היי לכם וערב טוב

היי לכם וערב טוב

אתם יודעים שהבחירות החדשות יעלו רבע מיליארד שקל!?!? רבע מךיארד שקל הולכים לבחירות כשיש בארץ כל כך הרבה אבטלה ועוני. זאת אני או שזה נשמע ממש מוזר?

La Gamba

New member
לא רק זה, אבל הן גם יורידו בדירוג

האשראי של ישראל... באסה. זהו המחיר שצריך לשלם אם האמת רוצים כלכלה טובה יותר, אם באמת רוצים שהמצב הלכלי ישתפר צריך לפעול לשיפורו, גם אם המחיר גבוה.

Moledet972

New member
תגובה.

ממילא בשנת 2003 היו צריכות להיות בחירות. זה כזה הבדל אם הבחירות היו עכשיו, או בעו 10 חודשים.

כן את זה אני יודעת...

הקטע הוא שלמה אי אפשר לקצץ קצת בתקציב הזה ולתת את השאריות לאנשים שבאמת צריכים את זה במקום לפוליטיקאים שרוצים לעשות פוסטרים של עצמם כדי לנפח לעצמם את האגו?

EverMan

New member
ח"כים של העבודה ושינוי

הציעו לקצץ את תקציב הבחירות בשניים... הבעיה היא שפלוצים כמו סילבן שלום לא מוכנים להעביר זאת אלא בתקציב השנתי , ואז חובה להצביע על התקציב הזוועתי הזה ורק אז להעביר זאת. חבל שיש נצלנים במדינה.

Moledet972

New member
?? דווקא סילבן שלום הוא זה שהציע

לקצץ את תקציב הבחירות.

EverMan

New member
תפתח עיתון בן אדם !

מי שהצביע לקצץ את זה בתוך התקציב (כמו שכתבתי) הוא סילבן שלום. וזה לא מקובל ! כי התקציב הזה שערורייתי ! מי שהציא לקצץ את זה נקודה - זו העבודה וכמה ח"כים של שינוי.

Moledet972

New member
מה הכוונה בכך?

מה ההבדל בין לקצץ את זה בתוך התקציב לבין לקצץ את זה "נקודה"?

EverMan

New member
מה ההבדל ?

במקרה הראשון (דרך התקציב) צריך לאשר את כללללללל התקציב (שהוא גרוע מאוד) בשביל לאשר את הדבר הטוב היחידי בו. במקרה השני אנחנו מאשרים רק את הקיצוץ ההוא שהוא טוב - ומתנגדים לתקציב הגרוע. יש מבין ?

Moledet972

New member
אבל שניהם תומכים בקיצוץ בתקציב

הבחירות... בקשר לתקציב - התקציב הוא גרוע, נורא, בעקרון אין לי מושג למה הוא כזה. בכסף הרב שמבוזבז בתקציב אפשר להביא לצמיחה של 20%. אני יודע לאן כל הכסף הולך. אם אין איזשהי תוכנית להחליף את כל תחנות הכוח בתכנות סולריות, או לבנות איזשהו נהר בלב הנגב - אין לי מושג למה יש כזה בזבוז. אני רק יודע שיש 10 מיליארד שקל שהולכים למפעל החדש של אינטל.(שיביאו השקעה של 3.5 מיליארד דולר של אינטל בישראל) את התקציב צריך להעביר, ולתת לממשלה ימנית לקום ולהרכיב תקציב נורמאלי.

EverMan

New member
סבבה ! אז שילכו אחרי העבודה ויקצצו

את זה בחוק , לא בתקציב. זה מה שאני אומר ! אם שניהם תומכים בזה בלבד - שיעבירו זאת בחוק זמני , לא בתקציב ! בכסף הרב שמבוזבז בתקציב אפשר לעשות כל כך הרבה טוב - והעבודה לא תצביע עבור התקציב הזה שפוגע בכל ! צריך לשנות את התקציב לחלוטין ! אתה יודע שאפשר לקצץ מההתנחלויות ? ומהחינוך התורני ? וממשרד התחבורה וממשרד התשתיות וכו´ ! מילארדים !!! במקום לקצץ בבחלשים ! שלא לדבר על "ברוכות ילדים" !

Moledet972

New member
תגובה?

