היי לכולן,

adishay16

New member
היי לכולן,

מה שלומכן? היו לי היום מבדקים לקצונה והיה חביב, שואלים מלא שאלות וכל דבר שאתה רושם אתה פוחד שאתה יוצא פסיכופט. בכל מקרה יש גם שיחה עם פסיכולוג בקורות חיים שלי רשמתי על מות אמי ואיך זה השפיע עליי. הפסיכולוגית דיברה איתי בעיקר על זה, פעם ראשונה שהדמעות לא זלגו העיניים נצצו לרגע אבל עצרתי את עצמי. אניחושבת שדיברתי מאוד יפה בצורה מאוד בוגרת (הפתעתי את עצמי:) אני חושבת שבעיקר רצתה לבדוק אם זה גרם לי איזה שהיא בעיה נפשית או משהו כזה כי היא בעיקר שאלה על זה קצת על הצבא ועל עצמי אבל בעיקר על זה. מעולם לא הייתי בטיפול פסיכולוגי אבל עכשיו אני שוקלת להתחיל למרות שהפסיכולוגית הזו רק נועדה לבחון אותי היה לי מאוד נוח יחסית לדבר איתה זה עשה לי טוב. מצד שני אני פוחדת שאני אהיה תלויה מדיי בפסיכולוג ואלך אליו עם כל הבעיות שלי מבלי להתמודד איתן לבד. אבל עדיין אני מרגישה שאני רוצה לדבר עם מישהו אני חושבת שהגיע זמן. מה אתן אומרות?

shtuty

New member
נראה לי

שיש בעיות שלא צריך להתמודד איתן לבד. לפעמים צריך עזרה של ישהו, איש מקצוע כלשהו. וזה בסדר וטבעי. בהצלחה עם הקצונה!

שלום עדי

לפי השקפתי יש דברים שעדיף וקל יותר להתמודד איתם, כשנעזרים באדם מקצועי. זה יכול להיות כל מה שמתאים לך, ואם את חושבת שפסיכולוג/ית יכול להיות תשובה טובה לך, אז לכי על זה. חשוב לעבד את הדברים ולא להניח להם ולהדחיקם. שקלי את הדבר ואם תחליטי לעשות זאת, היעזרי במישהו שיכול להמליץ לך על מישהו אמין. דבר נוסף שיש לתת את הדעת עליו, הוא הרגשתך לגבי הפסיכולוג, אם וכאשר תחליטי לעשות זאת ותופני או תפני למישהו.
במבדקי הקצונה

עדי'דוש,

שמחה שנהנית במבדקים. מה שהפסיכולוגית רצתה לוודא זה שהתמודדת עם הכאב, שעיבדת אותו. הרבה פעמים אנחנו מדברות בפורום על החשיבות שבעיבוד הכאב. והסיבה היא שכל עוד לא מעבדים את הכאב, או מנסים להדחיק אותו, הוא בעצם ממשיך לשאוב מאיתנו אנרגיות - בצורה סמויה - אנרגיות שהיו יכולות להיות מנוצלות להרבה דברים אחרים בכאן ובעכשיו שלנו. ומכאן גם התשובה לשאלתך - אני בעד ללכת לטיפול או ייעוץ, בשל החשביות הרבה של עיבוד האבל. אני לא חושבת שאת בהכרח תפתחי תלות בפסיכולוג - את פשוט תלמדי כלים חדשים להתמודדות. את גם תמיד יכולה להקציב לזה תקופת נסיון, ולבחון מה זה עושה לך. מובן חשוב ללכת למטפל שקיבלת עליו המלצות טובות. ו- תהיי בכוננות. תיכף אני אפרסם הודעה שעשויה לעניין אותך ...

adishay16

New member
דבר ראשון תודה רבה ../images/Emo13.gif

אני חושבת שהיא הבינה שהתמודדתי עם הכאב ושזה ביגר אותי בצורה שהיא בלתי ניתנת לתיאור. מקווה שזה לא יפיל אותי.. בקשר לפסיכולוג אני מקווה שאני אמצא מישהו, אני מעדיפה פסיכולוגית האמת.אני עכשיו בבית בגלל שהיחידה סגורה אבל תוך שבוע, שבועים אני חוזרת בפול טיים לצבא ובתקווה באוקטובר להתחיל את הקורס קצונה ואם זה יקרה הזמן הפנוי שלי יהיה מועט מקווה שזה יצא לפועל. בכל מקרה, אני לא רוצה "לדווח" לצבא אם אני כן אחליט לפנות לפסיכולוג. תודה לכן.

adishay16

New member
ו..

קוראים לי עדי ישי. השם הזה פשוט עוד מכיתה י נראה לי ואין לי כוח להחליף כינוי :)

למעלה