היי לכם

אורלי_ל

New member
היי לכם ../images/Emo13.gif

מה שלומכם? אני מעוניינת לשפר את כושר הריכוז שלי (לשפר? ליצור כזה דבר בכלל) אם למישהי/ו יש רעיונות או תרגילים אני אשמח! תודה.

אורלי_ל

New member
וזה מזכיר לי את הבדיחה

על השפן שהציע ללביאה לקיים איתו יחסי מין: "אני מבטיח שזה לא יכאב... כואב? כאב?"
אבל הצלחת לסקרן אותי...

pinibs

New member
למשל...

הי אורלי, האם היו לך בעבר (לפני יום / לפני שנים / לפני שניה) מצבים כלשהם בהם הרגשת מרוכזת (אפילו אם רק קצת - למעשה, כל מצב בו היית אפילו טיפה יותר מרוכזת מאשר במצב אותו את מגדירה "חוסר ריכוז") אם התשובה שלך לשאלה היא "כן", סימן שאת יכולה להיזכר בהם (או בחלקם). זה יכול להיות תוכנית טלויזיה שהיית נתונה בה, סיפור מעניין ששמעת, רגע בו השקט שסביבך היה מורגש במיוחד, ספר מעניין שקראת, שיחה בין שני אנשים שהאזנת להם בלי שהם ירגישו, פעילות גופנית כלשהי, משהו שהתמקדת מאד בלהשיג אותו, וכו´. עכשיו, קחי לך את אחד מאותם זיכרונות, ותארי אותו בהודעה שתשרשרי לכאן. זה לא חייב להיות תיאור פרטני, אבל שיכיל מספר פרטים, שיתן תמונה כלשהי על מה היה / מה קרה באותו אירוע. תארי בקצרה (4 שורות) את האירוע, ואח"כ נמשיך. פיני

אורלי_ל

New member
היי פיני, עכשיו קלטתי

שאני מצליחה להתרכז בדברים שאני לא רוצה לשמוע. כמו למשל שיחת טלפון שמתנהלת לידי או פרסומת מעצבנת ברדיו. אני ממש יכולה לדקלם את הפרסומת שאני לא אוהבת: "אז החבר שלך קיבל רשיון?" "עבר טסט במכה ראשונה!" "ואיך הוא נוהג?" "אחלה נהג!" "לא, כי יש כאלה שעושים דאווינים, נוהגים מהר, חושבים שזה קול?" "אתה ראית את חבר שלי? הוא לא צריך להוכיח שהוא קול!"

pinibs

New member
מדהים, לא?

הי אורלי, כל הכבוד על ביצוע המשימה. רוצה להמשיך? אז קודם כל שימי לב למשפט הראשון שכתבת: "...עכשיו קלטתי שאני מצליחה להתרכז ב..."!!!!!!!!!!!! את אמרת את זה, לא אני. את אמרת "אני מצליחה להתרכז". במילים אחרות, יש לך לחלוטין את היכולת להתרכז (ושימי לב שאת לא סתם מתרכזת, אלא ברמה מספיק גבוהה שמאפשרת לך לזכור טקסט שלם), ועכשיו צריך רק ללמוד איך לשלוט ביכולת הזו, כלומר ליישם אותה מתי ועל מה שאת רק רוצה, ולא רק בדברים שאת לא רוצה לשמוע! נסי לתאר (ולכתוב זאת כאן) כמה שיותר במדויק את הסיטואציה בה התרכזת בפרסומת שאת לא אוהבת. תני תיאור עם כמה שיותר פרטים. מתי זה קרה, באיזו שעה של היום, היכן, מי היה איתך / לידך, יום חול או יום שבת, מזג אוויר, התרחשויות נוספות מסביב, מצב רוח שלך - בקיצור, כל דבר שעולה בדעתך. אין כאן כללים, פשוט תארי כל מה שאת יכולה לשחזר מהסיטואציה. בהצלחה, פיני

אורלי_ל

New member
אני אנסה, היות שאני מאזינה קבועה

לגלגלצ, שמעתי אותה די הרבה. אני אנסה לתאר את הפעם האחרונה ששמעתי אותה. היום בסביבות 3 בצהריים, במשרד, איתי נמצאים עוד 2 עובדים (כל אחד בחדר שלו). מצב רוח טוב, מצד אחד מרץ, רצון לקום ולרוץ לאנשהו (קורה לי בזמן מצב רוח טוב) ומצד שני עייפות של אחר הצהריים.

pinibs

New member
מתקדמים, מתקדמים...

