היי לכם

היי לכם

בוקר טוב לכולם
אני מחפשת ספרים טובים למדיטציה באנגלית (מתכוננת לפסיכומטרי ) ושלא קשים מדיי בשפה זו. אשמח אם תמליצו לי :)

Transcendental Meditation by Robert Roth Ref:

Transcendental Meditation by Robert Roth Ref: 83269 Revised and Updated - A new introduction to Maharishi's easy, effective and scientiffically proven technique for promoting better health, unfolding your creative potential - and creating peace in the world. Price: £14.00 -

A r j u n a

New member
שלום לך ציידת רוחות

כבר ביקרת כאן בעבר כבר שאלת כבר ענו לך. מדיטציה לא ניתן ללמוד מספר. ניתן לקרוא על, ניתן לשנן את השלבים המתוארים בספר, לקבל מושג על אבל לא ללמוד את. ספרים, מטבעם נכתבו על ידי אנשים. אנשים שעוסקים בתחום נרחב וכותבים ספרים למכירה, מעוניינים לרוב לא בפילנטרופיה אלא ברווחים, כבוד והדר ובהפצת דברם. ראי כמה ספרים פרסם כל כותב דרמתי מליגה ד' וכמה פרסמה לדוגמה אמא תרזה. האנשים שבידם הידע - מעבירים אותו בצורה אחראית - לא בצורה מסחרית ולא בצורה המונית. כאשר תקראי ספר זה או אחר, זה כאילו שתטעמי מאכל או משקה מעשה ידי אדם לא מוכר לך. הצבע, הטעם והריח עשויים לפתות , אך השפעתו ותכניו יתגלו לך רק לאחר מעשה. ולאחר מעשה זה יהיה מאוחר מדי. היום נערות בגילך יודעות לא לשתות במסיבה משקה מכוס שהועברה לידם מיד אדם שאינן מכירות, מחשש להימצאות היפנורול. זה לא עניין של אומץ, זה עניין של חשש מאונס. אני בטוח שאת שומרת על גופך, אך מה על נשמתך? בכבוד ואהבה

לא מסכימה

אנשים שבידם הידע מעבירים אותו בצורה אחראית, בין אם בדיבור, בכתיבה, או בכל אמצעי אחר. בהחלט ישנם ספרים על מדיטציה - וספרים טובים - שנכתבו על ידי אנשים רציניים מאוד. אם תרצה אמנה לך כמה וכמה כאלה, חלקם אפילו מתורגמים לעברית. אותם אנשים לא יעבירו ידע מסוכן ובעייתי בספר, אבל בהחלט ישנו ידע שהינו בטוח יחסית לשימוש, ומוטב ללמוד על ידי קריאה מאשר לא ללמוד בכלל.

A r j u n a

New member
תודה על דברייך

אינך חייבת להסכים עמי. זה בסדר.
אלא שאני מדבר מעובדות המגובות בראיות. הבה נראה מה את אומרת: "אנשים שבידם הידע מעבירים אותו בצורה אחראית..." את רושמת זאת כקביעה, אלא שזו רק הנחה. הרי לא תוכלי להביא לי את כל האנשים שבידם הידע ולהדגים כיצד הם מעבירים אותו, נכון? מספיק שאמצא ולו דוגמה 1 שתסתור את הנחתך - כדי להזמה. אין קשר בין רצינות כותבי הספרים לבין העברת ידע מסוכן ובעייתי, הקשר הוא בין מרטות כותבי הספרים לבין הידע המועבר. אין כל ספק שכותבי ספרים יש הרבה - ניתן לגשת לסטימצקי או לצומת ספרים ולראות כמה רבים הם הספרים על המדפים. אלו הם הספרים הזמינים. אך האם הם טובים? לרוב הם מדברים אודות הטכניקות ולא מציגים את הטכניקות ואודות חוויות המודטים. המטרה פשוטה - לגרום להתענינות ולפניה לבית ספר. הספרים המסבירים איך, מנסים להתעלות ולהשיג יתרון על ספרים האחרים המתוארים בשורה שלמעלה, ומחבריהם מנסים להציג עצמם בזכות יתרון זה כבעלי סמכה. אלא שהם בסך הכל מסיונרים. השאלה איננה האם עדיף ללמוד מספרים או בכלל לא, אלא מה ניתן ללמוד מספרים. ידע שהנו בטוח לשימוש, מממממ... ובכן, מהו הידע שניתן לדעתך להעביר בספר? את כל הידע? תקציר? חלק? הבה נתיחס בכבוד למדיטציה כמדע עתיק יומין ולא כעיסוק ניו אייג'י חאפרי. יש אנשים הרוכשים ספרי בישול ומנסים כוחם לבשל לפיהם. אלא שמדיטציה הינה כלי ולא תוצר. האם את באמת חושבת שניתן להכין עוגה ממרשם חלקי? האם העוגה תהיה טעימה? אכילה? מה באשר למתכון מתומצת? האם העוגה תהיה מתומצתת? עד כאן באשר לתוצר, אך מה באשר לכלי? האם תקבלי מכסחת דשא אמינה אם יחסרו לך חלקים? האם היא תהיה בטיחותית? בעבר ייבאו לארץ רכבים מסוג לאדה ודלתא, וזה נכון, היו להם 4 גלגלים, הגה, דלתות וחלונות. אבל בחייך, להשוות את זה למרצדס, אאודי או וולוו, אפילו לסובארו או מיצובישי אי אפשר. נכון זה נוסע, אבל זה לא אמין לא בטיחותי, גורם לרוכשים לחיות אשליה שיש להם אוטו בזמן שש להם לכל היותר מריצה ומסוכן בכביש. אני מסכים אתך לעומת זאת, שהריני אדם הנוטה להסכים בקלות. שיש ספרים טובים בנושא. יחסית לספרים הם טובים. טובים בעיקר לצורך גיוס מסיונרי. הידע האמיתי מוחזק ברשות המורים האמיתיים. מה שיש בספרים זה רק טעימה ותו לא. בהרבה כבוד ואהבה

