. לפחות בהתחלה תנסי לנסוע אליו את. אם את לא לומדת ימי שישי בבית ספר זה יכול להסתדר אפילו מעולה כי 11/3 הוא יוצא ביום חמישי, את נוסעת אליו בחמישי אחרי בית ספר ויכולה להישאר עד שישי בצהריים או מוצאי שבת. תחבורה ציבורית זה כלי עזר נפלא ;) ואם יש לו רישיון והוא יכול לקחת אוטו מההורים.. שינסה גם להתאמץ קצת אחרי כל תקופת התחלת הטירונות ושיסע גם אליך. אבל בהתחלה, להשתדל שאת תבואי אליו כי הוא בטח מגיע עייף ומבולבל ורוצה את המיטה שלו ולאכול את האוכל של אמא ולראות את הבית והמשפחה :) אבל אם אוהבים, זה מחזיק. אני לא זה לא דוגמא חח אבל יש כאן כלכך הרבה זוגות שמחזיקים המון זמן ועוברים את זה. יש כאן בפורום דוגמאות לזוגות שמתחתנים, שהחבר כבר השתחרר. אם זה צריך להיות - זה יצליח. שיהיה לכם המון המון בהצלחה!! בנתיים.. תשתדלי לצאת כמה שיותר עם חברות, למצוא איזה תחביב ואחרכך יש לך תקופת לימודים שתעסיק אותך מאוד.

FallOutGirl

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo80.gifהאא ואני.

שחר, בת 18 וחצי. אני והחייל נפרדנו ביום שישי האחרון.. אבל בכל זאת הוא עדיין חלק נכבד מחיי. הוא בן כמעט 20, בהנדסה קרבית. היינו שנתיים ו3 חודשים יחד.

תודה לך ../images/Emo66.gif

ללוות אותו בבקום לצערי זה לא יתאפשר
ההורים לא מסכימים שאסע אליו או בכלל לגיוס עצמו עם תחבורה (קצת מפחדים) ... אבל הוא עושה מאמץ ענקי בשבילי , הוא התקשר אלי אתמול וסיפרתי לו שההורים לא מסכימים למרות שהם מאוד רצו שאני יבוא לבקום וזה. , הוא אמר לי שיש לו הפתעה בשבילי ושעם כל הלחץ המטורף לקראת הגיוס הוא יבוא ביום ראשון אלי ויראה אותי ויהיה איתי! אני כל כך אוהבת אותו
דודים שלי גרים באיזור המרכז , בקרוב דודה שלי צריכה ללדת אז אני בטוח יהיה אצלה רוב החודש ככה שבכל סופ"ש אשאר אצלה לישון ואהיה גם אצלו.. ואני לוקחת בחשבון כמובן שההורים שלי מתים לראות אותי כבר!
וכמובן אנסה כמה שיותר לשכנע את ההורים שיסכימו שאסע אליו לכמה שעות ומבטיחה לחזור! . אני מקווה ו99% בטוחה שהקשר הולך לכיוון טוב גם למרות הצבא! אני ילדה של מצד אחד מחויבות מצד שני לא רוצה להיות דבק ולראות אחד את השנייה בכל יום . אחרת נמאס (מנסיון של 4 חודשים) . אז הכל משתלב דיי טוב ואני גם בקשר נותנת את כל כולי! למזלי יש לי את החברות התומכות והידידים המצחיקים אני אשתדל לצאת איתם והלימודים עכשיו אני מתחילה כיתה ט' אז השיבוצים לתיכון והטירוף גם יקל עלי
ותודה רבה!!!!!!!
חשבתי על עוד דבר קטנטן אם תוכלי/ תוכלו לעזור לי בנות... רציתי לקנות לו משהו ככה לפני הגיוס כזה רומנטי וחמוד לתת לו ביום ראשון . יש לכן הצעות?

אני יסביר לכן בדיוק ../images/Emo9.gif

סיימתי כיתה ח' עכשיו , אבל אני נחשבת למישהי שסיימה ט' לפי הגיל . כככלומר , נישארתי שנה בגן חובה

GrowingMadness

New member
ומאיפה לי לדעת מה זה אומר שהיא בת 15? ../images/Emo6.gif

מאז שסיימתי בית ספר אני ממש לא בקיאה ביותר בנושא הזה של הגילאים והכיתות. אני בקושי זוכרת לאיזה כיתות האחים שלי עולים.

למעלה