היי לכולן

tzivi1

New member
היי לכולן

אמנם באיחור, אבל אני מקווה שהיה חג שמח


רציתי לספר לכן... לאחרונה למדתי קצת על בישול טבעוני. אני אמנם לא טבעונית, אבל רציתי להכיר את התחום הזה כדי לפתוח קצת את הראש לדברים חדשים. מסתבר שבבישול הטבעוני יש המון פתרונות מעולים ובריאים לפרווה, במקום כל התחליפים הסינטטיים. בישול ואפיה טבעוניים הם ללא מוצרים מהחי, כך שכל התזונה הטבעונית היא פרווה לחלוטין, ויש במטבח הטבעוני המון פתרונות מעולים, שיכולים להקל גם עליכן. יש שימוש מאוד רחב בשקדים ואגוזים למיניהם, ואיתם עושים דברים מדהימים (למשל, להקרים עם בשמל שעשוי מקשיו וכו'). גם אני אשמח לעזור ולהביא פתרונות שלמדתי.
 
תודה רבה אכן לפעמים אני מתייעצת עם

אחייניתי הטבעונית לגבי פרוון של דברים. טוב לדעת שגם כאן בפורום יש מומחית.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
tzivi, טוב לדעת. אני קצת בפיגור אך גם נכנסת

יותר ויותר לבלוגים טבעוניים, לא כ"כ בשביל הפרווה (זה בהחלט בונוס) אלא כי נראה לי מזון קל יותר לגוף וחושף לטעמים חדשים.

מכירה את גבינת הקשיו של Bumbleberry Breeze?

Cashew Cheese/Bumbleberry Breeze

from Cathy Arkle’s She Paused for Thought

Ingredients:
1 c. whole blanched cashews
¼ c. lemon juice
3 T. olive oil
1 clove garlic, diced
1 t. sea salt
Directions:
Place cashews in medium bowl, and cover with 3 inches cold water. Let soak 24 hours. Drain soaking liquid, rinse cashews under cold running water, and drain again.
Purée cashews, lemon juice, olive oil, garlic, salt, and ½ cup cold water in food processor 6 minutes, or until very smooth and creamy.
Place large strainer over bowl, and line with triple layer of cheesecloth. Scoop cashew mixture into cheesecloth. Bring corners and sides of cloth together, and twist around cheese, forming into orange-size ball and squeezing to help extract moisture. Secure with rubber band or kitchen twine. Chill 12 hours, or overnight. Discard excess liquid.

Makes about 1 ½ cups.
 

אמרלדה

Active member
פעם אחת הכנתי ממרח קשיו

כי רציתי להוסיף ממרח פרווה לרפרטואר.

היה זוועה.

אבל אני יודעת שאת המומחית - שלי לפחות - כאן, לעניינים האלה.

יופי.
 

tzivi1

New member
מומחית??


ממש לא מומחית, אבל אשמח לעזור בכמה דברים שהצלחתי ללמוד בינתיים.

באופן כללי, "גבינות" טבעוניות לא טעימות לדעתי, לטבעונים הן בטח טעימות, כי החך שלהם מורגל, אבל לא לי. לכן - חני, גם לא ניסיתי את המתכון שהבאת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הכל יחסי (מומחיות..
) ומזל שלא ניסיתי

להכין אותו בעצמי, נראה לי, מדברייך ומדברי אמרלדה, שלא היה הולך אצלי.
 
למעלה