הצופה.

New member
די לחנך את כל העולם

יש לך המלצה לספר תן! אין לך שתוק! תראה לאן המחשבה הובילה אותך עוד רגע תהיה פה שוב מלחמה בפורום יש ספרים טובים ויש פחות אותו דבר לגבי מורים וזהו

תשאיר את העוגות בצד

אתה עושה לאנשים פה תיאבון... בקצרה, מה שאני אומרת הוא כזה: ההפחדות שלך מוגזמות. יש ספרים יותר טובים ופחות טובים, יש שנכתבו ממניע כלכלי ויש שממניע אלטרואיסטי, ומהספרים היותר טובים לא רק שלא מומלץ להמנע, אלא אני - אישית - ממליצה בחום כן לקרוא אותם. אתייחס לשני המשפטים האחרונים שלך, אלה שאחרי העוגות ומכסחות הדשא, שאיתם אני מסכימה דווקא: אתה אומר, שהידע האמיתי מוחזק ברשות המורים האמיתיים. בזה אני מסכימה איתך. אלא שלמרבה הפלא, המורים האמיתיים הללו לא פעם כותבים ספרים. שוב, אם תרצה אוכל לתת לא מעט דוגמאות לספרים כאלה שנכתבו על ידי מורים אותנטיים לחלוטין הקשורים לשושלות בנות קיימא ואינם מעוניינים ב"גיוס מסיונרי" אלא בהקלת הסבל בעולם. אתה אומר גם שמה שיש בספרים הוא טעימה ותו לא, וגם בכך אני מסכימה איתך. זה לא אומר שיש להמנע מהטעימה הזו. להפך, במקרים רבים היא יכולה לעזור ולהוביל הלאה. בנוסף לכך, מי שיכול לפנות לעצמו את הזמן לפגוש מורה פנים אל פנים, כמובן מומלץ מאוד לעשות זאת בלי קשר לקריאת ספרים. גם כאן, יש מורים שמניעיהם כשל כותבי הספרים שהזכרת, ושלימוד מפיהם לאו דווקא יהיה מומלץ. שרלטנים היו מאז ומתמיד, וגם סתם מורים גרועים תמיד יש. בין אם בקריאה ובין אם בלימוד ישיר, צריך לדעת במה לבחור ובעקבות מי כדאי ללכת.

dharmax

New member
->

ארג'ונה, אני גם חושב שיש פה הכללה מסוימת. לא כל כותב ספר הוא אושו. יש למשל גופים שמתרגמים סוטרות וכתבי פרשנות לסוטרות, ללא מטרת רווח. ויותר מזה: מסיונריות היא לא מילה כל כך גסה לדעתי. הנוצרים הוציאו לה שם רע, ובצדק, אבל מסיונריות לא חייבת לבוא בצורה אלימה כמו אצל הנוצרים והמוסלמים... ואפילו לא בצורה טרחנית כמו ביהדות (מסיונריות פנימית)... ברכות

אינקה

New member
הניסיון לבקרת נזקים שקוף ומיותר

אבל זה בסדר... עצם הנסיון מהווה סוג של הודאה.

drall

New member
אכן , מי שמבין במדיטציה

יודע שדי בציאור הטכניקות ואין צורך לפרט ולקשקש מעבר לזה. מי שלא מבין במדיטציה , אבל מתיימר להבין , ממלא את החלל בפיטפוטים חסרי שחר.