שר האוצר מניח שהתקציב יעבור, אז הוא מעביר את זה בתקציב. אם אתם לא מצביעים בעד התקציב, אזי יעבור התקציב של שנה שעברה.... - כמה אתה רוצה לקצץ מהטבות המס ליש"ע? 130 מיליון? למה לא לקצץ מהטבות המס לגליל? ולקיבוצים? למה להפלות? אסור לקצץ מתשתיות. אסור לפגוע ברכבות. אסור לפגוע ממפעלים.

EverMan

New member
שיניח. העבודה הציעה זאת

בנפרד בשביל לא להעביר את התקציב הזוועתי הזה - זו הדרך הנכונה יותר. כמה אני רוצה לקצץ מההטבות על יש"ע ? קרוב ל5 מיליארד שקל. בעיקר בשמירה על התנחלויות מבודדות ובשמירה על משיחים קטנים ... וכמובן להוציא כוחות לא נחוצים מתוך הערים הגדולות. ולאגפן. למה לא לקצץ מההטבות לגליל ? משום שאז היישוב בגליל יעלם לך , שהמטרה של ישראל היא לעודד התיישבות יהודית בשטחי המדינה. ייהוד הגליל הוא מטרה חשובה הרבה יותר מיש"ע מכיוון שהוא בשטחי הארץ. לקיבוצים מדוע לא ? אולי משום שלקיבוצים הללו יש זכות היסטורית ? שבזכותם אתה חי פה ? אולי בלי הקיבוצים האלה אין לך חצי מהתעשיות והחקלאות בארץ ? הא ? חשבת על זה ? למה להפלות ? אם זו אפליה אז אתה קורקינט. מותר לקצץ בתשתיות כדוגמא - "כביש עוקף לעוקף לעוקף לעוקף למאחז הבלתי חוק ביש"ע" זו הכוונה בקיצוץ בתשתיות. ולא , אסור לפגוע ברכבת - מסכים. אפילו להגדיל. ואסור לפגוע במפעלים ? תגיד , אתה לא אמור להיות ליברל ?!

Moledet972

New member
5 מיליארד שקלים זה כמעט כל

הכסף שהממשלה מוציאה ביש"ע. במה ייהוד הגליל טוב? אתה הרי דמוקרט גדול, לא? תושבי הקיבוצים היו אלו שבנו את המדינה. תושבי הקיבוצים היום הם שמאלנים קיצונים, חלק גדול מהם תומך במדינה דו-לאומית(תלוי בקיבוץ כמובן), והם כמעט כולם תומכים בבריחה מהגולן,מי"שע, צפון הנגב(החלק שנמצא בשטחי 67) ומישור החוף הדרומי. אין כבישים בדרך כלל למאחזים. יש כבישים עוקפים ליישובים, כי ישנן בעיות בטחון. לא מפנים יישובים בגלל בעיות בטחון. ענבר, תמיכה במפעלים במקום בעובדי ממשלה היא דבר טוב. אני כמובן מעדיף שלאחר המיתון פשוט יקצצו במיסים, במקום להשקיע במפעלים.

EverMan

New member
דבר ראשון - לא.

אני לא דמוקרט גדול. אני סוציאל-דמוקרט , אני מאמין שערכיי הדמוקרטיה חשובים , אך אני לא דמוקרט מהולל. במה ייהוד הגליל טוב ? ייהוד הגליל מקיים את הצורך בא"י - מדינה יהודית בעולם. פשוטו כמשמעו. הגליל הוא אזור פורה מעין כמוהו ומדהים ביופיו ועל היהודים , והוא נמצא בשטחי המדינה וכל תושביו אזרחי המדינה - ועל האזור הזה להוות חלק ממדינת ישראל היהודית. לא יעזור. ככה - רוב תושבי הקיבוצים היו אנשי העליה השלישית עד האחרונות ! אלו האנשים שהפריחו את הארץ , זרעו אותה , הפריחו אותה , ועשו אותה למה שהיא היום ! הם לא תומכים בבריחה - לא מהגולן , ולא מצפון הנגב וגם לא ממישור החוף הדרומי. מיש"ע רובם תומכים לצאת כמו כל שמאלני אחר. אין כבישים למאחזים ? אתה עובד עליי או על עצמך ? תמיכה במפעלים היא דבר טוב ? ואתה עוד קורא לעצמך ימני ? ולא , לא צריך להשקיע בעובדי ממשלה , אבל כבר הסברתי לך את זה , אתה כבר הראת את בורותך בנושא סוציאליזם בנידון הזה. אתה לא יכול לעשות את ההבדלה בין מערכת מסורבלת לבין עקרונות סוציאליסטים. אין כל קשר ביניהם.

למעלה