היי לכם
!

היי לכם ../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif!

שלום, אני חדשה כאן בפורום, אז דבר ראשון ברוכים הנמצאים
. רציתי לשאול אם מישהו מכם יודע אולי איפה ניתן לקנות דרבוקה, או תוף "אפריקאי" (מסוג אלה שמתופפים בהם בחוף הים בת"א למי שמכיר), אילו סוגים של תופים כאלה יש, באיזה מקום הכי מומלץ לקנות ובאיזה טווח נעים המחירים.. ? בתודה לכם מראש, לצלול.

chinchila

New member
שלום לך...

כמעט כל חנות שיש בה תופים מחזיקה דרבוקות או דג´מבה (מה שאת צריכה - DEJAMBE) אבל איפה שאני יודע בטוח זה ככה: כלי זבל, דיזינגוף סנטר - יש שם אבל יקרים ד"ר דראם, טיפה אחרי הפינה של כלי זבל - יש שם אבל גנבים חלילית, יפו ליד המשטרה - יש שם דוקא לא רעים וממש ממש ליד חלילית לכיוון הים (מרחק של חנות או שתיים ממנה) יש חנות שמיבאת ועושה כל מיני כלים אקזוטיים כולל דג´מבה, דיג´ים, ודברים מגניבים... שווה לבדוק את השניים האחרונים תודה שפנית אל-על ויום טוב

chinchila

New member
מישהו שם לב ש...

הכל מתחבר לחרוזים?! נשבי לכם זה לא היה בכוונה

Kodak997

New member
אני גם ממליץ על צ´יטורי

זאת החנות ליד חלילית, קניתי שם דרבוקה פעם והיה שם מבחר די גדול של כלי הקשה מעניינים, ויחסית זול... גם הבעלים היה נחמד

Master Boo

New member
אתם יודעים אולי על חנות יד שניה

של מערכות תופים? אני זוכר שבווינטאג´ היתה פעם איזו מערכת, אבל כבר הרבה זמן אין להם...

Kodak997

New member
תיזהר מזה

יד שניה בחנויות זה יכול להיות מסוכן יש רמאים גדולים בקטע הזה יד שניה עדיף מבנאדם פרטי ואמין...

דסדס

New member
תנסי בשוק הפשפשים....

דבר ראשון ברוכה הבאה....!!!
דבר שני יש אחלה דרבוקות ותופים אפריקיים בשוק... (יש לי תוף עם סאונד נחמד שקניתי לא מזמן...) תספרי משהו על עצמך... על מה את מתופפת... כמה זמן... הדס

תודה, שאלות נוספות ותשובות ../images/Emo13.gif .

טוב, אז ראשית כל תודה על התגובות. רציתי לשאול, מחיר לא יקר לתוף, מהו בדיוק. מה הבדל המחירים בין תוף אפריקאי לדג´מבה ולדרבוקה, פחות או יותר ? לדסדס, ברוכה הנמצאת
. אני בינתיים מתופפת רק על העצבים. לא תופפתי אף פעם באופן רציני, אבל מאוד נדלקתי על תיפוף כשטיילתי בחוף הים בת"א וגם אנשים אמרו לי שאני מתופפת לא רע בשביל אחת שלא למדה תיפוף. אני למדתי פסנתר במשך שנתיים, לפני כמה שנים והפסקתי. מאז ניגנתי ומדי פעם כשאני "נתקלת" בפסנתר, אני מנגנת משמיעה. אני רוצה לקנות תופים בגלל שאני נמשכת מאוד לקצב של תופים וגם הם כלי נגינה שמאוד נוח לשאת ולהביא ל"ערבי חברה" וכו´. לצלול.

chinchila

New member
אז ככה...

אני לדוגמא קניתי דג´מבה 18´ ב700 ש"ח אבל הוא של REMO והוא מותג שעושה איכותי אז הוא יקר... דרבוקה טובה נעה בין 150-350 ש"ח כשזה תלוי איפה קונים ועל מה נופלים! דג´מבה יש מ300 (פושטים) ל1500 ש"ח (סוף הדרך) ופשוט חשוב לבדוק במה שמחפשים אם זה טוב לפי מכה באמצע של התוף, אם נהיה צליל בס עמוק ובריא אז שווה... (הגבוהים הם הבעיה הפחות גדולה) עדיף תוף שבא עם לאגים ואז אפשר לכוון אותו בקלות עם מפתח תופים. תוף אפריקאי הוא בדרך כלל מסורתי יותר ויש עליו עור פרה גס וטיבעי יותר ולפיכך קשה לכיוון (מה גם שחלק מהם באים בשיטת כיוון עם חבלים שמאוד מסובך וחלק באים בלי בכלל) וגם עדין יותר שנוטה להקרע... דג´מבה עדיף לדעתי כי יש בו גם גבוהים מאוד וגם מאוד מאוד נמוכים לעומת דרבוקה שמפאת גודלה יש לה בעיקר גבוהים כשגם הנמוך הוא יחסית גבוה...(אני מקווה שמובן
) תהני!

Kodak997

New member
אני מניח שבמילה "תוף אפריקאי"

את מתכוונת לקונגס... כמו שידידי צ´ינצ´ילה אמר, לדג´מבה יש צלילים יותר קיצוניים - באסים יותר נמוכים וטונים יותר גבוהים. הקונגה היא בצורת גליל מעוגל (קשה להסביר במילים), ואילו לדג´מבה צורה קצת שונה - חלק עליון רחב כמו בקונגה ולמטה חלק צר (ככה שקל לכרוך את הרגלים סביבו).... מקווה שהבנת משהו מההסבר הזה... ניר
נ.ב. ברוכה הבאה לפורום

chinchila

New member
אני חושב שאתה מתבלבל...

לא נראה לי שהיא התכונה לקונגס שכן מי שרואה אותם ברור לו שזה לא כלי נייד כל כך... יש כל מיני תופים שדומים לדג´מבה אבל יותר קטנים ממנו ועם כמו שאמרתי עור גס או טבעי יותר, אלה תופים אפריקאיים וניתן למצוא אותם גם בכל מיני מקומות שמוכרים לאו דוקא תופים אלא גם כל מיני ריהוט "עלק" אפריקאי, תאילנדי וכו´ (ראה ערך: המעבר בין דיזינגוף סנטר שמאל וימין) אוקצור תופים פחות טובים.

Morbid Angel

New member
כן...

השגתי אותו בקומבינה לא מהעולם הזה, ואתה יכול לקרוא על זה אם תלך קצת אחורה בתאריכים של הפורום... הרבה אנשים לא מוכנים להאמין, אבל זו בעיה שלהם, לא שלי... ואם זהמנחם מישהו, אז למרות שיש לי אקסיס, כל המצילות שלי PAISTE 302... HAPPY NOW?

HelloweeN

New member
אח אקסיס !!!!! ה-פדאל !!

אני חייב לבוא אלייך לנגן עליו !!! חייייייייייב !!!!!!!!!!

ואו תודה לכם ../images/Emo13.gif ../images/Emo141.gif -

זה היה שיעור די מאלף להכרת התופים. אני בטוחה שיש עוד אבל נתתם לי ידע שהיה לי חסר, תודה
. התופים שמושכים כרגע את קנייתי הם התופים שבתוכנית של יאיר לפיד. מישהו מכיר? איזה סוג תופים אלה ומה טווח המחירים של הסוג הזה לפי הערכתכם ? בתודה, לצלול.

למעלה