היי לכם

שודו 1

New member
היי לכם

אני חדשה כאן ושאלה לא פשוטה לי אליכם:
אני בהריון ובת 46.
ממה שהספקתי לקרוא כאן- גם במונחים של פורום הורות מאוחרת אני הכי מבוגרת.

נכנסתי להריון בטיפול האי וי אף האחרון שהקופה הקציבה לי וקרה לי נס.

עם זאת,אני לא יכולה להמנע מהמחשבות הבלתי מרפות על כך שבמהלך השנים,יחשבו רוב האנשים שאני הסבתא של הילד שלי.
מתנצלת על חוסר הצניעות- אבל ברגיל- אף אחד לא היה מנחש את גילי- אני נראית צעירה ותמיד קיבלתי מחמאות על המראה שלי וקריאות השתאות כשהייתי חושפת את גילי.
אני גם מאד נמרצת וקופצת ושרירית ומלאת אנרגיות.זה כייף תמיד לקבל מחמאות שאת נראית צעירה- אבל ONCE יש לך ילד קטן- סביר שיכנו אותי סבתא. ולא יודעת איך אוכל לאכול את זה.
אבל עם כל הכבוד לפרגון העצמי שהפגנתי פה עכשו (ושוב- סליחה,לא מתאים לי להתרברב כך- אך זה קשור לשאלתי)- ברור לי שכשהילד יהיה בן 5- אני אהיה בת 51 וכך הלאה. אך אין לי ספק שצעירה ככל הניתן שאראה-טבעי שאנשים יסיקו שאני הסבתא.

והמחשבות האלה- מצמיתות אותי.
יודעת גם שלי יהיה קשה להתמודד עם כך ובעיקר חושבת על הקטן ועל כל מה שיעבור עליו בהקשר הזה שחבריו יאמרו לו שאמו זקנה..
שנים רבות חיכיתי לנס שקרה לי- והנה כשקרה,אני מתביישת שאלו המחשבות שרודפות אותי. אבל כל כך קשה לי עם ואני לא יודעת את נפשי.

הייתי שמחה לשמוע אם יש מי מכם שמתמודד עם העניין הזה- איך אפשר לעשות זאת בצורה המיטבית,מבלי להעלב,לקחת קשה ובכלל- בצרה המיטבית, לי ולו.

המון תודה
שודו

שודו 1

New member
וואוו יצאה לי הודעה

מבורדקת,וכל משפט חוזר על עצמו פעמיים בערך.
כנראה שאני באמת נרעשת..
סורי
מקווה שאת תמצית תחושותיי הצלחתי להעביר

תרגיעי - אני בת 47 הגדול שלי בן 12 הקטנה בת 8

ובאסיפות הורים אני ממש לא הכי מבוגרת....
אולי אצלך הוא יהיה הבכור אבל לאמא אחרת הוא יהיה הצעיר

דינהלה1

New member
קודם כל מזל טוב וברכות

איזה כיף שהצליח לך
אני מבטיחה לך שכל העולם ואשתו יראו ישר שאת האימא! זה דבר שפשוט אי אפשר לפספס זה רשום לנו על המצח
וכמו שאמרו לך יש היום הרבה משפחות שמתחילות בגיל 40 פלוס עם תינוק חדש במשפחה ותגלי שיש בסביבה עוד אימהות כמוך. זה נכון שתצטרכי להשקיע אולי קצת יותר בהופעה החיצונית אבל זה במילא היית עושה...