הי אורלי, טוב, אז יש לך ביד שני נכסים מאד מאד חשובים ובעלי ערך: 1) את יודעת שאת מצליחה להתרכז. 2) את מכירה לפחות 2 תנאים (מצב רוח טוב + עייפות של אחה"צ) בהם נוצר ריכוז. אז הרי לך עוד שתי שאלות לבינתיים (נסי לענות על שתיהן ללא תלות של אחת בשניה: 1) במה את רוצה להצליח להתרכז? (אנא פרטי כמה שיותר נושאים שונים) 2) מה גורם לך למצב רוח טוב? (אנא פרטי כמה שיותר גורמים שונים) פיני

אורלי_ל

New member
פיני יקר בוקרטוב ../images/Emo13.gif

תשובות: 1. * בעשיית מדיטציה * בלימודים (במידה ואלך ללמוד), צורך בריכוז משולב עם כוח רצון * מחשבות שאני רוצה לחשוב ולא מחשבות שבאות לבד (שליליות) * בכאן ועכשיו * כשאני עושה משהו ומישהו מבקש ממני משהו ואני אומרת לו אחר כך, הדבר הזה שביקשו ממני לא יוצא לי מהראש. * בכל ביס שאני אוכלת בעצם בכאן ובעכשיו לגבי 2 זה פשוט מאוד: כשאני מרגישה טוב לגבי עצמי, כשיש לי דעה טובה על עצמי. זה קורה כאשר מחמיאים לי, כאשר אני מצליחה במשהו שקשה לי בדר"כ (לדוגמה יצירת קשר) כשמישהו אומר לי כמה עזרתי לו, כאלה מין
.

pinibs

New member
נהדר, פשוט נהדר!!!

הי אורלי, אחלה רשימה. תוכלי להשתמש בה פעמים רבות, ובכל פעם תוכלי להשתמש בפריטים אחרים. בנוסף, תוכלי לשנות אותה / להוסיף לה, כאוות נפשך. בינתיים בואי ניקח את הפריט השלישי ברשימה של סעיף 1 - מחשבות שאני רוצה לחשוב ולא מחשבות שבאות לבד (שליליות). בואי ניקח חלק מסעיף 2 - (יש לי מצב רוח טוב) כשיש לי דעה טובה על עצמי. ונחבר ביניהם. התרגיל: בחרי תנאים התחלתיים לא נוחים לעבודה (אני לא צוחק). כלומר, בחרי סוג כלשהו של "רעש" שבתוכו תוכלי לתרגל. לדוגמה: רדיו, טלויזיה ומערכת שפועלים בו-זמנית בווליום גבוה באותו חדר. את יושבת בחדר ומסביבך רעש נוראי. הלאה: כשמצאת לך את סביבת העבודה הרועשת / מבלבלת / מלאת גירויים וכו´, התחילי לרשום (ממש לרשום. על דף.) את כל הדברים הטובים שאת מוצאת בעצמך. כל מה שעולה בדעתך ושמסמל משהו טוב שיש בך. התנאי היחיד הוא שאת לא מניחה את העט עד שאת ממלאת חצי דף A4! ורק כדי לרענן את זכרונך - קטעים נבחרים מדברים שאמרת: יש לך את היכולת להתרכז. את רוצה להתרכז במחשבות חיוביות ולא שליליות. היכולת שלך להתרכז באה לידי ביטוי, בין השאר, כשיש לך מצב רוח טוב. יש לך מצב רוח טוב, בין השאר, כשיש לך דעה טובה על עצמך. בהצלחה, פיני

pinibs

New member
חשבת שככה תפטרי ממני בכזו קלות...

