היי לכם שיניתי את שמי

soulbird

New member
היי לכם שיניתי את שמי

chips היא עכשיו ציפור הנפש \או ציפור \או ציפ טוב סיימתי את המאמר טיפול נפשי באינטרנט אני אביא לכאן מסכנות והירהורים יותר מאוחר. יום טוב שיהיה לכם אגב שאלה ל e- magine מבחינת ציתותים מהמאמר האם זה חוקי אם אני מציינת שם מחבר והמקום ממנו לקוח? יש בזה בעיה? copy right ?

דרדרית

New member
היי ציפור נפש ../images/Emo24.gif ../images/Emo39.gif

שם נ ה ד ר תתחדשי
דרדרית

e-magine

New member
זכויות יוצרים:

ציפור תתחדשי על הניק החדש. מותר לצטט תוך כדי איזכור שם המאמר והמחבר. אסור להעתיק את כולו, כמו בהעתק והדבק, או בסריקה. מותר תמיד להכניס לינק לאתר אחר. מתן לינק איננה פגיעה בזכויות היוצרים (אם כי העתונאי יואב יצחק חושב אחרת). אני מבין שהמאמר לא נמצא ברשת לכן את לא יכולה לתת לינק. היה מאמר בנושא ב IOL לדעתי הוא נמחק מהשרצים. בואי תספרי לנו על מה מדובר ונראה אם נמצא גם לינק. ברגע שתגידי לי את שם המחבר ואת שם המאמר, אולי נמצא אותו ברשת. הרי זה רק טבעי שמאמר על טיפול באמצעות האינטרנט יופיע באינטרנט גם.

soulbird

New member
ok אתה יכול לנסות

למאמר קורים טיפול נפשי באינטרנט "כללי יסוד של הפסיכוטראפיה והטיפול הנפשי באינטרנט" של דרור גרין פסיכותרפיסט וסופר המאמר לקוח ממגזין "נפש" אם לא תמצא אני אסביר בקצרה ממש על מה מדובר ומחשבות שזה גרם לי (התלבטויות) שבת שלום אני

e-magine

New member
קודם כל חיפשתי ואני חושב

שזה לא נמצא ברשת. ביקשתי עזרא מאנשים שמכירים את השרתים של יואל, נראה אם יוכלו להוציא את זה. אני מגיע לכניסה של המקום שזה נמצא, בוואלה ומקבל הודעה שאני לא מוסמך להיכנס. לגבי עצם העניין, אני חושב שטיפול באינטרנט לא יוכול לעמוד בפני עצמו, הוא יכול להיות רק כלי עזר. האמת שיש לי המון מה להגיד על זה אולי באמת אשיג את המאמר, ונוכל לפתח כאן דיון.

soulbird

New member
אני חקרתי את הנושא

ביגלל איזה פרויקט שאני עובדת אליו וגם בגלל שהנושא מאוד מעניין אותי. אני מאוד רוצה לדון על הנושא (מאוד מאוד!!!). אנא ממכן עשה את מה שאתה יכול כדי להתחיל בדיון. מחכה בקיליון עניים . זה באמת דיון מעניין ולדעתי חשוב מאוד אני

e-magine

New member
טוב אז הנה מה העליתי בחקתי בינתיים

בעזרת חברים שהיו מנהלים ביואל והיום הם ב -
זה דיון על אותו מאמר, בו משתתפים גם פרופ´ עזי ברק וגם המחבר, דרור גרין. המאמר עצמו לא עולה, כל ניסיון לפתוח אותו זורק אותי לשער וואלה.

soulbird

New member
הבעייתיות שבטיפול

נפשי ברשת אוקי בואו נראה מה יש לנו כאן בסוג טיפול כזה: מקלדת , מסך ומילה כתובה. אוקי באו נגיד מה קורה שהאדם הכותב דיסלקט או עולה חדש או פשוט קשה לו להביע את עצמו בכתב. שלא כמו בסיוע טלפוני (שגם זה בעייתי) יש את הקול האנושי שיכול הלראות לנו מה מצבו הנפשי של אותו אדם (האם הוא שיכור , מסומם בוכה וכו). שלא בטיפול נפשי בנט כל מה שיש לנו הוא הכתוב. אבלמצד שני אני גם מודעת ליתרונות שבזה. אנונימיות שהיא היתרון הכי חשוב. הרבה צעירים שלא היו מעיזים להיפתח in real life עושים את זה ברשת ומקבלים עזרה. אבל מצד שני האם זה לא מפתח תלות? במקום לפנות לטיפול face to face . הסכנה השניה היא ברשת אי אפשר להוחיך מי אתה . אינך יכול לדעת אם האדם המייעץ לך הוא איש מיקצוע או לא. אלה הם מעט מדעותיי אשמך להמשיך את הדיון האמת איני יכולה לפסול את זה לחלוטין אך איני יודעת אם אני יכולה להמליץ

e-magine

New member
לדעתי אחת הבעיות בטיפול נפשי

היא כי המטופל שומר במודע או שלא במודע על הגנות ומסיכות. הוא מנסה לפעמים לעשות רושם ולזכות באהדת המטפל. אני חושב שבאינטרנט המטפל באמת לא יכול להתרשם עד כמה המסכה נשמרת, ולכן קשה לו יותר לטפל. הטיפול עשוי להפוך במקרה זה למשחק מיותר. כמו עוד צ´אט שלא מוביל לשום דבר.

soulbird

New member
הממ

המאמר מדבר על הספה של פרויד ודרך הפסיכואנאליזה של פרויד . בא המטופל שוכב על הספה והמטפל יושב ככה שהמטופל לא רואה את המטפל וככה מאפשר transferance העברה . הוא משווה את זה לטיפול דרך מחשב בו המטפל ומטופל לא רואים אחד את השני וכך מאפשרים העברה . שוב יש יתרונות וחסרונות לשיטה חג שמח

e-magine

New member
טוב לפני שאני מגיב אשמח לשמוע .

רצית להעלות רעיונות מהמאמר, ולהביע את דעתך, אז אני מקשיב.

למעלה