היי לכם!

Julia16

New member
היי לכם!

לפורום החדש!
אני בעצמי מנגנת מגיל חמש בערך, עם הפסקות באמצע אבל ההתקדמות האמיתית שלי הייתה בשנתיים האחרונות, כשהתחלתי ממש לאהוב את הפסנתר ולהשקיע ולהתאמן (לפני כן ש-נ-א-תי לתרגל!). בשנתיים האחרונות גם התחלתי ללמוד תאוריה, כי לפני כן תמיד ההיתי מנגנת משמיעה (יש לי שמיעה אפסלוטית), המורה שלי ניגנה לי יצירה ואני חזרתי אחריה.. ואפשר להגיד שאף פעם לא ממש ההיתי קוראת תווים, למרות שתמיד ניגנתי יצירות קשות וברמה גבוהה. לפני שנתיים עברתי לפה, לאנגליה, והתחלתי ממש להשקיע בפסנתר בצורה רצינית והמורה שלי כיום אומרת שההתקדמות שעשיתי בשנתיים היא מדהימה וממש יוצאת דופן. (תבינו,כל כך לא ידעתי תאוריה עד כדי כך שלא ידעתי אפילו כמה תו שחור שווה וכמה תו לבן שווה וכו´... והיה לי ממש קשיים לקרוא את יד שמאל ועוד הרבה דברים..) וכיום אני במצב שאני יכולה לפתוח כמעט כל יצירה ולהתחיל לנגן. בכל מקרה, יש לי כמה שאלות אליכם.. 1.כמה זמן ביום אתם מתאמנים? 2.אתם מתרגלים סולמות לפני שאתם מתחילים לנגן? אם כן אז כמה זמן? 3. מי המלחינים האהובים אליכם? (שלי זה המלחינים הרומנטיים, דאבוסי ושופן..) ג´וליה

היי ג´וליה. תשובות:

1:בין 0 ל10 שעות. תלוי כמה זמן פנוי וחשק יש לי 2:לפעמים. אף פעם לא יותר מחצי שעה אני חושב 3:אוף, יש כ"כ הרבה. לא מסוג השאלות שלי. אבל אני יכול להגיד שגם אני מגוון באהבות.

פוגטיב

New member
תשובה

ראשית כל, טוב שנטשת את הלימוד משמיעה לטובת לימוד מתווים. ככה את הופכת עצמך לעצמאית יותר. לימוד משמיעה הוא מסוכן, שכן האוזן היא סלקטיבית ולפעמים תווים נעלמים בשמיעה. 1. זמן אימון הוא פרמטר אינדיבידואלי. יש המסתפקים במעט שעות ויש הדורשים מעצמם שעות רבות של אימון. שתי עצות: תתאמני כמה שאת יכולה ותכריחי את עצמך לעוד קצת. ככה תגדילי את כושר הסיבולת וסף התסכול שלך. מדי שעה בצעי הרפייה ומתיחות, לכי לשתות ותהיי בסביבה שקטה. והסוד שלי- עבדי עם שעון- קבעי זמן התחלה וזמן סיום. חלקי לעצמך פרסים להספק גבוה כמתוכנן. 2. כן, חשוב לנגן בין 30 דקות לשעה שלמה סולמות ואטיודים לשיפור הטכניקה- לפני האימון. עבדי עם ספרי תרגילים- צ´רני או האנון. זה חשוב, עוזר ומקדם, בניגוד למה שרבים אחרים חושבים. 3. לא אענה על שאלה זו- רצוי לא להתקע ותמיד להיות פתוח. דביסי לא נחשב בימנו מלחין רומנטי אלא אימפרסיוניסטי.

Julia16

New member
היי פוגטיב!..

