היי לכם...

sindarla

New member
היי לכם...

היי אני ממש חדשה פה ומאוד נחמד לי שיש אנשים שמרגישים כמוני אני בת מושב ולפני חצי שנה השתחררתי אני סטונדטית לפסיכולוגיה באונ' הפתוחה אני רוצה מאוד לעבור למרכז עם חבר שלי צעד מאוד משמעותי מבחינתי כי אף פעם לא התמודדתי עצמאית עם כסף, לא התחשבתי בשכנים לא גרתי בבניין אני די חוששת רציתי לדעת מה אתם חושבים חבר שלי שהשכיר דירה לפני בפ"ת ועזב אומר שזה לא עניין כזה גדול מה אתם חושבים
עוד משהו כמה זמן לפני ללכת לחפש|?

sindarla

New member
בנוסף...

משהו מאוד חשוב ששכחתי לציין אני בכורה ואבא שלי לוקח נורא קשה את העזיבה שלי...(הוא אפילו בכה!) וגם בגלל שיש לי אחות בעייתית שאני מטפלת בה (היא לא בבית אבל את כל הנסיעות והסידורים אני עושה)

1255815

New member
אז ככה:

לגבי הדירה- לפי מה שהתרשמתי זה לא סוף העולם לשכור, אבל לא התנסתי בזה. לגבי האבא- מתישהו תצטרכי לצאת מהבית, לא? תגידי לו שאת עדיין תבואי לבקר, שהם תמיד יוכלו לבקר אותך... בקיצור- לשכנע אותו חזק שזה טוב לכולם ו"לרכך" כך את ה"מכה" עכשיו שאלה בשביל צפניה: מנקה? או מסתירה מתחת לשטיח?
ברוכה הבאה, עוד לא אמרתי לך!!

שלום!

קודם כל ברוכה הבאה
יש שני עניינים עיקריים שצריך להתמודדים איתם כששוכרים דירה: אחד זה העניין הכספי - את צריכה לוודא שאת יכולה לעמוד בכל ההוצאות שכרוחות בדירה: שכר דירה, חשבונות, אוכל וכו'. אם תדאגי למצוא עבודה מראש, לא צריכה להיות בעיה בתחום הזה. העניין השני זה הלחץ הנפשי וההתמודדות עם שינויים. זה באמת שינוי מאוד משמעותי וצריך להתרגל להמון דברים חדשים, אבל אני מאמינה שבהחלט אפשר להסתדר עם כל השינויים האלה, ואפילו ליהנות מהם - בעיקר אם את עוברת לגור עם חבר שלך, שכבר שוכר דירה וקצת מתמצא בכל העניינים האלה. שיהיה לך בהצלחה, ותעדכני אותנו בהמשך....

NightElf

New member
שלום וברוכה-הבאה ../images/Emo140.gif

כמו שכבר אמרו, בחיפוש דירה ומעבר לדירה שכורה, חשוב מאוד לדעת שיש את היכולת הכלכלית לעשות צעד שכזה, משום שלהשכיר דירה, ולקנות אוכל, בגדים, ציוד לדירה וכו' לבד, אלה דברים שעולים סכומי כסף גדולים, לא הון, אבל גם לא משהו זול. בקשר ללכמה זמן לפני לחפש, אני אישית חיפשתי דירה במשך חודש וחצי לפני שעברתי, אז מומלץ לחפש כמה שבועות לפני. לעומת זאת יש סיפורים של אנשים שמצאו דירה תוך יומיים-שלושה, אז זה לא חוק ברזל, אבל תמיד כדאי לקחת מקדם היסטריה.

3niva

New member
לגבי האבא

גם אני בת בכורה וגם לאבא שלי היה מאוד קשה מה שעשיתי היה לשתף אותו המון בתהליך של החיפוש של הדירה וכשעברתי אבא שלי עזר לי אם שיפוצים קלים לדירה ואם ההובלות לאבא שלי זה נתן תחושה שאני עדיין צריכה אותו וזה שעברתי דירה לא אומר שאני לא צריכה פחות עזרה ותמיכה מה שנתן לו תחושה שאני עדין הילדה שלו לא בטוח שזה יעבוד אם אבא שלך אבל בהצלחה

למעלה