היי לכן בנות יקרות!

שירה05

New member
היי לכן בנות יקרות!

יש לי הזמנה של עוגה של מישהי מרחוק, ז"א שהיא תאסוף אותה מימני יום לפני כך שאצטרך להכין אותה יומיים לפני..
העוגות שלי יוצאות מאוד יבשות והחלטתי לעבוד עם קרם גנאש (אני בתחילת הדרך ואת העוגות שהכנתי הכנתי עם ממרח שוקולד...)

שאלתי: האם עוגה עם גנאש שוקולד (חלבי)יכולה להיות מוכנה יומיים לפני האירוע? תהיה מצופה ומוכנה על השיש??

והאם תוכלו לתת לי -
1. מתכון לעוגת שוקולד נדמה לי לתבנית 26
2. מתכון לגנאש

ורעיונות נוספים לעוגה עם כדור הארץ לאדם שחוגג יומהולדת 50 ואוהב לטייל בעולם?
קיבלתי כמה רעיונות .. מחפשת עוד...

תודה מקרב לב, אוהבת את הפורם הזה! לומדת המון... ורצה גם לשתך אתכן בסירטון שמצאתי ביוטיוב ..
http://youtu.be/OgrXxYLm0Sk

.
חג שמח!!

שלום גם לך שירה!

עצתי לך היא קודם כל לדאוג להכין עוגה טעימה ולא יבשה.
עוגה מעוצבת צריכה להיות יפה, נכון, אבל בראש ובראונה צריכה להיות טעימה!
יכול להיות שאת אופה את העוגות בחום גבוה מדי, יכול להיות שבזמן ממושך מדי, ויכול להיות שהמתכון שלך לא מוצלח, או התנור מקולקל....

עשי כמה נסיונות עם מתכונים שונים, עד שתהיי מרוצה מהעוגה שיוצאת לך.
את החמרים אל תערבבי יתר על המידה, רק עד שהכל מתאחד. ערבוב יתר פוגם במרקם העוגה.
אפי בחום בינוני- נמוך (החום תלוי בתנור שלך. אני אופה בחום 160 מעלות)
והוציאי את העוגה מהתנור כשהקיסם יוצא עם מעט פירורים עליו. אל תמתיני שהקיסם יהיה יבש עד חרמה, יכול להיות שזה יהיה מאוחד מדי והעוגה הספיקה להתייבש.

לגבי הגנאש, הדעות חלוקות. יש האומרים שגנאש יכול להחזיק מחוץ למקרר כמה ימים טובים, ואף למעלה משבוע.
יש הגורסים שהוא עלול להתקלקל אפילו אחרי יום מחוץ למקרר. אני חושבת שהרבה תלוי גם במזג האויר.
את יכולה להכין את העוגה, לצפות אותה בגנאש, ולהכניס למקרר (בהנחה שאת עובדת עם בצק שמתאים לקירור) ולהכין את הקישוטים או הדמויות לחוד.
כך תוכלי לשמור על העוגה בקירור עד זמן קצר לפני המסירה.
את יכולה להחליף את הגנאש בקרם חמאה, שלו חיי מדף ארוכים יותר.

מתכונים לעוגות תמצאי במאמרי הפורום. יש מבחר עצום של מתכונים.
מתכון לגנאש - לחמם בסיר קטן על אש נמוכה שמנת מתוקה אחת עד סף רתיחה. להסיר מהאש ולהוסיף 200-250 גרם שוקולד מריר. לערבב עד שנמס ואחיד
לקרר מספר שעות (רצוי לילה) להקציף (אפשר גם למרוח ללא הקצפה) ולמרוח על העוגה.

לגבי רעיונות לעוגה, חיפשתי לך בגוגל - לחצי על הקישור לתמונות של עוגות כדור הארץ

בהצלחה!

שירה05

New member
תודה !!!!!!!!!!!!

תודה ענקית לך אודליה על התשובה המקיפה!! עזרת לי מאוד!!!!

למעלה