היי לכולן

יליng1

New member
היי לכולן

הנה חזרתי לטיפול מוקפאים וזאת אחרי הפסקה ארוכה ארוכה של 5 שנים שבאה אחרי מסכת אינטנסיבית של טיפולים (שנתיים וקצת) בהן 2 הזרעות, 6 IVF ו-2 תרומות ביצית מתוכן היו לי 2 הריונות כימיים (מהזרעה ומ-IVFׂ). את התרומות עשיתי במסלול של הדסה בברנו. נסיעת טריים בהן קיבלתי 7 עוברים פחות אחד שלא התפתח. בברנו הוחזרו לי אחר כבוד 2 קומפקט מורלה גרייד 1 עוברים הכי טובים שאפשר ו...לא הצליח.
מיד אחר כך נסעתי שוב למוקפאים בהן הוחזרו 2 בלצוציסטים טובים למדי (גרייד 2) ו..גם לא הצליחו.
וכך נותרתי עם 2 המוקפאים האחרונים שהובאו לארץ והם 6 תאים גרייד 3
אבל הרופא אמר: "סיכוי תלת ספרתי" האמנתי והתעודדתי. העוברונים הלא משהו הופשרו ובאופן לא מובן מאליו הם שרד ויותר מכך, הפרופ' שהחזיר, רגע לפני שהם שונעו לרחם שלי, הצהיר שהם המשיכו להתפרק
נשבעת שזה המינוח בו השתמש. מאוחר יותר ניסיתי לברר לכמה? במעבדה רק ידעו לומר שברגע ההפשרה אחד מהם דווקא ירד ל-5 וכנראה במהלך היום בו בילו במעבדה (מעבדה טובה) הם המשיכו להתפתח או להתפרק לעוד חלקים תלוי איך מסתכלים על זה. ניסיתי לפשפש בזיכרוני ולשלוף זיכרונות מימי ה-IVF. איך נראו העוברים בני ה-4 תאים שלי? הם נראו בעלי 4 חלקים בברור. ו-6 תאים ? - לא זוכרת אם בכלל היו. ב-US הנוכחי ראיתי בברור מקבץ לא ברור, שניים, ויחד עם זאת לא אמרו לי דבר על משהו יותר מכמה תאים. בכל אופן ההחזרה הייתה מעולה, השלפוחית קצת מלאה מדי כפי שאיכשהוא תמיד אני עושה והעוברונים הלא משהו גלשו לתוך הרחם בקלילות. לאחר כמה שעות התחלתי להרגיש תחושות עמומות בבטן. למחרת התחלתי להרגיש כאבים קלים מאוד שנרשמו בגופי כדמויי כאבי מחזור שאליהן התווסף דקירות כאב גב תחתון ופטמות רגישות. ההתרחשות הרחמית המשיכה, הבטן תפחה והפטמות החלו לכאוב קלות. התופעות התגברו כמעה עד ליום הרביעי. לקאת סוף היום הנפיחות החלה לרדת, הכאבים השונים פחתו, רק הפטמות שבניגוד לשאר המיחושים לשמחתי לא שמרו על סטטסוס קוו ואפילו החלו להשתנות (צבע, גודל) במקביל , נדמה שאני מרגישה יותר מדי טוב לשלב זה.

אני תוהה האם מישהו חוותה השתרשות שכזו. האם יש עוד תקווה ולפחות לאחד מהעוברונים יש סיכוי להשתרש?

למעלה