היי לכולן

Iris y

New member
היי לכולן

זאת הפעם הראשונה שאני כותבת בפורום על עצמי. אני בד"כ מאוד מאוד ביישנית ולא מספרת עליי לעולם. פעם אחת כמעט פרסמתי כאן הודעה אבל משום מה לא היה לי אומץ באמת לעשות את זה... אבל היום כתבתי לעצמי דברים שמציקים לי הרבה זמן והחלטתי שאני רוצה לשתף. זו השתפכות קצת ארוכה, אני חייבת לציין :) עכשיו כשיש שינוי דרסטי בחיי, אני מרגישה שאני צריכה את אמא שלי כל כך. סיימתי את הצבא, עשיתי את הפסיכומטרי היום, התחלתי לחפש עבודה. אני מתחילה את החיים העצמאיים שלי, ואני מרגישה תלושה. אני מדמה את המצב לחממה מסוככת עם גג נעים מעל ועם גבולות ברורים, שעכשיו פשוט נעלמה. החממה שלי נעלמה. זה מפחיד. מצד אחד, כל החיים לפניי, כל האפשרויות פרושות. יש לי כל כך הרבה אפשרויות שאני לא מצליחה לדמיין אפילו. אני עצמאית להיות אני ולעשות את מה שאני באמת רוצה. זה דבר נהדר אבל גם מפחיד בפני עצמו. מצד שני, אין לי מסגרת שאני מוכרחה להיות בה. לא בית ספר, לא צבא. גם התקופה האחרונה של הלימודים לפסיכומטרי הייתה פשוט תקופה שאני יכולה להיות בבית ולא לעבוד, ומולי ניצבת מטרה אחת בלבד- לצלוח את הבחינה הזאת. עכשיו זה נגמר ואני מרגישה שאני עומדת מול ואקום. אף אחד לא אומר לי יותר מה לעשות. אני חושבת, אני יודעת בעצם, שאני מסוג האנשים שמאוד מתאימים למסגרת. זה מאוד נוח לי. כך אני כמו כולם, כמו שצריך. ויש דברים ברורים שאני יודעת שאני צריכה לעשות. אולי זה מתוך ההרגל, ככה חייתי עד עכשיו. עכשיו כשאני חופשייה אני יכולה לגלות מה אני באמת רוצה, למה אני זקוקה ומה מתאים לי. אני יכולה "למצוא את עצמי", כמו שאומרים. בתקופה הזאת, אמא מאוד חסרה. בין כל שאר הדברים שהיא הייתה בשבילי, היא הייתה המגן שלי בעולם. היא הייתה המקום הכי טוב שיכולתי ללכת אליו. אני לא זוכרת אותה בדיוק מכתיבה לי מה לעשות ומייעצת לי באופן מעשי ומפורט איך לפתור מצבים. אבל היא אהבה אותי הכי בעולם, היא הגנה עליי והיא אמרה לי כמה שאני טובה מכולם בהכול ומיוחדת. היא ידעה כמעט הכול על החיים שלי ועל סדר יומי ותמיד ידעתי מה דעתה על כל דבר שאני עושה. ועכשיו, אני לא יכולה לדבר איתה. אני לא יכולה לספר לה על השתיית שחרור שלי ועל הקשרים שלי במשרד. אני לא יכולה לספר לה איך הם לא רצו להמליץ עליי לעבודה ומה שזה גרם לי להרגיש. אני לא יכולה לומר לה שעכשיו אני מרגישה בוגרת יותר, מאז שהשתחררתי. אני לא יכולה להתייעץ איתה על איפור ועל תכשיטים ובגדים, דברים שנעשו יותר ויותר חשובים לי בזמן האחרון. זה גורם לי להרגיש אישה, להרגיש שיש לי סגנון נשי משלי. עכשיו אני מבינה למה היא אהבה לקנות תכשיטים איכותיים וקרמים לפנים וכאלה. פעם לא הבנתי את כל זה. אני גם משתמשת בחלק מהתכשיטים והאיפור שלה. אני לא יכולה לדבר איתה על לימודים, והיא לא יכולה לעזור לי להחליט על מקצוע, על הכיוון שאני רוצה בחיים. אני יכולה ללמוד מהניסיון שלה רק את מה שאני זוכרת שהיא חוותה. אני מתחילה לעבוד בבית קפה בשבוע הבא. אני מרגישה לא טוב עם זה שהיא לא יודעת על זה. היא לא יודעת איזה מן בנאדם בוגר אני אהיה. היא מכירה אותי בכל הגילאים עד 19. מן הסתם במקום עבודה חדש, במיוחד שאני רק בתחילת דרכי, אני ארגיש לבד. אבל בלעדיה זה יותר לבד. נשמע קצת מוזר, אבל כשאני עונדת את הטבעת הכסופה שלה עם האבן התכולה, אני מרגישה שהיא איתי, כאילו אני לוקחת אותה איתי. אז לקחתי אותה איתי היום למבחן הפסיכומטרי. ככה מדי פעם אני מחליטה לקחת אותה איתי. וכשמדובר במקום שאני לא רוצה שהיא תהיה, אני לא מרגישה נוח לקחת אותה איתי. באופן מוזר הטבעת מייצגת לי אותה. זו טבעת שהיא הלכה איתה הרבה זמן, הטבעת הכי שלה חוץ מהטבעת נישואין. וכשאני מסתכלת על היד שלי עונדת אותה, אני מדמיינת לפעמים שזו היד שלה. הידיים שלנו דומות. זה נותן לי תחושת נחמה נעימה "לראות את היד שלה". דבר חי שמזכיר לי אותה. אני אוהבת את העובדה שאנחנו דומות, כי ככה היא לא נעלמה לגמרי. היא עדיין חיה דרכי, כביכול. טוב, זה הקטע. תיארתי לעצמי שאולי חלק מהבנות כאן יזדהו עם חלק מהדברים. אני מקווה שכן. איריס :)

