היי לכם, שאלה

היי לכם, שאלה

כבר הרבה זמן שאני מנסה לגלות מה יש לי. כתבתי הודעה בYNET בפורום רפואת נשים, ואני מצרפת קישור. כתבו לי שם שיכול להיות שזה אנדומטריוזיס, אבל הייתי אצל רופאת נשים והיא אפילו לא העלתה את המושג. אני מאוד רוצה לדעת מה יש לי, כי אני כבר לא יכולה לסבול מכאבי השרירים, הבחילות, הסחרחורות ותופעות של שפעת בכל מחזור שיש לי. הנה הקישור: http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2223-12427-17806734,00.html האם יש סיכוי שזה זה, למרות שהרופאה עשתה לי אולטרסאונד (לדבריה: "לבדוק אם יש ציסטות") ואמרה שהכל בסדר? איך אני יכולה לדעת אם זה זה? כדאי ללכת לרופאת נשים אחרת?

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה דולי ../images/Emo140.gif

מצרפת לך שאלון בנוגע לאנדומטריוזיס ומעבר לכך מזמינה אותך להסתכל בקישורי הפורם לצורך מידע על המחלה. לצערי לא תמיד ניתן לגלות אנדומטריוזיס דרך אולטראסאונד היות וציסטות הן רק סימפטום אחד של המחלה כפי שתראי בשאלון ובקישורים. אצלי לדוגמה ציסטות הופיעו רק כעשור לאחר ששמעתי את שם המחלה לראשונה. ממליצה לך בחום לפנות אל רופא נשים נוסף ולו בשל האבחנה החשובה במקרה הזה, לשם טיפול מתאים.

היי, תודה רבה../images/Emo24.gif

אני כבר כל כך רוצה לדעת מה יש לי, נמאס לי לקחת סתם תרופות ומשככי כאבים שאף אחד מהם לא עוזר, אפילו לא אכפת לי מה זה יהיה, העיקר שאני אדע, שיאבחנו אצלי את הבעיה כבר, לא משנה מה היא. אני רק רוצה לדעת איך לטפל בה ולהפסיק לירות באפלה. הבעיה היא שראיתי כבר כל כך הרבה רופאים, בהתחלה אלה אפילו לא היו כאבי מחזור, רק כאבי שרירים בלי קשר למחזור, ורופאים רבים אמרו לי שזה פסיכולוגי, שזה בגלל לחץ... עד שמישהי סיפרה לי על מחלה בשם פיברומיאלגיה, שאחד הסימפטומים שלה הוא כאבי שרירים. חשבתי שיכול להיות שזה מה שיש לי וקבעתי תור לראומטולוג, אבל התור נדחה ונדחה ועדיין לא התקיים. אחר כך התחילו לצוץ לי וירוסים שונים בכל פעם שהגיע המחזור שלי, לא יכולתי להעביר אותו בלי לחלות במשהו, אנשים מסביב התחילו להגיד שזה כי אני צמחונית, עשיתי בדיקות דם והכל אצלי תקין, ולמרות זאת יש עדיין אנשים שמתעקשים שזה כי חסר לי B12, למרות שיש לי הוכחה בצורת תוצאות מעבדה שרמת ה-B12 שלי תקינה ואפילו גבוהה יחסית. ולי נמאס כבר שרופאים מסתכלים עליי במבט רחמני ושואלים אם הכל בסדר, אם אני לא מתוחה או לחוצה לאחרונה, כאילו אני משוגעת. נמאס שחברים ובני משפחה חושבים שזה פסיכולוגי, הגוף שלי כואב ולגוף שלי קורים דברים מוזרים, וזה מה שיש לכולם להגיד לי? שזה פסיכולוגי? איך אני אדע שהרופאה הבאה תדע לאבחן אותי ולא תגיד לי שטויות? איך אני אדע שאני לא מתחילה עוד סבב של מרוצה בין רופאים שלא מצליחים לעזור לי? הרבה ממה שכתוב בשאלון הזה יש לי, בעיקר תחושת "העייפה והחולה כל הזמן" שאני מזדהה איתה מאוד, אבל הרבה ממה שכתוב שם גם אין לי.

ויש לי עוד כמה שאלות

כתוב בשאלון הזה שאי-אפשר לאבחן את זה ב-M.R.I, אלא רק בניתוח, אז אם אני אלך לרופאת נשים אחרת איך היא תוכל לאבחן? באמת עושים ניתוח בשביל לאבחן?