עכשיו תראי. לצערנו בכל מקום בעולם אפשר למצוא דעות קדומות, אבל האם בגלל זה לא נתקדם בחיים ולא נעשה מה שנראה לנו נכון לעשות?
כשנולדו לי התאומים הייתי בת 39. באחד הימים קפצתי עם התאומים שהיו רק בני כמה חודשים לקופת החולים לרופא, את יכולה לתאר לעצמך איך נראיתי אחרי לילות בלי שינה מסודרת, זרקתי על עצמי משהוא ללבוש שנשאר עוד מבגדי ההיריון ודי מיהרתי לצאת כדי להגיע לתור שקבעתי לרופא. בזמן שהמתנתי ניגשה אלי אחת שעובדת שם בעבודות כלליות הביטה בעגלת התאומים ושאלה אותי בדיוק את זה. עניתי לה מיד אז מה נראה לך???????????ההיא מלמלה סליחה רפוי ועפה משם...
אז זהו. אין מה לעשות. צריך לדפדף דברים כאלה ולשמוח בחלקנו

פרידהOM

New member
הערות מזרים

ילדתי את בני השני בגיל 45. (הבכור בגיל 41). נראיתי צעירה לגילי אך לדעתי לא עוד. כן פונים אלי מפעם לפעם כאל סבתא של הגדול (!) וכן זה שותל אותי בכל פעם מחדש. הגיל מציק. אני מבוגרת בהרבה מהאימא הכי מבוגרת בגן וחריגה על נוף האימהות, אבל לא רק בגלל הגיל. אז בסדר, הגיל מאוד מטריד אותי ווהערות שנאמרות בתום לב לא זוכות לתגובות אוהדות מצידי, והאוללות אח"כ. אבל מצד שני יש לי 2 ילדים מקסימים שהכניסו לחיי המון רגעים יפים ומאושרים וזה שווה את כל ההטרדות.
ועוד משהו, גם אם אינני נראית צעירה מגיל, אני בשלב חיים צעיר לגילי ולכן מתנהגת וחושבת ומרגישה כמו אישה צעירה (למעט בעיית המנופואוז, אבל זו כבר אופרה אחרת...) ואז אני משדרת צעירות ונראית צעירה.
אין לך מה להתבייש במחשבות - הן טבעיות. היה מוזר ומדאיג לו לא חשבת על נושא הגיל (בעיניי לפחות), אבל אחרי שחשבת כדאי להעריך את מה שיש (ילדים). אני ברגעים כאלה מזכירה לעצמי שאני הוכחה לכך שאפשר לנצח את הסטטיסטיקה, מתגאה ברוחי הצעירה ויוצאת להליכה מהירה בפארק. תמיד אפשר לחסוך לניתוח פלאסטי

ברצינות: תקציבי לעצמך זמן היעלבות ואח"כ המשיכי הלאה. בכל מקרה, כרגע איש לא חושב שאת הסבתא של הבטן, אז תנסי ליהנות מההריון (אני שנאתי את שלי...) לנוח ולאכול טוב. והעיקר - שימרי על בריאותך. תמיד.

edhahn

New member
להיות הורה בגיל מאוחר

אני בת 50 ובתי הצעירה בת 9 ,אז תעשו את החשבון, נכון אמהות אחרות
בכיתה נעות סביב גיל 30+ אבל יש גם 40+ וכן לא תמיד החברותא מתאימה לי, אבל יש אמהות נחמדות , וכן חסרה לי חברות עם אמהות בגיל ה- 45+
לבנות בגיל בתי, והיום אני כותבת לראשונה בכלל באתר מתוך מטרה לפגוש
ולהכיר אמהות שכאלה לילדים בגיל בתי ואת שודו אל תהססי לכי עם החלום
והגשימי אותו בהצלחה

דינהלה1

New member
את מוזמנת להצטרף בכיף

מניסיון אישי, אני מכירה אימהות מהגן והכיתה של הילדים, הרבה פעמים אני יוזמת שיחה, עם הזמן נוצרות חברויות וקשרים עם מי שהשיחה איתה קולחת וזורמת. במהלך השנה יוצא הרבה לפגוש את ההורים בפגישות, מסיבות בגן, טקסים וכו..עניין הגיל לא כל כך משנה

edhahn

New member
חברותא

תודה על ההזמה , אנחנו גרים בראשון לציון , אז מקווה שיגיבו לי מקרוב....

למעלה