הי אורלי, תארי, בבקשה, כמה שיותר בפרטי פרטים את ביצוע המשימה (איזו סביבת עבודה בחרת, איך וכמה כתבת על עצמך, מה הרגשת, היה לך קל / קשה, נהנית או לא, ובכלל כל תחושה / מחשבה שהיו לך וקשורים לתרגיל, האם לקחת איתך משהו ממנו, איך את מבינה אותו וכו´ וכו´). תיאור מלא כמה שאת רק יכולה, זה מאד מאד חשוב. פיני

אורלי_ל

New member
היי פיני, בוקר טוב

שבוע טוב, שבוע חדש...
אז ככה: הדלקתי את הרדיו ואת הטלוויזיה, וישבתי ליד השולחן שעליו עומד הרדיו. כמו כן הייתי קצת בלחץ של זמן. כתבתי חצי דף וזה היה קשה למלא אותו. מה שהרגשתי בזמן שכתבתי זה רגשות מעורבים, מצד אחד יש בי הרבה דברים טובים אבל אין לי את מה שהייתי רוצה שיהיה, וזה עיצבן אותי תוך כדי כתיבה. הבנתי שאני לא מעריכה את מה שכן יש בי. כלומר אני מעריכה את מה שאין לי ולא את מה שיש לי (וגם זה עיצבן אותי). כל התרגיל לקח בערך דקות, ולקראת הסוף קיבלתי טלפון שאני צריכה לזוז, וב- 2 דקות זמן שנשאר לי שפכתי עוד שורה
. לא נהניתי ממנו, יצאתי עצבנית (מכל הסיבות לעיל שעצבנו אותי). וגם כי כביכול הייתי אמורה להרגיש טוב אחרי שראיתי כתוב עח גבי לבן את הדברים הטובים ולא הרגשתי כך. (אם זה נשמע כאילו אני באה בטענות - ממש לא! דיווח "יבש".
) אורלי

pinibs

New member
אורלי, אין כמוך!

הי אורלי, טוב, המון דברים עולים לי בעקבות הקריאה. קודם כל, את כותבת: "...יש בי הרבה דברים טובים...", וזה שאת כותבת את זה זה נפלא. בעיני זהו שלב מאד מתקדם במודעות העצמית שלנו, כשאנחנו מפרגנים לעצמנו את העובדה (המאד פשוטה!) שיש בנו כל כך הרבה דברים טובים. לאחר שאת מסייגת את ההתחלה הטובה ("...אבל אין לי את מה שהייתי רוצה שיהיה..."), את כותבת: "הבנתי שאני לא מעריכה את מה שכן יש בי.". גם זה נפלא, כי שוב, ממקום של מודעות עצמית גבוהה, את כבר יודעת (וכך את מסמנת לעצמך) שאת אמורה כן להעריך את מה שיש בך. זאת אומרת, את אמנם שופטת את עצמך, אבל את עושה את זה מתוך מודעות לכך שאת אמורה לעשות משהו אחר (כלומר, לא לשפוט את עצמך, אלא לפרגן לעצמך על כך שיש בך דברים נפלאים). ולתרגיל עצמו: קודם כל את חייבת (פשוט מוכרחה) לתת לפרגן לעצמך בגדול על כך שעשית את התרגיל! ולא רק שעשית אותו, אלא אף מילאת אחר כל ההנחיות, והשלמת את כתיבת הדף (חצי הדף) למרות שהיה לך קשה. אז אם אני לוקח את העובדה הזו ומחבר אותה למסקנות הקודמות שמניתי, אני מגיע לזה שלא רק שיש לך את היכולת להתרכז, אלא שגם יש לך את הנכונות להתאמץ בשביל לשפר את אותה יכולת. את מנסה, בלי לשאול יותר מדי שאלות, בלי להתווכח, בלי לנסות "להבין" עד הסוף לפני זה, בלי לייצר המון התנגדויות ותירוצים כדי לא לעשות. זה פשוט מ-צ-ו-י-ן!!! למה? כי אם יש לך את היכולת (ויש לך!), ויש לך את הנכונות (ויש לך!), אז לא חסר לך כלום!!! הדבר הממשי שמפריע לך הוא מעט שיפוט עצמי ישן וטוב. תארי לך שלא היית שופטת את עצמך על התכונות הטובות שאין בך... לא רק שהיית משלימה את התרגיל כפי שעשית, אלא גם היית מרוצה ממנו! במילים אחרות, היית מתרכזת במשימה, ואף מצליחה בה! אז בואי נמשיך: ראשית, אשמח אם תשתפי אותי קצת במה דעתך על מה שכתבתי. סך הכל אני כותב עליך, ומעבר לעובדה שזה יומרני (אפילו שזה מתוך מטרה חיובית כל כך), זה פשוט עשוי להיות לא מדויק. אז ספרי מה נראה לך, מה לא וכו´ וכו´. שנית, בואי ננסה ללכת בדרך הרכה, כלומר, במקום שתתנגדי למה שעובר עליך, פשוט לכי עם זה בהשלמה מלאה (אף כי זמנית). במילים אחרות, במקום להתנגד לשיפוט העצמי, נסי (זה רק נסיון!) לקבל אותו. פשוט מאד. אז קחי לך דף חדש, חלק, נקי ולבן, ועשי בדיוק את אותו התרגיל, באותה סביבת עבודה, רק שהפעם במקום לכתוב את מה שטוב בך, כתבי את מה שלא טוב בך או את מה שהיית רוצה שיהיה טוב בך (תכונות שהיית רוצה, ואין לך). פשוט התרכזי בשיפוט שלך וקבלי אותו לחלוטין. כיוון שאת יכולה ויודעת להתרכז, כיוון שיש לך נכונות מאד גבוהה, וכיוון שהפעם תחסלי את ההתנגדויות שלך מראש על ידי קבלה זמנית של השיפוט - יש את כל הסיבות להצלחה ממשית במשימת ההתרכזות. עשי ודווחי בהרחבה. בהצלחה, בעידוד ובהרבה הערכה לך, פיני

