היי לכם, יש לי שאלה

היי לכם, יש לי שאלה

עוד לא התחלתי ללמוד נהיגה (ואני בת 21),ואני מאוד רוצה, אבל אני מתלבטת,מה יותר עדיף..? בקבלנות או כל פעם לשלם? ועל מה עדיף? אוטומט או רגיל? ואני ממש לא מבינה בזה..אז מה צריך לעשות קודם? ללמוד את התמרורים כי את חלקם אני יודעת כי כל פעם אני שואלת או ללמוד תוך כדי לימוד הנהיגה?

SDRules

New member
המממממ...

בקשר לקבלנות או לשלם כל פעם- אז ככה.. ה"בעיה" בקבלנות היא שאת צריכה להישאר עם המורה המסוים הזה עד סוף שיעורי הנהיגה ואין באפשרותך להחליף מורה (אלא אם כן את מוכנה לוותר על הכסף ששילמת לו). לכן, מומלץ לקחת מורה כזה (שעובד בקבלנות) רק אם יודעים בוודאות שהוא מורה טוב, ע"פ המלצות למשל, או היכרות עמו! אם את לא מכירה את המורה ו/או תלמידים שלמדו אצלו ויכולים להמליץ (רצוי יותר מתלמיד אחד) אז לדעתי עדיף שתקחי מורה שלא עובד בקבלנות ותשלמי לפי מס, השיעורים! אוטומט או רגיל- לדעתי כדאי לך ידני מכיוון שאם את עושה רישיון על ידני את יכולה אח"כ גם לנהוג על אוטומט, אבל אם את עושה על אוטומט את לא יכולה לנהוג אח"כ על ידני. לא ממש הבנתי את שאלתך אבל אני אנסה לענות לפי מה שהבנתי.. לדעתי כדאי לעשות תיאוריה אחרי שמתחילים ללמוד, אבל לא למרוח את הלמידה. זאת אומרת- כבר בשיעורים הראשונים לגשת לתיאוריה ולא למשוך את זה, כי לדעתי השיעורים תורמים להבנת החומר.

ויש לי את האפשרות של

ללמוד אצל מורה מסויים ואם אני רואה שהוא אחלה והכול אז לעשות אצלו קבלנות? ולפי מה שהבנתי מחברה שלי שהקבלנות לא כ"כ שווה כי אני משלמת לפי מספר שיעורים מסויימים..או שלא הבנתי נכון? אני לא מבינה בזה כ"כ אבל תסבירי לי את ההבדל של בין התאוריה וללמוד סתם תמרורים? ואם אני עושה את המבחן..אני מבינה שיש איזשהוא מבחן ואני לקויית למידה,יש איזשהי הקלה ללקויים?(אני יודעת שזה שאלות מפגרות אבל אני ממש אבל ממש לא מבינה בזה) ובאוטומט לא צריכה להיות איזשהיא קורדינציה? לשלב גם בין ההילוכים להגה והכול? זה לא מסובך? ושוב,אני מתנצלת בקשר לשאלות שלי,אני יודעת שזה שאלות מפגרות,אבל אני מזה לא מבינה בזה כלום,ואני כמובן שוקלת בימים אלה ברצינות ללכת ללמוד נהיגה.

SDRules

New member
אז ככה.......

אוקיי.. קבלנות זה לשלם מחיר מסוים בלי קשר לכמה שיעורים את לוקחת, עד שאת עוברת טסט! החוזה שעליו את חותמת כדי לעשות קבלנות משתנה מבי"ס לבי"ס (עד כמה שאני יודעת..), שמעתי שיש בתי ספר שלמשל מציעים טסט ראשון חינם וכו'.. אבל בכל אופן, את משלמת מחיר מסוים מראש ואת זכאית לכמה שיעורים שאת צריכה עד שאת עוברת טסט! בקשר לשאלה הראשונה שלך- את יכולה ללכת למורה שעובד בקבלנות ולקחת אצלו כמה שיעורים בתשלום ולהחליט אח"כ שאת רוצה לעבור לקבלנות! אבל לדעתי זה לא מומלץ! דבר ראשון, אם את מחליטה לעשות דבר כזה את צריכה לקחת בחשבון שכשתקחי מספר שיעורים לפני ותשלמי עבורם (כמובן..) המחיר של הקבלנות לא יירד.. ז"א שאם בחרת לקחת חמישה שיעורים שזה משהו כמו 400 ש"ח, במידה ותחליטי שאת רוצה לעשות קבלנות הב"יס (סביר להניח..) לא יוריד לך את המחיר הזה ה-400 ש"ח למשל) ממחיר הקבלנות. דבר שני, לא הייתי מציעה לך לעשות את זה כי אי אפשר לדעת אחרי מס' שיעורים קטן יחסית אם המורה טוב או לא, ולכן קבלנות רצוי לקחת בהמלצות של אנשים שלמדו וכבר עברו טסט, כי אחרי כמה שיעורים את לא יכולה לדעת אם הוא מורה טוב או לא! בקשר לתיאוריה- התיאוריה מתבססת על הרבה דברים, לא רק על תמרורים. היא מתבססת על חוקי תנועה, על המנוע וכו.. הנה קישור לאתר למד שבו תוכלי ללמוד לתיאוריה ולתרגל! עד כמה שאני יודעת יש הקלה ללקויים, אני לא ממש יודעת איך מקבלים אותה, אולי מישהו אחר יוכל להסביר לך על זה, או שאת יכולה לשאול מורה לנהיגה אם את מכירה! אני מניחה שהתכוונת לשאול אם ידני זה לא מסובך ולא אוטומט :) אז ככה.. ידני זה ממש לא מסובך, מתרגלים לזה מהר מאוד וזה באמת שטויות!
ו.. אלה לא שאלות מפגרות, אף אחד לא נולד עם יידע!

בקשר לקבלנות..

אני אישית מ-מ-ש מצטערת שלא לקחתי קבלנות.. עשיתי כבר 60 שיעורים (!) ו 2 טסטים לא חשבתי בחיים שאגיע למצב כזה! לקחתי 50 שיעורים עד לטסט הראשון כדי שאני אעבור בוודאות את הראשון - אבל לא עברתי :( וגם שני לא:( ועכשיו אני ממש מצטערת:((((((((((((((((( נ.ב. - אני משלמת מהכסף שלי.. ואם הייתי לוקחת קבלנות מההתחלה הייתי חוסכת מ-ל-א כסף... (לא נשאר לי הרבה כסף.........:( )

M o l

New member
בקשר לקבלנות

הכל תלוי במחיר שמציעים לך לקבלנות... יש לך הצעת מחיר? את התמרורים והחוקים עדיף להכיר לפני, לדעתי, ככה יותר קל לך להבין מה קורה בכביש... אבל עקרונית את יכולה לעשות תיאוריה גם אחרי שהתחלת וזה באמת לא משנה אבל להכיר קצת תמרורים וחוקים לדעתי זה חיוני.

לא,עוד אין לי הצעות מחיר,אני צריכה

להתחיל לברר. לפני חודש בערך לא זוכרת איפה ראיתי שעושים שיעורי נהיגה על חשבון המענק שחרור...זה הגיוני? יש לי אפשרות כזאת?

למעלה