איריס חמודה ../images/Emo201.gif

מאוד הזדהתי עם מה שכתבת...אני איבדתי את אמי בגיל 17, בכיתה י"ב, לפני הבגרויות, לפני השירות, לפני האוניברסיטה, לפני שנישאתי, לפני שהפכתי לאם... גם אני, מהרגע שהיא נפטרה דאגתי תמיד שתהיה לי מסגרת ושיגרה, כדי להרגיש בטוחה, כדי לא לחשוב עליה ועל החוסר...כל הזמן עסקתי בעשייה... אני יודעת שזה קשה לך, את עומדת בצומת דרכים, האפשרויות הן רבות ואין מי שתכוון, שתנחם ושתגיד מילות עידוד... אפשרות אחת היא להעזר במישהו קרוב (...אני יודעת שזה לא תחליף...אבל זה יכול להועיל)...אבא, דודה, אח/ות גדולים... במקרה שלי, לא היו לי כ"כ דמויות בוגרות בסביבה שסמכתי עליהם בהחלטות הגדולות (אבא שלי היה רחוק ושקוע בעצמו, אחי לא בדיוק בוגר, אחותי המקסימה הייתה קטנטונת והמשפחה המורחבת הייתה בחו"ל...) ועל כן נאלצתי לסמוך על האינסטינקטים שלי והפכתי באיזשהו מקום לאמא של עצמי... בכל מקרה, את נשמעת לי מאוד בוגרת לגילך ואני בטוחה שתבחרי את הדרך הנכונה לך וגם אם לא זה בסדר כי מטעויות לומדים... אנחנו פה בשבילך...אם את רוצה להתייעץ או סתם להשתפך...יש פה הרבה בנות מקסימות שישמחו להקשיב ולתמוך...

לונה..

