היי לכם

היי לכם

שלום לכולם, אני חדשה כאן... ויש לי בעיה. אני כאמור דתייה ואני נמצאת בסניף שהרמה הדתית בו ירודה לחלוטין. התפילה מבולגנת, בנים ובנות לא שומרים נגיעה וכו... אני לא יודעת מה לעשות!!! בעיקר שיש לי בת דודה שהיא, איך אפשר לומר את זה, מפעילה עליי לחץ חברתי. זאת אומרת שגם אם לא קשור לדת, הייתי רוצה ללכת לסניף-סתם כדי לבלות עם החבר´ה אז היא הייתה אומרת לי כל מיני דברים ומלגלגלת עליי כדי לשכנע אותי לא ללכת... מה לעשות??????????????????

LordNor

New member
אני ממש לא יודע מה להגיד לך...

הסניף שלכם לא היחיד בארץ שהרמה הדתית בו ירודה, אני מכיר הרבה סניפים בארץ עם מצב יותר גרוע!!! זו לא תופעה נדירה.. התופעה נובעת בעיקר מחוסר פעילות באותם סניפים..החבר´ה מתחילים לסגת מדרך הישר.. (תופעה די נפוצה בקרב חבריא ב).. מדבריך אני מבין שחברתך מנסה לשמור עלייך, שלא תסטי מדרך הישר ומנסה להגן עלייך. ואני חייב לשבח את האמון של חברתך בך!!!(בשביל מה יש חברים?) אם את כל כך רוצה ללכת לסניף, הייתי אומר לך שיש לך הזכות לעשות מה שאת רוצה והעיקר לא לסטות מדרך הישר. תנסי כמה שיותר להימנע ממגע עם בנים. ואולי תקחי יוזמה?, תתחילי לעשות מהפכה בסניף! למרות שהרעיון נשמע מטורף, אבל שווה לנסות.. (כאמור גם אצלנו המצב לא הכי גרוע.. אבל משתפר, היו מקרים שניסו לעשות מהפכה ובחלק מהמקרים המהפכה הצליחה ובאחרים נכשלה..) זה תלוי במצב הרוח של החבר´ה.. תלוי לאן הם שואפים.. בעיקרון אנחנו כאן לתמוך בך, ונעזור לך בכל דרך שאפשר!

s u g e r

New member
הי לך

מה שלומך? אכן דילמה... מצד אחד אם כך נראה הסניף אז באמת אין חשק להיות בו- לא תפילה, לא נגיעה וכו´. מצד שני דווקא בגלל שזה המצב אולי כדאי שכן יבואו אליו אנשים ברמה, ואם אחת ועוד אחת כמוך יגיעו זה יכול להעלות קצת את הרמה. השאלה היא אם את מסוגלת לסבול את הדברים האלה סביבך. כלומר אם את מסוגלת להגיע לסניף ולהתפלל כמו שצרך כשמסביבך לא מתפללים או להמשיך לשמור נגיעה כשמסביבך כולם נוגעים. זה לא פשוט אבל אם את מסוגלת לדעתי תלכי לסניף אבל יחד עם זה תשכנעי עוד בנות ברמה גבוהה לבוא, כך לא תרגישי לבד ויהיו עוד בנות לחברה... לגבי בת דודתך, אני לא חושבת שאת צריכה להתייחס ללגלוגים שלה כי ההחלטה היא החלטה שלך וזה בכלל לא שייך לצחוק עלייך היא צריכה לקבל כל החלטה שלך... ב ה צ ל ח ה

אין לי הגדרה....

קודם כל תודה על העצות, זה באמת חשוב לי. אני לא אלך לסניף כדי להתקלקל, אבל אם קורה שפעם ב- מתחשק לי ללכת מכל סיבה שהיא אני יודעת שבת דודה שלי תלעג עליי וזה לא נעים. אויייי אני מניחה שלא אמרתי לכם, אני ובת דודתי באותו שבט, באותה כיתה, גדלנו יחד ואנחנו רחוקות במספר רחובות אחת מהשנייה. אתם מבינים, זו פשוט בעיה. שלכם, אני. נ.ב. אל תחשבו שיש לי משהו נגד בנים או שאני שונאת אותם...חלילה וחס.

זה לא קורה רק אצלך...../images/Emo50.gif

אם את חושבת שהבעיה זו היא רק אצלך בסניף את טועה לחלוטין!. רבים הם הסניפים שבהם יש את אותה בעיה, כמו למשל אצלי רק ההבדל שלי זה לא ממש מפריע משתי סיבות: החברים שלי מרוכזים שם (בסניף) וגם אין לי ממש ברירה אחרת מכיוון שאני גר ביישוב ואין לי את האפשרות לעבור לתנועת נוער אחרת או לסניף אחר, מה, שגם מי שאצלנו לא בא לרוב הפעילויות של בני עקיבא, לא ממש מתייחסים אליו מחוץ לסניף, אני לא יודע אם גם בחברה שלכם זה ככה, אבל תיקחי את השיקול שזה יכול לקרות לך... חוץ מזה לדעתי, כדאי לך להישאר בסניף רק עד שתגיעי למצב שכל מה שקורה בסניף שלכם מתחיל להשפיע גם עלייך שבזה את בטוח לא רוצה. ולבת דודה שלך תעני שכל מה שנוגע לרמה הדתית בסניף לא קשור אלייך. בתקווה לביאת המשיח (זה בטוח יפתור את הבעיה), ליאור.

s u g e r

New member
אתם ממש פסימיים...

אני בכל זאת בטוחה שגם בסניף שהרמה הדתית לא משהו בכלל חשוב שיגיעו חבר´ה ברמה גבוהה. אני הייתי קומונרית וגם מדריכה ואני יודעת שבזכות החבר´ה ברמה הגבוהה לסניף היה טוב. כלומר אם אותו % של חבר´ה לא היה מגיע אז הסניף היה סתם חבורת מעבירים את הזמן, אבל החבר´ה האלה ממש מעלים את הרמה, אפילו שלפעמים יש לכם בטח תחושה שאתם ממש מעט וזה לא משפיע, תדעו לכם שכקומונרית, ככה במבט מהצד וכולל... זה ממש משפיע, באמת, אפילו שזה לא נראה שכן... א נ י א ו מ ר ת ל כ ם ש כ ן !!!

זה לא סתם שלא בא לי לבוא

אלא זו בעיה אחרת לגמרי!!! אם אני אלך לסניף, למען האמת אני רק אסבול. גם אני עלולה להדרדר, גם בת דודה שלי לועגת לי וגם יש את הבעיה של החברה כמו שאמר מלאך נראה לי, שאם אני לא אבוא אני אנושל מהחברה!!! ואני לא רוצה שזה יקרה. תראו אני אפשר לומר די מקובלת ואני יודעת שאם אני לא אבוא לסניף אני אורחק מהחברה <לא שזה עד כדי כך קריטי העיקר שאני אדע את מקומי ליד הקב"ה>, בעיקר שליציאות אמצע שבוע אני כמעט תמיד מבריזה בתירוצים... בקיצור, הגעתי למסקנה בעצמי: אולי ה´ מנסה להעמיד אותי בניסיון?? בכל מקרה אני מאמינה שכל מה שעושה ה´ הם לטובה ויש להם סיבה. שלכם, מעין. ושנשמע בשורות טובות.

למעלה