וזה מה שיצא לי בשאלון

1. האם את סובלת מכאב חזק במהלך או בסמיכות לווסת עד שאת מוצאת את עצמך בלתי מסוגלת לעבוד, ללמוד,לקיים קשרים חברתיים או לקיים את שגרת חייך הנורמאלית? כן 2. האם יש לך קרובות משפחה אשר אובחנו כחולות אנדומטריוזוס? לא 3. האם את חווה כאב בטן, נפיחות או רגישות במהלך תקופה מסוימת של המחזור? כן 4. האם יש לך עבר של אנדומטריומות שחלתיות? (ציסטות "שוקולד") לא 5. האם יש בעברך הפלות, אי פוריות, הריון חוץ רחמי? לא 6. האם את חשה בסימפטומים בקיבה / מעיים במהלך המחזור כמו בחילה, הקאה, ו /או התכווצויות בטניות חזקות הנלוות לשלשול ו / או עצירות? כן 7. האם יש לך היסטוריה של תשישות/עייפות ו / או חולשה של המערכת החיסונית? ("חולה ועייפה כל הזמן")? כן 8. האם יש בעברך אלרגיות המחריפות בתקופת המחזור? לא 9. באם את פעילה מינית, האם את חווה כאב במהלך פעילות מינית? לא יודעת, לא פעילה מינית 10. האם את סובלת ממחלה אוטואימונית כגון: פגיעה בתפקוד בלוטת התריס, דלקת פרקים, זאבת, טרשת נפוצה, כאבי שרירים כרוניים? כאבי שרירים שהתחילו לפני כשנה ולא עוברים 11. האם עברת ניתוח אגני כגון לפרוסקופיה בו התעורר חשד לאנדומטריוזיס אך לא אובחן בוודאות? לא

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קשה לומר, על פניו נראה שלא, אבל איני רופאה. ממליצה לך על קבלת יעוץ במרפאת האנדו' בתל השומר. פרטים תוכלי למצוא כאן בפורום. בהצלחה

panda321

New member
שאלה

למה נראה שלא? אצלי יש את אותו מספר של "כנים" על השאלון (ולפני כחודשיים גם CA125 = 89
). האם מספר התשובות ה"נכונות" הוא זה שמרמז על קיום המחלה? או שיש שאלות חשובות יותר או פחות?

ר ו מ י ה

New member
מספיק סימפטום אחד

ובכל זאת תהיי חולה במחלה בדרגתה הקשה ביותר. זהו בדיוק הקושי האובייקטיבי בגילוי המחלה ולכן ישנו קושי אמיתי באבחנה, מה שגורם לאבחנות שגויות או פיספוס בזיהוי. אה- גם להכתרתנו בתואר "מפונקות" ...

עפ"י מה שנילווה לשאלון

אם על פי רוב התשובות התשובה חיובית, יש סיכוי לאנדו', בגלל זה כתבתי על פניו נראה שלא. אבל.. אני לא רופאה כפי שאת יודעת, וגם כמו שרומיה כתבה, אנדו' זו מחלה מאד מסתורית ויכול להיות שלמרות איך שהשאלון נראה, יש כן אנדו', כל מקרה לגופו וכל אחת והשפעת המחלה על איכות חייה, על מוקדי האנדו', על איברי הרביה ועל כמות ההידבקויות. המלצתי היא לפנות למרפאה בתל השומר. אפשר כבר להגיע לשם עם בדיקת ca.

מה זה בדיקת CA?

לפני מספר שבועות עשיתי בדיקות דם, ולא מופיע שם הערך CA. זו בדיקה מיוחדת שיש לעשות שלא עושים אותה בבדיקות הדם הכלליות?

ר ו מ י ה

New member
אני מבינה את התיסכול ../images/Emo24.gif

עשינו בעבר סקר ממנו עלה כי הגולשות פה עברו בממוצע 7 רופאים עד שזוהתה המחלה. ישנו קושי אובייקטיבי בזיהוי המחלה וישנם רק רופאים מעטים המומחים לנושא בארץ. אני ממליצה לך לפנות למרפאת האנדו' בתה"ש, לשמוע את דעתם ולחזור אלינו לאחר מכן להתייעצות. בהצלחה

תודה רבה

לא נראה לי שאני אצליח להגיע לתל השומר, כי אני מהצפון ואני לא ניידת, אבל אני אשמח אם תמליצו לי על רופאים טובים באיזור קרית טבעון, מגדל העמק...

נעמי 17

New member
בשני המקרים יכולים לראות שיש משהוא

שיש איזו שהיא מסה, אם היא ציסטה עכורה או לא או מסה של גוש שלא במקומה, הם לא יכולים לדעת ממה עשויה המסה הזו,,, רק לשער ורק לאחר תשובה פתלוגית אפשר לדעת בוודאות מה הממצא. מוקדי אנדו שאינם גושיים, לא נראים בשום דרך פרט להתבוננות ישירה, בתמונות זה נראה כמו ניילון נצמד מבריק...

למעלה