New member
אייריס יקרה

ברוכה הבאה. הדברים שכתבת ריגשו אותי מאוד, בעיקר עניין הטבעת. אני שמחה שסוף סוף מצאת בתוכך את האומץ להתגלות ולכתוב כאן אצלנו. לאחל הצלחה בפסיכו יהיה קצת מאוחר עכשיו, אני מניחה, אבל בכל אופן, אני מאוד מקווה שתהיי מרוצה מהציון
את בהחלט מוזמנת להשאר, לשתף ולהשתתף.

לולי80

New member
איריס

ריגשת אותי מאוד עם הדברים שכתבת ... העדינות והכנות בדברייך נגעו בי... מזדהה מאוד עם הדברים שכתבת. אני בטוחה שתמצאי פה בית חם ותומך...
ברוכה הבאה. לול

היי איריס! ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה לפורום! את כותבת נפלא, ומכתיבתך ניכר שאת מתמודדת באומץ עם הנסיבות של חייך. הכאב מובן. אני חושבת שהוא מציף אותך עכשיו שוב בדיוק מהסיבות שאת עצמך היטבת לתאר - יש לך פתאום חופש אדיר, הוסרו כל מגבלות בי"ס, צבא, פסיכומטרי, ומצד שני עוד לא החליפו אותן מסגרות חדשות כמו עבודה או טיול לחו"ל או משהו אחר. זה כאילו יוצר "ואקום", ושואב פנימה שוב את הכאב, שמן הסתם עוד לא לגמרי סיימת לעבדו. את מבינה בודאי למה כל כך הרבה אנשים חוששים מחופש ... [מכירה את ספרו של אריך פרום "מנוס מחופש"?] מאוד הזכרת לי את עצמי. אימי נפטרה כשהייתי גם אני בת 19. אמנם אבדתי אותה כעשר שנים קודם לכן [היא הייתה מאושפזת בבי"ח, וכבר לא הייתה היא] אך נפטרה כשהייתי בת 19. הייתי בעיצומו של השירות הצבאי, ולא ממש היה לי זמן לעכל ולעבד את האבל. והנה השתחררתי מהצבא, ופתאום היה לי המון זמן פנוי. ואני זוכרת את עצמי שוכבת שעות וחושבת על המשמעות של אין אמא. אני חושבת שזה היה שלב מאוד חשוב בעיבוד האבל. הייתי צריכה לעבור דרך התהליך של השלמה שהיא איננה, ושבעצם זה סופי, ולעכל את הסופיות במובן הכי חד שלה. אני חושבת שיש לך הרבה חירות להחליט מה תעשי בחופש שלך. האם תקחי אותו למקום חיובי או שלילי. מהמעט שכתבת, נראה לי שיש לך התבונה והאומץ "להביט לחיים בעיניים", לא לברוח ודווקא לנצל את הזמן הזה כדי לאבד את האבל, ולעכל את המצב. עוד מה שהזכרת לי בעצמי הוא השימוש בתכשיטים ובאיפור של אמא. אני עשיתי את זה ועושה את זה עד היום. פעם הייתי צריכה לעבור איזה ניתוח, ובניתוח כידוע יש להסיר בגדים ותכשיטים, אז "ענדתי" באותו היום בושם של אמא שלי, והרגשתי שכך משהו מנה נמצא איתי ושומר עלי. הייצוג של אמא הוא נושא מאוד חשוב. גם הייצוג החיצוני, כמו השימוש בתכשיטים ובאיפור, ובסופו של דבר - הייצוג הפנימי של אמא בתוכנו. אני מתרשמת שאת נמצאת בתהליך הבניה של הייצוג הזה בתוכך. כך מעבדים את האבל ועוברים לשלב הבא. אמא ממשיכה לחיות בתוכנו, בייצוג שיש לה בקרבנו. איריס, את מאוד מוזמנת להישאר איתנו. אני מניחה שיהיו לך גם לא מעט התלבטויות בזמן הקרוב [עבודה, לימודים וכד']. את מוזמנת לשתף ולהיעזר ככל שמתאים לך. אנא הרגישי כמו בבית ... סקאלי

למעלה