סוף סוף אמא
New member
היי לכם
היי לכם
רציתי לשאול - מתי מאבחנים מחוננות?
היי לכם
בכיתה ב'היי לכם
משרד החינוך עושה איתור בכיתות ב'-ג'היי לכם
תודהמשרד החינוך עושה איתור בכיתות ב'-ג'
למה את צריכה?תודה
האם יש אזשהי בדיקה שניתן לעשות בגילאים צעירים יותר - או שאין בדיוק מה לבדוק??
לחץ משפחתי.....למה את צריכה?
דווקא כן אפשר, אם רוציםלחץ משפחתי.....
אני טוענת שהיא קטנה מידי ולא ניתן לבדוק, הם אומרים שאולי אפשר...לכן באתי לפה לשאול (והיא הרבה שנים מתחת לכיתה ב'...)
כמו שאמרתי - אנחנו רחוקים מהגיל של ביס'...דווקא כן אפשר, אם רוצים
זה עולה כסף. למשל, משרד החינוך נוהג להפנות לאבחונים אצל פסיכולוג חינוכי במקרה ששוקלים "הדלגה" של ילד לכתה גבוהה יותר, או כניסה מוקדמת לכתה א'. האם אתם שוקלים אופציה כזו ?
מה זה "מאוד רחוקים" ?כמו שאמרתי - אנחנו רחוקים מהגיל של ביס'...
אבל נראה לי שיהיה לה מאוד משעמם בגן בשנה הבאה...(אבל אין מה לעשות..) סתם רציתי לדעת בשביל הידע הכללי...
בת 3מה זה "מאוד רחוקים" ?
למה את חושבת שיהיה לה משעמם ?
אין לך מה להתביישבת 3
סתם צוחקת שיהיה לה משעמם....אבל היא באמת תופסת דברים וזוכרת אותם בצורה מדהימה ואתן דוגמא: יודעת לקרוא אותיות ומספרים כבר מגיל שנה ושמונה חודשים, צבעים מזהה מגיל שנה וחצי (כולל חום, שחור, אפור וכל שאר הצבעים), את כל הצורות (משושה, מעויין, אליפסה....). התחביב שלה זה לכתוב מילים ב"גוגל" ללחוץ "אנטר" ולחכות לתמונות שמתקבלות...מתה על אנציקלופדיות של גוף האדם ויודעת את לזהות איברים פנימיים (בין אם זה תמונה ובין אם זה ציור מפושט..) יודעת את המערכות הגוף ותפקודם (עושה מכינה לרפואה...) מסתכלת על מפות ומחפשת את אוסטרליה, איטליה, אמריקה הצפונית והדרומית, מדגסקר.... בקיצור - אני בעצמי מחפשת תשובות לשאלות שלה לפעמים האינטרנט...(איזה בושה) ככה שסתם חשבתי לעצמי איך מתקדמים הלאה....![]()
תודה על קבלת הפנים והעזרהאין לך מה להתבייש
לענות על שאלות של מוח סקרן זה דבר הכי קשה בעולם. כל הכבוד לך וברוכה הבאה לפורום ! בגיל שלוש באמת אין מה לאבחן, את יכולה להגיד למשפחה![]()
שני דברים:בת 3
סתם צוחקת שיהיה לה משעמם....אבל היא באמת תופסת דברים וזוכרת אותם בצורה מדהימה ואתן דוגמא: יודעת לקרוא אותיות ומספרים כבר מגיל שנה ושמונה חודשים, צבעים מזהה מגיל שנה וחצי (כולל חום, שחור, אפור וכל שאר הצבעים), את כל הצורות (משושה, מעויין, אליפסה....). התחביב שלה זה לכתוב מילים ב"גוגל" ללחוץ "אנטר" ולחכות לתמונות שמתקבלות...מתה על אנציקלופדיות של גוף האדם ויודעת את לזהות איברים פנימיים (בין אם זה תמונה ובין אם זה ציור מפושט..) יודעת את המערכות הגוף ותפקודם (עושה מכינה לרפואה...) מסתכלת על מפות ומחפשת את אוסטרליה, איטליה, אמריקה הצפונית והדרומית, מדגסקר.... בקיצור - אני בעצמי מחפשת תשובות לשאלות שלה לפעמים האינטרנט...(איזה בושה) ככה שסתם חשבתי לעצמי איך מתקדמים הלאה....![]()
נכון הבת שלי היא הכי הכישני דברים:
1. למה כל כך דחוף לבצע את המבחנים? כלומר, נגיד שהתוצאה תהיה חיובית, אילו השפעות תהיינה על הילדה חוץ מהדבקת התווית של "מחוננת"? הרי לא תשלחו אותה ל"גן של מחוננים" או כל דבר ביזארי אחר. אם התוצאה תהיה שלילית, למה סתם לאכזב? מילא אם היה מדובר במבחן כניסה למסלול כלשהו, אבל למה לבצע מבחן כזה שכל מטרתו היא לשם הדבקת התווית? איזו תועלת יש בידיעה לשם ידיעה שהילדה מחוננת? 2. חוצמזה, וסליחה אם הדבר יפגע בך (ואני באמת מתנצל אם כן), ממה שאת כותבת זה נשמע כאילו את מנסה לשכנע את עצמך שהילדה שלך היא הכי טובה, הכי מושלמת והכי מוצלחת, כמו שכל אמא יהודייה אוהבת לעשות. את מאוד סובייקטיבית בעניין הזה, ואני מתאר לעצמי שאמהות רבות חשות כמוך. אז כדאי אולי לא להפריז בציפיות, כי חבל להתאכזב אח"כ, והרי האהבה שלך לבתך לא תלויה בשום מבחן ובשום תוצאה שהיא תקבל בו.
להרגיע? ממה הם בלחץ?נכון הבת שלי היא הכי הכי![]()
בשבילי ובשביל שאר בני ביתי....אבל לא פה העניין... אני לא אתאכזב אם צתהיה מחוננת או לא,. שאלתי בשביל להרגיע את המשפחה...וכן כדי לדעת - מתי כן עושים את המבדקים האלו ולאו דווקא בשביל הרגע...
אבחון מחוננותהיי לכם
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.