A r j u n a

New member
תודה על הסכמתך אתי

שמחתי מאד לקרוא תגובתך זו. למעשה יוצא מדבריך שדווקא אתה הוא המסכים אתי, ותכף אראה לך למה וכיצד, מי שמבקש ספר אודות מדיטציה - בד"כ ובמיוחד כאן זהו אדם שלא מבין במדיטציה, מה יואילו לו תיאורי הטכניקה? וזה נכון - אדם שמבין ויודע יוכל ליישם את הטכניקות שיפורטו בפניו, ובתנאי שהן מבוססות על אותה התיאוריה. אך אדם שהתחום חדש לו - לא! בדיוק כפי שלמוסיקאי טוב מספיקים התווים, ובתנאי שהוא מנגן לפי השיטה המערבית. אך מה יואילו תווים לאדם שלא יודע לקרוא תווים?! אך, וקבל זאת מניסיון של נגן מקצועי (אחד שמקבל כסף בעבור נגניתו), נגינה לפי השיטה ההודית ובכלים הודיים שונה לגמרי מהנגינה המערבית וגם נגן מקצועי המכיר את הכלים המערביים לא ימצא ידיו ורגליו ולא יבין כלל מה הולך בנסותו לנגן על כלים הודים. מצד שני, אם ילמד אצל מורה שיבהיר לו את התיאוריה המשלימה, אין ספק שיהיה לו יתרון ניכר על תלמיד מתחיל. הספרים הרווחים בשוק - מיועדים למתחילים. ספרים למתקדמים - נדירים. לכן, כפי שהתחלתי, מה שיוצא מדבריך שלך - שרוב הספרים בשוק כוללים קשקושים. קידה וברכה

drall

New member
בסך הכל קיים ספר אחד בשוק

קוראים לו"ראשית החופש ומהותו" של אושו. יש שם שישים וכמה טכניקות , מתוכן חמישים מיועדות למתקדמים. אם מישהו ממש מתאמץ , יש ספר אחר באנגלית שנקרא "אורנג' בוק" , יש בו בערך מאה טכניקות , מתוכן הרוב מיועד למתקדמים. ליתר הספרים אני לא מתייחס כי או שהם על ויפאסנה , או שהם דימיון מודרך , בקיצור הם לא רלוונטיים לעיניינינו.

אינקה

New member
"במקום שבו שורפים ספרים

...ישרפו גם בני אדם", אמר פעם אדם חכם שראה איך פנאטיות שמתחילה בשלילת הידע מובילה לפגיעה באנשים שנושאים אותו. איני רומז שתשרוף בני אדם ממש אך הפחד שאתה מצית אכן שורף אנשים מבפנים וזו שריפה לכל דבר. איזכורים כמו אונס בהקשר של מדיטציה הם איזכורים רעילים לנשמה ואין להם מקום בפורום הזה או בכל מקום אחר. את העץ הרעיל הזה צריך לגדוע כאן ובכל מקום. פתחת גם שרשור על רגשות לכן אני גם חייב לציין שאיני מבין מהיכן הרמיזות המיניות והאלימות. ואם כבר להזכיר למישהו שהוא עלול להיות קורבן אונס בשל רצונו לקרוא ספר - איך זה קשור לכבוד ולאהבה? מוזר הדבר. מאוד מאוד.

ניסיוני שונה משלך

חלק ניכר ממה שלמדתי הוא מספרים, ולאחר שפגשתי מורים חיים ידעתי בוודאות שלא טעיתי במה שיישמתי. בכל זאת נכון הוא הדבר שלא כל דבר אפשר ללמוד מספרים, במיוחד מספרים מסויימים שכתבו מורים על מדיטציה שהשמיטו כמה מן ההוראות במתכוון.

RainBird

New member
לא כולם יכולים להרשות לעצמם הוראה בקורס. לפעמים יש צורך בספר, שניתן לשאול בספריה או לרכוש במחיר מוזל.

A r j u n a

New member
מעניין אותי לשאול

אתה צודק בעובדות, לפעמים זה כל מה שיש, האם אתה מדבר מניסיון אישי? האם כך למדת כישוף? משום מה זה מזכיר לי קצת את שוליית הקוסם של וולט דיסני...

RainBird

New member
כן ולא כן, לא היו לי את הכלים או הידע בארץ, אבל זה לא מנע ממני להזמין ספרים מחו"ל שהקנו לי את הבסיס. למדתי שיש שוני בין מה שספר יכול ללמד אותי לבין מה שמורה יכול ללמד אותי, אבל ההבדל הוא לא טמון באיכות המידע, שני מקורות המידע איכותיים, אבל מהות הידע שונה.

למעלה