אורלי_ל

New member
הייי פיני

עשיתי את התרגיל הזה, וזה גרם לי להרגיש חרא. אני לא כל כך יודעת מה זה אומר לקבל את השיפוט - יש לי בעיה לקבל את המגרעות שלי אז לקבל את השיפוט עצמו נראה לי חסר משמעות... בקיצור, אני יודעת שאני שופטת את עצמי, ובעצם אני לא כל כך גרועה... אתה מבין? אני יודעת את זה בראש. אבל ההרגשה המגעילה עצמה חיסלה לי את יכולת ההתרכזות. מבחינת יכולת להתרכז לא הרגשתי הבדל בין התרגיל הזה והקודם... היות ששניהם התמקדו בעצמי. גם הפעם זה לקח לי 15-20 דקות (אותה סביבת עבודה רק שבמקום לכתוב על שולחן כתבתי על הברכיים). בקיצור, אני יודעת שהכל שיפוט והכל לא נכון, ואם לא השיפוט והפחדים הייתי יכולה להיות כל מה שאני רוצה, אבל ההרגשה, ההרגשה...

Talia E

New member
ריכוז...

אז שוב אנו נפגשות!
... והנה כמה רעיונות לחיזוק שריר הריכוז (כן! זה פשוט שריר - עם תרגול הוא מתחזק): 1. לעצום עיניים ולדמיין צבע נעים מסויים (נניח תכלת). כדאי להחליט מראש על זמן ביצוע. את יכולה להתחיל עם זמן קצר של 3 דקות. רוב הסיכויים, שתוך כדי שאת מנסה לשבת ולדמיין צבע, את פתאום תמצאי את עצמך חושבת על סידורים, על משהו שקרה היום, על זה, ועל זה ועל זה... - זה נורמלי! ככל שתתרגלי יותר, כך ה"קפיצות" האלה בריכוז תפחתנה וזהו למעשה אימון של שריר הריכוז! 2. להתמקד בנשימה שלך, רצוי נשימה אל הבטן - כלומר, שעם כל שאיפה הבטן מתנפחת, ולא החזה. בתחילה ניפוח הבטן יהיה מלאכותי ובהדרגה יהפוך לטבעי (התרגיל הזה הוא בעל הבונוסים הנ"ל של ריכוז וגם בריא! ייתכן גם שהוא יהיה לך קל יותר מאשר התרגיל הקודם). 3. לחוש את כפות הידיים שלך (את יכולה למשל לחוש את הטמפרטורה, התחושה של האויר עליהן, של העור ועוד...) - פשוט לחוש אותן. זהו תרגיל התחלתי - שיש לו שלבי המשך של חימום כפות הידיים, קירור כפות ידיים, אלחוש, ריפוי - בקיצור, עולם ומלואו!) נסי את אלה, מקווה שלפחות אחד יהיה לך כיפי (הם אמורים להיות כיפיים - זה אם לא שופטים את עצמנו כל הזמן...
אני אשמח להמשיך לסייע לך, אם תשרשרי לפה את מה שעשית, איך הרגשת, מה קרה וכו´ (גם אחרים מוזמנים, כמובן). מאופי היותם תרגילים, יש לתרגל בד"כ יותר מפעם אחת, על-מנת לראות תוצאות... - אם תהני, תוכלי לעשותם שוב ושוב ולהיווכח בעצמך ביעילותם! בהצלחה!