אתה צודק, כשניגנתי משמיעה בכלל לא ניגנתי את היצירה, ניגנתי אותה איך שהתחשק לי.. לא לדבר על זה שאם רציתי להתחיל יצירה בעצמי לא ההיתי יודעת מאיפה להתחיל... עכשיו, בקשר למה שאמרת,תשמע.. חצי שעה או שעה ביום של תרגילים זה קצת הרבה, לא?!? כאילו, אני מתאמנת על סולמות בערך רבע שעה- עשרים דקות וגם זה משעממם אותי... אני יודעת שזה מאוד טוב לגמישות של האצבעות ולשיפור טכניקה, אבל אני מתאמנת על הפסנתר בסך הכל שעה שעה פלוס ביום (אני יודעת שזה קצת מידי אבל אין לי כל כך הרבה זמן בשביל זה ביום) ככה שזה מספיק בשבילי. בקשר לאימון כללי של כמה שעות, איך יש לך כל כך הרבה זמן בשביל זה? אצלי בימים של לימודים בקושי יש לי שעה להקדיש לעניין. בקשר לדבוסי, היצירות שלו הם כל כך רומנטיות ויפות שבשבילי הוא נקרא מלחין רומנטי.. ג´וליה

ענבל מ

New member
תשובות

1. כמו שכתבו מעליי- זה אינדיבידואלי. אני לא מסוגלת להחזיק את עצמי שעות מול הפסנתר ולהתאמן (בייחוד אם זה על אותה היצירה). בימים הכי טובים שלי זה היה בערך שלושה סטים בני שעה כ"א, שהיו מפוזרים על פני כל היום. לא הייתי מסוגלת להתאמן ברצף. [כרגע אני מנגנת להנאתי, ודי בהפסקה מהלימוד האינטנסיבי
] 2. עד לפני כשנה הייתי מתרגלת - בשנים הראשונות סולמות (אטיודים ניגנתי בתור "יצירות מן המניין") ואחר כך אטיודים. השנה הפסקתי, והאמת היא שזה די חבל, כי זה באמת חשוב ביותר. 3. י.ס. באך, בעיקר. ואני מאוד אוהבת גם מוסיקה ישראלית בת-זמננו (אנדרה היידו, למשל). ערב טוב, ענבל

תשובּות ../images/Emo140.gif../images/Emo34.gif

1) בערך 9-10 דקות ביום. 2) לא. 3) מוצארט, לאה כהן, מרגלית, לודמילה, באך, שטראוס.

ג´וליה

אני חושבת שבעניין שעות ההתאמנות זה בהחלט עניין אינבידואלי אני אישית מתאמנת קרוב לשלוש שעות ביום אבל קורה שלמרות שהאימון ארוך התוצאות הן אפסיות...החשוב הוא זה שתפיקי תוצאות מהאימון שלך וכשאנשים אומרים שהם מנגנים 10 שעות ביום...עם כל הכבוד והערכה שלי אליהם אני לא יודעת מה הפקת התוצאות מכך... אני אישית מנגנת בתחילת כל אימון מספר של אטיודים של צ´רני... ובנוגע למלחינים אני דביסי שופן ובטהובן.... גל אוס רלשכוח שאני גם תלמידה ויש ימים שאני מגיעה הביתה בחמש מבית ספר....אבל בטח כל המוסיקאיים שפה עמוסים לעייפה

חשבתי שמבדילים בין סולמות לאטיודים

וודאי שאטיודים מומלצים גם כן לשיפור הטכניקה. חלקם גם ראוי להכנס למחזור ה´יצירות´ ד.ב.ס אגב, לא אהב את הגדרתו כאימפרסיוניסט. ורומנטי זה תקופה ובפרט הלך רוח ומחשבה מלבד משמעות הרומנטיות

Julia16

New member
לידיעתך הרבה...!

שמיעה אפסלוטית, או באנגלית perfect pitch זה היכולת לזהות צלילים של תווים שונים ולהבדיל ביניהן. למשל אם מישהו לוחץ על דו, אז אני ידע שזה דו, אם זה רה אני יידע שזה רה וכו´... וככה אני גם קולטת מהר מנגינות ופזמונים שאני שומעת ויכולה לחזור עליהם בעצמי בפסנתר. הבנת?! אז אל תצחק!..

galgal15

New member
לדעתי הוא צוחק מכיוון...

שרשמת שמיעה אפסולוטית ולא שמיעה אבסטולוטית. הלא כן ריבת אור?

למעלה