אורלי, אין כמוך!
הי אורלי, טוב, המון דברים עולים לי בעקבות הקריאה. קודם כל, את כותבת: "...יש בי הרבה דברים טובים...", וזה שאת כותבת את זה זה נפלא. בעיני זהו שלב מאד מתקדם במודעות העצמית שלנו, כשאנחנו מפרגנים לעצמנו את העובדה (המאד פשוטה!) שיש בנו כל כך הרבה דברים טובים. לאחר שאת מסייגת את ההתחלה הטובה ("...אבל אין לי את מה שהייתי רוצה שיהיה..."), את כותבת: "הבנתי שאני לא מעריכה את מה שכן יש בי.". גם זה נפלא, כי שוב, ממקום של מודעות עצמית גבוהה, את כבר יודעת (וכך את מסמנת לעצמך) שאת אמורה כן להעריך את מה שיש בך. זאת אומרת, את אמנם שופטת את עצמך, אבל את עושה את זה מתוך מודעות לכך שאת אמורה לעשות משהו אחר (כלומר, לא לשפוט את עצמך, אלא לפרגן לעצמך על כך שיש בך דברים נפלאים). ולתרגיל עצמו: קודם כל את חייבת (פשוט מוכרחה) לתת לפרגן לעצמך בגדול על כך שעשית את התרגיל! ולא רק שעשית אותו, אלא אף מילאת אחר כל ההנחיות, והשלמת את כתיבת הדף (חצי הדף) למרות שהיה לך קשה. אז אם אני לוקח את העובדה הזו ומחבר אותה למסקנות הקודמות שמניתי, אני מגיע לזה שלא רק שיש לך את היכולת להתרכז, אלא שגם יש לך את הנכונות להתאמץ בשביל לשפר את אותה יכולת. את מנסה, בלי לשאול יותר מדי שאלות, בלי להתווכח, בלי לנסות "להבין" עד הסוף לפני זה, בלי לייצר המון התנגדויות ותירוצים כדי לא לעשות. זה פשוט מ-צ-ו-י-ן!!! למה? כי אם יש לך את היכולת (ויש לך!), ויש לך את הנכונות (ויש לך!), אז לא חסר לך כלום!!! הדבר הממשי שמפריע לך הוא מעט שיפוט עצמי ישן וטוב. תארי לך שלא היית שופטת את עצמך על התכונות הטובות שאין בך... לא רק שהיית משלימה את התרגיל כפי שעשית, אלא גם היית מרוצה ממנו! במילים אחרות, היית מתרכזת במשימה, ואף מצליחה בה! אז בואי נמשיך: ראשית, אשמח אם תשתפי אותי קצת במה דעתך על מה שכתבתי. סך הכל אני כותב עליך, ומעבר לעובדה שזה יומרני (אפילו שזה מתוך מטרה חיובית כל כך), זה פשוט עשוי להיות לא מדויק. אז ספרי מה נראה לך, מה לא וכו´ וכו´. שנית, בואי ננסה ללכת בדרך הרכה, כלומר, במקום שתתנגדי למה שעובר עליך, פשוט לכי עם זה בהשלמה מלאה (אף כי זמנית). במילים אחרות, במקום להתנגד לשיפוט העצמי, נסי (זה רק נסיון!) לקבל אותו. פשוט מאד. אז קחי לך דף חדש, חלק, נקי ולבן, ועשי בדיוק את אותו התרגיל, באותה סביבת עבודה, רק שהפעם במקום לכתוב את מה שטוב בך, כתבי את מה שלא טוב בך או את מה שהיית רוצה שיהיה טוב בך (תכונות שהיית רוצה, ואין לך). פשוט התרכזי בשיפוט שלך וקבלי אותו לחלוטין. כיוון שאת יכולה ויודעת להתרכז, כיוון שיש לך נכונות מאד גבוהה, וכיוון שהפעם תחסלי את ההתנגדויות שלך מראש על ידי קבלה זמנית של השיפוט - יש את כל הסיבות להצלחה ממשית במשימת ההתרכזות. עשי ודווחי בהרחבה. בהצלחה, בעידוד ובהרבה הערכה לך, פיני