אורלי_ל

New member
היי טליה

הבעיה שלי עם התרגילים האלה שהם נראים לי מאוד משעממים, ואם אני מתיישבת לעשות מדיטציה אני בדר"כ זזה בחוסר נוחות ומתה לקום כבר. בפעמים הבודדות שנכנסתי לתוך מדיטציה זה כשמישהו אחר דיבר אלי (רוב הפעמים נרדמתי ב"קפיצות" ומדי פעם חזרתי לנושא המדיטציה). כמו כן, ברור לי שכל מה שאמרתי עד עכשיו זה תירוצים עלובים
לא לשבת לתרגל. אגב, איזה סוג של שיפוט יכול להיכנס לתוך התרגילים של חישת כפות הידיים? משהו לגבי עד כמה את מצליחה בתרגיל? אני מתכוונת לנסות את התרגילים האלה, מקווה שיהיה לי על מה לדווח (לך מכאן שיפוט מניאק).

Talia E

New member
מי אמר מדיטציה???...../images/Emo2.gif../images/Emo8.gif

אני הייתי ממליצה לך על משהו נורא כמו מדיטציה? אני??
סתאאאם - אבל באמת לא הייתי ממליצה לך לקרוא (בשיחות שלך עם עצמך) לתרגילים הללו "מדיטציה", אלא פשוט "תרגילי ריכוז" (ברור כבר לשתינו שזה מעורר בך התנגדות די חזקה...). טוב, אז לענין: נסי, אפילו למשך דקה, אפילו בשניה שתסיימי לקרוא, לעשות את התרגיל של הנשימות - ודווחי לי מיד מה קרה (יש סיכוי שתרגישי ממש טוב אח"כ...). הגיוני, כמי שרגילה שמחשבתה קופצת מרגע לרגע ממקום אחד לאחר, שתחושי עצבנות, חוסר סבלנות, שעמום - אם את מנסה להתרכז במשך כמה דקות במשהו אחד. אולם ברגע שתצליחי להתרכז למשך זמן קצר, את תראי שתחושתך תשתנה - את תרגישי טוב יותר, יותר רגועה, יותר ממוקדת - וכן גם תוכלי לבצע יותר במהירות ויותר ביעילות. הרגעי - אינך "מפסידה" שום דבר, כאשר מחשבתך אינה מתוזזת ממקום למקום - את רק מרויחה יכולת. שאלת: "איזה סוג של שיפוט יכול להיכנס לתוך התרגילים של חישת כפות הידיים?" ואני עונה לך במילותייך שלך: "ברור לי שכל מה שאמרתי עד עכשיו זה תירוצים עלובים לא לשבת לתרגל"...
או במילים אחרות - כל מיני סוגי שיפוט (ולא התכוונתי דווקא לנושא של חישת כפות ידיים). למשל: אין לי יכולת ריכוז בכלל, אני גרועה בזה, אני כבר עשיתי את זה 5 פעמים ואני עדיין אני לא מצליחה להתרכז - אני דפוקה, זה בזבוז של זמן עבורי - אני פשוט לא מוכשרת בזה, זה סתם דפוק התרגיל הזה, אין לי סבלנות לשטויות כאלה - ועוד ועוד, כיד הדימיון הטובה על השיפוט והטורף שלך... לגבי הצלחתי בחימום ידיים: אני מצליחה לחמם את כפות ידיי. כמו כן, תרגילים מעין אלה ועוד, פיתחו אצלי יכולת ריפוי טבעית - של עצמי ושל אחרים. אלחוש טרם ניסיתי. אז בואי נחזור למה שאמרתי קודם: נסי, אפילו בשניה זו ממש, לעשות את אחד התרגילים למשך דקה - וספרי לי מה קרה!

אורלי_ל

New member
את מתוקה ../images/Emo25.gif בוודאי שלא הייתי

חושדת בך בנצעות מגונות כגון דא
אני אעשה תרגיל בערב (עכשיו אני בעבודה) ודיווח יבוא בהתאם. תודה!

למעלה