היי לכם...

• פותח הנושא McYc
  • פורסם בתאריך

McYc

New member
היי לכם...

קוראים לי יפית ואני בת 17... לפני שנה בערך נשרתי מהלימודיפ ומאז אני עבדתי בכל עבודה שקיבלו אותי ובכל עבודה עבדתי רק כמה ימים... העבודה הראשונה הייתה עבודה של מלצרית... אבל היא הייתה יותר מדי שעות ופחות מדי כסף... עכשיו הרבה אומרים שאין כזה דבר פחות מדי כסף.. אבל יש! בשביל כל העבודה שנתנו לי לעשות שם השכר לא היה משתלם... (120 שקל ל8 שעות של עבודה ללא הפסקה לא רק בתור מלצרית...) אחר כך עבדתי במסעדה בתור משו במטבח... לא היה לי תפקיד מסויים.. חתכתי דברים טיגנתי שטפתי את המסעדה את המבטח את השירותים ניקיתי... קיצר עשיתי הכל! ובאיזשהו שלב הם פשוט הפסיקו לבקש ממני לבוא... (בעבודה הזאת הרווחתי 17 שקל לשעה) שבוע שעבר התחלתי עבודה בתור שוטפת כלים במסעדה.. שכר מעולה של 20 שקל לשעה אבל עבודה משעה 7 וחצי בבוקר עד שעה 5 שזה מטורף.. ומסביב ללשטוף כלים אני עושה עוד המון עבודות קשות של לסחוב לשטוף רצפות וכאלה דברים... אין רגע של מנוחה... היום בבוקר הייתי אמורה לעבוד ולא הגעתי כי נתפסו לי כל השרירים אחרי שעבדתי אתמול ממש בצורה אינטנסיבית... בכל מקרה... הבנתי שעבודה פיזית היא לא בשבילי... חשבתי להיות קופאית או מוכרת או נגיד בשירות לקוחות או דברים כאלה... עבודה שלא דורשת מאמץ פיזי כי לא משנה כמה אני ינסה אני לא מסוגלת... יש למישו טלפון או כתובת של חברת כח אדם שמתמחה בקופאיות ומוכרות? ומעבר לזה.. יש למישו עצה בשבילי במה עוד אני יכולה לעבוד? אה ושחכתי לציין שנירשמתי כבר בכמה חברות כח אדם שאף אחת עדיין לא חזרה אליי...

אורום

New member
עיקר החברות שמתמחות

בסוג כזה של משרות הוא- דנאל, מנפאואר, או אר אס, תגבור וכו. משרות שלא דורשות עבודה פיזית- בלוח הצעות עבודה של הפורום נמצאו כמה הצעות עבודה- למשרד ברעננה דרושה פקידה, לחברה פיננסית מתאמי פגישות, בסינמה סיטי מחפשים עובדים למגוון תפקידים.

כיוון שאת בת 17

תזכרי ששכר המינימום לגילך נמוך מהשכר לבוגרים שעומד היום על 17.93 לשעה

McYc

New member
העבודה ברעננה או בסינמה סיטי...

היא בעיתית... אני בת 17 וגרה בגבעתיים... אין לי רשיון ועבודות כאלה ידרשו ממני נסיעות ארוכות ואם נגיד אני מסיימת לעבוד מאוחר אין תחבורה... ואם נגיד מוקגם מאוד אז אני צריכה לצאת הרבה לפני... זאת בעיה... אני מוגבלת בגלל הגיל... ובקשר לחברות.. תודה... אני יתקשר....

McYc

New member
עוד שאלה בקשר לשכר....

בעבודה האחרונה שלי יש נוהל כזה שעושים יומיים ראשונים התלמדות... אם ממשיכים לעבוד מעבר ליומיים מקבלים את השכר על ההתלמדות.. אם לא ממשיכים (שזה מאוד חריג...) אז לא מקבלים... ואני עבדתי 3 ימים.. שזה מעבר ליומיים הרי... עשיתי חישוב של כל הכסף שאני אמורה לקבל וזה יוצא 540 כולל החזרי נסיעות.. הם חייבים להביא לי את הכסף? או שהם יכולים להגיד שהיום השלישי היה חלק מההתלמדות למרות שהבוסית בעצמה מארה לי שזה לא?

שלא ינצלו את התמימות שלך

אין דבר כזה התלמדות. גם אם לא המשכת לעבוד, חייבים לשלם לך החל מהשעה הראשונה

McYc

New member
אוקיי אז חשבתי לעדכן...

