היי לכן,

היי לכן,

אני אשמח לקצת עזרה פה. נניח ויש לך חבר באחד הקורסים הכי מובחרים וקשים בצבא. והוא, עד שהוא חוזר הביתה (פעם בחודש), מרגיש כאילו הכל כל כך בנאלי וכלום כבר לא מרגש אותו אחרי שהצבא לקח לו את החופש ואת העתיד (קבע ל4 שנים). הוא כבר לא נהנה מדברים כמו בעבר וגם באיזה מקום הוא לוקח אותך כמובן מאליו, אפילו שהוא אוהב אותך מאוד. אני חייבת לערער אותו, לתת לו איזה דחיפה לעבר המציאות. להוציא אותו מהבועה של הצבא ולהזכיר לו שיש גם חיים אזרחיים כשהוא בבית. אני מאוד יכולה להבין למה הוא לא מסוגל להבין את זה כשהוא חוזר הביתה לשו"ש אחרי 28 יום בצבא, אבל זה בדיוק הזמן שלו לפרוק לחצים, להנות ממה שיש לו בחיים, והוא לא מסוגל כי הוא רואה בעיקר את מה שאבד לו. ואבד לו הרבה מאוד מהדברים שהם הבסיס שלו, כמו הזמן שלו לעצמו. אבל זה פוגע בנו, זה פוגע בי יותר ממה שנפגעתי אי פעם בחיי. זה מסכן אותנו ואני לא מוכנה לאבד אותו בשום מחיר. מצד שני אני פוחדת להוציא אותו מהבועה ולערער אותו כי זה יקשה עליו לחזור אחר כך לצבא המאוד דורש ותובעני שלו וגם ככה יש לו מחשבות אובדניות על פרישה. מה אתן אומרות? איך אני משפיעה עליו? איך והאם לערער אותו?

lia2sh

New member
לא מצב נוח במיוחד......

אני הייתי מנסה להזכיר לו בשיחה שהוא אמור להראות לי שאני לא נמצאת שם בשבילו כמובן מאליו... אני נמצאת שם בשבילו כי אני אוהבת אותו וכי הוא חשוב לי.. יכול להיות שהוא פשוט לא שם לב לזה...

MirkuSH

New member
היי לך :)

לדעתי תנסי לדבר איתו כשאתם לבד. בלי שום הפרעות. אל תלחצי עליו פשוט תשבי ותסבירי לו מה את מרגישה ומה את רואה. תזכירי לו דברים טובים בקשר שלכם ותראי לו שאת שם בשבילו כדי לתמוך בו בכל מצב :)

McBlack

New member
מממ... X:

מהניסיון שלי אני מצטערת לבשר שאי אפשר לערער בהצלחה חייל ששקוע כל כך עמוק בחרא הצבאי - בלי להציג בפניו את האופציה של פרידה (כי תכלס, זה מה שמזיז אותם כשהם במצב של שביזות אינסופית אם הם עוד זוכרים כמה את שווה)... אל תפחדי להוציא אותו משום סרט אומלל שבו הוא חי. הוא צריך את זה, שיפסיק לרחם על עצמו. הוא בחר את הדרך שלו... תשתדלי להזכיר לו מה גרם לו ללכת לזה מלכתחילה. מה הניע אותו. חברים כאלה כל כך מתישים. שחוזרים הביתה בלי כוח לכלום. ממש כלום. לפחות עלייך הוא עוד מסתכל? משקיע בקשר? או שלזה התכוונת כשציינת שזה פוגע בכם?

זה לא פשוט

דיברנו על המצב עשרות פעמים, אולי כל פעם שהוא חוזר. יש לו כוח אליי,המצב לא כזה. הוא משקיע, אבל נראה לי כאילו הוא כל כך השתנה וזה כנראה מה שפוגע בי הכי.

למעלה