היי לכם

Talia E

New member
יש עוד דברים שאפשר לעשות בשרותים

מלבד... אני לא פעם ולא פעמיים עושה תרגילים בשרותים (לנו יש שרותים גדולים כאלה בעבודה - שיש אפילו מרחב לתנועות!) - וחוזרת עם חיוך גדול יותר והרגשה טובה יותר לעבודה! שווה ניסיון, אבל את לא חייבת... טליה

אורלי_ל

New member
לא בבית ספרנו, או יותר נכון

בבית כבודנו. המשרד שלנו יושב בדירה שכורה עם שירותים אחד קטן ופרטיות אחת קטנה.
עשיתי את תרגיל הנשימות בשילוב עם התרגיל שבן נתן לי (פירוט בתגובה לבן). אגב ההרגשה אחרי - יופי, זה נגמר!

היי חמודה ../images/Emo13.gif

כמה זמן את מוכנה לתרגל לשם כך? פרטי בדייקנות (לפחות ברמת הדיוק של אפיון תוכנה לפני שמתחילים לעבוד עליה...) מוכנה = יכולה מעל כל צל של ספק לעמוד בכך + מסכימה להשתמש ביכולת זו

משימה ראשונה

"תכבשי" לעצמך את 5 הדקות האלה, במשך מספר ימים ברציפות (או כמעט ברציפות). אל תעשי בהן כלום. בכך "תתקעי שם את הדגל" שלך - וכמעט מבלי להרגיש תתחילי כבר בתרגיל הראשון. אני מדגיש: 5 דקות ביום, לא לעשות כלום (שום דבר; שזה יהיה לגמרי "זמן מבוזבז"). יכול להיות שלא תצליחי להגיע לזה, לא תצליחי לזכור את זה, לא תצליחי להבי עצמך לעשות את זה, או לא תצליחי לעשות את זה. בכל אחד מהמקרים האלה, מן הסתם לא היית גם מצליחה לבצע את תרגיל הריכוז. אז תגיעי ל-5 דקות האלה, תעצרי במהלכן, תגידי לעצמך ש"אלה הן 5 הדקות במהלכן אני אעשה, בעתיד הקרוב, את תרגיל הריכוז שבן יתן לי" - ופשוט תראי שאכן חולפות להן 5 דקות מבלי שמשהו קורא לך לעשות אותו במקום לעשות את תרגיל הריכוז. תדווחי לי על מידת הצלחתך במשימה. ואז, כשבאמת נוודא בפועל - ולא רק תיאורטית - שעומדות לרשותך מדי יום 5 דקות לצורך העניין הזה, אני אתן לך את התרגיל - ונתחיל. מה דעתך? קונה?

אורלי_ל

New member
דיווח מהיום ../images/Emo29.gif

אוקיי, התיישבתי ישיבה מזרחית, התחלתי לנשום כמו שטליה אמרה לי, והקשבתי לנשימות. לא ניסיתי לא לחשוב או לא לשמוע רעשים, התחיל לגרד לי בכל מיני מקומות בגוף (תסמונת ידועה), התעלמתי ופשוט ישבתי ונשמתי. אחרי 2 דקות נשבר לי, וב- 3 דקות הנותרות הסתכלתי בשעון כמה פעמים. כבר לא נשמתי נשימות מכוונות אלא רגיל. הסתכלתי על העציץ בפינה (חום עם עלים ירוקים יפים) וראיתי בדמיוני אי בודד עם דקלים.

יופי של עבודה פנימית אבל

זו לא המשימה שאני נתתי לך...
אני נתתי לך משימה הרבה יותר קלה. באהבה בן

למעלה