התקשרתי לבוסית שלי לשאול אם לבוא מחר לשמרת או לא... היא אמרה שלא ושכדאי שאני ישקול אם עבודה פיזית כזאת מתאימה לי... אמרתי לה שידעתי מהתחלה שזה יהיה קשה אבללא ידעתי שעד כדי כך אבל אני מוכנה להמשיך לנסות... והיא אמרה שהיא מעדיפה שלא וכל זה... ואז הגעתי לשלב של השכר.. אם אני יקבל או לא... ואז היא אמרה לי משו שגרם לי להישאר המומה לכמה שניות... היא אמרה את לא תקבלי את הכף כי אמרתי לך כבר בראיון עבודה שמקבלים שכר על התלמדות רק אם עובדים חודש ואם לא אז לא! הייתי פשוט בשוק ואמרתי לה שזה לא מה שהיא אמרה לי וכל זה אז היא אמרה לדבר עם האחראי על המשכורות וכל זה אבל כעיקרון אני לא אמורה לקבל שקל... נורא התעצבנתי ולא רציתי להשמע כאילו אני מוותרת אז לא שאלתי אם אני יקבל משכורת על היום השלישי שהוא כבר לא התלמדות... בכל מקרה אמרתי את זה לאבא שלי הוא רתח מזעם ואמר לי ללכת לשם ולדבר עם האחראי למשכורות... אם הוא לא ייתן לי ת'כסף אבא שלי יבוא לשם... יכול להיות שזאת התנהגות לא בוגרת להביא את ההורים... אבל כנראה שהם מנצלים את זה שאני ילדה... מגיע לי לקבל 550 שקל (+ -) ואני יקבל אותם!!! מה הייתם עושים במצב שלי? דורשים את הכסף או מוותרים? אה... וביררתי וכמה מקומות והכללל חוקי אם מודיעים לך על זה מראש.. ואם הייתי יודעת שאני צריכה להתחייב לחודש לא הייתי מתחילה לעבוד שמה!

זה לא חוקי-ואת שוב תמימה

אני אומר לך זאת ממקור מוסמך שזה לא חוקי לא לשלם כסף על התלמדות או כל שם אחר שקוראים לזה. את יכולה להביא את אבא שלך שירים להם שולחנות(זה לא ילדותי להעזר בהורים כשצריך). את יכולה לפנות לנוער העובד והלומד, למחלקה שעוסקת בתלונות על מעסיקים. אין לך את הטלפון? תבררי ב144 הנהלת הנוער העובד והלומד, ושם יפנו אותך לטלפון המתאים. אם לא תעשי זאת אני חושב שאת פראיירית. האם את יודעת שיש הרבה עסקים שעושים את התרגיל הזה וכך מרוויחים עובדים בלי לשלם להם שכר? אם תעמדי על שלך תקבלי את הכסף. אם תוותרי, כנראה שאת באה ממשפחה של מיליונרים

ריהa

New member
ואם כל מה שכתבו לא יעזור

אז לא יזיק אם תפרסמי פה את השם של החברה פשוט חוצפה

ורד302

New member
אני אספר לך מה אני עשיתי במקרה דומה

אני עבדתי במשך מספר ימים בחלוקת פליירים. לאחר ימים אלה רציתי לוודא איך אקבל את השכר (כי לא היה להם מס' ח-ן בנק שלי), והם אמרו לי שאין לי מה לדאוג ושכבר יודיעו לי. ובכל פעם שהייתי מתקשרת היו מתחמקים, או שהמנהלת לא היתה, לדבריהם. לבסוף כתבתי להם מכתב של "התרעה לפני תביעה משפטית", למרות שלא היתה לי כל כוונה לתבוע אותם, כי היה מדובר ב- 300 ש"ח. במכתב פרטתי את התאריכים בהם עבדתי ושעות העבודה, והכנתי טבלה עם הסכומים שהגיעו לי, הסכום הכולל, החזרת הוצאות נסיעה וכד'. נתתי להם אולטימטום שאם עד תאריך שאותו נקבתי במכתב הם לא ישלמו לי, אני אתבע אותם. בתחתית הדף רשמתי: העתק: עו"ד י. כהן (למרות שאני לא מכירה אף אחד כזה). מספר ימים אחרי ששלחתי את המכתב הם התקשרו אליי לבוא לקחת את השיק.

למעלה